Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαζεύοντας στο αμαζον βρήκα αυτό με 77,10 και δωρεάν μεταφορικά

https://www.amazon.de/Graef-coffee-grinder-CM-702/dp/B00EO26GGC

Καλή τιμή σε σχεση με σκρουντζ που ένα μαγαζί το έχει 110 και επόμενο σχεδόν 150.

https://www.skroutz.gr/s/4664810/Graef-CM-702-Ilektrikos-Mylos-Kafe-128W-me-CHoritikotita-250gr-kai-24-Epipeda-Alesis-Mayros.html

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή τον έχω, να σας πω ότι για εσπρέσσο είναι λίγο προβληματικός. Έχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις "σκάλες" που κόβει με αποτέλεσμα να μη μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή.

Μπορεί με πατέντα να γίνει stepless, αλλά χωρίς σταθερότητα (λίγο να κουνηθεί χαλάει).

Για φίλτρου είναι μια χαρά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Επειδή τον έχω, να σας πω ότι για εσπρέσσο είναι λίγο προβληματικός. Έχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις "σκάλες" που κόβει με αποτέλεσμα να μη μπορείς να βρεις τη χρυσή τομή.

Μπορεί με πατέντα να γίνει stepless, αλλά χωρίς σταθερότητα (λίγο να κουνηθεί χαλάει).

Για φίλτρου είναι μια χαρά.

Έχεις βάλει το δαχτυλίδι? Εγώ τον έχω πολλά χρόνια, μπορεί και πάνω από 10, και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μόνο espresso κόβω. 

Δημοσ.
45 minutes ago, Devil_7 said:

Έχεις βάλει το δαχτυλίδι? Εγώ τον έχω πολλά χρόνια, μπορεί και πάνω από 10, και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μόνο espresso κόβω. 

Δεν έχω βάλει τίποτα. Έχω πάρει έναν mignon με μικρομετρική ρύθμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι όπως τα λέει ο φίλος παραπάνω. Μπορεί εάν τον ανοίξουμε και αφαιρέσουμε τη μια ροδέλα-αποστάτη, να κόψει όσο ψιλά χρειάζεται για εσπρέσσο, και ακόμη παρακάτω, ακόμη και πούδρα που να στουμπώνει το καλαθάκι, αλλά δεν υπάρχει η απαραίτητη συνέπεια στην κοπή. Τώρα στην παραπάνω προσφορά ούτε 80 ευρώ θα κάνει για "μύλος του φτωχού" μια χαρά για συνήθη χρήση, σε light roasts θα υπάρχει θέμα υπό την έννοια ότι εκεί θέλουμε μεγάλη ακρίβεια στην κοπή για να πάρουμε συγκεκριμένους χρόνους εκχύλισης κλπ.

Κι εγώ τέτοιον είχα, πήρα έναν Eureka Mignon και καμία σχέση. Όπως καμία σχέση και ο Graef με τον Delonghi, τον τελευταίο ούτε που να τον δείτε.

Ψέματα, μπορεί να είχα τον 802, αλλά νομίζω μόνο κοσμητικές είναι οι διαφορές μεταξύ τους.

Επεξ/σία από quintus
Δημοσ.
On 22/11/2024 at 10:12, MaIdoror said:

Μακριά απο τον delonghi είναι λεπίδων , δεν κανει για καφε το πολύ για πιπέρι

• Haha 2
Δημοσ.
Στις 22/11/2024 στις 10:17 ΠΜ, Devil_7 είπε

Τα ίδια και εγώ. Κανένα πρόβλημα. Κοντά στα 8 χρόνια χρήση 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, MaIdoror said:

Λες ε;

Τώρα που το ξαναβλέπω δεν ειναι λεπίδων τελικά λαθος μου. Αλλα οκ κ παλι δεν μου γεμιζει το ματι σε σχέση με graef

Επεξ/σία από geopapa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια χαρα μυλος ειναι για εσπρεσσο τον ειχα παρει και εγω.Ερχεται με 4 ροδελες αν καποιος θελει να προσθεσει για πιο λεπτο κοψιμο παντως εγω κοβω διαφορες ποικιλιες εσπρεσσο στο 5-8 χωρις θεμα και ακομα δεν εχω βαλει καποια ροδελα

Για εσπρεσσο μια χαρα κανει (και οχι για φιλτρου δεν κοβει χοντρα ουτε στο 25).

Το μονο αρνητικο ειναι οτι θελει λιγα μπατσακια ξυλο για να πεσει ο καφες στο τελος :)

Στην παραπανω τιμη ειναι no brainer δεν θα βρεις κατι καλυτερο σε entry μυλους

Επεξ/σία από touristas1985
Δημοσ.
On 22/11/2024 at 10:12, MaIdoror said:

Δεν κάνουν αυτοί για εσπρέσσο, τουλάχιστον με non pressurized καλαθάκι.

8 hours ago, geopapa said:

Μακριά απο τον delonghi είναι λεπίδων , δεν κανει για καφε το πολύ για πιπέρι

Δεν έχει λεπίδες ακριβως, αλλά δεν είναι και κανονικός κλασικός μύλος(έχει και κάτι σαν "δόντια" πάνω).

Όσο για τον μύλο της προσφοράς, ναι οκ είναι.

Όσους ξέρω και έχουν πάρει τον graef στην πρώτη ευκαιρία τον αλλάζουνε γιατί είναι μπιζιλος σαν εργονομία/ρυθμίσεις.

Οπότε, εάν έχετε μια σχετική άνεση γενικά δείτε για κανέναν eureka mignon που θα βγουν λογικά από ~230ευρω λόγο bf από αυριο-μεθαυριο. 

Η εάν θέλετε single dosing κοιτάξτε και για τον df54 στο ~200ευρω και αυτός.

Δημοσ.

τον είχα τον graef και μπορω να πω ότι για εισαγωγή στον espresso είναι μια χαρά budget friendly. Κατω απο αυτό το ποσό για σοβαρο μύλο πας σε χειροκίνητο αλλα οκ προσωπικά δεν κάθομαι να στριφογυρίζω πρωι-πρωί... Πάντως ισχύει οτι μπορεί να κόψει ιδιαίτερα λεπτά τον κόκκο ωστόσο όπως αναφέρθηκε δεν εχει συνέπεια στην κοπή. Τα μέρη τα οποία καθορίζουν την άλεση δεν εχουν πολύ στιβαρή σύσφιξη μεταξυ τους. Τον είχα κάποια χρόνια και έμεινα ευχαριστημένος για τα χρήματα που είχα δώσει, οπότε για κάποιον που ξεκινάει ειναι οκ

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, @topos said:

Δεν κάνουν αυτοί για εσπρέσσο, τουλάχιστον με non pressurized καλαθάκι.

Δεν έχει λεπίδες ακριβως, αλλά δεν είναι και κανονικός κλασικός μύλος(έχει και κάτι σαν "δόντια" πάνω).

Όσο για τον μύλο της προσφοράς, ναι οκ είναι.

Όσους ξέρω και έχουν πάρει τον graef στην πρώτη ευκαιρία τον αλλάζουνε γιατί είναι μπιζιλος σαν εργονομία/ρυθμίσεις.

Οπότε, εάν έχετε μια σχετική άνεση γενικά δείτε για κανέναν eureka mignon που θα βγουν λογικά από ~230ευρω λόγο bf από αυριο-μεθαυριο. 

Η εάν θέλετε single dosing κοιτάξτε και για τον df54 στο ~200ευρω και αυτός.

Γιατί δεν κάνει για εσπρέσσο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...