tzitzikas2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Επειδή προσωρινά θα μετακινήσω ένα ενυδρείο κοντά σχετικά σε σώμα καλοριφέρ, σκέφτομαι να εφαρμόσω στην πλευρά του ενυδρείου που θα είναι προς το σώμα καλοριφέρ ώστε να μην θερμαίνεται και για να μην υπάρχει κίνδυνος για να χαλάσουν π.χ οι κόλλες που ενώνουν τα τζάμια του ένα υλικό π.χ αυτοκόλλητο. Κάτι τέτοιο (Αυτοκόλλητο Ρολό Inox) κάνει ή να σκεφτώ κάτι καλύτερο. θα ήθελα να κόβεται εύκολα και να μπορώ να το εφαρμόσω στο τζάμι του ενυδρείου αν γίνεται χωρίς την κόλλα που έχει αν είναι αυτοκόλλητο αλλά ίσως με 4 αυτοκόλλητα διπλής όψης στην επιφάνεια αυτή ώστε να ξεκολλήσουν αύκολα μετά καθώς θα είναι προσωρινό. Ευχαριστώ!!
basilis_k6 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 ενα κομματι ξυλο η πλαστικο με ενα αλουμινοχαρτο (προς την θερμοτητα) βαλε. ιδανικα ανάμεσα στο ξυλο και το τζαμι βαλε 4 αποστατες (οτι ναναι υλικο) ωστε να υπαρχει κενο μισος ποντος αναμεσα τους. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ενα κομματι ξυλο η πλαστικο με ενα αλουμινοχαρτο (προς την θερμοτητα) βαλε. ιδανικα ανάμεσα στο ξυλο και το τζαμι βαλε 4 αποστατες (οτι ναναι υλικο) ωστε να υπαρχει κενο μισος ποντος αναμεσα τους. Ευχαριστώ. Το θέμα είναι να βρω κάτι που να έχει ψιλό έτοιμες.διαστασεις. χρειάζομαι κάτι σε 0,5μ Χ 0,7μ για να μην έχω θέμα πώς θα το κόψω. Και να είναι ελαφρύ καθώς θα στηρίζεται στο τζάμι προφανώς με κάποιο αυτοκόλλητο διπλής όψης σε κάποια.σημεια. το ξύλο δεν θα κολλήσει με το αυτοκόλλητο
Grfoxz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 https://www.skroutz.gr/s/37981199/10001M-Reflector-for-Radiator-Body.html Υπάρχουν σε διάφορες ποιότητες διαστάσεις και τιμές στα γνωστά πολυκαταστήματα υλικών/εργαλείων. Σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθείς την θερμοκρασία νερού. 1
tzitzikas2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Grfoxz είπε https://www.skroutz.gr/s/37981199/10001M-Reflector-for-Radiator-Body.html Υπάρχουν σε διάφορες ποιότητες διαστάσεις και τιμές στα γνωστά πολυκαταστήματα υλικών/εργαλείων. Σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθείς την θερμοκρασία νερού. Άρα κάτι τέτοιο προτείνεις να τα εφαρμόσω πάνω στο τζάμι που θα είναι προς το καλοριφέρ. Η ασημί επιφάνεια θα κοίτα προς το καλοριφέρ σωστά? Για να αντανακλά πίσω την θερμότητα. Ξέρεις αν έχει σε praktiker ή Leroy? Π.χ αυτό https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/aerostop-/aerostop-portas-parathurou/anaklastiko-monotiko-gia-kalorifer-axton-p700mm-x-m1m-82202896 στο ενυδρείο έχω μέσα θερμόμετρο και την διατηρώ με θερμαντήρα με θερμοστάτη στους 25oC. Έχω 2 νεροχελώνες μέσα. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από tzitzikas2
Grfoxz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε Άρα κάτι τέτοιο προτείνεις να τα εφαρμόσω πάνω στο τζάμι που θα είναι προς το καλοριφέρ. Η ασημί επιφάνεια θα κοίτα προς το καλοριφέρ σωστά? Για να αντανακλά πίσω την θερμότητα. Ξέρεις αν έχει σε praktiker ή Leroy? Π.χ αυτό https://www.leroymerlin.gr/gr/portes-parathura-skales/aerostop-/aerostop-portas-parathurou/anaklastiko-monotiko-gia-kalorifer-axton-p700mm-x-m1m-82202896 στο ενυδρείο έχω μέσα θερμόμετρο και την διατηρώ με θερμαντήρα με θερμοστάτη στους 25oC. Έχω 2 νεροχελώνες μέσα. Σωστά. Όμως δεν το έχω δοκιμάσει για να σου ξέρω πόσο πολυ θα αντανακλά. Προσωπικά θα το έβαζα πάνω σε ένα ξύλο να έχει περισσότερο υλικό ανάμεσα για περισσότερη σιγουριά. Δεν θα το κολλούσα πάνω στο ενυδρείο. Πάνε σε Leroy/praktiker στο τμήμα ξυλείας. Βρες ένα φύλλο 3mm (Κάτι τέτοιο) και ζητά τους να στο κόψουν στις διαστάσεις του ενυδρείου σου. Αν περισσεύει βάλε το διπλό. Πάνω σε αυτό θα βάλεις το ανακλαστικό. Κολλάς με χαρτοταινια τα κομμάτια και το στήνεις εκεί που θες. Συνολικό κόστος ~10-15 ευρώ. ΥΓ. Ανάλογα με το πόσο καιρό είναι το "προσωρινά" μπορείς πάντα να απομονώσεις το σώμα κλείνοντας τις βάνες και απλά να μην ζεσταίνει. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από Grfoxz
tzitzikas2 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Grfoxz είπε . Ανάλογα με το πόσο καιρό είναι το "προσωρινά" μπορείς πάντα να απομονώσεις το σώμα κλείνοντας τις βάνες και απλά να μην ζεσταίνει. Αυτή ήταν η αρχική σκέψη, αλλά με κλειστό αυτό το σώμα (είναι ένα από τα 2 στην σαλόνοκουζίνα) θα δουλεύει συνεχώς ο λέβητας αερίου προσπαθώντας να πιάσει θερμοκρασία στους 23oC που ορίζω στον θερμοστάτη του λέβητα. Συνεπώς αυτόν το 1,5+ μήνα θα κάψω έτσι πολύ παραπάνω. Το ξύλο είναι καλή ιδέα που προτείνεις αλλά δεν ξέρω πως να το στερέωσω στο κάθετο τζάμι του ενυδρείου που θα είναι προς την πλευρά του καλοριφέρ. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από tzitzikas2
cthulhucarbide Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Άμα δεν σε νοιάζει αισθητικά καθώς θα είναι προσωρινό, μπορείς να βάλεις λίγο πολύ οτιδήποτε. Αρκεί να κόβεται η ακτινοβολία που θα το χτυπάει άμεσα. Μπορείς ακόμα και εφημερίδα να βάλεις. Μια καρέκλα. Μια σανίδα. Αυτά θα ζεσταθούν λίγο οπότε τα βάζεις στο ενδιάμεσο, να μην ακουμπάνε το ενυδρείο. Άμα θες κάτι που θα εφαρμόσεις πάνω στο τζάμι, βάλε αλουμινόχαρτο να αντανακλάει την ακτινοβολία και να μην ζεσταίνεται το ίδιο
hp8 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Το ξύλο είναι καλή ιδέα που προτείνεις αλλά δεν ξέρω πως να το στερέωσω στο κάθετο τζάμι του ενυδρείου που θα είναι προς την πλευρά του καλοριφέρ. Αν και δεν είδαμε το ενυδρείο θα έλεγα να δεις κατι σαν αυτά παρε 3-4 ανάλογα με το βάρος του ξύλου Βιδωσετα στο ξύλο και λύγησε την άλλη μεριά να κρεμεστει στο ενυδρείο
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 25 λεπτά πριν, hp8 είπε Αν και δεν είδαμε το ενυδρείο θα έλεγα να δεις κατι σαν αυτά παρε 3-4 ανάλογα με το βάρος του ξύλου Βιδωσετα στο ξύλο και λύγησε την άλλη μεριά να κρεμεστει στο ενυδρείο Καλημέρα. Σας βάζω φώτο απο το ενυδρείο. Δεξιά χαμηλά (δεν φαίνεται καλά) έχει ένα βανάκι για να αδειάζω το νερό για τις αλλαγές με ένα σωλήνα στο σιφώνι στο μπαλκόνι. Το ενυδρείο για το διάστημα των Χριστουγέννων (απο σήμερα) θα μεταφερθεί στην άλλη πλευρά της μπαλκονόπορτας και για να είναι το βανάκι πάλι προς την μπαλκονόπορτα θα γυρίσει 180 μοίρες. Δηλαδή πλέον η πλευρά που δείχνω και οι πόρτες του επίπλου που πατά το ενυδρείο θα κοιτάνε προς τον τοίχο και όχι προς τα μπροστά. Επειδή το ενυδρείο έχει σχεδόν ίδιες διαστάσεις (60εκ Χ 40εκ) με του επίπλου (61εκ Χ 41εκ) δεν ξέρω πως θα στηρίξω κάποια κάθετη επιφάνεια. Εκτός αν την κάνω κάπως κρεμαστή απο το τζάμι του ενυδρείου. Το ύψος του τζαμιού είναι 45εκ. Ευχαριστώ πολύ!! ίσως για την στήριξη κάτι τέτοιο. λαμάκια οριζόντια που μετά να κάνουν γωνία 90 μοιρών προς τα πάνω, αλλα θέλει πολύ λεπτά λαμάκια ανάμεσα στο κενό στις πόρτες του επίπλου και πάνω να στηριχθεί η επιφάνεια σε αυτά, αν και δύσκολο φαίνεται
