Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε εξοχικό έχω πάρει μια ξυλόσομπα σε τετράγωνη μορφή, 14,5 kW και διάμετρο καμινάδας 20 εκ. Σκέπτομαι να την βάλω σε μεσοτοιχία ανάμεσα σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο για να ζεσταίνει και τα δύο. Επίσης σκέπτομαι η καμινάδα να περάσει οριζόντια κοντά στην οροφή γωνία με τον τοίχο σε δεύτερο υπνοδωμάτιο ζεσταίνοντας με την καμινάδα το δεύτερο υπνοδωμάτιο και τέλος να βγαίνει έξω. Τα μέτρα της καμινάδας μέσα στο σπίτι θα είναι περίπου 10 μ. Εάν δε γίνεται με την καμινάδα το ζέσταμα του 2ου υπνοδωματίου έχω δει κάτι σα χάλκινους σωλήνες που προσαρμόζονται στη σόμπα με αεροτουρμίνα και δίνουν ζεστό αέρα όπου οδηγήσεις τον σωλήνα. Η απορία μου είναι, εάν στέκουν όλα αυτά. Επίσης μέρος της καμινάδας, μακριά από τη σόμπα, μπορεί να είναι και κοινός σωλήνας χαλύβδινος (κοστίζει φτηνότερα); Μήπως η καμινάδα πολλών μέτρων και σε οριζόντια διάταξη δεν αποδίδει;

Syrios Christina Up Oven Χαλύβδινη Ξυλόσομπα με Φούρνο 14.5kW Μαύρη

Δημοσ.

ολα εχουν προδιαγραφες. δεν μπορεις με μια ξυλοσομπα και με 100 μετρα μπουρι να ζεστανεις 5 δωματια! εαν ηταν ετσι θα το ειχαν κανει ολοι. υπαρχουν λυσεις με ενεργειακα τζακια και με αεραγωγους με εξαναγκασμενη ροη αερα αλλα δεν ειναι ουτε απλα, ουτε φθηνα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dionisis1960a είπε

Τα μέτρα της καμινάδας μέσα στο σπίτι θα είναι περίπου 10 μ.

νο οφφενς αλλα θα φτιαξεις αουσβιτς με 10μ οριζοντια καμιναδα

Δημοσ.

Για τα μπουριά θα επιλέξεις θέση της σόμπας ώστε αυτά να έχουν το ελάχιστο μήκος. Αλλιώς θα καπνίζει και δεν θα τραβάει καλά.

Οι ξυλόσομπες δεν είναι σαν τις σόμπες πετρελαίου που βάζεις τα μπουριά και τα αφήνεις για χρόνια. Οι ξυλόσομπες θέλουν τίναγμα των μπουριών κάθε χρόνο από την καπνιά..

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, japetus είπε

Για τα μπουριά θα επιλέξεις θέση της σόμπας ώστε αυτά να έχουν το ελάχιστο μήκος. Αλλιώς θα καπνίζει και δεν θα τραβάει καλά.

Οι ξυλόσομπες δεν είναι σαν τις σόμπες πετρελαίου που βάζεις τα μπουριά και τα αφήνεις για χρόνια. Οι ξυλόσομπες θέλουν τίναγμα των μπουριών κάθε χρόνο από την καπνιά..

Kάνε το κάθε 2μηνο καλύτερα για συνεχόμενη χρήση.Ο φίλος όμως ειναι εξοχικό που θα πηγαίνει κάθε Χ μήνες.

Εγώ θα πρότεινα στον φίλο για τα υπνοδωμάτια ηλεκτρικές κουβέρτες .

Δημοσ.

Μια τρύπα στο νερό θα κάνεις με τα μπουριά , υπόψιν οτι αν δε δίνει φουλ η σόμπα (χάνεις την απόδοση) στο τέλος το μπουρί θα είναι χλιαρό και αν η σόμπα σιγοκαίει παίζει και να σου παγώνει το δωμάτιο

Φυσικά ξεχνάς την ηχομόνωση

Βάλε τη σόμπα στο σαλόνι (απαραίτητα να παίρνει εξωτερικό αέρα) και κλιματιστικά για τα δωμάτια

Αν ντε και καλά θες σόμπα για όλο το σπίτι , κάνε (μεγάλους) αγωγούς αέρα να δίνει ζεστό αέρα χαμηλά σε κάθε δωμάτιο με μοτέρ και απο την απέναντι πλευρά  των δωματίων να υπάρχει αγωγός που να οδηγεί στο πίσω μέρος της σόμπας χαμηλά 

Το μπουρί θα το βγάλεις όσο πιο κοντά γίνεται στη σόμπα (μην κάνεις και στο σαλόνι διαδρομές με γωνίες) και εξωτερικά θα βάλεις απαραίτητα μονωμένο μπουρί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, dionisis1960a είπε

Σε εξοχικό έχω πάρει μια ξυλόσομπα σε τετράγωνη μορφή, 14,5 kW και διάμετρο καμινάδας 20 εκ. Σκέπτομαι να την βάλω σε μεσοτοιχία ανάμεσα σε σαλόνι και υπνοδωμάτιο για να ζεσταίνει και τα δύο. Επίσης σκέπτομαι η καμινάδα να περάσει οριζόντια κοντά στην οροφή γωνία με τον τοίχο σε δεύτερο υπνοδωμάτιο ζεσταίνοντας με την καμινάδα το δεύτερο υπνοδωμάτιο και τέλος να βγαίνει έξω. Τα μέτρα της καμινάδας μέσα στο σπίτι θα είναι περίπου 10 μ. Εάν δε γίνεται με την καμινάδα το ζέσταμα του 2ου υπνοδωματίου έχω δει κάτι σα χάλκινους σωλήνες που προσαρμόζονται στη σόμπα με αεροτουρμίνα και δίνουν ζεστό αέρα όπου οδηγήσεις τον σωλήνα. Η απορία μου είναι, εάν στέκουν όλα αυτά. Επίσης μέρος της καμινάδας, μακριά από τη σόμπα, μπορεί να είναι και κοινός σωλήνας χαλύβδινος (κοστίζει φτηνότερα); Μήπως η καμινάδα πολλών μέτρων και σε οριζόντια διάταξη δεν αποδίδει;

Syrios Christina Up Oven Χαλύβδινη Ξυλόσομπα με Φούρνο 14.5kW Μαύρη

Θα έχεις θέμα με τόσο μέτρα οριζόντια καπνοδόχο. Δέν θα έχεις ελκυσμό .

Είναι υδραυλική ή απλή ; 

Στο εξωτερικό βάλε με μόνωση διπλού τοιχώματος για τίς υγροποιήσεις να μην εχεις.

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.

Ευχαριστώ τους φίλους για τις απαντήσεις. Το σπίτι έχει εξωτερική μόνωση με διογκωμένη πολυστερίνη 7 εκ. Έχει επίσης ήδη κλιματιστικά για κάθε υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Μάλλον καταλήγω να βάλω μια σύντομη διαδρομή για το μπουρί προς τα έξω, απορώ αν πειράζει να τρυπήσω την πλάκα κατά 30 εκ ή να πάω το μπουρί παραπέρα, και να βάλω και ένα σύστημα με αεραγωγούς για κουζίνα και δεύτερο υπνοδωμάτιο. Βέβαια θα συμβουλευτώ και επαγγελματίες. Δεν κατάλαβα αυτο που είπε ο φίλος Κοράκιος για την ηχομόνωση, δηλαδή από τις τρύπες και τα μπουριά θα ακούγονται οι θόρυβοι από τα διπλανά δωμάτια; 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, dionisis1960a είπε

Δεν κατάλαβα αυτο που είπε ο φίλος Κοράκιος για την ηχομόνωση, δηλαδή από τις τρύπες και τα μπουριά θα ακούγονται οι θόρυβοι από τα διπλανά δωμάτια; 

εννοείται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...