Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 hours ago, badasszoro said:

Εγώ με αυτά τα χρήματα παίρνω 294.73 πιτογυρα :)

Κάποιος δεν θα φάει ολόκληρο πιτόγυρο 😐

• Haha 6
Δημοσ.

Μία ναυαρχίδα ~2 ετών κάνει τα πάντα σχεδόν ίδια με μία σημερινή ναυαρχίδα οποιουδήποτε κατασκευαστή , έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού η αγορά των κινητών τηλεφώνων καθώς δεν υπάρχει πλέον κάποια καινοτομία που θα πεις ναι ρε φίλε αυτό είναι πολύ καλύτερο θα πάω να το πάρω.

Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς , s24 Ultra έχω ωστόσο βλέπω ίδιες συσκευές πλέον κάθε χρόνο με minimal upgrades (ναι οκ τα SOC ειδικά της τελευταίας γενιάς ανέβηκαν πολύ) ανάθεμα αν χρησιμοποιούμαι το 50% των δυνατοτήτων τους πέρα από κανένα βαρύ game όπου είναι θέμα GPU.

Πραγματικά αναβαθμίσεις θεωρώ πλέον τα Midrange  όπου γίνονται δυνατότερα και με καλύτερα specs χρόνο με το χρόνο με σωστή τιμή παρά συσκευές των 1000+€ που τις αγοράζουμε για να έχουμε την ψευδαίσθηση του έχω το καλύτερο και πιο φρέσκο μοντέλο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, stelaras12 είπε

Γιατί να μη δώσεις 30€ παραπάνω και να πάρεις iphone 16 pro;

Το σωστο ειναι να ειναι το ιδιο λειτουργικο... να δωσεις ομως 1199 για το Oppo και να μην παρεις το S24 Ultra  με 970 μονο αν ειναι η γυναικα σου Κινεζα και δουλευει στην Oppo θα το καταλαβαινα...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tapitas είπε

Είναι φοβερο cpu o mtk, πρωτού ρίξεις την λάσπη σου κάνε μια έρευνα πρώτα

Είναι flagship cpu και όχι πάμε να το βαφτίσουμε flagship με το ζόρι όπως οι exynos

Δεν είπα ότι δεν είναι φοβερό CPU ούτε ρίχνω καμιά λάσπη. Έχεις πάρει πολύ στα σοβαρά το θέμα :P

Οι mtk επειδή δεν κατέχεις το σπορ να σε ενημερώσω ότι βγήκαν ως value for money στον ανταγωνισμό όταν είχαν ξεκινήσει. Έμπαιναν πάντα σε φθηνές λύσεις και ήταν τα ζώα μου αργά παράλληλα με ένα σκασμό μικροπροβληματάκια που οι περισσότεροι αγνοούσαν η δεν τους ενδιέφερε. premium συσκευή και mtk έμεινε στην ιστορία ότι δεν ταιριάζει. Υπήρχαν και κάποιες ασυμβατότητες και ελλείψεις τότε και επειδή έχω απομακρυνθεί εντελώς λόγο ότι αγοράζω πλέον μόνον κορυφαίες συσκευές δεν ξέρω αν τις έχουν λύσει τώρα. Και μην προτρέξεις να μου πεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα και άλλες τέτοιες μπαρούφες γιατί πολύ απλά για να εδραιωθεί και να σταθεροποιηθεί μια τεχνολογία χρειάζονται χρόνια. Τώρα στα ξαφνικά καβάλησε το καλάμι και συναγωνίζεται snapdragon και παίζει μπάλα με τους μεγάλους. Και όταν λέω στα ξαφνικά εννοώ εντελώς στα ξαφνικά. Το να αγοράσεις μια συσκευή και σε μια βδομάδα να πεις τέλειο εξωπραγματικό απίθανο κλπ κλπ είσαι απλά νέος, ενθουσιώδης και άσχετος με το αντικείμενο και απλά προτρέχεις.

Αυτό εμένα προσωπικά με βάζει σε σκέψεις. Κάποτε αγόραζες mtk με 200 ευρώ και δεν έτρεχε τίποτε αν παρουσίαζε και πρόβλημα στο χρόνο επάνω και έλεγες οκ. Τώρα εδώ μιλάμε για 1200 και δεν είναι καθόλου οκ.  Εδώ έχουν θέματα οι πιο επώνυμοι... εν πάση περιπτώση.

Ας κάτσει 2-3 χρονάκια στην αγορά να σχηματισθεί πλήρη εικόνα και σε ασυμβατότητες και σε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα καθώς και επικείμενα προβλήματα και τότε ΝΑΙ. Θα αγοράσω και εγώ και όλοι μας. 

Εγώ αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι η samsoung θα βάλει τον elite στην κορυφαία σειρά της οπότε επειδή πάω όπως είπα με τα κορυφαία αν το κινητό δεν έχει snapdragon καλή τύχη στον επόμενο και εγώ δεν ρισκάρω.

