stark Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά. Μετά από διάρρηξη στο πατρικό μου, έχω θορυβηθεί και για το δικό μου σπίτι, και σκέφτομαι να φτιάξω κάποιο smart home security system ή αλλιώς "low budget security system" καθότι θα μου ήταν δύσκολο να διαθέσω τα χρήματα για καλό σύστημα συναγερμού (π.χ. Ajax που μάλλον θα βάλουμε στο πατρικό μου). Σκέφτομαι λοιπόν να διαθέσω αρκετά μικρότερο budget και να πάω σε TP-Link Tapo smart security προϊόντα. Να σημειώσω πως έχω ήδη στο σπίτι: 1) Μια κάμερα TP-LINK Tapo C210. Η κάμερα έχει τοποθετηθεί σε έπιπλο και βλέπει όλο το σαλόνι καθώς και την εξώπορτα, με ενεργοποιημένη και την ανίχνευση κίνησης. Όταν ανιχνεύσει κίνηση στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό μου. Προφανές μειονέκτημα ότι χωρίς Tapo Care (cloud video recording), οι καταγραφές αποθηκεύονται σε microSD κάρτα στην ίδια την κάμερα που ο διαρρήκτης μπορεί εύκολα να κλείσει / χαλάσει / να πάρει μαζί του, κλπ. Οπότε εδώ μόνο το notification στο κινητό έχω σαν κέρδος. 2) Τρία smart plugs Tapo P100 / P110 με τα οποία έχω προγραμματίσει κάποια επιδαπέδια φωτιστικά να ανάβουν / σβήνουν όταν θέλω και τα δουλεύω επίσης και με φωνητικές εντολές (Google Home). Σκέφτομαι να προσθέσω για λόγους ασφάλειας και τα εξής: - Κάποια Smart Contact Sensor Tapo T110 στις μπαλκονόπορτες και την εξώπορτα του διαμερίσματος. - 1 Smart Motion Sensor Tapo T100 στο χωλ, που μπορεί να λειτουργήσει και για να ανάβει κάποια φώτα στο σπίτι σε περίπτωση που ξυπνήσω μέσα στο βράδυ για κάποιο λόγο. - 1 Tapo Smart Hub H200 η H100 για την επικοινωνία των παραπάνω. Το H100 έχει από ό,τι διάβασα αρκετά αδύναμο / χαμηλό ήχο (σειρήνα), οπότε δεν θα τρομάξει κάποιον. Για το H200 διάβασα ότι μάλλον έχει λίγο δυνατή σειρήνα, αλλά δεν ξέρω αν είναι κι αυτή αρκετά δυνατή. Υπολογίζω όλα αυτά να μου βγουν γύρω στα 230 ευρώ. Το ζήτημα είναι αν όλα αυτά όντως θα παρέχουν μια κάποια προστασία καθώς κι αν θα λειτουργούν αξιόπιστα. Προφανώς δεν είναι το ίδιο με ένα σύστημα συναγερμού, με κλήση σε εταιρία security, panic button, night mode, κλπ. Οποιεσδήποτε απόψεις, τόσο από παιδιά που έχουν κάποια προϊόντα TAPO καθώς και από αυτούς που δεν έχουν Tapo συσκευές αλλά έχουν ασχοληθεί με τέτοια θέματα, ευπρόσδεκτες.
1kost1 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Κ εγώ φίλε κάτι ανάλογο θέλω να κάνω όμως ακόμη πιο απλό με κάμερα κ με κάποια φώτα μέσω κινητού (ένεκα κόστους δεν μπορώ να ανεβώ σε περισσότερα) κ το ψάχνω….
stark Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Κάποιες διάσπαρτες σκέψεις, ιδέες και προβληματισμοί: - Η σειρήνα του hub H100 (και ίσως τελικά και του H200) δεν είναι δυνατή. Θα ήθελα να έχω μια δυνατή σειρήνα στο σπίτι σε περίπτωση παραβίασης του χώρου. Προφανώς δεν είναι το ίδιο με το να έχεις (και) εξωτερική σειρήνα (που πολλοί λένε ότι όταν την βλέπουν οι κλέφτες καταλαβαίνουν ότι έχεις συναγερμό και κάποιες φορές θα προτιμήσουν να ανοίξουν σπίτι χωρίς συναγερμό). Θεωρητικά αυτό λύνεται και με μια "σειρήνα" σαν αυτή... https://www.skroutz.gr/c/5036/seirines-sinagermon/f/1558985/pseytiki.html Μου κάνει εντύπωση που η TP-Link δεν έχει βγάλει και κάποια σειρήνα σαν αυτόνομο κομμάτι και αρκείται στον χαμηλής έντασης ήχο των hubs. Σαν λύση σκέφτομαι να προμηθευτώ κάποια σειρήνα (που συνδέεται σε πρίζα ρεύματος) και να βάλω ενδιάμεσα ένα Tapo Smart Plug. Με αυτό τον τρόπο, λογικά θα μπορώ να φτιάξω automation, ώστε μόλις εντοπιστεί κίνηση, π.χ. από το Smart Contact Sensor Tapo T110 σε κάποια πόρτα, ή το Smart Motion Sensor Tapo T100 στο χωλ, ή από το motion sensor της κάμερας TP-LINK Tapo C210 (που ήδη έχω), το smart plug να δίνει ρεύμα στην σειρήνα η οποία θα αρχίσει να χτυπάει. - Τα Smart Contact Sensor Tapo T110 στις μπαλκονόπορτες (που στην περίπτωσή μου δεν είναι λευκές) και την εξώπορτα του διαμερίσματος όσο να ΄ναι θα χαλάνε λίγο την αισθητική έτσι όπως είναι λευκά. Αλλά ΟΚ δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα.
kallair Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, stark είπε Κάποιες διάσπαρτες σκέψεις, ιδέες και προβληματισμοί: - Η σειρήνα του hub H100 (και ίσως τελικά και του H200) δεν είναι δυνατή. Θα ήθελα να έχω μια δυνατή σειρήνα στο σπίτι σε περίπτωση παραβίασης του χώρου. Προφανώς δεν είναι το ίδιο με το να έχεις (και) εξωτερική σειρήνα (που πολλοί λένε ότι όταν την βλέπουν οι κλέφτες καταλαβαίνουν ότι έχεις συναγερμό και κάποιες φορές θα προτιμήσουν να ανοίξουν σπίτι χωρίς συναγερμό). Θεωρητικά αυτό λύνεται και με μια "σειρήνα" σαν αυτή... https://www.skroutz.gr/c/5036/seirines-sinagermon/f/1558985/pseytiki.html Μου κάνει εντύπωση που η TP-Link δεν έχει βγάλει και κάποια σειρήνα σαν αυτόνομο κομμάτι και αρκείται στον χαμηλής έντασης ήχο των hubs. Σαν λύση σκέφτομαι να προμηθευτώ κάποια σειρήνα (που συνδέεται σε πρίζα ρεύματος) και να βάλω ενδιάμεσα ένα Tapo Smart Plug. Με αυτό τον τρόπο, λογικά θα μπορώ να φτιάξω automation, ώστε μόλις εντοπιστεί κίνηση, π.χ. από το Smart Contact Sensor Tapo T110 σε κάποια πόρτα, ή το Smart Motion Sensor Tapo T100 στο χωλ, ή από το motion sensor της κάμερας TP-LINK Tapo C210 (που ήδη έχω), το smart plug να δίνει ρεύμα στην σειρήνα η οποία θα αρχίσει να χτυπάει. - Τα Smart Contact Sensor Tapo T110 στις μπαλκονόπορτες (που στην περίπτωσή μου δεν είναι λευκές) και την εξώπορτα του διαμερίσματος όσο να ΄ναι θα χαλάνε λίγο την αισθητική έτσι όπως είναι λευκά. Αλλά ΟΚ δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα. και εγω καποτε σκεφτομουν το "συστημα" της tapo αλλα: παρατηρηση νο1. επειδη δεν εχει εξωτερικη σειρινα, δεν ασχοληθηκα παραπανω. βαλε στην εξισωση οτι αν κοπει το ρευμα δεν θα λειτουργει και ο "συναγερμος". δεν ειδα πουθενα να γραφει οτι εχει ενσωματωμενη μπαταρια. παρατηρηση νο2. ενδιαφερουσα η ιδεα σου για εξωτερικη σειρινα συνδεμενη σε tapo smart hub αλλά αν θυμαμαι καλα αυτες δουλευουν με 12v και μπαταρια. οσες ειδα στο σκρουτζ με 230v, ειναι εσωτερικου χωρου. Αν το αγορασεις, φροντισε το hub να το τοποθετησεις πισω απο καποιο επιπλο να μην φαινεται και να μην υπαρχει ευκολη προσβαση, χωρις να μπλοκαρει τον ηχο της σειρηνας. Επισης μπορεις να συνδεσεις λαμπα της ταπο κ να αναβοσβηνει κοκκινο χρωμα οταν χτυπαει ο συναγερμος, αν θυμαμαι καλα. ισως, το οτι δεν εχει εξωτερικη σειρηνα, να μην ειναι τοσο μεγαλο μειονεκτημα. και εξηγω: σε περιπτωση φιλικου προσωπου που απο χαζομαρα του δεν ειχε φροντισει να συνδεσει την εξωτερικη σειρηνα του συναγερμου, αλλά χτυπουσε η εσωτερικη, όταν μπηκαν κλεφτες, εκατσαν μονο 5 λεπτα κ αρπαξαν μονο οτι ειδαν μπροστα τους (φαντασου στην βιασυνη τους πηραν ενα σακουλακι με μαρτυρικα πλαστικα..) Αν δεν υπηρχε καθολου συναγερμος, προφανως θα καθονταν ΠΟΛΥ παραπανω στο σπιτι του και θα εβρισκαν να παρουν πολλά παραπανω. 1
stark Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, kallair said: και εγω καποτε σκεφτομουν το "συστημα" της tapo αλλα: παρατηρηση νο1. επειδη δεν εχει εξωτερικη σειρινα, δεν ασχοληθηκα παραπανω. βαλε στην εξισωση οτι αν κοπει το ρευμα δεν θα λειτουργει και ο "συναγερμος". δεν ειδα πουθενα να γραφει οτι εχει ενσωματωμενη μπαταρια. παρατηρηση νο2. ενδιαφερουσα η ιδεα σου για εξωτερικη σειρινα συνδεμενη σε tapo smart hub αλλά αν θυμαμαι καλα αυτες δουλευουν με 12v και μπαταρια. οσες ειδα στο σκρουτζ με 230v, ειναι εσωτερικου χωρου. Αν το αγορασεις, φροντισε το hub να το τοποθετησεις πισω απο καποιο επιπλο να μην φαινεται και να μην υπαρχει ευκολη προσβαση, χωρις να μπλοκαρει τον ηχο της σειρηνας. Επισης μπορεις να συνδεσεις λαμπα της ταπο κ να αναβοσβηνει κοκκινο χρωμα οταν χτυπαει ο συναγερμος, αν θυμαμαι καλα. ισως, το οτι δεν εχει εξωτερικη σειρηνα, να μην ειναι τοσο μεγαλο μειονεκτημα. και εξηγω: σε περιπτωση φιλικου προσωπου που απο χαζομαρα του δεν ειχε φροντισει να συνδεσει την εξωτερικη σειρηνα του συναγερμου, αλλά χτυπουσε η εσωτερικη, όταν μπηκαν κλεφτες, εκατσαν μονο 5 λεπτα κ αρπαξαν μονο οτι ειδαν μπροστα τους (φαντασου στην βιασυνη τους πηραν ενα σακουλακι με μαρτυρικα πλαστικα..) Αν δεν υπηρχε καθολου συναγερμος, προφανως θα καθονταν ΠΟΛΥ παραπανω στο σπιτι του και θα εβρισκαν να παρουν πολλά παραπανω. Για εσωτερική σειρήνα ψάχνω για να την προγραμματίσω να λειτουργεί με το smart plug, ακριβώς επειδή η σειρήνα του hub είναι αστεία σε ό,τι αφορά την έντασή της. Για εξωτερική ανέφερα την ψεύτικη σαν μια κάποια λύση. Για το θέμα με το ρεύμα έχεις δίκιο, αλλά αυτό νομίζω ότι είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα, καθότι και SIM με δεδομένα να παίρνει η κεντρική μονάδα του συναγερμού, και πάλι δεν χρειάζεσαι κάποιο UPS ή κάτι τέτοιο για να παίρνει (η κεντρική μονάδα, ο δέκτης, κλπ) ρεύμα; Αυτό με την κόκκινη λάμπα ακούγεται καλή ιδέα, θα το ψάξω. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2024 από stark
kallair Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 52 λεπτά πριν, stark είπε Για εσωτερική σειρήνα ψάχνω για να την προγραμματίσω να λειτουργεί με το smart plug, ακριβώς επειδή η σειρήνα του hub είναι αστεία σε ό,τι αφορά την έντασή της. Για εξωτερική ανέφερα την ψεύτικη σαν μια κάποια λύση. Για το θέμα με το ρεύμα έχεις δίκιο, αλλά αυτό νομίζω ότι είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα, καθότι και SIM με δεδομένα να παίρνει η κεντρική μονάδα του συναγερμού, και πάλι δεν χρειάζεσαι κάποιο UPS ή κάτι τέτοιο για να παίρνει (η κεντρική μονάδα, ο δέκτης, κλπ) ρεύμα; Αυτό με την κόκκινη λάμπα ακούγεται καλή ιδέα, θα το ψάξω. Oι "κανονικοι" συναγερμοι εχουν μπαταρια και στην σειρηνα και στο κουτι της μοναδας. ups θα χρειαστεις για το ρουτερ του παροχου για να μπορει να σε παρει τηλέφωνο (ή την υπηρεσια που εχεις ορισει) και για να εχει ιντερνετ να σε ειδοποιησει σε περιπτωση που εχεις τετοια εφαρμογη (και ειναι μονο με wifi ο συναγερμος σου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα