Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κοιτάει καλύτερα να φτιάξει πρώτα τα σπασμένα 11άρια πριν αρχίσει να σπρώχνει κόσμο προς τα εκεί; Ειδικά το κομμάτι όπου ανοίγεις περισσότερα από ένα virtual desktops και εξαφανίζονται τυχαία, μερικά thumbnails στην taskbar, ενώ το πρόγραμμα είναι ακόμα εκεί, ανοιχτό.

RDT_20241123_0925033595424798986428945.jpg

spacer.png

*Τα screenshots δεν είναι δικά μου, δεν έχω το PC μαζί.

Τα χρησιμοποιώ στο PC της δουλειάς (fresh installation, όλα τα updates, το πρόβλημα υπάρχει από την αρχη) δήθεν για το integration με το Office και τα έχει σιχαθεί η ψυχή μου.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Sad 1
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 hours ago, ZoReN said:

Τα τελευταία χρόνια dual boot με linux είμαι, γιατί το λες αυτο?

γιατι εισαι ενας στους 10000, στατιστικα ασημαντο ποσοστο αν αναλογιστεις τα στατιστικα

του linux σε παγκοσμιο επιπεδο (τρεις στους εκατο, ελαχιστοι με dual linux windows)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ovidius80 είπε

Άλλαξα σε linux μόλις βγήκαν τα 10. Στην δουλειά όμως αναγκάζομαι να τα χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Τώρα κάνουμε δοκιμές με τα 11 και η απόφαση που πήρα να το γυρίσω σε linux φαίνεται εξαιρετικά σοφή. Απίστευτα πολύ bloatware, χάλια UI/UX (φέρτε μου πισω το παλιό Right Click menu) κλπ. Προσωπικά παρά το γεγονός ότι δουλεύω χρόνια σαν Windows Systems Admin θεωρώ ότι χρόνο με τον χρόνο τα windows χαλάνε την εμπειρία του χρήστη (τουλάχιστον του πιο παλιού). Προσωπική άποψη πάντα. Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον να το γυρίσει στο linux (ή  οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό). Εγώ απλά δεν μπορώ να δουλέψω άλλο τις εκδόσεις Desktop. Οι σέρβερ είναι άλλοι ιστορία.

Εγώ πέρασα στα 11 το καλοκαίρι να τελειώνω μπας και τα συνηθίσω. Έχω να πω ότι αν και δεν είναι κοσμογονική αλλαγή, τύπου να μη μπορεί να δουλέψει κάποιος, ή συνολική εμπειρία μοιάζει με downgrade. 

Κακό ui, συνεχή προβλήματα με drivers κοκ. Έχω την εντύπωση ότι το κύριο πρόβλημα είναι η όλο και λιγοτερη/χειρότερη επένδυση στο support.

Τα προβλήματα όσο πληθαίνει το hardware και οι εμπλεκόμενες εταιρείες είναι περισσότερα από παλιά και δεν μου φαίνεται διαθέσιμη η μικρομαλακή να πληρώσει το κάτι παραπάνω έτσι ώστε να έχεις μια αξιοπρεπή υποστήριξη. Από την άλλη το spyware από την ίδια, είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας να βγάλει όσα πιο πολλά μπορεί. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
15 hours ago, SoullessRider said:

Ευχαριστώ την  microsoft που άλλη μια φορά με ενημερώνει πως το να έχω καλύτερο pc και νεότερο λειτουργικό είναι καλύτερα.....
Κρίμα όμως που ακόμα δεν έχουμε την ικανότητα να αλλάζουμε τα ηλεκτρονικά μας σαν πουκάμισα και μας μαμάει η κυβέρνηση στους φόρους, την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς.
Όταν τα παραπάνω αλλάξουν, θα αλλάξω κι εγώ συνήθειες και θα γίνω influenced πρόβατο να με νοιάζει το image μου να δείχνει το ανώτερο οικονομικό μου στάτους

στα τετοια της η microsoft αν μπορεις.β.ειμαστε μικρη αγορα.γ.FACT.  το 90% στο παρον θεμα που ειπε οτι δεν θα παρει  νεο pc για να βαλει windows 11 το ειπε απλα για να κοροιδεψει τον ευατο του.ειναι αυτο που λεμε επαναστατης του καναπε. σε 3 μηνες θα πουν ε ας κανουμε μια αναβαθμιση γιατι δεν παιζει το ταδε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα Windows 11 IoT Enterprise version 24H2 υποστηρίζουν πλέον επίσημα παλαιοτερα συστήματα

Hardware requirements for Windows 11 IoT Enterprise version 24H2 editions[127][144]
Component Minimum
Processor A 64-bit processor (x86-64 v2[167] or ARMv8.1[168]) with at least 1 GHz clock rate and at least 2 processor cores.
Memory (RAM) LTSC: At least 2 GB
Non-LTSC: At least 4 GB
Storage space LTSC: At least 16 GB
Non-LTSC: At least 64 GB
System firmware Basic Input/Output System (BIOS)
Security Optional
Graphics card Compatible with DirectX 10/Not required
Display Optional
Internet connection and Microsoft accounts Not required

While IoT Enterprise editions have always had slightly reduced official requirements compared to other Windows 11 editions, notably starting with version 24H2, minimum requirements were further reduced and now differ significantly. These updated 24H2 requirements were announced on May 22, 2024, for both LTSC and non-LTSC editions.

For the first time since Windows 11 release, Microsoft has officially eliminated a TPM and UEFI minimum requirement for all systems running these editions and dropped the minimum DirectX version down to 10 (version 12 was previously required on 23H2). Finally, the IoT Enterprise LTSC edition further drops the minimum required RAM to 2 GB and storage space to 16 GB.[127][144]

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_11

Επεξ/σία από joelef
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 hours ago, amigagr said:

γιατι εισαι ενας στους 10000, στατιστικα ασημαντο ποσοστο αν αναλογιστεις τα στατιστικα

του linux σε παγκοσμιο επιπεδο (τρεις στους εκατο, ελαχιστοι με dual linux windows)

Sorry κατάλαβα εγώ λάθος. Νόμιζα μιλούσες για πιθανά προβληματα κλπ

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

ο 90% στο παρον θεμα που ειπε οτι δεν θα παρει  νεο pc για να βαλει windows 11 το ειπε απλα για να κοροιδεψει τον ευατο του.ειναι αυτο που λεμε επαναστατης του καναπε.

Αν το 10% αυτού του 90% κάτσει να δοκιμάσει Linux, τότε θα έχουμε μια πολύ καλή αρχή για να αλλάξει το τοπίο στη διάδοση του linux.

• Like 2
Δημοσ.

Windows 10 IoT Enterprise LTSC με extended υποστήριξη μέχρι 2032 για όποιον θέλει να μείνει σε 10.

Μετέτρεψα τα home σε pro με generic key. Ύστερα με τροποποίηση στη registry επέτρεψα να εγκατασταθούν τα non IoT Enterprise 10, ώστε να διατηρήσω αρχεία κ προγράμματα, χωρίς format και να διατηρήσω κ την ελληνική γλώσσα καθώς η IoT version είναι μόνο στα αγγλικά (και εκεί έκανα trick στη registry, γιατί η αρχική γλώσσα εγκατάστασης ήταν τα αγγλικά κ τα είχα μεταφράσει στα ελληνικά με language pack, οπότε το έκανα να νομίζει ότι η βασική έκδοση είναι η ελληνική). Στη συνέχεια η non IoT version μετατρέπεται εύκολα σε IoT version με generic key και κάνεις ενεργοποίηση με το γνωστό εργαλείο.

Το έκανα σε 2 pc κ λειτούργησαν τα πάντα απροβλημάτιστα. Απλά από 22Η2 πας σε 21Η2, αλλά μικρές οι διαφορές.

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, cpc464 είπε

v1hx9e2g79ya1.jpg

Ρε με το ζόρι,αφου δε θέλουμε ρε MS,πλανήτες μας τα έκανες.

γιατί όμως ? ωσ χρήστης Mac δεν καταλαβαίνω , οι περισσότεροι γνωστοί μου έχουν πάει σε 11 ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν στα windows 7 

Δημοσ.
30 minutes ago, uniquegr said:

Αν το 10% αυτού του 90% κάτσει να δοκιμάσει Linux, τότε θα έχουμε μια πολύ καλή αρχή για να αλλάξει το τοπίο στη διάδοση του linux.

μακαρι but... οπως ειπες ΑΝ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...