Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ γενική ερώτηση φίλε. Θέλεις απλώς να αντικαταστήσεις τη μητρική που έχεις (για τον οποιοδήποτε λόγο) με μια άλλη ισοδύναμη σε κόστος και χαρακτηριστικά ή θέλεις να πας σε μια νεότερη; Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να δεις αυτήν την Gigabyte A520M S2H Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket (εδώ) με κόστος 58 Ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να δώσεις παραπάνω πληροφορίες. Που θέλεις να πας, εάν αφορά αναβάθμιση, τι θέλεις να κάνεις, ποιο είναι το ποσό που διαθέτεις και πάει λέγοντας.  

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JPaxilleas είπε

Πολύ γενική ερώτηση φίλε. Θέλεις απλώς να αντικαταστήσεις τη μητρική που έχεις (για τον οποιοδήποτε λόγο) με μια άλλη ισοδύναμη σε κόστος και χαρακτηριστικά ή θέλεις να πας σε μια νεότερη; Στην πρώτη περίπτωση μπορείς να δεις αυτήν την Gigabyte A520M S2H Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket (εδώ) με κόστος 58 Ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να δώσεις παραπάνω πληροφορίες. Που θέλεις να πας, εάν αφορά αναβάθμιση, τι θέλεις να κάνεις, ποιο είναι το ποσό που διαθέτεις και πάει λέγοντας.  

120 εύρο δίνω αλλά δεν ξέρω άμα πράματα που έχω άμα Μπένου στην άλλη μητρική όμως 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, arafat4 said:

120 εύρο δίνω αλλά δεν ξέρω άμα πράματα που έχω άμα Μπένου στην άλλη μητρική όμως 

Φιλε εισαι ξενος μαλλον και δεν ξερεις καλα Ελληνικα?

Δεν πειραζει,αλλα γραψε ακριβως τι ηδη εχεις απο υλικο και τι θελεις να κανεις,για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε.

Επεξ/σία από benign
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, benign είπε

Φιλε εισαι ξενος μαλλον και δεν ξερεις καλα Ελληνικα?

Δεν πειραζει,αλλα γραψε ακριβως τι ηδη εχεις απο υλικο και τι θελεις να κανεις,για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε.

Δεν είμαι ξένος διαλέξεια έχω 

Δημοσ.
Just now, arafat4 said:

Δεν είμαι ξένος διαλέξεια έχω 

Ενταξει.Γραψε μας,το υλικο εχεις ηδη και θελεις να κρατησεις και τι υλικο θελεις να βαλεις.Επισης τι χρηση κανεις στον υπολογιστη σου. Για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε.

Δημοσ.

Αυτά που δείχνεις φίλε δεν μας λένε τίποτα. Είναι απλά τι δέχεται το κουτί και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τι μητρική θα πάρεις.

Είχες δηλαδή μια μητρική a520m (που είναι παίρνει επεξεργαστή am4 και μνήμη ddr4) που σου κάηκε και θέλεις να την αντικαταστήσεις;

Αυτό είναι απλό. Πάρε πάλι μια A520 ή ακόμα καλύτερα, μία B450.

Εκτός αν έχεις πάρει κάποια εξαρτήματα και θέλεις να πάρεις μια μητρική;

ΓΙ' αυτό πρέπει να μας πεις τι επεξεργαστή και τι μνήμη έχεις. Αυτά μας φτάνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, arafat4 είπε

απλά θέλω να αλλάξω μητρική

Γιατί όμως;;;

Αλλάζουμε μητρική αν έχουμε κάποιο πρόβλημα ή αν δεν μας καλύπτει αυτή που έχουμε και όχι απλά για να την αλλάξουμε. Και σόρυ που το λέω αλλά αν αποφασίσεις να αλλάξεις μητρική μην το κάνεις μόνος σου.

2 ώρες πριν, arafat4 είπε

Αν όμως επιμένεις δες κάτι σε b450 που είναι συμβατή με την a520m. Για μένα όμως είναι παντελώς άχρηστο και τζάμπα τα λεφτά που θα δώσεις και δε θα δεις καμία βελτίωση..

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, micos000 είπε

Γιατί όμως;;;

Αλλάζουμε μητρική αν έχουμε κάποιο πρόβλημα ή αν δεν μας καλύπτει αυτή που έχουμε και όχι απλά για να την αλλάξουμε. Και σόρυ που το λέω αλλά αν αποφασίσεις να αλλάξεις μητρική μην το κάνεις μόνος σου.

Αν όμως επιμένεις δες κάτι σε b450 που είναι συμβατή με την a520m. Για μένα όμως είναι παντελώς άχρηστο και τζάμπα τα λεφτά που θα δώσεις και δε θα δεις καμία βελτίωση..

Αφού μου λέτε να μην αλλάξω μήπως είναι καλύτερσ αλλάξω υπαρξιστη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, arafat4 είπε

Αφού μου λέτε να μην αλλάξω μήπως είναι καλύτερσ αλλάξω υπαρξιστη ?

Αυτό ναι, μπορεί να έχει και ουσία. Πρέπει όμως να μας πεις ποιον επεξεργαστή έχεις και πόση μνήμη.

Επίσης πες μας τι δίσκο έχεις, δηλαδή αν είναι μηχανικός ή αν είναι ssd, γιατί και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

12 ώρες πριν, arafat4 είπε

Και έχω πάρει και μια κάρτα γραφικών νέα λέγεται NVIDIA GERFOCE RTX 3050

Αυτήν την κάρτα την πήρες από μόνος σου ή στην πρότεινε κάποιος/κάπου; Όταν παίρνουμε κάρτα γραφικών κοιτάμε και τι επεξεργαστή έχουμε καθώς δεν "αντέχουν" όλοι οι επεξεργαστές να δουλέψουν όλες τις κάρτες και το αντίστροφο.

Υπάρχει κάτι που λέγεται bottleneck, δηλαδή λαιμός μπουκαλιού.

Αναφορά σε κείμενο

"Ο όρος bottleneck στο χώρο των PCs περιγράφει τις καταστάσεις εκείνες κατά τις οποίες ένα υποσύστημα δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα γιατί περιορίζεται από την αργή απόδοση ενός άλλου κομματιού hardware"

Δηλαδή όλο το pc θα (υπο)λειτουργεί καθώς θα προσαρμόζεται στις δυνατότητες του πιο αδύναμου εξαρτήματος. Μπορεί όμως και να κρεμάσει καθώς θα συσσωρεύονται (clogging) πολλά δεδομένα από το δυνατό εξάρτημα που δεν θα προλαβαίνει το αδύναμο να τα επεξεργαστεί. Γι αυτό όταν παίρνουμε μια νέα κάρτα γραφικών ή ένα νέο επεξεργαστή και το νέο εξάρτημα είναι πολύ πιο δυνατό από το παλιό τότε δίνουμε τζάμπα λεφτά καθώς δεν πρόκειται να το εκμεταλλευτούμε όσο πρέπει.

Αν δεν ξέρεις πως να βρεις τις πληροφορίες αυτές κατέβασε το speccy, την δωρεάν έκδοση, τρέξτο και ανέβασε μια φώτο του Summary με τα χαρακτηριστικά να δούμε τι έχεις.

Για παράδειγμα ορίστε το δικό μου... (έχω τέλεια ψύξη και όχι αστεία :D )

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
21 minutes ago, micos000 said:

Αυτό ναι, μπορεί να έχει και ουσία. Πρέπει όμως να μας πεις ποιον επεξεργαστή έχεις και πόση μνήμη.

Επίσης πες μας τι δίσκο έχεις, δηλαδή αν είναι μηχανικός ή αν είναι ssd, γιατί και αυτό έχει μεγάλη σημασία.

Αυτήν την κάρτα την πήρες από μόνος σου ή στην πρότεινε κάποιος/κάπου; Όταν παίρνουμε κάρτα γραφικών κοιτάμε και τι επεξεργαστή έχουμε καθώς δεν "αντέχουν" όλοι οι επεξεργαστές να δουλέψουν όλες τις κάρτες και το αντίστροφο.

Υπάρχει κάτι που λέγεται bottleneck, δηλαδή λαιμός μπουκαλιού.

Δηλαδή όλο το pc θα (υπο)λειτουργεί καθώς θα προσαρμόζεται στις δυνατότητες του πιο αδύναμου εξαρτήματος. Μπορεί όμως και να κρεμάσει καθώς θα συσσωρεύονται (clogging) πολλά δεδομένα από το δυνατό εξάρτημα που δεν θα προλαβαίνει το αδύναμο να τα επεξεργαστεί. Γι αυτό όταν παίρνουμε μια νέα κάρτα γραφικών ή ένα νέο επεξεργαστή και το νέο εξάρτημα είναι πολύ πιο δυνατό από το παλιό τότε δίνουμε τζάμπα λεφτά καθώς δεν πρόκειται να το εκμεταλλευτούμε όσο πρέπει.

Αν δεν ξέρεις πως να βρεις τις πληροφορίες αυτές κατέβασε το speccy, την δωρεάν έκδοση, τρέξτο και ανέβασε μια φώτο του Summary με τα χαρακτηριστικά να δούμε τι έχεις.

Για παράδειγμα ορίστε το δικό μου... (έχω τέλεια ψύξη και όχι αστεία :D )

spacer.png

To δευτερο σου συστημα ειναι αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...