Δε πα να αποδίδει στις βλακείες τα benchmark 3 φορές πάνω από snapdragon.. δεν με επηρεάζει στο παραμικρό. Εμένα με ενδιαφέρει η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ. Όποιος έχει υπομονή να ψαχτεί να πειραματιστεί και στην τελική να σκάσει ταυτόχρονα 1200 ας το κάνει. Εγώ δεν... σε 2-3 χρονάκια θα έχω βγάλει απόφαση και τα λέμε ξανά :), προς το παρόν και μόνο το όνομα (mtk Μπλιαχ) δεν μου κάθετε με τίποτε.

2 ώρες πριν, Hellenicsun είπε

Εντάξει, αφού η συγκεκριμένη είδηση έγινε ευκαιρία για να γράψει ο καθένας τι θα έκανε με 1.199€, εγώ παιδιά θα έπαιρνα τη γκόμενα και θα πήγαινα - τέτοια εποχή ειδικά - να κλειστούμε μέσα στο καλύτερο δωμάτιο της Μονεμβασίας και να βγούμε -5 κιλά. Άντε και για κανένα ποτό. Χωρίς καν να με ενδιαφέρει τι κινητό θα έχω στη τσέπη μου.

😛

μπορείς πολύ ποιο άνετα και οικονομικά να το κάνεις αυτό και δε χρειάζεται να πληρώσεις 1200 ευρώ... 

αν αναφέρεσαι στην αγάπη της ζωής σου όμως τότε οκ... πάλι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα χρήματα μπορείς και στο σπιτάκι σου να το κάνεις κάθε σ/κ και να γίνεις και σουπερ φιτ και φουλ υγιείς σώμα και νου. Όπου και να είσαι με την αγάπη σου είναι το ίδιο αρκεί να είναι μαζί σου. 

Αλλά στο άλλο είσαι κάθετα λάθος. Έχουν πέσει πολύ οι τιμές και τώρα με το βλακ φραιντει έχει τρελές ευκαιρίες. :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι κράζουν φυσικά και δεν χουν πιάσει την μάρκα στα χέρια τους... Είχα το Reno X10 zoom  το 2019  με 4K 60 fps video που παίζει να ήταν από τα πρώτα κινητά που είχαν αυτήν την επιλογή, με Optical Zoom x5, κυριολεκτικά ΌΛΟ ΟΘΌΝΗ διότι η  κάμερα ήταν  κρυφή, και flat οι κάμερες από πίσω. Την ίδια ώρα που τα IPhone είχαν κούτελο πάνω κάτω. 

Επεξ/σία από Rayndel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Rayndel είπε

Όσοι κράζουν φυσικά και δεν χουν πιάσει την μάρκα στα χέρια τους... Είχα το Reno X10 zoom  το 2019  με 4K 60 fps video που παίζει να ήταν από τα πρώτα κινητά που είχαν αυτήν την επιλογή, με Optical Zoom x5, κυριολεκτικά ΌΛΟ ΟΘΌΝΗ διότι η  κάμερα ήταν  κρυφή, και flat οι κάμερες από πίσω. Την ίδια ώρα που τα IPhone είχαν κούτελο πάνω κάτω. 

Χτυπησα Reno στο google και μου εβγαλε την Renault, ουτε η μανα τoυ δεν το ξερει, που πατε και τα βρισκεται αυτα...:P

Edit: Aφηνω το  original μηνυμα μου οπως ειναι, λαθος δικο μου δεν ειναι μαρκα οπως νομισα  αλλα μοντελο της Oppo.

Επεξ/σία από ScorpioX777
Δημοσ.

Πάει ξέφυγε και η oppo... Αλλά θα Μ πεις εδώ πουλάει η xiaomi flip 1000 ευρώ το απόλυτο σκουπίδι η oppo είναι το πρόβλημα ...αλλά όπως και να έχει 1200 ευρώ dimensity ούτε καν elite snap και οθόνη 2k όχι 1200 ούτε 600. 😂

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, georgiosmag είπε

μπορείς πολύ ποιο άνετα και οικονομικά να το κάνεις αυτό και δε χρειάζεται να πληρώσεις 1200 ευρώ... 

αν αναφέρεσαι στην αγάπη της ζωής σου όμως τότε οκ... πάλι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τόσα χρήματα μπορείς και στο σπιτάκι σου να το κάνεις κάθε σ/κ και να γίνεις και σουπερ φιτ και φουλ υγιείς σώμα και νου. Όπου και να είσαι με την αγάπη σου είναι το ίδιο αρκεί να είναι μαζί σου. 

Αλλά στο άλλο είσαι κάθετα λάθος. Έχουν πέσει πολύ οι τιμές και τώρα με το βλακ φραιντει έχει τρελές ευκαιρίες. :P

You must be fun at parties 😅

• Haha 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Το σωστο ειναι να ειναι το ιδιο λειτουργικο... να δωσεις ομως 1199 για το Oppo και να μην παρεις το S24 Ultra  με 970 μονο αν ειναι η γυναικα σου Κινεζα και δουλευει στην Oppo θα το καταλαβαινα...

Συμφωνώ μαζι σου με την σημείωση ομως οτι το oppo ειναι καλυτερο και σε καμερες και σε μπαταρια και σε επεξεργαστή (πιο καινούριο.. Λογικο)... Και στο ui... Αναλογα τα γουστα.. Επειδη ειχα και s21 ultra και μετα oppo find x5 pro.. Το color os μου φαίνεται πολυ πιο ομορφο και γρηγορο συν πολλες περισσοτερες επιλογες παραμετροποίησης... Οποτε.. Αν κάποιος δεν τον ενοιαζαν καν τα λεφτα και θελει το καλυτερο η λογικη λεει oppo... Αν κάποιος ζει τσιμα τσιμα και καθε χρονο θέλει να χει το τελευταιο μοντέλο για να το δείχνει.. Χωρις να κοιτάει κατι παραπάνω τοτε η λογικη(αν υπάρχει λογικη σε αυτο) λεει samsung και λεφτα στην τσεπη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, MarioGr είπε

Μία ναυαρχίδα ~2 ετών κάνει τα πάντα σχεδόν ίδια με μία σημερινή ναυαρχίδα οποιουδήποτε κατασκευαστή , έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού η αγορά των κινητών τηλεφώνων καθώς δεν υπάρχει πλέον κάποια καινοτομία που θα πεις ναι ρε φίλε αυτό είναι πολύ καλύτερο θα πάω να το πάρω.

Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς , s24 Ultra έχω ωστόσο βλέπω ίδιες συσκευές πλέον κάθε χρόνο με minimal upgrades (ναι οκ τα SOC ειδικά της τελευταίας γενιάς ανέβηκαν πολύ) ανάθεμα αν χρησιμοποιούμαι το 50% των δυνατοτήτων τους πέρα από κανένα βαρύ game όπου είναι θέμα GPU.

Πραγματικά αναβαθμίσεις θεωρώ πλέον τα Midrange  όπου γίνονται δυνατότερα και με καλύτερα specs χρόνο με το χρόνο με σωστή τιμή παρά συσκευές των 1000+€ που τις αγοράζουμε για να έχουμε την ψευδαίσθηση του έχω το καλύτερο και πιο φρέσκο μοντέλο.

Στο efficiency πάντως βελτιώνονται ακόμα αρκετά τα νέα SoCs. Και φέτος με τον elite μεγάλη αύξηση, να δούμε και το s25 ultra πως θα τα πάει. Ναι μπορεί να μην το χρειάζεσαι το full power του επεξεργαστή αλλά αν παίζεις ακόμα και casual  κάνα game η διαφορά στη μπαταρία θα είναι αισθητή όπως φαίνεται.

Και εγώ κάτοχος S24 ultra. Σίγουρα αισθητή η διαφορά σε ποιότητα από Mid range σχεδόν σε όλα, τώρα αν αξίζει τα λεφτά είναι άλλη συζήτηση.

Ένα παράδειγμα που χρίζει βελτίωσης πχ και με έχει επηρεάσει στην χρήση όταν το χρειάστηκα είναι το low light performance της ultrawide σε σχέση με την main camera. Που από τα leaks μάλλον θα βελτιωθεί στο s25.

Να δούμε και τις νέες τεχνολογίες μπαταριών που ξεκίνησαν στα κινέζικα πως θα πανε.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, georgiosmag είπε

Δεν είπα ότι δεν είναι φοβερό CPU ούτε ρίχνω καμιά λάσπη. Έχεις πάρει πολύ στα σοβαρά το θέμα :P

Οι mtk επειδή δεν κατέχεις το σπορ να σε ενημερώσω ότι βγήκαν ως value for money στον ανταγωνισμό όταν είχαν ξεκινήσει. Έμπαιναν πάντα σε φθηνές λύσεις και ήταν τα ζώα μου αργά παράλληλα με ένα σκασμό μικροπροβληματάκια που οι περισσότεροι αγνοούσαν η δεν τους ενδιέφερε. premium συσκευή και mtk έμεινε στην ιστορία ότι δεν ταιριάζει. Υπήρχαν και κάποιες ασυμβατότητες και ελλείψεις τότε και επειδή έχω απομακρυνθεί εντελώς λόγο ότι αγοράζω πλέον μόνον κορυφαίες συσκευές δεν ξέρω αν τις έχουν λύσει τώρα. Και μην προτρέξεις να μου πεις δεν έχουν κανένα πρόβλημα και άλλες τέτοιες μπαρούφες γιατί πολύ απλά για να εδραιωθεί και να σταθεροποιηθεί μια τεχνολογία χρειάζονται χρόνια. Τώρα στα ξαφνικά καβάλησε το καλάμι και συναγωνίζεται snapdragon και παίζει μπάλα με τους μεγάλους. Και όταν λέω στα ξαφνικά εννοώ εντελώς στα ξαφνικά. Το να αγοράσεις μια συσκευή και σε μια βδομάδα να πεις τέλειο εξωπραγματικό απίθανο κλπ κλπ είσαι απλά νέος, ενθουσιώδης και άσχετος με το αντικείμενο και απλά προτρέχεις.

Αυτό εμένα προσωπικά με βάζει σε σκέψεις. Κάποτε αγόραζες mtk με 200 ευρώ και δεν έτρεχε τίποτε αν παρουσίαζε και πρόβλημα στο χρόνο επάνω και έλεγες οκ. Τώρα εδώ μιλάμε για 1200 και δεν είναι καθόλου οκ.  Εδώ έχουν θέματα οι πιο επώνυμοι... εν πάση περιπτώση.

Ας κάτσει 2-3 χρονάκια στην αγορά να σχηματισθεί πλήρη εικόνα και σε ασυμβατότητες και σε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα καθώς και επικείμενα προβλήματα και τότε ΝΑΙ. Θα αγοράσω και εγώ και όλοι μας. 

Εγώ αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι η samsoung θα βάλει τον elite στην κορυφαία σειρά της οπότε επειδή πάω όπως είπα με τα κορυφαία αν το κινητό δεν έχει snapdragon καλή τύχη στον επόμενο και εγώ δεν ρισκάρω.

Δε πα να αποδίδει στις βλακείες τα benchmark 3 φορές πάνω από snapdragon.. δεν με επηρεάζει στο παραμικρό. Εμένα με ενδιαφέρει η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ. Όποιος έχει υπομονή να ψαχτεί να πειραματιστεί και στην τελική να σκάσει ταυτόχρονα 1200 ας το κάνει. Εγώ δεν... σε 2-3 χρονάκια θα έχω βγάλει απόφαση και τα λέμε ξανά :), προς το παρόν και μόνο το όνομα (mtk Μπλιαχ) δεν μου κάθετε με τίποτε.

Επειδή από ότι φαίνεται εσύ είσαι που δεν κατέχεις το σπορ τελικα άσε με να σου εξηγήσω μερικά πράγματα για τα SOCs

Η mediatek είχε ξεκινήσει όντως να φτιάχνει cpu μόνο για φθηνά κινητά, αυτό άλλαξε με τον dimensity 9000 ύστερα ήρθε ο 9200, μετά 9300 και τώρα 9400 που σημαίνει ότι δεν έβγαλε flagship από την μία μέρα στην άλλη αλλά πέρασαν 4+ χρόνια εμπειρίας 

2ον η MTK αγοράζει τους πυρήνες έτοιμους από την ARM και τα τελευταία 4χρονια βάζει πάντα τους τελευταίους και καλύτερους πυρήνες, ενώ είναι και σχετικά γενναιόδωρη στην cache που τους εξοπλίζει

3ον από τον 9300 και μετά εφάρμοσε την σπουδαία στρατηγική με 8core setup με big πυρήνες ώστε να έχει πολύ καλό multicore efficiency και να βελτιώσει συνολικά την κατανάλωση

4ον απο τον 9000 και μετά η MTK έχει συμφωνία με την tsmc για κατασκευή του κάθε soc στην καλύτερη λιθογραφία που έχει πάντα διαθέσιμη η tsmc, που αυτό σημαίνει ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ SOC και όχι προχειροδουλιές

5ον στα τελευταία SOCs βάζει πάντα το τελευταίο και καλύτερο gpu της ARM οπότε σίγουρα δεν μιλάμε για GPU για τα σκουπίδια, αλλά σε αντίθεση ίσως ο 9400 τώρα να έχει και την πιο ισχυρή και αποδοτική mobile gpu 

Και έλεος ρε φίλε μην συγκρίνεις flagship CPU, με CPU κινητών του 100σταρικου. Στην σειρά 9000 πέφτουν σοβαρές επενδύσεις όπως και στην σειρά 8 της Qualcomm και την σειρά A της apple

Εν κατακλείδι,η mediatek έχει επενδύσει σοβαρά ως προν της έρευνα και ανάπτυξη αλλά τα σκάει και χοντρά στην tsmc και arm για την κορυφαία λιθογραφία και cpu cores αντίστοιχα, οπότε δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στα SOC της και έχει ο 9400 αυτό το performance για μερικούς απτους παραπάνω λόγους

Επεξ/σία από tapitas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...