Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 

Έχω 1 θέμα και έχω πελαγωσει εδώ και κάποιες μέρες.

Θέλω να αγοράσω 1 σπίτι και κάποια στιγμή βρέθηκε 1 που καλύπτει τις ανάγκες μου.

Οπότε είχα συναντηθεί με 1 μεσίτη και πολύ χαλαρά το είδαμε και ΜΟΝΟΣ του πρότεινε να μου κάνει μια σημαντική έκπτωση χωρίς καν να του κάνω παζάρια.

Πέρασαν κάποιες μέρες γιατί οι δικοί μου έδωσαν 1 οικόπεδακι στο χωριό και μαζί με κάτι αλλά δικά μου και το στεγαστικό δάνειο έφτανα να το αγοράσω.

Οπότε βλέπω ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ακόμα διαθέσιμο και επικοινωνώ με τον μεσίτη και όλα όμορφα και ωραία.

Του λέω ετοίμασε τα χαρτιά και ήμουν σίγουρος ότι έχει τελειώσει το θέμα.

Έλα όμως που στην εντολή ανάθεσης έχει βάλει μια πελώρια μεσιτεία που σχεδόν καλύπτει την έκπτωση και επιπλέον στην προσφορά έχει κάποιους παράξενους όρους που σε ότι και να γίνει εγώ θα χάσω σημαντικά λεφτά...π.χ αν η τράπεζα εκτιμήσει το ακίνητο πάρα πολύ χαμηλά ή το ακίνητο έχει κάποια νομική εκκρεμότητα που δεν μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο τι γίνεται και ποιός φταίει,εγώ έτσι και αλλιώς σύμφωνα με τα αναγραφόμενα πρέπει να πληρώσω τουλάχιστον την πελώρια μεσιτεία.

Και είμαι τώρα μετέωρος και λέω να εμπιστευτώ έναν μεσίτη που εκ των πραγμάτων πάει να με εξαπατήσει ή να πάω κόντρα.

Είμαι στα όρια να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη και να του πω εγώ είμαι έτοιμος να σου αγοράσω το ακίνητο αλλά όχι και να με ληστέψουν.

Οποία άποψη πολύτιμη.

Επεξ/σία από masteripper
  • Sad 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν δεν έχεις υπογράψει κάτι ή αν δεν το έχει δώσει αποκλειστικά σε αυτόν μπορείς νομίζω να μίλησες και απευθείας με τον ιδιοκτήτη ή άλλον μεσίτη.

Πάντως το να πληρωθεί άσχετα με το αν έχει θέμα η αν η τράπεζα το εκτιμήσει λιγότερο δεν είναι και τόσο παράλογο νομίζω.

Δημοσ.
16 minutes ago, masteripper said:

Καλημέρα 

Έχω 1 θέμα και έχω πελαγωσει εδώ και κάποιες μέρες.

Θέλω να αγοράσω 1 σπίτι και κάποια στιγμή βρέθηκε 1 που καλύπτει τις ανάγκες μου.

Οπότε είχα συναντηθεί με 1 μεσίτη και πολύ χαλαρά το είδαμε και ΜΟΝΟΣ του πρότεινε να μου κάνει μια σημαντική έκπτωση χωρίς καν να του κάνω παζάρια.

Πέρασαν κάποιες μέρες γιατί οι δικοί μου έδωσαν 1 οικόπεδακι στο χωριό και μαζί με κάτι αλλά δικά μου και το στεγαστικό δάνειο έφτανα να το αγοράσω.

Οπότε βλέπω ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι ακόμα διαθέσιμο και επικοινωνώ με τον μεσίτη και όλα όμορφα και ωραία.

Του λέω ετοίμασε τα χαρτιά και ήμουν σίγουρος ότι έχει τελειώσει το θέμα.

Έλα όμως που στην εντολή ανάθεσης έχει βάλει μια πελώρια μεσιτεία που σχεδόν καλύπτει την έκπτωση και επιπλέον στην προσφορά έχει κάποιους παράξενους όρους που σε ότι και να γίνει εγώ θα χάσω σημαντικά λεφτά...π.χ αν η τράπεζα εκτιμήσει το ακίνητο πάρα πολύ χαμηλά ή το ακίνητο έχει κάποια νομική εκκρεμότητα που δεν μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο τι γίνεται και ποιός φταίει,εγώ έτσι και αλλιώς σύμφωνα με τα αναγραφόμενα πρέπει να πληρώσω τουλάχιστον την πελώρια μεσιτεία.

Και είμαι τώρα μετέωρος και λέω να εμπιστευτώ έναν μεσίτη που εκ των πραγμάτων πάει να με εξαπατήσει ή να πάω κόντρα.

Είμαι στα όρια να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη και να του πω εγώ είμαι έτοιμος να σου αγοράσω το ακίνητο αλλά όχι και να με ληστέψουν.

Οποία άποψη πολύτιμη.

Του λες άντε για……έπεσες σε λαμόγια.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, zio10 said:

Αν δεν έχεις υπογράψει κάτι ή αν δεν το έχει δώσει αποκλειστικά σε αυτόν μπορείς νομίζω να μίλησες και απευθείας με τον ιδιοκτήτη ή άλλον μεσιτη.

Το έχει αποκλειστικά αυτός και ενημέρωσει ήδη τον ιδιοκτήτη ότι υπάρχει ενδιαφέρομενος.

Δεν έχω υπογράψει τίποτα,έχω δώσει απλώς τα στοιχεία μου και έχω και μάρτυρα ότι μόνος του έκανε πρόταση για την χαμηλότερη τιμή χωρίς έξτρα αναφορά.

Παρεμπιπτόντως έχω βρει τον ιδιοκτήτη στο FB και είμαι μια .... να του στείλω μήνυμα.

12 minutes ago, zio10 said:

Πάντως το να πληρωθεί άσχετα με το αν έχει θέμα η αν η τράπεζα το εκτιμήσει λιγότερο δεν είναι και τόσο παράλογο νομίζω.

Εγώ ποτέ δεν πάω να κοροϊδέψω κανένα αλλά η ασάφεια στο ύψος της αμοιβής του με κάνει να ανησυχώ, αναλογικά είναι αρκετά λεφτά 

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, masteripper είπε

Το έχει αποκλειστικά αυτός και ενημέρωσει ήδη τον ιδιοκτήτη ότι υπάρχει ενδιαφέρομενος.

Δεν έχω υπογράψει τίποτα,έχω δώσει απλώς τα στοιχεία μου και έχω και μάρτυρα ότι μόνος του έκανε πρόταση για την χαμηλότερη τιμή χωρίς έξτρα αναφορά.

Παρεμπιπτόντως έχω βρει τον ιδιοκτήτη στο FB και είμαι μια .... να του στείλω μήνυμα.

Εγώ ποτέ δεν πάω να κοροϊδέψω κανένα αλλά η ασάφεια στο ύψος της αμοιβής του με κάνει να ανησυχώ, αναλογικά είναι αρκετά λεφτά 

Τι ποσοστό είναι η αμοιβή του;

Νομίζω δε χάνεις κάτι να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη και να μιλήσει κι αυτός με το μεσίτη.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
11 minutes ago, zio10 said:

Τι ποσοστό είναι η αμοιβή του;

Νομίζω δε χάνεις κάτι να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη και να μιλήσει κι αυτός με το μεσίτη.

Πολύ παραπάνω από το σύνηθες 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, masteripper είπε

Πολύ παραπάνω από το σύνηθες 

Μίλα με τον ιδιοκτήτη να μιλήσει με τον μεσίτη, να του πει υπάρχει έτοιμος αγοραστής μας συμφέρει και τους δύο να μην τον χάσουμε.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να βρεις έναν συμβολαιογράφο να μπορεί να σε κατατοπίσει πως μπορείς να αντιμετωπίσεις την όλη κατάσταση και να σε ενημερώσει για τις επιλογές σου.

• Like 2
Δημοσ.

εφ οσον δεν παει καλα απο την αρχη το αφηνεις γιατι θα βρεις και αλλα στην πορεια και θα εχεις μπλεξιματα. 

τωρα εαν επιμεινεις να βρεις μονος σου τον ιδιοκτητη να το ξερεις οτι μπορει και ο αλλος να διεκδικησει αμοιβη αφου το εχει αποκλειστικη αναθεση και αφου εχει προηγηθει επικοινωνια μεταξυ σας οπως λες. δοκιμασε να μιλησεις με τον μεσιτη λογικα να δεις εαν μπορεις να τα βρεις με μια κοινη, αποδεκτη λυση.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, masteripper είπε

Δεν έχω υπογράψει τίποτα,

αν δεν εχεις υπογραψει εντολη, απλα μιλας με τον ιδιοκτητη και τελειωνει το θεμα.
Αν εχεις υπογραψει εντολη, πες μας τι υπέγραψες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γραφεις το σπιτι σε αλλο ονομα  κ πες στον ιδιοκτητη να του πει οτι το πουλησε σε αλλον κ χανει την μεσιτεια. 

Καπου εχεις μπερδευτει ομως ο μεσιτης ειναι μεσαζων..αερα πουλαει δεν τ ανηκει κατι ,τυπικα γραφει οτι δεν φερει ευθυνη γ το ακινητο.δικια σ ευθυνη ειναι να πας σε συμβολαιογραφο κ να βρει αν ειναι  υποθηκευμενο ή ποσα τ.μ. εκτος σχεδιου θελουν νομιμοποιηση 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Απλά του λες για να προχωρήσει η δουλειά από μένα θα πάρεις το 2% επί της τιμής που το συμφωνουμε, δεκάρα παραπάνω  και αυτό στα συμβόλαια αλλιώς ψάξε αλλού.  Επίσης κάτι που δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι αν δεν έχει υπογράψει ο πωλητής του ρίχνεις πιστόλι για πλάκα. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Morosana είπε

Απλά του λες για να προχωρήσει η δουλειά από μένα θα πάρεις το 2% επί της τιμής που το συμφωνουμε, δεκάρα παραπάνω  και αυτό στα συμβόλαια αλλιώς ψάξε αλλού.  Επίσης κάτι που δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι αν δεν έχει υπογράψει ο πωλητής του ρίχνεις πιστόλι για πλάκα. 

Αυτό που λέει ο φίλος.

Πες του εγώ δίνω μόνο το νόμιμο 2%. Θέλεις;

Μπορεί να σου πει τα γνωστά ψέματα ότι το έχει δει κ κάποιος άλλος και το θέλει κτλ, αλλά επιμένεις. Στο τέλος θα το πάρεις στην τιμή που θες και με την μεσιτική αμοιβή που ορίζει ο νόμος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...