Προς το περιεχόμενο

Zastava Yugo, a tribute

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

σημερινά λεφτά 15.000 ευρώ!!!

Εννοείς με μετατροπή ευρώ-δραχμής ή με αναγωγή αξίας χρήματος;

Με απλή μετατροπή, είναι 1700 ευρώ!

Με αναγωγή αξίας χρήματος, πρέπει να κάνουμε πιο σύνθετο υπολογισμό. Στα γρήγορα μπορεί να υπολογιστεί στο ύψος του μέσου μισθού τότε και σήμερα.

Δημοσ.

Έπαιρνες πάντως και αργότερα το 1990+-, αυτοκίνητο τέτοιο θυμάμαι με κάτω από 1 εκατομμύριο δραχμές, όταν τα περισσότερα άλλα έπαιζαν σημαντικά παραπάνω.

Δημοσ.

ο θειος μου, καγουρας 80s το διαλεξε σα γκρι χρωμα σα καινουργιο (και μαλιστα πρωτο του) αμαξι(!).

Το πηρε ανοιξη και καλοκαιρι προλαβει να μου μεινει στο χερι ο γρυλος του παραθυρου συννοδηγου.

Γενικα ηταν τιμιο να σε παει απο το Α στο Β αλλα απο ανεση αστα να πανε. Βασικος εξοπλισμος ζωνες και καλολιφερ ενω θυμαμαι ειχε πληρωσει για το fm ραδιο της εποχης

Θα σεβεστε...

• Like 1
Δημοσ.

Λίγα τα λόγια σας για αυτον τον θρύλο που είχα την τιμή να οδηγήσω για ~2 χρόνια!

Μερικά απο αυτά που άκουγα τότε:

-Γιατί ειναι τοσο χοντρό το βιβλίο χρήσης; Γιατί έχει και τα δρομολόγια των λεωφορείων.

-Ποια η διαφορά του Yugo με το YugoGT ; Το YugoGT έχει και αναπτήρα

- Πάει τύπος σε βενζινάδικο και λέει " 2 μπουκάλια λάδι για το Yugo" και του απαντάει ο βενζινάς " Οκ, δίκαιη ανταλλαγή"

• Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εργαλείο από τα λίγα το συγκεκριμένο. Το είχαμε στο χωριό και μάθανε πάνω του πέντε ξαδέρφια οδήγηση. 1.1 κινητήρα είχε (άλογα δεν θυμάμαι) σε κίτρινο χρώμα. Ελάχιστες βλάβες είχε βγάλει αν και δεν μας ένοιαζε και τόσο αφού είχε πάμφθηνα ανταλλακτικά. Το είχε πάρει ο θείος μου και μάλιστα είχε αγοράσει και IMT τρακτέρ που το θεωρούσαν της πλάκας επίσης και όμως βγήκε σκυλί μαύρο και εκείνο. 120 στρέμματα χωράφια τα δούλευε για χρόνια χωρίς να κάνει κιχ. Το τρακτέρ πουλήθηκε το 22 3500€ (ίσως περισσότερο από όσο αγοράστηκε καινούργιο το 1991).

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 2
Δημοσ.

Το καθετί πρέπει να το τοποθετούμε στο πλαίσιο της εποχής του.

Οι παραλληλισμοί με το σήμερα είναι άκυροι ειδικά δε όταν είναι πολωμένοι (biased ) με άφθονη προκατάληψη.

Και ναι, για την εποχή του και για τα δεδομένα της χώρας μας το Yugo ήταν ένα σημαντικό αυτοκίνητο.

Όπως και τα Lada όπως και το Pony. Το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μικρό Yugo (το 45άρι) "φορούσε" το ίδιο μοτέρ (903ohv) με άλλα "μικρά" της εποχής όπως Fiat 127, Fiat Panda (ίσως και το Seat Marbella) και το Seat Ibiza το Junior

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ.

Την δεκαετία του 90 το είχε φίλος και έχω κάνει απίστευτες βόλτες 😀

Προσπαθώ να θυμηθώ 🤔 σε ταινία ήταν η σε σήριαλ με τον Bruce Willis (Αυτός αυτή και τα μυστήρια)😆

Δημοσ.
35 minutes ago, nek46 said:

Την δεκαετία του 90 το είχε φίλος και έχω κάνει απίστευτες βόλτες 😀

Προσπαθώ να θυμηθώ 🤔 σε ταινία ήταν η σε σήριαλ με τον Bruce Willis (Αυτός αυτή και τα μυστήρια)😆

Die Hard 3

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...