G.bar Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Πάρε από το Leroy ένα κομμάτι μπλε μόνωση Dow που κόβεται πανεύκολα με ένα μαχαίρι, το κολλάς με ταινία διπλή όψεως και θα είναι μια χαρά. 2€ θα σου κοστίσει. Αν περνάς από καμιά οικοδομή, ίσως σου δώσουν και ένα κομμάτι να κάνεις τη δουλεια σου. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από G.bar 1
tzitzikas2 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, G.bar είπε Πάρε από το Leroy ένα κομμάτι μπλε μόνωση Dow που κόβεται πανεύκολα με ένα μαχαίρι, το κολλάς με ταινία διπλή όψεως και θα είναι μια χαρά. 2€ θα σου κοστίσει. https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ulika/monosi-steganosi/exilasmeni-diogomeni-polusterini/polusterini-diogkomeni-baumit-eps-80-start-herm-m-100-x-p-60-x-pahos-3-cm-84177504 Κάτι τέτοιο καλό είναι? Έχει και μπλε 2εκ https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ulika/monosi-steganosi/exilasmeni-diogomeni-polusterini/polusterini-exilasmeni-toihopoiia-apli-m-125-x-p-60-x-pahos-2-cm-62227872 Μπορώ εσωτερικά για να μην βλέπουν άσπρο οι χελώνες να τους εκτυπώσω φωτό με βυθό και τετοια Απλά δεν ξέρω κατά πόσο κόλλα καλά η ταινία διπλής όψεως σε τέτοια θερμομονωτικά υλικά καθώς είναι πορώδη υλικά. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από tzitzikas2
G.bar Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, tzitzikas2 είπε https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ulika/monosi-steganosi/exilasmeni-diogomeni-polusterini/polusterini-diogkomeni-baumit-eps-80-start-herm-m-100-x-p-60-x-pahos-3-cm-84177504 Κάτι τέτοιο καλό είναι? Έχει και μπλε 2εκ https://www.leroymerlin.gr/gr/domika-ulika/monosi-steganosi/exilasmeni-diogomeni-polusterini/polusterini-exilasmeni-toihopoiia-apli-m-125-x-p-60-x-pahos-2-cm-62227872 Μπορώ εσωτερικά για να μην βλέπουν άσπρο οι χελώνες να τους εκτυπώσω φωτό με βυθό και τετοια Απλά δεν ξέρω κατά πόσο κόλλα καλά η ταινία διπλής όψεως σε τέτοια θερμομονωτικά υλικά καθώς είναι πορώδη υλικά. Ναι μια χαρά είναι το μπλε και σίγουρα κολλάει με ταινία διπλής. 2 1
Grfoxz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε Το ξύλο είναι καλή ιδέα που προτείνεις αλλά δεν ξέρω πως να το στερέωσω στο κάθετο τζάμι του ενυδρείου που θα είναι προς την πλευρά του καλοριφέρ. Θα κάνεις ένα Γ. Η μία πλευρά θα είναι για να κόβει και η άλλη θα είναι για στήριξη. Το φύλλο που σου έστειλα είναι τεράστιο οπότε μπορεί να πατάει και στο πάτωμα. Θα ενώσεις τις 2 πλευρές με 3-4 λωρίδες κολλητική. Edit, τώρα είδα τις φωτό. Η λύση του @G.bar είναι η καλύτερη. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από Grfoxz
kakofonixx Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 το πιο ιδανικό για τη χρήση που θες είναι το depron https://www.google.com/search?q=depron φτηνό, πανάλαφρο, κοβεται πανεύκολα με κοπίδι και αισθητικά όμορφο 🙂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα