manolis940 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Στις 4/12/2024 στις 10:01 ΜΜ, Thresh είπε Δεν γίνεται αλλιώς το FTTH. Αν ήταν FTTB θα πήγαινε κάπου στο υπόγειο/ισόγειο και μετά με χαλκό (UTP) στο διαμέρισμα. Πραγματικά αναρωτιέμαι, γιατί δεν το κάνουν έτσι; Σχεδόν όλοι έχουν ένα καλώδιο utp που πηγαίνει σε ένα κεντρικό σημείο που γίνονται οι διακλαδώσεις του ΟΤΕ. Θα χρειαζόταν σίγουρα ένα καλό router με σοβαρή ασφάλεια και σοβαρή παραμετροποίηση αλλά θα μειωνόταν το κόστος του να περάσει όλη αυτή η οπτική ίνα από διαμέρισμα σε διαμέρισμα και οι απώλειες ping θα ήταν ανούσιες μικρότερες του 1ms σε τόσο μικρή απόσταση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 6 minutes ago, manolis940 said: Πραγματικά αναρωτιέμαι, γιατί δεν το κάνουν έτσι; Σχεδόν όλοι έχουν ένα καλώδιο utp που πηγαίνει σε ένα κεντρικό σημείο που γίνονται οι διακλαδώσεις του ΟΤΕ. Θα χρειαζόταν σίγουρα ένα καλό router με σοβαρή ασφάλεια και σοβαρή παραμετροποίηση αλλά θα μειωνόταν το κόστος του να περάσει όλη αυτή η οπτική ίνα από διαμέρισμα σε διαμέρισμα και οι απώλειες ping θα ήταν ανούσιες μικρότερες του 1ms σε τόσο μικρή απόσταση. Και μετά ποιος πέρναγε την δομημένη ουσιαστικά καλωδίωση σε όλα τα διαμερίσματα? Θα πλήρωνε ο πάροχος ή πιστεύεις ότι θα έφερναν ηλεκτρολόγο? Ποιος θα κάτσει να κάνει ρυθμίσεις για να μην βλέπει ο Χ περίεργος γνώστης πχ με wireshark το traffic των υπόλοιπων? Να έχεις τον κάθε άγνωστο ο οποίος θα παίρνει σβάρνα όλη την πολυκατοικία με τη χρήση που θα κάνει? Παράνομη εννοώ... Πιστεύεις ότι θα ψήνονται όλοι να πληρώνουν κοινόχρηστο ρεύμα σε κάποιο αντίστοιχο χώρο (αν υπάρχει) της πολυκατοικίας?
manolis940 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Και μετά ποιος πέρναγε την δομημένη ουσιαστικά καλωδίωση σε όλα τα διαμερίσματα? Θα πλήρωνε ο πάροχος ή πιστεύεις ότι θα έφερναν ηλεκτρολόγο? Ποιος θα κάτσει να κάνει ρυθμίσεις για να μην βλέπει ο Χ περίεργος γνώστης πχ με wireshark το traffic των υπόλοιπων? Να έχεις τον κάθε άγνωστο ο οποίος θα παίρνει σβάρνα όλη την πολυκατοικία με τη χρήση που θα κάνει? Παράνομη εννοώ... Πιστεύεις ότι θα ψήνονται όλοι να πληρώνουν κοινόχρηστο ρεύμα σε κάποιο αντίστοιχο χώρο (αν υπάρχει) της πολυκατοικίας? Μα η καλωδίωση υπάρχει. Στην προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα, διότι πλέον είμαι σε μονοκατοικία είχαμε όλοι ένα utp προς ένα κεντρικό σημείο όπου ήταν πρακτικά οι διακλαδώσεις. Οι περισσότερες πολυκατοικίες που πάω είναι ακριβώς έτσι. Μόνο σε κάτι πολύ παλιές έχουν περάσει καλώδια ενός ζεύγους μέσα από σοβά. Εκεί εντάξει δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τώρα με wireshark πως θα βλέπεις το traffic αν τα δίκτυα είναι απομονωμένα; Και γιατί να είναι κοινόχρηστο; Και πόρτες να υπάρχουν διαθέσιμες θα μπορούσε να είναι disabled. Βέβαια θα μπορούσε το μηχάνημα να είναι κλειδωμένο με μολυδοσφραγίδα ή να έχει κάποια συσκευή που να στέλνει φωτογραφία εκείνου που το άνοιξε προς τον πάροχο όπως και τα ρολόγια της ΔΕΗ. Αυτό βέβαια ακούγεται περίπλοκο και κοστοβόρο αλλά αναφέρομε σε πολυκατοικίες που έχουν 10 ή και 50 διαμερίσματα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 7 minutes ago, manolis940 said: Μα η καλωδίωση υπάρχει. Στην προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα, διότι πλέον είμαι σε μονοκατοικία είχαμε όλοι ένα utp προς ένα κεντρικό σημείο όπου ήταν πρακτικά οι διακλαδώσεις. Οι περισσότερες πολυκατοικίες που πάω είναι ακριβώς έτσι. Μόνο σε κάτι πολύ παλιές έχουν περάσει καλώδια ενός ζεύγους μέσα από σοβά. Εκεί εντάξει δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τώρα με wireshark πως θα βλέπεις το traffic αν τα δίκτυα είναι απομονωμένα; Και γιατί να είναι κοινόχρηστο; Και πόρτες να υπάρχουν διαθέσιμες θα μπορούσε να είναι disabled. Βέβαια θα μπορούσε το μηχάνημα να είναι κλειδωμένο με μολυδοσφραγίδα ή να έχει κάποια συσκευή που να στέλνει φωτογραφία εκείνου που το άνοιξε προς τον πάροχο όπως και τα ρολόγια της ΔΕΗ. Αυτό βέβαια ακούγεται περίπλοκο και κοστοβόρο αλλά αναφέρομε σε πολυκατοικίες που έχουν 10 ή και 50 διαμερίσματα. Υπάρχει ήδη καλωδίωση, στις περισσότερες πολυκατοικίες της χώρας, όπου υποστηρίζει 1Gbps ή και 10Gbps που σκοπεύουν να δώσουν ? 😛 Θα πρέπει να είναι, ποιος πάροχος θα κάτσει να ρυθμίζει VLANs ξέρω γω σε κάθε πολυκατοικία? Δεν γίνονται αυτά... 1
manolis940 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, Thresh είπε Υπάρχει ήδη καλωδίωση, στις περισσότερες πολυκατοικίες της χώρας, όπου υποστηρίζει 1Gbps ή και 10Gbps που σκοπεύουν να δώσουν ? 😛 Θα πρέπει να είναι, ποιος πάροχος θα κάτσει να ρυθμίζει VLANs ξέρω γω σε κάθε πολυκατοικία? Δεν γίνονται αυτά... Αυτό ίσως είναι ένα προβληματάκι που δεν μου πέρασε απ' το μυαλό Σε μια πολυκατοικία που είναι οικογενειακή έχω βάλει ένα router στο κέντρο διακλαδώσεων και η ο σύνδεσμος έχει γίνει στα 1Gbps. Βέβαια εκεί έχουν 50αρα max οπότε και 100 να είχαν πάλι δεν θα τους πείραζε. Μην τα πολυλογώ από εκεί τέλος πάντως προέκυψε η ιδέα . . .
infin1tyGR Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Η χαρά κάθε παρόχου, να έχει να συντηρεί managed switches σε χιλιάδες υπόγεια με υγρασίες και καύσωνες! Δεν ξαναγυρίζει καλύτερα στο VDSL και τις καμπίνες…
manolis940 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 7 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Η χαρά κάθε παρόχου, να έχει να συντηρεί managed switches σε χιλιάδες υπόγεια με υγρασίες και καύσωνες! Δεν ξαναγυρίζει καλύτερα στο VDSL και τις καμπίνες… Άμα βάλει τυριλίνκς κακό του κεφαλιού του. Cisco και Mikrotik εγκαταστάσεις που έχω κάνει ή έχω δει σε φωτοβολταϊκά έξω στους κάμπους δουλεύουν μία χαρά.
Havik Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Να ρωτήσω, βάζεις FTTH, παίρνεις το voucher για δυο χρόνια, μετά τι γίνεται; μπορείς να κάνεις downgrade σε 50αρα /100αρα ή είσαι "περιορισμένος" υποχρεωτικά σε κάποια ταχύτητα ; Θα εξακολουθήσεις να έχεις FTTH ή θα σε γυρίσουν στον χαλκό;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 6 hours ago, manolis940 said: Άμα βάλει τυριλίνκς κακό του κεφαλιού του. Cisco και Mikrotik εγκαταστάσεις που έχω κάνει ή έχω δει σε φωτοβολταϊκά έξω στους κάμπους δουλεύουν μία χαρά. Και προφανώς δωρεάν αυτά? 😛 6 hours ago, Havik said: Να ρωτήσω, βάζεις FTTH, παίρνεις το voucher για δυο χρόνια, μετά τι γίνεται; μπορείς να κάνεις downgrade σε 50αρα /100αρα ή είσαι "περιορισμένος" υποχρεωτικά σε κάποια ταχύτητα ; Θα εξακολουθήσεις να έχεις FTTH ή θα σε γυρίσουν στον χαλκό; Μετά την λήξη ανανεώνεις στο συμβόλαιο που θες στην τιμή που θα έχει τότε. Για χαλκό αμφιβάλω ότι θα γυρνάμε πίσω... 1
manolis940 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Thresh είπε Και προφανώς δωρεάν αυτά? 😛 Ειδικά τα cisco τα παίρνεις για κομμάτι ψωμί. Αναρωτιέμαι πως ακόμη αντέχει η εταιρεία και δεν έχει καταρρεύσει. Εγώ ντρέπομαι καμιά φορά και αφήνω και ένα και δύο ευρώ παραπάνω. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2024 από manolis940 3
POUARO Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Η cosmote διαφημιζει επιδοτηση 248 € (τα 48 με smartreadnes) πως παιρνουμε το δευτερο voucher?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 14 minutes ago, POUARO said: Η cosmote διαφημιζει επιδοτηση 248 € (τα 48 με smartreadnes) πως παιρνουμε το δευτερο voucher? Μιλάς με cosmote, το αίτημα για το voucher το κάνει ο εγκαταστάτης, όχι ο πελάτης.
POUARO Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Thresh είπε Μιλάς με cosmote, το αίτημα για το voucher το κάνει ο εγκαταστάτης, όχι ο πελάτης. Οι παροχοι δεν κανουν δωρεαν την εγκατασταση? Δεν θεωρουνται ετσι, εγκαταστατες. ? Τους εξουσιοδοτύμε να παρουν και αυτο το κουπονι και μας κανουν έκπτωση? Απο την NOVA δεν μου ειπαν κατι για αυτο. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2024 από POUARO
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Just now, POUARO said: Οι παροχοι δεν κανουν δωρεαν την εγκατασταση? Δεν θεωρουνται ετσι, εγκαταστατες. ? Τους εξουσιοδοτύμε να παρουν και αυτο το κουπονι και μας κανουν έκπτωση? Ναι την κάνουν, αλλά μέσω του voucher θα πληρώνονται, οπότε από το να χρεώνεται ο πάροχος την εγκατάστασή σου, τάζει ένα 2ευρω/μηνα για να σε ψήσει να το κάνεις μέσω του Smart Readiness. Έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και μήνες αυτό...
POUARO Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Thresh είπε Ναι την κάνουν, αλλά μέσω του voucher θα πληρώνονται, οπότε από το να χρεώνεται ο πάροχος την εγκατάστασή σου, τάζει ένα 2ευρω/μηνα για να σε ψήσει να το κάνεις μέσω του Smart Readiness. Έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και μήνες αυτό... Δηλαδή επιδοτούνται οι παροχοι με το κουπόνι μας, με ποσό σύμφωνα με το κόστος που παρουσιάζουν, και εμείς γλυτώνουμε 2 € τον μήνα για 2 χρόνια ?????? . Ωραία μπιζνα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα