schumi46 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 μετα απο ενα πρωτο τσεκ, μου εμφανιζονται τα ακολουθα. τι με συμβουλευετε? ο εξωτερικος 500αρης μπορει να κ 8 ετων. κ εχει φουλ σημαντικα αρχεια μεσα..
Xristaras12 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 στη γενική επισκόπηση τι σου γράφει; εφόσον μιλάμε για φουλ σημαντικά αρχεία κακώς που τα έχεις ΜΟΝΟ σε εναν δίσκο και εξαρτάσαι απο αυτόν. Τον κλείνεις, Δευτέρα πρωί αγοράζεις εναν 2ο και μεταφέρεις τα πάντα εκει πέρα. 1
schumi46 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε στη γενική επισκόπηση τι σου γράφει; εφόσον μιλάμε για φουλ σημαντικά αρχεία κακώς που τα έχεις ΜΟΝΟ σε εναν δίσκο και εξαρτάσαι απο αυτόν. Τον κλείνεις, Δευτέρα πρωί αγοράζεις εναν 2ο και μεταφέρεις τα πάντα εκει πέρα. ειναι ο δευτερος παλαιοτερος εξωτερικος μου κ απο τοτε μπαινανε εκει ολα τα σημαντικα... ψαχνω να βρω φιλε δισκο μεγαλης χωρητικοτητας ειτε 2.5, ειτε 3.5, αλλα διαβαζω σε ολους πολλες κριτικες ενος αστεριου σε δισκους που εχουν 5 αστερια βαθμολογια κ εχω χαθει μεσα σ αυτες. σε στο σκρουτζ κ στο αμαζον. απογοητευση, δεν μπορω να βγαλω ακρη...
Xristaras12 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 το μεγαλης χωρητικότητας είναι σχετικό, για μένα μεγάλη χωρητικότητα ειναι τα 4+ΤΒ και εσενα το 1ΤΒ. Κανείς δίσκος δεν θα είναι πάντα αξιόπιστος εφόσον λέμε για ηλεκτρονικά κυκλώματα. Σήμερα λειτουργεί ΟΛΗ την ημέρα, αύριο νεκρός. Δε παει να έχει 50€ είτε 5000€ και εφόσον μιλάμε και για εξωτερικό δίσκο με usb ένα παραπάνω. τα 32 bad sectors μπορεί να μην είναι τίποτα και να μείνουν έτσι για άλλα 8 χρόνια, μπορεί αύριο να γίνουν 1200 και να χάσεις και αρχεία αν τελειώσει η καβάτζα που βάζει ο κατασκευαστής για αυτό το πρόβλημα.
schumi46 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε το μεγαλης χωρητικότητας είναι σχετικό, για μένα μεγάλη χωρητικότητα ειναι τα 4+ΤΒ και εσενα το 1ΤΒ. Κανείς δίσκος δεν θα είναι πάντα αξιόπιστος εφόσον λέμε για ηλεκτρονικά κυκλώματα. Σήμερα λειτουργεί ΟΛΗ την ημέρα, αύριο νεκρός. Δε παει να έχει 50€ είτε 5000€ και εφόσον μιλάμε και για εξωτερικό δίσκο με usb ένα παραπάνω. τα 32 bad sectors μπορεί να μην είναι τίποτα και να μείνουν έτσι για άλλα 8 χρόνια, μπορεί αύριο να γίνουν 1200 και να χάσεις και αρχεία αν τελειώσει η καβάτζα που βάζει ο κατασκευαστής για αυτό το πρόβλημα. ψαχνω για 8ΤΒ+, γτ εχω πολλους δισκους 2.5.. οι 3.5 ειναι πιο ανθεκτικοι απ τους μικρους? με usb εννοεις οτι ειναι πιο επιρρεπεις σε αστοχια?
JPaxilleas Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Εγώ βλέπω «Reallocated Sectors Count». Αυτή η παράμετρος είναι ενδεικτική για τη συνολική υγεία του δίσκου. Αντιπροσωπεύει τον αριθμό των τομέων που βρέθηκαν κατεστραμμένοι και οι οποίο έχουν αντιστοιχηθεί εκ νέου σε μια ειδική δεσμευμένη περιοχή του σκληρού δίσκου. Κανονικά, οι νέοι σκληροί δίσκοι έχουν μηδενικούς τέτοιους τομείς. Με τη συνεχή χρήση όμως του δίσκου, μπορεί να παρουσιαστεί η παρουσία μερικών τέτοιων κατεστραμμένων τομέων (sectors). Αυτό συνήθως δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να προσέξεις είναι εάν ο αριθμός των κατεστραμμένων τομέων αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου (π.χ. ένα πριν ένα μήνα είχες 5 και τώρα έχεις 30). Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος σιγά σιγά αρχίζει να υποβαθμίζεται. Εάν συμβαίνει αυτό, όπως σου είπαν και οι άλλοι φίλοι, βρες έναν άλλο δίσκο ανάλογα με τις ανάγκες σου το συντομότερο δυνατό και πάρε αντίγραφα των αρχεία σου σε αυτόν. Σε γενικές γραμμές το Physical Size (2.5-inch HDDs vs 3.5-inch HDDs) δεν έχει άμεση σχέση με την ανθεκτικότητα. Συνήθως οι μικρότεροι δίσκοι προορίζονται για laptops λόγω μεγέθους και οι μεγαλύτεροι σε υπολογιστές. Αναφορικά με το μέγεθος σε TB θα σου πρότεινα να μη πας σε εξωτερικούς δίσκους με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 8 ΤΒ. Προτίμησε δίσκους των 6 ΤΒ καλύτερα (λιγότερος θόρυβος, λιγότερα προβλήματα και πάει λέγοντας - με λίγο ψάξιμο θα βρεις αρκετές πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό το θέμα). 1
Aris_ Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Οι 3.5 είναι πιο ανθεκτικοί μόνο απο το γεγονος οτι ψύχονται καλύτερα λόγω μεγέθους οι 2.5 είναι πιο versatile γιατί έχουν χαμηλότερη κατανάλωση σε raid μαζεύονται τα watt και κουμπώνουν εκεί που δεν έχεις χώρο πχ 1rack server Άλλη δουλειά ο ένας αλλη ο αλλος δεν είναι το ίδιο πχ το θέμα της ψύξης σε server αντιμετωπιζεται με ειδικά fans
atheatos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 23/11/2024 στις 11:23 ΜΜ, schumi46 είπε ειναι ο δευτερος παλαιοτερος εξωτερικος μου κ απο τοτε μπαινανε εκει ολα τα σημαντικα... ψαχνω να βρω φιλε δισκο μεγαλης χωρητικοτητας ειτε 2.5, ειτε 3.5, αλλα διαβαζω σε ολους πολλες κριτικες ενος αστεριου σε δισκους που εχουν 5 αστερια βαθμολογια κ εχω χαθει μεσα σ αυτες. σε στο σκρουτζ κ στο αμαζον. απογοητευση, δεν μπορω να βγαλω ακρη... Επειδή ένας δίσκος με τα αρχεία σου ίσων κανένας, πάντα παίρνεις δυο δίσκους και τους έχεις σε ξεχωριστα σημεία των καθένα για backup. Δεν υπάρχει καλό ή κακός δίσκος στην αγορά. Είναι αναλώσιμοι σαν τα λάστιχα. Μπορεί να έχεις το καλύτερο λάστιχο στον κόσμο και να πατήσεις καρφι και να σπάσει….τι θα πεις τότε?Δεν ήταν καλό λάστιχο ? Αγοράζεις minimum 2 σκληρούς δίσκους , ανάλογα με τις οικονομικές σου δυνατότητες ( και εφόσον υπάρχει εγγύηση ακομα και μεταχειρισμενους) και τους συγχρονίζεις ανα ταχτα χρόνικα διαστήματα για να πεις ότι εχεις κάποιο backup. Βασικά δίσκους που έχουν bad sectors τους βάζω στην άκρη και τους χρησιμοποιώ ως τριτο, τέταρτο κτλ. backup ή τους πετάω. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από atheatos 1
schumi46 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Στις 23/11/2024 στις 8:28 ΜΜ, JPaxilleas είπε Εγώ βλέπω «Reallocated Sectors Count». Αυτή η παράμετρος είναι ενδεικτική για τη συνολική υγεία του δίσκου. Αντιπροσωπεύει τον αριθμό των τομέων που βρέθηκαν κατεστραμμένοι και οι οποίο έχουν αντιστοιχηθεί εκ νέου σε μια ειδική δεσμευμένη περιοχή του σκληρού δίσκου. Κανονικά, οι νέοι σκληροί δίσκοι έχουν μηδενικούς τέτοιους τομείς. Με τη συνεχή χρήση όμως του δίσκου, μπορεί να παρουσιαστεί η παρουσία μερικών τέτοιων κατεστραμμένων τομέων (sectors). Αυτό συνήθως δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Αυτό που αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να προσέξεις είναι εάν ο αριθμός των κατεστραμμένων τομέων αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου (π.χ. ένα πριν ένα μήνα είχες 5 και τώρα έχεις 30). Αυτό σημαίνει ότι ο δίσκος σιγά σιγά αρχίζει να υποβαθμίζεται. Εάν συμβαίνει αυτό, όπως σου είπαν και οι άλλοι φίλοι, βρες έναν άλλο δίσκο ανάλογα με τις ανάγκες σου το συντομότερο δυνατό και πάρε αντίγραφα των αρχεία σου σε αυτόν. Σε γενικές γραμμές το Physical Size (2.5-inch HDDs vs 3.5-inch HDDs) δεν έχει άμεση σχέση με την ανθεκτικότητα. Συνήθως οι μικρότεροι δίσκοι προορίζονται για laptops λόγω μεγέθους και οι μεγαλύτεροι σε υπολογιστές. Αναφορικά με το μέγεθος σε TB θα σου πρότεινα να μη πας σε εξωτερικούς δίσκους με χωρητικότητα μεγαλύτερη από 8 ΤΒ. Προτίμησε δίσκους των 6 ΤΒ καλύτερα (λιγότερος θόρυβος, λιγότερα προβλήματα και πάει λέγοντας - με λίγο ψάξιμο θα βρεις αρκετές πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με αυτό το θέμα). θενξ φιλε γ το χρονο σ. αυτο με τη χωρητικοτητα δν το γνωριζα. κοιταγα κ για 12tb+ να το κοιταξω τοτε μονο εως 6tb. γνωριζεις μηπως να μου συστησεις μια θηκη εξωτερικου αξιοπιστη γ να τον εβαζα μεσα κ να εκανα με ασφαλεια ενα back up? 1
JPaxilleas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Στις 25/11/2024 στις 8:29 ΜΜ, schumi46 είπε θενξ φιλε γ το χρονο σ. αυτο με τη χωρητικοτητα δν το γνωριζα. κοιταγα κ για 12tb+ να το κοιταξω τοτε μονο εως 6tb. γνωριζεις μηπως να μου συστησεις μια θηκη εξωτερικου αξιοπιστη γ να τον εβαζα μεσα κ να εκανα με ασφαλεια ενα back up? Εάν θέλεις ένα εξωτερικό 3.5" πάρε έναν Seagate ή έναν Western Digital 6 TB (δες εδώ). Εάν έχεις πάρει ήδη έναν δίσκο 3.5" μπορείς να δεις για cases εδώ (όλα κάνουν τη δουλειά τους). Διάλεξε από τη συνδεσιμότητα το interface που θέλεις (USB 3.0, USB-C) και είσαι οκ. Π.χ. αυτός που έχω και εγώ είναι μια χαρά LC-Power Θήκη για Σκληρό Δίσκο 3.5" SATA III με σύνδεση USB3.0 (δες εδώ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα