Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίρνω τις παρακάτω ανά διαστήματα για συνοδεία με όσπρια. 

Και τόνο μεξικανα του γαλαξία έχει τα 160γρ 1.65 όταν το Rio mare παιζει 3.5 ευρω κοντά. 

Από έτοιμα γεύματα της knor καρμπονάρα μπολονεζ μανιτάρια και κοτόπουλο και νουντλς από Maggie γίνονται της ώρας. Μια φορά στο τόσο βέβαια αλλά είναι τίμια σε γεύση και τιμή. 

IMG_20241122_090420.jpg

  • Like 2
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Παίρνω τις παρακάτω ανά διαστήματα για συνοδεία με όσπρια. 

μικρό οφτοπικ αλλά το καλύτερο συνοδευτικό για τα όσπρια σε ψάρι είναι η χύμα καπνιστή ρέγγα.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, phanispal είπε

Επίσης, σε περίπτωση ανάγκης η όποια διφαινόλη θα είναι το μικρότερο πρόβλημά σου.

Μα γι αυτο ειπα για πολεμο 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περί BPA, σχεδόν όλοι την έχουν αφαιρέσει πλέον από τις κονσέρβες και τα πλαστικά μπουκάλια.

Το "πρόβλημα" όμως είναι πως σχεδόν όλοι πλέον την χρησιμοποιούν στα κουτάκια των αναψυκτικών. Κάτι που καταναλώνουμε πολύ περισσότερο.

Εδώ μια σούμα για αυτές τις ουσίες γενικά. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε καθώς πολύ απλά είναι παντού γύρω μας.

 

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Dante80 είπε

Περί BPA, σχεδόν όλοι την έχουν αφαιρέσει πλέον από τις κονσέρβες και τα πλαστικά μπουκάλια.

Το "πρόβλημα" όμως είναι πως σχεδόν όλοι πλέον την χρησιμοποιούν στα κουτάκια των αναψυκτικών. Κάτι που καταναλώνουμε πολύ περισσότερο.

Εδώ μια σούμα για αυτές τις ουσίες γενικά. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε καθώς πολύ απλά είναι παντού γύρω μας.

 

προσωπικά αγοράζω μόνο τέτοιες συσκευασίες :

screenshot-496.pngscreenshot-496.png

δηλ μπουκάλι 330 ml. Eίναι πιο βολικές.

 

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.
27 minutes ago, Dante80 said:

Περί BPA, σχεδόν όλοι την έχουν αφαιρέσει πλέον από τις κονσέρβες και τα πλαστικά μπουκάλια.

Το "πρόβλημα" όμως είναι πως σχεδόν όλοι πλέον την χρησιμοποιούν στα κουτάκια των αναψυκτικών. Κάτι που καταναλώνουμε πολύ περισσότερο.

Εδώ μια σούμα για αυτές τις ουσίες γενικά. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε καθώς πολύ απλά είναι παντού γύρω μας.

 

Αναψυκτικα πανως, υπαρχουν και στα μεταλικα κουτακια. Οποτε εκει δεν εχει bpa, ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.

κατα αρχην δεν καταλαβαινω...., το θεμα ειναι γενικα οι κονσερβα στην καθημερινοτητα μας? η κονσερβα σε περιπτωση πολεμου?  

 

στην δευτερη περιπτωση, ειναι εξ ανωτερας βιας, να αποθηκευσεις καποια τροφιμα. 

 

στην πρωτη περιπτωση ομως, δεν θα προτεινα κονσερβα ουτε για δειγμα.............!!!! μονο απλο, φρεσκο μαγειρεμενο φαγητο.............!!  

  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, mindreader said:

Αναψυκτικα πανως, υπαρχουν και στα μεταλικα κουτακια. Οποτε εκει δεν εχει bpa, ετσι δεν ειναι;

Για τα μεταλλικά κουτάκια αναφέρομαι. Όλα σχεδόν περιέχουν BPA, το αναψυκτικό ποτέ δεν ακουμπάει στο ίδιο το αλουμίνιο.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Κονσερβα στην καθημερινοτητα μας, κατα βαση.

Βεβαια, παντα μπορει να παιξει το ενδεχομενο μιας εκτακτης αναγκης, τοπικα ή γενικοτερα.

1 minute ago, Dante80 said:

Για τα μεταλλικά κουτάκια αναφέρομαι. Όλα σχεδόν περιέχουν BPA, το αναψυκτικό ποτέ δεν ακουμπάει στο ίδιο το αλουμίνιο.

Αρα ειναι οκ;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cabdik είπε

στην πρωτη περιπτωση ομως, δεν θα προτεινα κονσερβα ουτε για δειγμα.............!!!! μονο απλο, φρεσκο μαγειρεμενο φαγητο.............!!  

Όποιος έχει την πολυτέλεια για φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σε καθημερινή βάση, καλώς να το πράττει.

Η πραγματικότητα για τους περισσότερους όμως εν έτει 2024 απέχει αρκετά.

Κάποιοι μαγειρεύουν 1-3 φορές τη βδομάδα (που θα καταφέρουν να βρουν χρόνο) και βάζουν τάπερ στην κατάψυξη, που θα ξεπαγώσουν το προηγούμενο βράδυ για την επόμενη μέρα (κάποιες φορές και εκτός συντήρησης γιατί στους 4°C του ψυγείου θέλει τουλάχιστον δύο μέρες για να ξεπαγώσει) και το ζεσταίνουν σε φούρνο μικροκυμάτων.

Άλλοι παραγγέλνουν delivery συστηματικά και επειδή μερικές φορές παίρνουν και σαλάτες/μαγειρευτά αντί για σουβλάκια/πίτσες όλη την ώρα, νομίζουν ότι τρώνε υγιεινά.

  • Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

 

Κάποιοι μαγειρεύουν 1-3 φορές τη βδομάδα (που θα καταφέρουν να βρουν χρόνο) και βάζουν τάπερ στην κατάψυξη, που θα ξεπαγώσουν το προηγούμενο βράδυ για την επόμενη μέρα (κάποιες φορές και εκτός συντήρησης γιατί στους 4°C του ψυγείου θέλει τουλάχιστον δύο μέρες για να ξεπαγώσει) και το ζεσταίνουν σε φούρνο μικροκυμάτων.

 

κι αυτο ακομα... το προτιμω απο τις κονσερβες σε καθημερινη διατροφη............!!!! 

Δημοσ.

Δε μίλησε κάποιος για κάθε μέρα κονσέρβα χωρίς να παίζει πόλεμος/φυσική καταστροφή.

Αλλά και με τη δαιμονοποίηση ενώ παράλληλα η πλειοψηφία τρώει ακόμα μεγαλύτερη σαπίλα (fast food), δε συμφωνώ.

Προσωπικά μόνο σαρδέλες τρώω σε κονσέρβα, και το θεωρώ εξαιρετική λύση ακόμα και για κυρίως μαζί με σπιτική σαλάτα. Χαίρω πολύ, το καλύτερο είναι να τις πάρεις φρέσκιες, να τις καθαρίσεις και να τις ψήσεις, αλλά είναι και η πολυτέλεια του χρόνου που είπα πιο πάνω.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικα να πουμε, οτι η 'συντηρηση τροφιμων' μεσω κονσερβων, δεν ειναι καμια χτεσινη διαδικασια, αλλα υπαρχει (και ειναι δοκιμασμενη) εδω και 2 αιωνες περιπου.

Και οτι συνηθως ειναι 'λυση αναγκης'. Αλλα ειναι ρεαλιστης, οποιος ηδη απο την εποχη ας πουμε της κανονικοτητας, γνωριζει οτι η ζωη φερνει διαφορα, και μπορει να βρεθει σε καταστασεις αναγκης, ειτε απο προσωπικα αιτια είτε από γενικοτερα, κυριολεκτικα απο τη μια στιγμη στην αλλη.

 

Επεξ/σία από mindreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...