Προς το περιεχόμενο

Motorola edge 50 Fusion ή realme 12 Pro+;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το motorola edge 50 Fusion στα 300€

Το realme 12 Pro+ στα 340€ (έμμεσα με επιστροφή 15% σε κάρτες eurobank από το germanos)

Ανάμεσα σε αυτά τα 2 θα ήθελα τις γνώμες σας και γιατί. 

Επίσης πιο από τα 2 θεωρείται ότι έχει ευκολότερη εύρεση σε περιφερειακά; 

Ευχαριστώ! 

Δημοσ.

Σήμερα αγόρασα το edge 50 fusion  από public. Πριν μισή ώρα. Ακόμα δεν πρόλαβα να το σεταρω και να το δουλέψω. Σαν πρώτη εικόνα δίνει την αίσθηση ακριβότερης συσκευής  η οθόνη του πολύ ωραία και στο χέρι κάθεται πολύ καλά, κουμπώνει μια χαρά. Φορτιστή και καλώδιο στη συσκευασία και μια θήκη πλάτης, όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλά για πρώτη χρήση είναι οκ. Θέλω να του βάλω ζελατίνα προστασίας και μετά να το δουλέψω. Θα επανέλθω 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dimitris_213 είπε

Σήμερα αγόρασα το edge 50 fusion  από public. Πριν μισή ώρα. Ακόμα δεν πρόλαβα να το σεταρω και να το δουλέψω. Σαν πρώτη εικόνα δίνει την αίσθηση ακριβότερης συσκευής  η οθόνη του πολύ ωραία και στο χέρι κάθεται πολύ καλά, κουμπώνει μια χαρά. Φορτιστή και καλώδιο στη συσκευασία και μια θήκη πλάτης, όχι κάτι το ιδιαίτερο αλλά για πρώτη χρήση είναι οκ. Θέλω να του βάλω ζελατίνα προστασίας και μετά να το δουλέψω. Θα επανέλθω 

Φίλε σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω πες μου όταν το δουλέψεις με 5G ανοιχτά ποσο σου κρατάει η μπαταρια; και αν σου κολλάει;

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kp1 είπε

Φίλε σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω πες μου όταν το δουλέψεις με 5G ανοιχτά ποσο σου κρατάει η μπαταρια; και αν σου κολλάει;

Για δες αυτό μπορεί να σε βοηθήσει.

Screenshot_20241124-000340_AccuBattery.png

• Like 1
Δημοσ.

Στα περισσότερα σημεία είναι το ίδιο καλά. Το θέμα είναι ποιες λεπτομέρειες σε σένα μετράνε παραπάνω. Κάποιες από αυτές είναι οι παρακάτω.

Οθόνη πιο φωτεινή το motorola θα έχει διαφορά στο φως ημέρας.

Το Realme έχει IP65 προστασία ενώ το motorola IP68.

Επίσης το motorola έχει δυνατότητα esim. 

Φωτογραφικά το realme είναι καλύτερο αλλά όχι μεγάλες διαφορές.

Σε μπαταρία πάνω κάτω τα ίδια όπως και σε απόδοση.

Σε OS updates η realme δίνει 2 ενώ η Motorola 3.

Και τα δύο έχουν φορτιστή στο κουτί με ταχύτητες φόρτισης πάνω κάτω ίδιες. 

Το λογισμικο καθαρό σχετικά και στα δύο. 

Εκτός των φωτογραφιών σε μερικές λεπτομέρειες το motorola είναι λίγο καλύτερο.

Εγώ προσωπικά έχω καιρό να αγοράσω motorola. Σαν δεύτερο τηλέφωνο έχω ένα realme gt master edition με το οποίο είμαι αρκετά ευχαριστημένος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To realme έχει σημαντικές διαφορές στις φωτο ,και το θέμα των ενημερώσεων είναι πλεον 4 έτη .Το Μοtorola έχει καθαρότερο λογισμικό ,αλλα στο συγκεκριμένο τηλέφωνο φαίνεται έχει κάποιες αρρυθμίες όπως και σε άλλα μοντέλα τελευταία  ..Ολα τα τελευταία Motorola  δεν έχουν φορτιστή  στα μοντέλα ΕU ,Ευρωπαική οδηγία ,αν έχει είναι από τις πρώτες παρτίδες .. Το Realme μόνο η global έκδοση έχει φορτιστή ,αλλα μπορεί να μην έχει ΝFC.

Επεξ/σία από Fotia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Fotia είπε

..Ολα τα τελευταία Motorola  δεν έχουν φορτιστή  στα μοντέλα ΕU ,Ευρωπαική οδηγία ,αν έχει είναι από τις πρώτες παρτίδες ..

Εγω αυτο που πήρα εχει, τωρα δεν ξερω αν ειναι απο τις 1ες παρτίδες.. Πολυ γνωστό κατάστημα το αναφέρει στο σιτε του,
Εγω το πηρα λογου IP 68 και "καθαρου" λογισμικού στα 299,00 ευρω 

Screenshot from 2024-11-24 13-46-02.png

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotia είπε

To realme έχει σημαντικές διαφορές στις φωτο ,και το θέμα των ενημερώσεων είναι πλεον 4 έτη .Το Μοtorola έχει καθαρότερο λογισμικό ,αλλα στο συγκεκριμένο τηλέφωνο φαίνεται έχει κάποιες αρρυθμίες όπως και σε άλλα μοντέλα τελευταία  ..Ολα τα τελευταία Motorola  δεν έχουν φορτιστή  στα μοντέλα ΕU ,Ευρωπαική οδηγία ,αν έχει είναι από τις πρώτες παρτίδες .. Το Realme μόνο η global έκδοση έχει φορτιστή ,αλλα μπορεί να μην έχει ΝFC.

Το συγκεκριμένο έχει φορτιστή μέσα στην συσκευασία. Όσο για τα προβλήματα, η συσκευή της συζύγου μου, την έχει πάνω από 1 μήνα, δεν παρουσιάζει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fotia είπε

Μη μου λες τέτοια!

Υπάρχει περίπτωση να μην έχει NFC ένα smartphone 500€ του 2024;

Δημοσ.

Να που η επιλογή συσκευής για ακόμη μία φορά είναι πονοκέφαλος. 

Θα γράψω και εγώ κάποιες από τις σκέψεις που κάνω πάνω στις συσκευές:

Motorola, έχει ip68, είναι ευκολότερη η εύρεση που αφορά περιφερειακά φόρτισης, φωτεινότερη οθόνη, είναι όμορφο οπτικά. 

Realme, καλύτερες φωτογραφίες, περισσότερες (;) αναβαθμίσεις, ip65, είναι εντυπωσιακό οπτικά. 

Σε σχέση με εύρεση προστασίας οθόνης, έχει κάποιο από τα δύο πλεονέκτημα ή το ίδιο είναι; το realme "λένε" πως είναι λιγότερο καμπύλη. 

Δημοσ.

Σε αυτή την κατηγορία τιμής, νομίζω ότι κερδίζεις κάτι και χάνεις κάτι άλλο οπότε, έχει να κάνει με το τι είναι περισσότερο σημαντικό για σένα. Για μένα ας πούμε, αν ήμουν στο σχετικό δίλημμα, επειδή με ενδιαφέρουν οι φωτογραφικές ικανότητες, θα πήγαινα σε Realme. Η αλήθεια είναι ότι η κυρτή οθόνη είναι πονοκέφαλος στο να βρεις προστατευτικό τζαμάκι, δεν ξέρω ποιο από τα δυο είναι λιγότερο καμπυλωτό, η λύση είναι μια θήκη πορτοφόλι, τέτοιο κουκλί που είναι όμως το Realme, δεν θα ήθελα να το κρύψω σε μια τέτοια θήκη. 

Ανάμεσα στις δύο επιλογές, πιο value for money επιλογή, ειδικά στην τιμή που παίζει τωρα, είναι το Motorola. Όσον αφορά αυτο που αναφέρεις για περιφερειακά φόρτισης, δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια δυσκολία σε αυτό, και τα δυο έχουν type c βύσμα, η αγορά είναι γεμάτη με αυτά, δεν δυσκολευεσαι ιδιαίτερα για να βρεις κάτι. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsimisdel είπε

σον αφορά αυτο που αναφέρεις για περιφερειακά φόρτισης, δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποια δυσκολία σε αυτό, και τα δυο έχουν type c βύσμα, η αγορά είναι γεμάτη με αυτά, δεν δυσκολευεσαι ιδιαίτερα για να βρεις κάτι. 

Το realme θέλει πρότυπο φόρτισης supervooc που είναι συμβατό μόνο με τα υπόλοιπα στο ίδιο οικοσύστημα. ενώ το motorola έχει κοινό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση κινητού ανάμεσα στο motorola edge 50 fusion, xiaomi redmi note 13 pro plus και poco f6. Το realme δεν το είχα στα υπόψη. 

Έχω μπερδευτεί αρκετά. Από την μια το motorola έχει πολύ καλή τιμή αλλά δεν ξέρω από φωτογραφίες τι ποιότητα έχουν. Τα άλλα έχουν καλύτερο επεξεργαστή αλλά και περίπου 100 ευρώ πάνω. Από φωτογραφίες έχει κάποιος άποψη πως τα πάνε? 

Το realme έχει καλύτερη κάμερα από τα παραπάνω? 

Επεξ/σία από ababa641
Δημοσ.
8 hours ago, Fotia said:

Τα μόνα Realme που δεν έχουν NFC είναι αυτά που προορίζονται για αγορές Ινδίας / Ασίας, δηλαδή κατά καιρούς κάποια σκρουτζομάγαζα φέρνουν παραεισαγωγής κάποιες τέτοιες εκδόσεις σε πολύ χαμηλή τιμή. Εδώ μιλάμε για το Realme 12 Pro+ από τον Γερμανό (το ίδιο ακριβώς μοντέλο που αυτή τη στιγμή πουλάει στην ίδια τιμή και ο Κώτσος και η Cosmote, κλπ) που σημαίνει επίσημος αντιπρόσωπος EU, άρα αποκλείεται να μην έχει NFC. Όλα τα Realme που προορίζονται για αγορά σε χώρες της EU, έχουν NFC παρόλο που συνήθως δεν το γράφουν στο κουτί τους. 
Σε κάθε περίπτωση μπορεί να καλέσει στο Γερμανό να του το επιβεβαιώσουν, ή να καλέσει στην αντιπροσωπεία της Realme στην Ελλάδα για να του επιβεβαιώσουν ότι εφόσον είναι από Γερμανό, είναι ευρωπαϊκό και έχει NFC. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...