basilis_k6 Δημοσ. χθες στις 06:02 μμ Δημοσ. χθες στις 06:02 μμ 7 ώρες πριν, masteripper είπε Έλα όμως που στην εντολή ανάθεσης έχει βάλει μια πελώρια μεσιτεία που σχεδόν καλύπτει την έκπτωση και επιπλέον στην προσφορά έχει κάποιους παράξενους όρους που σε ότι και να γίνει εγώ θα χάσω σημαντικά λεφτά...π.χ αν η τράπεζα εκτιμήσει το ακίνητο πάρα πολύ χαμηλά ή το ακίνητο έχει κάποια νομική εκκρεμότητα που δεν μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο τι γίνεται και ποιός φταίει,εγώ έτσι και αλλιώς σύμφωνα με τα αναγραφόμενα πρέπει να πληρώσω τουλάχιστον την πελώρια μεσιτεία. δεν σε ενδιαφερουν εσενα ολα αυτα. εσυ δινει χ ποσό. το αν θα παρει ο μεσιτης 5 η 10 ειναι θεμα του πωλητη. δωσε την προσφορα σου και τελος. αυτος προσπαθει να βγαλει λεφτα ΚΑΙ απο σενα. "εγω τοσα εχω, αν θες καλεσε με". απλα πραγματα. 1
masteripper Δημοσ. χθες στις 06:39 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 06:39 μμ (επεξεργασμένο) Παιδιά ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές,θα βάλω δικηγόρο και ψαχνω για άλλο σπίτι . Αν υπάρχει κάποιος δικηγόρος από Θεσσαλονίκη να μου συστήσετε Επεξ/σία χθες στις 06:43 μμ από masteripper
gokuthelegend Δημοσ. χθες στις 07:18 μμ Δημοσ. χθες στις 07:18 μμ Υποψιάζομαι ότι η τιμή που είδες στην αγγελία ενδεχομένως να είχε και την αμοιβή του μέσα και έκανε μια έκπτωση δήθεν ότι σου κάνει χάρη, και έβαλε μετά την αμοιβή του για να έρθει πάλι στα ίδια. Για το συμβόλαιο ίσως θα ήταν καλό να ζητήσεις ένα αντίγραφο και να το δείξεις σε κάποιον δικηγόρο για να σε κατατοπίσει. Και εννοείται ότι δεν υπογράφεις τίποτα αν δεν είσαι σίγουρος.
efib Δημοσ. χθες στις 07:32 μμ Δημοσ. χθες στις 07:32 μμ Δικηγόρο χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση για να γίνει ο νομικός έλεγχος και να δεις εάν το σπίτι είναι καθαρό. Γενικά χρειάζεσαι δικηγόρο, μηχανικό, και συμβολαιογράφο. Εάν δεν έχεις δώσει χρήματα δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Ο μεσίτης φαίνεται ελαφρώς shady. Μπορεί να είδε ότι θέλεις να πάρεις άμεσα σπίτι και να σκέφτηκε ότι τον παίρνει να βγάλει και κανένα εξτραδακι. Εάν έχεις υπογράψει νομίζω πως εάν γίνει η πώληση χωρίς μεσίτη, τότε εκείνος θα πάρει την αμοιβή του. Δεν θυμάμαι εάν υπάρχει χρονικό περιθώριο αξίωσης της αμοιβής. 2
BadIndian Δημοσ. χθες στις 07:42 μμ Δημοσ. χθες στις 07:42 μμ 8 λεπτά πριν, efib είπε Δικηγόρο χρειάζεσαι σε κάθε περίπτωση για να γίνει ο νομικός έλεγχος και να δεις εάν το σπίτι είναι καθαρό. Γενικά χρειάζεσαι δικηγόρο, μηχανικό, και συμβολαιογράφο. Εάν δεν έχεις δώσει χρήματα δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Ο μεσίτης φαίνεται ελαφρώς shady. Μπορεί να είδε ότι θέλεις να πάρεις άμεσα σπίτι και να σκέφτηκε ότι τον παίρνει να βγάλει και κανένα εξτραδακι. Εάν έχεις υπογράψει νομίζω πως εάν γίνει η πώληση χωρίς μεσίτη, τότε εκείνος θα πάρει την αμοιβή του. Δεν θυμάμαι εάν υπάρχει χρονικό περιθώριο αξίωσης της αμοιβής. Σωστή γενικά η τοποθέτηση. Πρώτα δικηγόρο, στη συνέχεια συμβολαιογράφο και τέλος μηχανικό. Εννοείται εξαρτάται αν και τι έχει υπογράψει ο φίλος, σχετικά με τυχόν αξίωση του μεσίτη. Σαφώς και υπάρχει προθεσμία για να εγείρει τυχόν αξίωση του.
masteripper Δημοσ. χθες στις 07:43 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 07:43 μμ Δεν έχω υπογράψει το παραμικρό. 1
greekfragma Δημοσ. χθες στις 07:52 μμ Δημοσ. χθες στις 07:52 μμ 8 minutes ago, masteripper said: Δεν έχω υπογράψει το παραμικρό. μίλα απευθείας με τον ιδιοκτήτη και εφόσον ελέγξει μηχανικός το ακίνητο, προχωράς σε συμβολαιογράφο να ελέγξει τη χαρτούρα και όλα ανάθεση σε δικηγόρο ακινήτων ώστε να πάρεις στα χέρια σου ένα φάκελο οργανωμένο-πλήρη και προπαντώς χωρίς εκκρεμότητες και ασάφειες. 1
efib Δημοσ. χθες στις 07:54 μμ Δημοσ. χθες στις 07:54 μμ @BadIndian, καλύτερα με μηχανικό όταν καταλήξεις σε μερικά ακίνητα, για να δει τυχόν ζημιές/προβλήματα που μπορεί να έχει το ακίνητο. Δεν μιλάω μόνο για τα αυθαίρετα και τις τακτοποίησεις, που αυτό πρέπει να το ρυθμίσει ο πωλητής. @masteripper, εάν δεν έχεις υπογράψει τίποτα μην σκας. Στην χειρότερη μιλά απευθείας με τον ιδιοκτήτη μπας και συνεννοηθείς.
duende Δημοσ. χθες στις 07:56 μμ Δημοσ. χθες στις 07:56 μμ θελει προσοχη, δυστυχως 9/10 μεσιτες ειναι λαμογια και αρπακτικα 2
BadIndian Δημοσ. χθες στις 07:59 μμ Δημοσ. χθες στις 07:59 μμ 1 λεπτό πριν, efib είπε @BadIndian, καλύτερα με μηχανικό όταν καταλήξεις σε μερικά ακίνητα, για να δει τυχόν ζημιές/προβλήματα που μπορεί να έχει το ακίνητο. Δεν μιλάω μόνο για τα αυθαίρετα και τις τακτοποίησεις, που αυτό πρέπει να το ρυθμίσει ο πωλητής. @masteripper, εάν δεν έχεις υπογράψει τίποτα μην σκας. Στην χειρότερη μιλά απευθείας με τον ιδιοκτήτη μπας και συνεννοηθείς. Δεν θα προτιμούσες να γνωρίζεις πρώτα αν το ακίνητο όντως ανήκει σε αυτόν που στο πουλάει ή δεν έχει κάποια διεκδίκηση, υποθήκη, πλειστηριασμό κτλ, δηλαδή; Θα ξεκινούσες με μηχανικό για τυχόν οφθαλμοφανείς ζημιές/προβλήματα;;; Δε νομίζω... Άμα δεν έχεις υπογράψει τίποτα δεν έχεις να φοβηθείς κάτι από το μεσίτη
efib Δημοσ. χθες στις 08:08 μμ Δημοσ. χθες στις 08:08 μμ (επεξεργασμένο) @BadIndian, σωστά σωστά, να μην κάνει αχρειαστα έξοδα . Στην δική μου περίπτωση είναι συγγενής μου μηχανικός, οπότε πηγαίναμε μαζι. Επεξ/σία χθες στις 08:08 μμ από efib
Ukforthemoment Δημοσ. χθες στις 08:08 μμ Δημοσ. χθες στις 08:08 μμ Θα πληρώσεις μεσιτεία σε μεσίτη που δεν τον έβαλες να σου βρει ακίνητο;Για αυτό θέλει να του υπογράψεις τώρα. Μην υπογράφεις τίποτα και μίλα με τον ιδιοκτήτη.Ο μεσίτης πάει να βγάλει και απο τους δυο σας.
efib Δημοσ. χθες στις 08:09 μμ Δημοσ. χθες στις 08:09 μμ Δεν έχεις σημασία εάν τον έβαλες να σου βρει ή όχι. Τα παράλογα της Ελλάδας. 1
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 08:12 μμ Δημοσ. χθες στις 08:12 μμ Τους μεσίτες δεν τους συμπαθώ. Αλλά να γράψω μερικά πράγματα γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις ερευνήσει καλά το τοπίο γύρω από τις μεσιτειες. Ο μεσίτης μπορεί να ζητήσει όσο θέλει αμοιβή, παρα ταύτα υπάρχει ένας μπούσουλας στην αγορά. Το σύνηθες στις αγοραπωλησίες είναι 2% επί της τιμής που θα συμφωνήσετε και θα αναγράφεται στην σύμβαση. Ποσοστό λαμβάνει και από τον ιδιοκτήτη. Ο μεσίτης εκτός από τα λεφτά και ότι υπογράψετε μεταξύ σας, έχει υπογράψει και εντολή ανάθεσης με τον ιδιοκτήτη. Εκεί έχει βάλει και όρο που λέει ότι αν ο ιδιοκτήτης δεν πουλήσει το ακίνητο μέσω αυτού αλλά μόνος του, δηλαδή αν τον παρακάμψει, θα πληρωσει την αμοιβή αυτή ο ιδιοκτήτης στον μεσίτη. Αυτό το λέω διότι στην περίπτωση που θελήσεις να βρεις εσύ τον ιδιοκτήτη για να παρακάμψετε τον μεσίτη, ο ιδιοκτητης μπορεί να μην πει εύκολα το ναι καθώς μετά θα πρέπει να πληρώσει τον μεσίτη αυτός. Δεν ξέρω σε τι όρο ακριβώς αναφέρεσαι όσον αφορά νομικά βάρη του ακινήτου. Διατύπωσε ξανά τον όρο αν θες. Τα νομικά βάρη πρέπει να τα ψάξεις μόνος σου με δικηγόρο που θα βάλεις, για οποιοδήποτε ακίνητο ισχύει αυτό. Όπως το ίδιο ισχύει και για δικό σου μηχανικό. Μην περιμένεις να έρθει ιδιοκτήτης να σου πει από μόνος του θέματα αν έχει λερωμένη την φωλιά του. Αν έβαλε όρο ο μεσίτης ότι δεν ευθύνεται αυτός για τυχόν νομικά τέτοια βάρη, καλώς τον έβαλε, δεν ευθύνεται αυτός αν πχ το ακίνητο έχει υποθήκη, ούτε μπορεί να το ψάξει αν δεν είναι ο ίδιος δικηγόρος. Το ίδιο ισχύει και για την εκτίμηση που μπορεί να φανεί η τράπεζα. Αν εσείς συμφωνήσετε για αμοιβή Α% επί της τιμής αγοράς Β ευρώ, αλλά η τράπεζα εκτιμήσει το ακίνητο σε μικρότερη τιμή από το Β, δεν μπορείς να έρθεις να του πεις μετά, α κύριε μεσίτη η τιμή της τράπεζας ήταν μικρότερη από αυτή στην εντολή άρα με εξαπατήσατε, έπρεπε να σας πληρώσω λιγότερα χρήματα αφού έπεσε και η τιμή. Για το κόλπο με την έκπτωση, τις άλλες τιμές στις αγγελίες κτλ, γνωστά μαρκετιστικα κόλπα εδώ και χρόνια. Αν η αμοιβή του είναι πολύ πάνω από το 2% πες του εδώ μέχρι 2 σε πληρώνω τα υπόλοιπα τρώνε ολη την έκπτωση. Αφού σου αρέσει το σπίτι πάρε τηλ τον ιδιοκτήτη και άσε τα fb, επειδή δύσκολα βρίσκεις σπίτια που να σου κάνουν πλέον σε όλα, αν δεχτεί ο ιδιοκτήτης να παρακάμψει τον μεσίτη καλώς. Δικηγόρο και μηχανικό για έλεγχο θα βάλεις παντού έτσι κι αλλιώς. 5
BadIndian Δημοσ. χθες στις 08:14 μμ Δημοσ. χθες στις 08:14 μμ 3 λεπτά πριν, efib είπε @BadIndian, σωστά σωστά, να μην κάνει αχρειαστα έξοδα . Στην δική μου περίπτωση είναι συγγενής μου μηχανικός, οπότε πηγαίναμε μαζι. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί 🙂. 2 λεπτά πριν, efib είπε Δεν έχεις σημασία εάν τον έβαλες να σου βρει ή όχι. Τα παράλογα της Ελλάδας. Σωστά. Είτε τον έβαλες εσύ είτε όχι ο μεσίτης θέλει αμοιβή κι από τις δυο πλευρές. Το πιο παράλογο όμως είναι πως τα μαζεύει κι από τις δύο μπάντες και στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι "δεν μεσολάβησε μεσίτης". Δηλαδή διπλή αμοιβή κι όλα μαύρα. Μεγάλα παράσιτα οι μεσίτες... 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα