Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έκανα πρόσφατα ανακαίνιση το σπίτι και έχω περάσει στα δωμάτια καλώδια cat 6 ώστε να έχουν ethernet. Τι πρόβλημα είναι ότι δεν οι συσκευές αναγνωρίζουν τη σύνδεση ως δίκτυο 100mbps και δεν μπορώ να βρω το πρόβλημα.

Όλες οι αποληξεις συνδέονται πάνω σε deco x50 που έχει 1gbps θύρες.

Όταν συνδέω το pc με "ετοιμο" καλώδιο του εμπορίου πάνω στο deco το βλέπει κανονικά 1gbps. Όταν όμως τα συνδέω με το καλώδιο που έχω περάσει εγώ (έχω βάλει και στις 2 άκρες εγώ τα rj45 βισματα) τα βλέπει ως 100. Έχει κανείς ιδέα γιατί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν έχεις κάνει σωστό τερματισμό στα βύσματα.. την έχω πατήσει και εγώ αρκετές φορές.

Αν έχεις διαγνωστικό κάνε ένα τεστ να δεις αν όλα είναι οκ, αν δεν έχεις πάρε αυτό η κάποιο παρόμοιο..

https://www.skroutz.gr/s/12946628/Uni-T-UT681L-Tester-Kalodion-Diktyou.html

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

Τα καλώδια και στις δύο άκρες είναι περασμένα με την ίδια σειρά.  Να φταίει αυτό; να πρέπει να μπουν αλλιώς; πχ μπορεί/πρεπει ας πούμε το μπλε από την μία άκρη να τερματίζει σε  άλλη θέση στην άλλη άκρη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Τα καλώδια και στις δύο άκρες είναι περασμένα με την ίδια σειρά.  Να φταίει αυτό; να πρέπει να μπουν αλλιώς; πχ μπορεί/πρεπει ας πούμε το μπλε από την μία άκρη να τερματίζει σε  άλλη θέση στην άλλη άκρη;

Και στις δύο μεριές πρέπει να είναι σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα.. εσύ θα επιλέξεις αν θα κάνεις το Α ή το Β και στις δύο μεριές.

https://i.sstatic.net/CGxVw.jpg

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου ανοίγει,  αλλά φαντάζομαι είναι οι 2 συνδεσμολογιες που βρίσκω με αναζήτηση στο google "rj45 wiring". Προφανώς τα χρώματα δεν έχουν σημασία εφόσον και στις 2 άκρες είναι με την ίδια σειρά. Το πιο πιθανό είναι αυτό που λες, να μην έχει πατήσει καλά κάτι. Το δίκτυο πάντως δουλεύει κανονικά.

Επεξ/σία από heavyrain
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Δεν μου ανοίγει,  αλλά φαντάζομαι είναι οι 2 συνδεσμολογιες που βρίσκω με αναζήτηση στο google "rj45 wiring". Προφανώς τα χρώματα δεν έχουν σημασία εφόσον και στις 2 άκρες είναι με την ίδια σειρά. Το πιο πιθανό είναι αυτό που λες, να μην έχει πατήσει καλά κάτι. Το δίκτυο πάντως δουλεύει κανονικά.

https://incentre.net/ethernet-cable-color-coding-diagram/

Τα χρώματα πρέπει να είναι ένα σύμφωνα με το παραπάνω σχέδιο, το Α ή το Β, αν έχεις βάλει εσύ τα χρώματα όπως να ναι τότε δεν πρόκειται να παίξει σωστά το καλώδιο.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
1 ώρα πριν, heavyrain είπε

Προφανώς τα χρώματα δεν έχουν σημασία εφόσον και στις 2 άκρες είναι με την ίδια σειρά.

Προφανώς έχει και παραέχει μεγάλη σημασία ο τερματισμός των επαφών ανάλογα το χρωματικό πρότυπο (ένα εκ των δύο) που επιλεχθεί, όπως ήδη αναφέρθηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...