stark Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Καλησπέρα παιδιά. Μετά από διάρρηξη στο πατρικό μου, έχω θορυβηθεί και για το δικό μου σπίτι, και σκέφτομαι να φτιάξω κάποιο smart home security system ή αλλιώς "low budget security system" καθότι θα μου ήταν δύσκολο να διαθέσω τα χρήματα για καλό σύστημα συναγερμού (π.χ. Ajax που μάλλον θα βάλουμε στο πατρικό μου). Σκέφτομαι λοιπόν να διαθέσω αρκετά μικρότερο budget και να πάω σε TP-Link Tapo smart security προϊόντα. Να σημειώσω πως έχω ήδη στο σπίτι: 1) Μια κάμερα TP-LINK Tapo C210. Η κάμερα έχει τοποθετηθεί σε έπιπλο και βλέπει όλο το σαλόνι καθώς και την εξώπορτα, με ενεργοποιημένη και την ανίχνευση κίνησης. Όταν ανιχνεύσει κίνηση στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό μου. Προφανές μειονέκτημα ότι χωρίς Tapo Care (cloud video recording), οι καταγραφές αποθηκεύονται σε microSD κάρτα στην ίδια την κάμερα που ο διαρρήκτης μπορεί εύκολα να κλείσει / χαλάσει / να πάρει μαζί του, κλπ. Οπότε εδώ μόνο το notification στο κινητό έχω σαν κέρδος. 2) Τρία smart plugs Tapo P100 / P110 με τα οποία έχω προγραμματίσει κάποια επιδαπέδια φωτιστικά να ανάβουν / σβήνουν όταν θέλω και τα δουλεύω επίσης και με φωνητικές εντολές (Google Home). Σκέφτομαι να προσθέσω για λόγους ασφάλειας και τα εξής: - Κάποια Smart Contact Sensor Tapo T110 στις μπαλκονόπορτες και την εξώπορτα του διαμερίσματος. - 1 Smart Motion Sensor Tapo T100 στο χωλ, που μπορεί να λειτουργήσει και για να ανάβει κάποια φώτα στο σπίτι σε περίπτωση που ξυπνήσω μέσα στο βράδυ για κάποιο λόγο. - 1 Tapo Smart Hub H200 η H100 για την επικοινωνία των παραπάνω. Το H100 έχει από ό,τι διάβασα αρκετά αδύναμο / χαμηλό ήχο (σειρήνα), οπότε δεν θα τρομάξει κάποιον. Για το H200 διάβασα ότι μάλλον έχει λίγο δυνατή σειρήνα, αλλά δεν ξέρω αν είναι κι αυτή αρκετά δυνατή. Υπολογίζω όλα αυτά να μου βγουν γύρω στα 230 ευρώ. Το ζήτημα είναι αν όλα αυτά όντως θα παρέχουν μια κάποια προστασία καθώς κι αν θα λειτουργούν αξιόπιστα. Προφανώς δεν είναι το ίδιο με ένα σύστημα συναγερμού, με κλήση σε εταιρία security, panic button, night mode, κλπ. Οποιεσδήποτε απόψεις, τόσο από παιδιά που έχουν κάποια προϊόντα TAPO καθώς και από αυτούς που δεν έχουν Tapo συσκευές αλλά έχουν ασχοληθεί με τέτοια θέματα, ευπρόσδεκτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα