Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ηχεία 5.1 logitech στον υπολογιστή. Μπροστά στο γραφείο έχω και το χειριστήριο των ηχείων.  Επάνω στο χειριστήριο κουμπώνω τα ακουστικά. Από το πολύ βγάλε βάλε πλέον δεν γίνεται καλή επαφή και δεν ακούγονται καλά. 

Δεν θέλω να αλλάξω ηχεία και γι αυτό σκέφτηκα να πάρω μια εξωτερική κάρτα ήχου ώστε να βάλω τα ακουστικά μόνο σε εκείνη. 

Η ερώτηση μου είναι αφού τώρα θα υπάρχουν δύο κάρτες ήχου η εναλλαγή πως γίνεται; μέχρι σήμερα όταν δεν ήθελα άλλο τα ακουστικά απλώς τραβούσα το βύσμα και έπαιζε από τα ηχεία. Όταν ήθελα ακουστικά απλά το ξανά έβαζα. 

Επεξ/σία από kostasw
Δημοσ.

Σε Windows 10 πάντως γίνεται αυτό που θέλεις από την γραμμή εργασιών. Κλικ στο εικονίδιο του ηχείου δίπλα στο ρολόι. Πάνω από την μπάρα που ρυθμίζεις την ένταση γράφει τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείς (παράδειγμα λέει "Hχεία Realtek Audio" για την κάρτα ήχου της μητρικής). Όταν υπάρχουν πάνω από μια συνδεδεμένες συσκευές, μπορείς να επιλέξεις με κλικ από ποια θα ακούς τον ήχο.

Δημοσ.
1 hour ago, TopCLR said:

Σε Windows 10 πάντως γίνεται αυτό που θέλεις από την γραμμή εργασιών. Κλικ στο εικονίδιο του ηχείου δίπλα στο ρολόι. Πάνω από την μπάρα που ρυθμίζεις την ένταση γράφει τη συσκευή ήχου που χρησιμοποιείς (παράδειγμα λέει "Hχεία Realtek Audio" για την κάρτα ήχου της μητρικής). Όταν υπάρχουν πάνω από μια συνδεδεμένες συσκευές, μπορείς να επιλέξεις με κλικ από ποια θα ακούς τον ήχο.

Αυτό το γνωρίζω. Είχα μάθει στην ευκολία και είπα μήπως γίνεται κάπως διαφορετικά. 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kostasw είπε

Από το πολύ βγάλε βάλε πλέον δεν γίνεται καλή επαφή και δεν ακούγονται καλά. 

Πιστεύω ένας τεχνικός με κολλητήρι και το κατάλληλο ανταλλακτικό βυσματάκι, μπορεί να το αλλάξει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, tasvar said:

Πιστεύω ένας τεχνικός με κολλητήρι και το κατάλληλο ανταλλακτικό βυσματάκι, μπορεί να το αλλάξει. 

Το σκέφτηκα. Απλά λέω μήπως αν το ανοίξει μετά έχω άλλα προβλήματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, kostasw είπε

Το σκέφτηκα. Απλά λέω μήπως αν το ανοίξει μετά έχω άλλα προβλήματα. 

Θα πρέπει να μην έχει ακουμπήσει ποτέ ηλεκτρονικά κάποιος για να κάνει ζημιά στο άνοιγμα ενός κουτιού.
Ίσως να θέλει και λίγο προσπάθεια για να καταφέρει τη ζημιά.
Αν κοιτάξεις ένα δυο βιντεάκια στο YouTube θα δεις οτι είναι απο τις πιο απλές επιδιορθώσεις.
(και καλή ευκαιρία για απλό και εύκολο DIY repair αν θα σε ενδιέφερε να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο)

Επεξ/σία από plebo_baggins
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, plebo_baggins said:

Θα πρέπει να μην έχει ακουμπήσει ποτέ ηλεκτρονικά κάποιος για να κάνει ζημιά στο άνοιγμα ενός κουτιού.
Ίσως να θέλει και λίγο προσπάθεια για να καταφέρει τη ζημιά.
Αν κοιτάξεις ένα δυο βιντεάκια στο YouTube θα δεις οτι είναι απο τις πιο απλές επιδιορθώσεις.
(και καλή ευκαιρία για απλό και εύκολο DIY repair αν θα σε ενδιέφερε να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο)

Πρώτη φορά δεν θα είναι όχι. Απλά έχει πολλά κουμπάκια και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω 😄

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostasw είπε

Πρώτη φορά δεν θα είναι όχι. Απλά έχει πολλά κουμπάκια και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω 😄

Έλεγα για το ενδεχόμενο κάποιος τεχνικός να κάνει ζημια, αλλα ακόμη και μόνος σου πάλι δυσκολο νομίζω να το χαλάσεις 😆
Ποιό μοντέλο είναι; Μπορείς να κοιτάξεις αν υπάρχει βίντεο ή post με teardown που να φαινεται τι αντιμετωπίζεις στο άνοιγμα για να εισαι προετοιμασμένος.
Επίσης μπορεί να υπάρχει ήδη κάπου κάποιος στα ιντερνέτς που να εχει κανει αντίστοιχο fix. Αν οχι στα ιδια ηχεία ίσως σε άλλα παρόμοια.

Δημοσ.
19 minutes ago, plebo_baggins said:

Έλεγα για το ενδεχόμενο κάποιος τεχνικός να κάνει ζημια, αλλα ακόμη και μόνος σου πάλι δυσκολο νομίζω να το χαλάσεις 😆
Ποιό μοντέλο είναι; Μπορείς να κοιτάξεις αν υπάρχει βίντεο ή post με teardown που να φαινεται τι αντιμετωπίζεις στο άνοιγμα για να εισαι προετοιμασμένος.
Επίσης μπορεί να υπάρχει ήδη κάπου κάποιος στα ιντερνέτς που να εχει κανει αντίστοιχο fix. Αν οχι στα ιδια ηχεία ίσως σε άλλα παρόμοια.

Τα logitech x540 είναι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια σχετικά γρήγορη ματιά που έριξα, υπάρχουν teardowns των ηχείων αλλα οχι απο το volume controller.
Σε αυτό το βιντεο από άλλο μοντέλο Logitech φαινεται η δομή του controller ( ~1:10 ), με τα audio jacks για ακουστικά/μικρόφωνο (στη δική σου περίπτωση έιναι μόνο ένα για τα ακουστικά) στην άκρη του PCB.
(Το οτι είναι ενσωματωμένο σε κάποιο ηχείο το controller δεν αλλάζει την διαδικασία, ίσα ίσα μπορεί να είναι και πιο "τρομακτικό" να ανοίξεις ηχείο)

Φαίνεται πως ο τύπος του jack στο βίντεο είναι σαν αυτό, και αμφιβάλλω πως θα είναι διαφορετικό στο δικό σου.
Αν σε ενδιαφέρει να το δοκιμάσεις δεν χάνεις κάτι να προσπαθήσεις.
Αν έχεις σκοπό να πας σε τεχνικό, ίσως να το επιχειρούσες και αν δεν.. τότε να το πήγαινες, τουλάχιστον θα ήξερες αν μπορούσες ή όχι να το φτιάξεις μόνος. 😆

Screenshot.png

Επεξ/σία από plebo_baggins

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...