Lastgladiator Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, dim_plo είπε Διάβασε αυτό και αυτό. δν με απασχολει το rt
Leekos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 27/11/2024 στις 6:55 ΠΜ, St4lker είπε Έλαβε κάνεις κωδικό για το Indiana Jones; Αναγραφει ότι θα λάβουμε email, αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Έστειλα και mail στο support, ιχθύος σιγή. Ειχες απάντηση;
Fotia Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Το πλαισιο αναφέρει απαιτήσεις για τροφοδοτικό 750W .Το ίδιο και η σελιδα της εταιρίας . Είχε κανείς θέμα με μικρότερο τροφοδοτικο ;
carnag9 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 σε πραγματικες συνθηκες τραβηξε μεχρι 260w παντως 1
fernadezzz Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, carnag9 είπε σε πραγματικες συνθηκες τραβηξε μεχρι 260w παντως καλησπερα. τι εννοεις σε πραγματικες συνθηκες και με τι προγραμμα το μετρας?
mp44christos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, fernadezzz said: καλησπερα. τι εννοεις σε πραγματικες συνθηκες και με τι προγραμμα το μετρας? αν δεν μας πεις τι συστημα εχεις δεν μπορουμε να σου πουμε αν θα εισαι οκ. Πχ την βαλεις σε συστημα με 14900 μαλλον θα κρασαρει. Αλλα με εναν 5600 θα εισαι κομπλε. Ολα ειναι σχετικα.
St4lker Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 7 ώρες πριν, Leekos είπε Ειχες απάντηση; Έλαβα e-mail μετα απο μια βδομαδα ακριβώς απο τη παραγγελία 1
LouCi4er Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 28/11/2024 στις 7:00 ΜΜ, Lastgladiator είπε δν με απασχολει το rt Πας καρφί για 7800ΧΤ.
ninos30 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, Fotia said: Το πλαισιο αναφέρει απαιτήσεις για τροφοδοτικό 750W .Το ίδιο και η σελιδα της εταιρίας . Είχε κανείς θέμα με μικρότερο τροφοδοτικο ; Όπως αναφέρθηκε παραπάνω εξάρτάται από αρκετούς παράγοντες. Κάποιοι που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό: 1. Η υπόλοιπη σύνθεση του PC σου. Ποια CPU, πόσους δίσκους, DVD/CD drives , πόσες άλλες PCI/PCIe κάρτες; πόσα fans & leds, αερόψυξη ή υδρόψυξη (και πόσο δυνατή). Ένα καλό site για να υπολογίσεις πάνω κάτω τι θα καις είναι αυτό 2. Το Efficiency του PSU σου. Άλλο είναι ένα Silver και άλλο ένα Platinum/Titanium. Πολλώ δε μάλλον κάποιο TurboX (όσα WATT και να είναι!) 3. H ηλικία του PSU σου. Τα τροφοδοτικά "γερνάνε"... Και όσο χειρότερα ποιοτικό είναι (βλέπε το 2) τόσο πιο γρήγορα γερνάνε... 4. Το Recommended load. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το αν θα "αντέξει" το PSU σου αλλά το αν θα "πονέσει" η τσέπη σου. Συνήθως το καλύτερο efficiency τα τροφοδοτικά το δίνουν κοντά στο 80%. Οπότε αν το σύστημά σου τραβάει το 90% της δύναμης του, τότε έχεις χαμηλότερο efficiency οπότε καις περισσότερο. Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει αν πέσεις και στα 60% (πχ ένα 1000αρι σε σύστημα που θέλει 600W)(α). Περιττό να προσθέσω καλύτερα να είσαι κάτω από τα 80% παρά πάνω, γιατί μην ξεχνάμε το (3). Στα παραπάνω πρόσθεσε και ένα +20-30% min που βάζουν οι εταιρίες για να έχουν "καλυμμένο" τον ποπώ τους, να πως βγαίνουν τα 750W (β) Συνδυάστε τα (α) και (β) και θα διαπιστώσετε ότι τις περισσότερες φορές τα "προτεινόμενα" PSU είναι κακές επιλογές. Γιατί θεωρώ (ξέρω αυθαίρετα) πως κανένας δεν βάζει σε Gaming PC τροφοδοτικό που δεν είναι τουλάχιστον Gold. Και αν δεν το κάνει... θα έπρεπε Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω πιστεύω πως με ένα "normal" σύστημα (Ryzen 7/i7 όχι extreme εκδόσεις και ΟCed), με ένα σχετικά "κανινούριο τροφοδοτικό (ας πούμε 3ετήας) GOLD 550W θα είσαι παραπάνω από ΟΚ. Με Platinum/Titanium ακόμα και 500W. Μετά προσθέτεις κατά το δοκούν Τέλος (συγνώμη για το μεγάλο post) αν την έχεις πάρει ήδη και έχεις PSU την βάζεις και δοκιμάζεις. Αν σου κάνει μπλε οθόνες ή κολλήματα πας για αλλαγή. Δεν θα σου χαλάσει το Hardware. Εκτός και αν το τροφοδοτικό σου δεν είναι από τα "καλά" οπότε εκεί παίρνεις τα ρίσκα σου... Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από ninos30 3
Lastgladiator Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, LouCi4er είπε Πας καρφί για 7800ΧΤ. επισης παιζει και η asus 7900gre oc στα 600 ευρω αλλα δν με τρελαινει η asus
LouCi4er Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Για 7800ΧΤ πηγαινα και εγω και τελικα πηρα 7900 GRE μιας και ειχαν 20€ διαφορα.Ποια Asus λες και απο που παιζει 600€?Καλη τιμη παντως για 7900GRE,απλα και εγω την Asus θα την απεφευγα. 1
Lastgladiator Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Για 7800ΧΤ πηγαινα και εγω και τελικα πηρα 7900 GRE μιας και ειχαν 20€ διαφορα.Ποια Asus λες και απο που παιζει 600€?Καλη τιμη παντως για 7900GRE,απλα και εγω την Asus θα την απεφευγα. https://www.e-shop.gr/vga-asus-amd-radeon-rx7900gre-o16g-16gb-dual-gddr6-retail-p-PER.608226 https://www.e-shop.gr/vga-asrock-amd-radeon-challenger-rx7900gre-cl-16go-16gb-gddr6-retail-p-PER.608192
Mute_ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Για 7800ΧΤ πηγαινα και εγω και τελικα πηρα 7900 GRE μιας και ειχαν 20€ διαφορα.Ποια Asus λες και απο που παιζει 600€?Καλη τιμη παντως για 7900GRE,απλα και εγω την Asus θα την απεφευγα. 20€ διαφορα; Εμένα βγαίνει διάφορα 150€
LouCi4er Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Mute_ είπε 20€ διαφορα; Εμένα βγαίνει διάφορα 150€ Εγώ πήρα την Pure λόγω λευκού build.Την εποχή που έψαχνα εγώ για κάρτα,κάπου κοντά στο Πάσχα δλδ,είχε 560€ η 7800ΧΤ hellhound spectral white και 580€ η 7900GRE Pure.Τωρα απ' ότι βλέπω τσίμπησαν όλα προς τα πάνω αρκετά,μόνο η Pulse συμφέρει. 9 ώρες πριν, Lastgladiator είπε https://www.e-shop.gr/vga-asus-amd-radeon-rx7900gre-o16g-16gb-dual-gddr6-retail-p-PER.608226 https://www.e-shop.gr/vga-asrock-amd-radeon-challenger-rx7900gre-cl-16go-16gb-gddr6-retail-p-PER.608192 Καλές τιμές αλλά θα απέφευγα την Asus,ίσως πήγαινα στην Asrock.Επειδη θα δώσεις αρκετά χρήματα,θα σε συμβούλευαν να μην τσιγγουνευτεις 20-30€ στα 600€+ και να πάρεις καλή υλοποίηση.Αν δεν κάνω λάθος,κάπου πήρε το μάτι μου την 7900GRE red devil στα 640€ περίπου,bestprice με ένα κουπόνι -5%. Από το eshop την πάτησα με κάρτα γραφικών και εγώ,έχω ορκιστεί ότι δεν θα ξανα ψωνισω από αυτούς ούτε καρφίτσα. Την βρήκα: Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από LouCi4er
Greenday13 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 16 ώρες πριν, ninos30 είπε Όπως αναφέρθηκε παραπάνω εξάρτάται από αρκετούς παράγοντες. Κάποιοι που μου έρχονται γρήγορα στο μυαλό: 1. Η υπόλοιπη σύνθεση του PC σου. Ποια CPU, πόσους δίσκους, DVD/CD drives , πόσες άλλες PCI/PCIe κάρτες; πόσα fans & leds, αερόψυξη ή υδρόψυξη (και πόσο δυνατή). Ένα καλό site για να υπολογίσεις πάνω κάτω τι θα καις είναι αυτό 2. Το Efficiency του PSU σου. Άλλο είναι ένα Silver και άλλο ένα Platinum/Titanium. Πολλώ δε μάλλον κάποιο TurboX (όσα WATT και να είναι!) 3. H ηλικία του PSU σου. Τα τροφοδοτικά "γερνάνε"... Και όσο χειρότερα ποιοτικό είναι (βλέπε το 2) τόσο πιο γρήγορα γερνάνε... 4. Το Recommended load. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το αν θα "αντέξει" το PSU σου αλλά το αν θα "πονέσει" η τσέπη σου. Συνήθως το καλύτερο efficiency τα τροφοδοτικά το δίνουν κοντά στο 80%. Οπότε αν το σύστημά σου τραβάει το 90% της δύναμης του, τότε έχεις χαμηλότερο efficiency οπότε καις περισσότερο. Το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει αν πέσεις και στα 60% (πχ ένα 1000αρι σε σύστημα που θέλει 600W)(α). Περιττό να προσθέσω καλύτερα να είσαι κάτω από τα 80% παρά πάνω, γιατί μην ξεχνάμε το (3). Στα παραπάνω πρόσθεσε και ένα +20-30% min που βάζουν οι εταιρίες για να έχουν "καλυμμένο" τον ποπώ τους, να πως βγαίνουν τα 750W (β) Συνδυάστε τα (α) και (β) και θα διαπιστώσετε ότι τις περισσότερες φορές τα "προτεινόμενα" PSU είναι κακές επιλογές. Γιατί θεωρώ (ξέρω αυθαίρετα) πως κανένας δεν βάζει σε Gaming PC τροφοδοτικό που δεν είναι τουλάχιστον Gold. Και αν δεν το κάνει... θα έπρεπε Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω πιστεύω πως με ένα "normal" σύστημα (Ryzen 7/i7 όχι extreme εκδόσεις και ΟCed), με ένα σχετικά "κανινούριο τροφοδοτικό (ας πούμε 3ετήας) GOLD 550W θα είσαι παραπάνω από ΟΚ. Με Platinum/Titanium ακόμα και 500W. Μετά προσθέτεις κατά το δοκούν Τέλος (συγνώμη για το μεγάλο post) αν την έχεις πάρει ήδη και έχεις PSU την βάζεις και δοκιμάζεις. Αν σου κάνει μπλε οθόνες ή κολλήματα πας για αλλαγή. Δεν θα σου χαλάσει το Hardware. Εκτός και αν το τροφοδοτικό σου δεν είναι από τα "καλά" οπότε εκεί παίρνεις τα ρίσκα σου... Τι συγγνωμη; κανονικα θα επρεπε να γινει pinned το ποστ σου, τα εξηγει ολα. Εγω θα προσθεσω το εξης : εχω εναν ryzen 5 3600 και περσι εβαλα την 4070 super. Led και τετοια δεν εχω, ουτε dvd , μονο τον nvme , 2 ssd και 2 DDR4 αλλα και πολλα ανεμιστηράκια (6+1 της cpu). To τροφοδοτικο μου ειναι ενα corsair 600W sfx platinum και μια χαρα αντεχει. Βεβαια, καλο ειναι να κανω μια σοβαρη μετρηση, να δω τι τραβαει, αλλα εχω την αισθηση πως τα 750 που λενε ειναι υπερβολη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα