Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, παραθέτω μια πρόσφατη εμπειρία αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.. Πρόσφατα η αδερφή μου μετά από πολύ κόπο και χρόνο βρήκε "ανεπίσημα" δουλειά ως διαιτολόγος σε ένα γραφείο της Θεσσαλονίκης το οποίο αναζητούσε άτομο μέσω του γνωστού προγράμματος ΟΑΕΔ.  Και λέω ανεπίσημα γιατί το συγκεκριμένο γραφείο όπως γίνεται συνήθως έκανε αρκετές συνεντεύξεις και κατέληξε σε μια άτυπη συμφωνία με την αδερφή μου, άρα ξεκινάμε και τις διαδικασίες με έγγραφα αιτήσεις κτλπ ώστε να γίνει η πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ. Έπειτα από πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και μετά από σχεδόν 1μιση μήνα αναμονής με πισωγυρίσματα σε αιτήσεις χαρτιά κτλπ μας ενημερώσανε από τον ΟΑΕΔ οτι έχουν γίνει όλα από μεριάς μας και περιμένουμε να καλέσει ο ΟΑΕΔ το γραφείο ώστε να γίνει και η τελική διαδικασία επιλογής ατόμου και πρόσληψη. Αφότου λοιπόν και έγινε το τηλεφώνημα που περιμέναμε τόσο καιρό στο γραφείο σήμερα, μάθαμε πως δεν μπορεί να γίνει η πρόσληψη καθώς το γραφείο υπάγεται στον ΟΑΕΔ Πύλης Αξιού και η αδερφή μου υπάγεται στον ΟΑΕΔ Τούμπας, οπότε προτεραιότητα για την θέση έχουν τα άτομα που υπάγονται στον ΟΑΕΔ Πύλης Αξιού δηλαδή που έχουν και ως τόπο κατοικίας στον δήμο αυτό. 

Περιμένουμε την τελική επιβεβαίωση την Δευτέρα πως είναι ανέφικτη η πρόσληψη κατά 99%. Είναι λογικό μετά από τόσο καιρό αλλά και φυσικές παρουσίες στα γραφεία του ΟΑΕΔ και από δικιάς μας πλευράς αλλά και από του γραφείου να μας ανακοινώνουν κάτι τέτοιο σε αυτό το στάδιο; Έχει κάποιος κάποια ανάλογη εμπειρία στο πρόβλημα μας; Είναι μεγάλη ανάγκη για εργασία μιας και είναι ένας πολύ δύσκολος κλάδος και είναι κρίμα μετά από τόση ταλαιπωρία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δυστυχώς με τα γραφειοκρατικά κάθε είδους συναντάμε τέτοια προβλήματα. Γιατί απλά δεν ασχολούνται και δεν στα λένε όλα από την αρχή,με αποτέλεσμα να συναντάς εμπόδια κάθε φορά. Ο αδερφός μου θέλει στεγαστικό δάνειο και έχει πάει 5 φορές στην τράπεζα και κάθε φορά θέλει κάποιο άλλο χαρτί κτλπ

Δημοσ.

καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο και ο αλλος να εχει και αναγκη να εργαστει. εξεταστε και το γεγονος του να μην θελουν να προσλαβουν την ιδια αλλα να επωφεληθουν των ευεγερσιων του νομου για την προσληψη με ΟΑΕΔ. εχει τυχει στην γυναικα  μου πριν απο χρονια. την ειαν προσλαβει μεσω ΟΑΕΔ στην πατρα απο λογιστικη-χρηματοοικονομικη εταιρεια και την εδιωξαν με συνοπτικες διαδικασιες πανω στην εβδομαδα κρατωντας την θεση και βαζοντας αλλη δικη τους εργαζομενη στην θεση που ομως δεν εδικαιουτο να μπει εαν γινονταν εξ αρχης η προσληψη της γιατι δεν πληρουσε τα κριτηρια ανεργιας του οαεδ. ετσι πηραν την γυναικα μου, εκαναν την προσληψη νομοτυπα και την απελυσαν βαζοντας την επομενη στην θεση της ισχυριζομενοι οτι εργαζομενο θελατε εργαζομενο πηρα. κοιτα και αυτο το ενδεχομενο για να μην βασανιζεται αδικα η κοπελα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TikiTaka23 είπε

Καλησπέρα, παραθέτω μια πρόσφατη εμπειρία αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.. Πρόσφατα η αδερφή μου μετά από πολύ κόπο και χρόνο βρήκε "ανεπίσημα" δουλειά ως διαιτολόγος σε ένα γραφείο της Θεσσαλονίκης το οποίο αναζητούσε άτομο μέσω του γνωστού προγράμματος ΟΑΕΔ.  Και λέω ανεπίσημα γιατί το συγκεκριμένο γραφείο όπως γίνεται συνήθως έκανε αρκετές συνεντεύξεις και κατέληξε σε μια άτυπη συμφωνία με την αδερφή μου, άρα ξεκινάμε και τις διαδικασίες με έγγραφα αιτήσεις κτλπ ώστε να γίνει η πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ. Έπειτα από πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και μετά από σχεδόν 1μιση μήνα αναμονής με πισωγυρίσματα σε αιτήσεις χαρτιά κτλπ μας ενημερώσανε από τον ΟΑΕΔ οτι έχουν γίνει όλα από μεριάς μας και περιμένουμε να καλέσει ο ΟΑΕΔ το γραφείο ώστε να γίνει και η τελική διαδικασία επιλογής ατόμου και πρόσληψη. Αφότου λοιπόν και έγινε το τηλεφώνημα που περιμέναμε τόσο καιρό στο γραφείο σήμερα, μάθαμε πως δεν μπορεί να γίνει η πρόσληψη καθώς το γραφείο υπάγεται στον ΟΑΕΔ Πύλης Αξιού και η αδερφή μου υπάγεται στον ΟΑΕΔ Τούμπας, οπότε προτεραιότητα για την θέση έχουν τα άτομα που υπάγονται στον ΟΑΕΔ Πύλης Αξιού δηλαδή που έχουν και ως τόπο κατοικίας στον δήμο αυτό. 

Περιμένουμε την τελική επιβεβαίωση την Δευτέρα πως είναι ανέφικτη η πρόσληψη κατά 99%. Είναι λογικό μετά από τόσο καιρό αλλά και φυσικές παρουσίες στα γραφεία του ΟΑΕΔ και από δικιάς μας πλευράς αλλά και από του γραφείου να μας ανακοινώνουν κάτι τέτοιο σε αυτό το στάδιο; Έχει κάποιος κάποια ανάλογη εμπειρία στο πρόβλημα μας; Είναι μεγάλη ανάγκη για εργασία μιας και είναι ένας πολύ δύσκολος κλάδος και είναι κρίμα μετά από τόση ταλαιπωρία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τα κεντρικά του ΔΥΠΑ στo 1555 να τους αναφέρεις την κατάσταση γιατί μου φαίνεται αρκετά ύποπτο το θέμα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...