Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους. Πρόσφατα μου πήραν δώρο το Apple MacBook Air 13 M1 8-Core/8GB/256GB/7-Core GPU. Πρώτη φορά με Mac λάπτοπ αντιμετωπίζω το εξής «πρόβλημα» με το WiFi. Ενω το έχω περάσει από το έχω να μπαίνει αυτόματα όταν κλείσω και ανοίξω την επόμενη μέρα τον υπολογιστή ενώ δείχνει πως είναι συνδεδεμένο δεν έχει δίκτυο. Μόλις κλείσω το κουμπί του WiFi και το ανοίξω μπαίνει κανονικά. Παίζει να πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση; Έχει μήπως κάποιο θέμα το MacBook; Δεν έχω δοκιμάσει να συνδεθώ πχ σε κάποιου άλλου το σπίτι. Και reset που έγινε στο ρουτερ δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Υπάρχει περίπτωση να φταίει σε κάτι η Vodafone ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Επεξ/σία από kritikaka21
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε «Προβλημα» με MacBook m1 WiFi
Δημοσ.
Στις 23/11/2024 στις 3:43 ΜΜ, kritikaka21 είπε

Γεια χαρά σε όλους. Πρόσφατα μου πήραν δώρο το Apple MacBook Air 13 M1 8-Core/8GB/256GB/7-Core GPU. Πρώτη φορά με Mac λάπτοπ αντιμετωπίζω το εξής «πρόβλημα» με το WiFi. Ενω το έχω περάσει από το έχω να μπαίνει αυτόματα όταν κλείσω και ανοίξω την επόμενη μέρα τον υπολογιστή ενώ δείχνει πως είναι συνδεδεμένο δεν έχει δίκτυο. Μόλις κλείσω το κουμπί του WiFi και το ανοίξω μπαίνει κανονικά. Παίζει να πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση; Έχει μήπως κάποιο θέμα το MacBook; Δεν έχω δοκιμάσει να συνδεθώ πχ σε κάποιου άλλου το σπίτι. Και reset που έγινε στο ρουτερ δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Υπάρχει περίπτωση να φταίει σε κάτι η Vodafone ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Mου το κάνει και εμένα σε Macbook pro M1. Άρα είναι "bug"  του νέου λειτουργικού, διότι στο προηγούμενο δεν μου το έκανε. Φαντάζομαι έχεις το Sequoia, έτσι; Επομένως μην σε αγχώνει αφού βρίσκεις άλλον έναν που σου λέει πως του το παρουσιάζει. Όπως το ίδιο ισχύει πλέον και για μένα μιας και βλέπω και κάποιον άλλον που έχει το πρόβλημα. 😛 Γι'αυτό και έβγαλα το παραπάνω συμπέρασμα μιας και έχουν "παράδοση" τα λειτουργικά της Apple σε τέτοια θεματάκια διαχρονικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Homecinemakias είπε

Mου το κάνει και εμένα σε Macbook pro M1. Άρα είναι "bug"  του νέου λειτουργικού, διότι στο προηγούμενο δεν μου το έκανε. Φαντάζομαι έχεις το Sequoia, έτσι; Επομένως μην σε αγχώνει αφού βρίσκεις άλλον έναν που σου λέει πως του το παρουσιάζει. Όπως το ίδιο ισχύει πλέον και για μένα μιας και βλέπω και κάποιον άλλον που έχει το πρόβλημα. 😛 Γι'αυτό και έβγαλα το παραπάνω συμπέρασμα μιας και έχουν "παράδοση" τα λειτουργικά της Apple σε τέτοια θεματάκια διαχρονικά.

Καταρχάς να ευχαριστήσω για την απάντηση. Και μένα στην αρχή εκεί πήγε το μυαλό μου και ναι έχω τη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχα με την υποστήριξη της apple uk και αφού όπως είπε έκανε όλους τους ελέγχους για να δει αν έχει όντως κάποιο θέμα το λάπτοπ,μου είπε πως δεν είναι «πρόβλημα δικό τους» και ότι καλό είναι να το ψάξω με την εταιρία που έχω τη σύνδεση μιας και γράφει «η σύνδεση σας δεν είναι ασφαλής» κάτι το οποίο μου το γράφει σε όλες τις συσκευές της apple και τέτοιο θέμα δεν είχα. Θα πρέπει λέει να αλλάξω τις ρυθμίσεις του ρουτερ για να είμαι ασφαλής και εγώ αλλά και η «apple»(😜

Θελω να πιστεύω πως σε μια μελλοντική ενημέρωση του λογισμικού να φτιαχτεί. Βέβαια θα δοκιμάσω να μπω και από άλλο πάροχο για να δω αν υπάρχει το ίδιο θέμα. 
Και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Homecinemakias είπε

Δεν είναι θέμα της εταιρίας σου διότι το έχω αντιμετωπίσει και σε καφετέρια και σε hotspot απο το κινητό μου και φυσικά στο σπίτι μου.

Αααα τέλεια…Εύχομαι τότε να το φτιάξουν ..σε κάθε ενημέρωση 2 φτιάχνουν 5 χαλάνε. Οψόμεθα λοιπόν 😉

Δημοσ.

Δυστυχώς συσκευές που χρησιμοποιούν τα ίδια δικτυακά πρωτόκολλα (WiFi, Bluetooth) δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεργάζονται χωρίς προβλήματα καθώς εξαρτάται από το πόσο επιτυχημένη είναι η κάθε υλοποίηση…

Οπότε όντως η Apple ίσως δεν έχει να φτιάξει κάτι. Ή αν υπάρχει όντως κάτι μπορεί να εντοπιστεί και να διορθωθεί μετά από πολύ καιρό, σε κάποια επόμενη έκδοση του macOS.

Αν όντως το router / access point είναι παλιό, καλό είναι να το αντικαταστήσετε.

Εγώ είχα τέτοια θέματα με όλες τις συσκευές μου με πολλά consumer & ISP routers μέχρι που έκανα τη μετάβαση σε access point της Ubiquiti. (ui.com)

Δείτε επίσης:

https://support.apple.com/en-is/101588

https://support.apple.com/en-us/102766

• Like 1
Δημοσ.

Σε δυο μηχανήματα M-Series τρέχω το Sequoia χωρίς κανένα πρόβήμα.

Θα πρότεινα τα εξής ώστε να αποκλεισθεί τυχόν σφάλμα στο τρέχον admin account ή η παρεμβολή κάποιου login item που ενδέχεται να προκαλεί το θέμα.

1. Login σε ένα εφεδρικό admin account.

2. Login σε Safe Mode, ώστε να μην φορτωθούν τα login items και εφαρμογές που φορτώνονται κατά το startup.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/11/2024 στις 3:43 ΜΜ, kritikaka21 είπε

περιεργο μου φαινεται! εχω το macbook pro m3 κ πριν μερικους μηνες το αγορασα.Μολις εβαλα τον κωδικο του ρουτερ συνδεθηκε αμεσως κ εκτοτε δεν εχει αποσυνδεθει ποτε

Δημοσ.
Στις 28/11/2024 στις 1:23 ΜΜ, epinki είπε

Σε δυο μηχανήματα M-Series τρέχω το Sequoia χωρίς κανένα πρόβήμα.

Θα πρότεινα τα εξής ώστε να αποκλεισθεί τυχόν σφάλμα στο τρέχον admin account ή η παρεμβολή κάποιου login item που ενδέχεται να προκαλεί το θέμα.

1. Login σε ένα εφεδρικό admin account.

2. Login σε Safe Mode, ώστε να μην φορτωθούν τα login items και εφαρμογές που φορτώνονται κατά το startup.

Το σκέφτηκα αλλά πέρα από τον Apple ID δεν πειράξαμε κάτι ούτε περάσαμε κάτι. 

7 λεπτά πριν, josuts είπε

περιεργο μου φαινεται! εχω το macbook pro m3 κ πριν μερικους μηνες το αγορασα.Μολις εβαλα τον κωδικο του ρουτερ συνδεθηκε αμεσως κ εκτοτε δεν εχει αποσυνδεθει ποτε

Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί μόλις το ανοίξω φαίνεται ότι ψάχνει δίκτυο και μετά κάνει σύνδεση κανονικά αλλά ίντερνετ δεν υπάρχει…

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kritikaka21 είπε

Το σκέφτηκα αλλά πέρα από τον Apple ID δεν πειράξαμε κάτι ούτε περάσαμε κάτι. 

Δεν χάνεις κάτι να κάνεις login σε ένα εφεδρικό account, ενώ το Safe Mode θα καθαρίσει το σύστημα και θα επισκευάσει τον δίσκο.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί μόλις το ανοίξω φαίνεται ότι ψάχνει δίκτυο και μετά κάνει σύνδεση κανονικά αλλά ίντερνετ δεν υπάρχει…

Δημιούργησε μια νέα τοποθεσία δικτύου. Αν το θέμα επιμείνει, ρίξε μια ματιά στον οδηγό  Mac Connected to WiFi but No Internet.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, atheatos είπε

Μήπως έχεις εγκαταστήσει κανένα προγραμμα vpn ή τίποτα αντίστοιχο ?

Τίποτα! Θα δοκιμάσω όμως όλα τα παραπάνω μήπως και αλλάξει κάτι…

Δημοσ.

Αν όντως συνδέεται στο WiFi, τότε δες την διεύθυνση που έχει λάβει το Mac. Αν δεν έχει λάβει ή είναι κάποια 169… τότε υπάρχει πρόβλημα με το DHCP. 

Σε αυτή την περίπτωση βάζεις μία στατική, εκτός range του DHCP server ή αλλάζεις router…

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, J0hn82 είπε

Αν όντως συνδέεται στο WiFi, τότε δες την διεύθυνση που έχει λάβει το Mac. Αν δεν έχει λάβει ή είναι κάποια 169… τότε υπάρχει πρόβλημα με το DHCP. 

Σε αυτή την περίπτωση βάζεις μία στατική, εκτός range του DHCP server ή αλλάζεις router…

196…κλπ έχει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...