nick_souvlaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Θέλω τη γνώμη σας το παρακάτω ας πούμε "χαζό" ερώτημα. Έχω ένα παλιό PC που σε αυτά που θέλω με βαστάει ακόμα (i7 3820 μαζί με 1070 GTX). Το έχω μαζί με μία οθόνη 4k 60hz (ξέρω ότι δεν μπορεί να παίξει games αυτό το PC 4k προφανώς, την είχα πάρει γιατί τη βρήκα προσφορά και κυρίως γιατί με το PC κάνω browsing και παίζω κάποια πιο παλιά παιχνίδια που θέλω και παίζουν σε νορμαλ αναλύσεις). Η ερώτηση είναι, άμα πάρω καμία 4060 για να μπορώ να παίξω με καλύτερη ανάλυση κανένα πιο νέο παιχνίδι τύπου Red Dead Redemption 2 ή Cyberpunk, πιστεύετε ότι πάλι δεν θα πιάνω 60fps λόγω της παλαιότητας του επεξεργαστή; Με νοιάζει να πιάνει 60fps σε μιά νορμάλ ανάλυση (πχ. 1440p), δεν με νοιάζει να πάω παραπάνω. Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχω κανένα θέμα συμβατότητας; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2024 από nick_souvlaki
dsi44 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 παρε τη 4060 και οταν μπορεσεις αλλαζεις πλατφορμα.Σε 4κ εισαι θελει καρτα.
nick_souvlaki Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 22 minutes ago, dsi44 said: παρε τη 4060 και οταν μπορεσεις αλλαζεις πλατφορμα.Σε 4κ εισαι θελει καρτα. Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι ότι θα μπορέσω να κάνω αυτά που λέω πιο πάνω; Θα έχω κάποιο θέμα συμβατότητας; Ή τσάμπα θα την πάρω και θα αναγκαστώ τελικά να πάρω νέα μητρική, cpu κ.α. που δεν θέλω να κάνω στο άμεσο μέλλον; 1
kavadias Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 θα δεις βελτίωση και ας τρως μπουκάλι. χτύπα την κάρτα και βλέπεις. ιδίως σε 4Κ η καρτα παιζει το μεγαλύτερο ρολο.
Aten-Ra Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 On 22/11/2024 at 14:28, nick_souvlaki said: Καλησπέρα παιδιά, Θέλω τη γνώμη σας το παρακάτω ας πούμε "χαζό" ερώτημα. Έχω ένα παλιό PC που σε αυτά που θέλω με βαστάει ακόμα (i7 3820 μαζί με 1070 GTX). Το έχω μαζί με μία οθόνη 4k 60hz (ξέρω ότι δεν μπορεί να παίξει games αυτό το PC 4k προφανώς, την είχα πάρει γιατί τη βρήκα προσφορά και κυρίως γιατί με το PC κάνω browsing και παίζω κάποια πιο παλιά παιχνίδια που θέλω και παίζουν σε νορμαλ αναλύσεις). Η ερώτηση είναι, άμα πάρω καμία 4060 για να μπορώ να παίξω με καλύτερη ανάλυση κανένα πιο νέο παιχνίδι τύπου Red Dead Redemption 2 ή Cyberpunk, πιστεύετε ότι πάλι δεν θα πιάνω 60fps λόγω της παλαιότητας του επεξεργαστή; Με νοιάζει να πιάνει 60fps σε μιά νορμάλ ανάλυση (πχ. 1440p), δεν με νοιάζει να πάω παραπάνω. Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχω κανένα θέμα συμβατότητας; Δεν θα έπαιρνα κάρτα με 8GB VRam για τέτοιες αναλύσεις. 1
nikos5800 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Στις 22/11/2024 στις 4:28 ΜΜ, nick_souvlaki είπε Καλησπέρα παιδιά, Θέλω τη γνώμη σας το παρακάτω ας πούμε "χαζό" ερώτημα. Έχω ένα παλιό PC που σε αυτά που θέλω με βαστάει ακόμα (i7 3820 μαζί με 1070 GTX). Το έχω μαζί με μία οθόνη 4k 60hz (ξέρω ότι δεν μπορεί να παίξει games αυτό το PC 4k προφανώς, την είχα πάρει γιατί τη βρήκα προσφορά και κυρίως γιατί με το PC κάνω browsing και παίζω κάποια πιο παλιά παιχνίδια που θέλω και παίζουν σε νορμαλ αναλύσεις). Η ερώτηση είναι, άμα πάρω καμία 4060 για να μπορώ να παίξω με καλύτερη ανάλυση κανένα πιο νέο παιχνίδι τύπου Red Dead Redemption 2 ή Cyberpunk, πιστεύετε ότι πάλι δεν θα πιάνω 60fps λόγω της παλαιότητας του επεξεργαστή; Με νοιάζει να πιάνει 60fps σε μιά νορμάλ ανάλυση (πχ. 1440p), δεν με νοιάζει να πάω παραπάνω. Επίσης υπάρχει περίπτωση να έχω κανένα θέμα συμβατότητας; 1440p60fps με την ρτχ 4060 πρέπει να βάλεις dlss αλλιώς πολύ δύσκολα σε νέα games 👍 για native 1440p60fps θέλεις ρτχ4070/ρχ7800χτ
dsi44 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 το ρεαλιστικο σεναριο στην περιπτωση σου ειναι η επιστροφη σε μια οθονη 1080p,καθως απο οτι φαινεται ηταν τελειως λαθος η αγορα οθονης 4κ εφοσον δεν προκειται ποτε να εχεις το raw power για να το εκμεταλλευτεις.
nikos5800 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Από την άλλη ο επεξεργαστής του είναι του 2012 Intel sandy bridge 4cores/8 thread, θα έχει bottleneck ακόμα και στην ρτχ 4060,ότι και να αποφασίσεις πρέπει πρώτα να αλλάξεις επεξεργαστή και πλατφόρμα,δυστυχώς άλλη λύση δεν υπάρχει Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από nikos5800
Xristaras12 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 δεν θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν η μητρική μπορεί να κάνει uefi boot με αυτή την κάρτα; η 1070 δεν θα είχε τέτοιο θέμα χρησιμοποιώντας το "παλιό" πρότυπο. 1
nick_souvlaki Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 20 minutes ago, Xristaras12 said: δεν θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν η μητρική μπορεί να κάνει uefi boot με αυτή την κάρτα; η 1070 δεν θα είχε τέτοιο θέμα χρησιμοποιώντας το "παλιό" πρότυπο. UEFI έχω και τώρα. Και η 1070 το υποστηρίζει και η πλατφόρμα x79. (Νομίζω ήταν η πρώτη που το είχε). Εκτός άμα υπάρχουν και διάφορες στο UEFI. Τότε αλλάζει το πράγμα. Αλλά έχω δει βιντεάκια με i7 3820 και 3060ti οπότε μάλλον δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας. Αρχικά να πω ότι σκέφτομαι για μια προσωρινή λύση (να παίξω παιχνίδια τύπου red dead redemption 2, κάνα cyberpunk, metro exodus etc.). Το ξέρω ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα αγοράσω νέο PC. Θέλω κάτι για να μπορώ να παίξω με dlss σε κάποια ποιο τίμια αναλυση και όχι 1080p με fsr που παίζω τώρα. Σίγουρα δεν θα παίζω σε 4k (την οθόνη δεν την πήρα έτσι κι.αλλιως για να παίζω σε native ανάλυση... και 1440p να είναι , έστω και με dlss μου φαίνεται οκ στα μάτια μου). Δεν περιμένω να παίζω ότι καινούργιο βγαίνει τώρα. Δεν ψάχνω για κάτι future proof, και πολλά που θέλω τώρα τα παίζω στο PS5. Θα αγοράσω κάτι πιο καλό σε 3-4 χρόνια. Οπότε και 4070 να πάρω τώρα, σε 4 χρόνια λογικά πάλι θα θέλω άλλη. Προσανατολίζομαι στο να πάρω μια 3060ti που βλέπω ότι αυτά που θέλω τα κάνει. 44 minutes ago, nikos5800 said: Από την άλλη ο επεξεργαστής του είναι του 2012 Intel sandy bridge 4cores/8 thread, θα έχει bottleneck ακόμα και στην ρτχ 4060,ότι και να αποφασίσεις πρέπει πρώτα να αλλάξεις επεξεργαστή και πλατφόρμα,δυστυχώς άλλη λύση δεν υπάρχει Σε 60 FPS θεωρείς θα έχω τόσο bottleneck στα παιχνίδια που ανέφερα; Το ρωτάω γιατί είδα κάποια βίντεο και είδα ότι φτάνει ο επεξεργαστης ως εκεί. (Εντάξει σε κάποια μάλλον δεν φτάνει, όπως πχ star field και hogwarts legacy)
Xristaras12 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε UEFI έχω και τώρα. Και η 1070 το υποστηρίζει και η πλατφόρμα x79. (Νομίζω ήταν η πρώτη που το είχε). Εκτός άμα υπάρχουν και διάφορες στο UEFI. Τότε αλλάζει το πράγμα. Αλλά έχω δει βιντεάκια με i7 3820 και 3060ti οπότε μάλλον δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας. δε θυμόμουν πλήρως πότε έγινε αυτή η "αλλαγή" για αυτό και το ανέφερα, θυμάμαι οτι κάποιες κάρτες δεν είχαν θέμα με uefi η οχι, είχαν και τα 2 "πρότυπα", και εφόσον ειναι οκ με την 3060ti θα είσαι και οκ γενικότερα. Με όλα αυτά που γράφεις πάντως, θα σου έλεγα να κοιτάζεις προς καμία μεταχειρισμένη κάρτα (πχ 3060ΤΙ, 6700ΧΤ - αν και τα 8 γίγα μνήμης δεν ξέρω πόσο καλά θα μπορούν να σταθούν, εδώ δεν φτάνουν εμένα τα 10 της σκέτης 6700 σε πολλά σενάρια αλλά με πολλά φίλτρα και γραφικά ανεβασμένα) βέβαια όλα αυτά είναι δικές μου απόψεις, οι πιο έμπειροι ίσως έχουν διαφορετική.
nikos5800 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε UEFI έχω και τώρα. Και η 1070 το υποστηρίζει και η πλατφόρμα x79. (Νομίζω ήταν η πρώτη που το είχε). Εκτός άμα υπάρχουν και διάφορες στο UEFI. Τότε αλλάζει το πράγμα. Αλλά έχω δει βιντεάκια με i7 3820 και 3060ti οπότε μάλλον δεν υπάρχει θέμα συμβατότητας. Αρχικά να πω ότι σκέφτομαι για μια προσωρινή λύση (να παίξω παιχνίδια τύπου red dead redemption 2, κάνα cyberpunk, metro exodus etc.). Το ξέρω ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα αγοράσω νέο PC. Θέλω κάτι για να μπορώ να παίξω με dlss σε κάποια ποιο τίμια αναλυση και όχι 1080p με fsr που παίζω τώρα. Σίγουρα δεν θα παίζω σε 4k (την οθόνη δεν την πήρα έτσι κι.αλλιως για να παίζω σε native ανάλυση... και 1440p να είναι , έστω και με dlss μου φαίνεται οκ στα μάτια μου). Δεν περιμένω να παίζω ότι καινούργιο βγαίνει τώρα. Δεν ψάχνω για κάτι future proof, και πολλά που θέλω τώρα τα παίζω στο PS5. Θα αγοράσω κάτι πιο καλό σε 3-4 χρόνια. Οπότε και 4070 να πάρω τώρα, σε 4 χρόνια λογικά πάλι θα θέλω άλλη. Προσανατολίζομαι στο να πάρω μια 3060ti που βλέπω ότι αυτά που θέλω τα κάνει. Σε 60 FPS θεωρείς θα έχω τόσο bottleneck στα παιχνίδια που ανέφερα; Το ρωτάω γιατί είδα κάποια βίντεο και είδα ότι φτάνει ο επεξεργαστης ως εκεί. (Εντάξει σε κάποια μάλλον δεν φτάνει, όπως πχ star field και hogwarts legacy) Το red dead 2 και cyberpunk χωρίς rt είναι παλιά παιχνίδια, ο επεξεργαστής θα κάνει την δουλειά του αλλά αν θελήσεις να παίξεις native ps5 games εκεί θα τα βρει σκούρα
Aten-Ra Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 19 minutes ago, nick_souvlaki said: Προσανατολίζομαι στο να πάρω μια 3060ti που βλέπω ότι αυτά που θέλω τα κάνει. Μεταχειρισμένη ?
dsi44 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Xristaras12 said: δεν θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν η μητρική μπορεί να κάνει uefi boot με αυτή την κάρτα; η 1070 δεν θα είχε τέτοιο θέμα χρησιμοποιώντας το "παλιό" πρότυπο. εχουν uefi απο τον sandy bridge το 2011 εγινε η αλλαγη σε uefi. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από dsi44
kavadias Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 και στο red dead 2 και στο cuberpunk με μια 3060 θα τρως ενα μπουκάλι ιδίως σε npc heavy σκηνές. Για πιο καινούρια, veilguard, warhammer κλπ. δεν το συζητάω, φουλ μπουκάλι. Άσε που θα κάνεις 45' shader compilation. Παρολα αυτά με την αναβάθμιση της κάρτας θα πάρεις το μεγαλύτερο gain οπότε αναβάθμισε την, αλλά να ξέρεις οτι εισαι πολύ κοντά στην αναβάθμιση πλατφόρμας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα