Christos84# Δημοσ. Πέμπτη στις 03:33 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:33 μμ (επεξεργασμένο) Μου θυμησατε ένα επεισόδιο απ' το the office, που ο Ντουάιτ,είχε σκάσει στο γραφείο με 5κιλες κονσέρβες κι έπρεπε να τις φάει, επειδή είχαν περάσει πολλά χρόνια και θα έληγαν. Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:34 μμ από Christos84# 1
dpolal Δημοσ. Πέμπτη στις 04:22 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:22 μμ 1 ώρα πριν, gorge18 είπε Αν θελετε απλα να υπαρχουν σε περιπτωση "αναγκης". Γιατι δεν πατε σε καποιο MRE? Κρατανε περιπου στα 10 χρονια καποια και ειναι πληρες μενου. Προσωπικα, αν βρω παιρνω τετοια https://www.mrestar.com/ Είναι απλά πανάκριβα, όπου έχω δεί να πουλάνε σε καταστήματα με στρατιωτικό εξοπλισμό ζητάνε τόσα πολλά που δεν αξίζει. Επιπλέον είναι τίγκα στο χημικό και το συντηρητικό, δεν θα με χάλαγε να δοκιμάσω μία φορά σε μία εξόρμηση 1-2 ημερών στο ύπαιθρο αλλά για μακροχρόνια χρήση όχι. 1
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 04:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:23 μμ 1 ώρα πριν, animor είπε Οι κονσέρβες που κυκλοφορούν εδώ ευρέως δεν είναι συνήθως ούτε πλήρη γεύματα ούτε value for money. είναι για μεζεδάκια και συνοδευτικά. Ωραία και θρεπτική η σαρδέλα και νόστιμη αυτή η trata με ντομάτα που έχω μπροστά μου τώρα, αλλά πόσες πρέπει να φας για να κρατηθείς μια μέρα; Μια συσκευασία θα δώσει 150 θερμίδες στην καλύτερη και κοστίζει 2 ευρώ. Δεν κάνει για επιβίωση. Η συσκευασία που κοιτάω τώρα λέει 418 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, βέβαια τα ~25 γραμμάρια είναι το λάδι που προφανώς έχει τις περισσότερες. Ε σε περίπτωση ανάγκης δε θα το πετάξεις. Και τα μπισκότα τύπου διπυρίτη βέβαια, δεν τρως 100 γραμμάρια και περιμένεις να σε βγάλουν όλη μέρα, άσε που είναι και άγευστα.
gorge18 Δημοσ. Πέμπτη στις 04:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:37 μμ 12 λεπτά πριν, dpolal είπε Είναι απλά πανάκριβα, όπου έχω δεί να πουλάνε σε καταστήματα με στρατιωτικό εξοπλισμό ζητάνε τόσα πολλά που δεν αξίζει. Επιπλέον είναι τίγκα στο χημικό και το συντηρητικό, δεν θα με χάλαγε να δοκιμάσω μία φορά σε μία εξόρμηση 1-2 ημερών στο ύπαιθρο αλλά για μακροχρόνια χρήση όχι. Αυτο ειναι να πεις οτι εχεις 4-5 μαζι με νερο σε ενα σακιδιο, κατω απο το κρεβατι ξερω γω. Που σε περιπτωση που κατι γινει να εισαι 3-4 μερες καλυμμενος. Και το ανανεωνεις μια φορα καθε 6-7 χρονια.
tzotzo Δημοσ. Πέμπτη στις 04:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:39 μμ https://youtu.be/u2HbZfkmOg4?si=aK_lAmMd1FROJmFL
animor Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ Καλό είναι γενικά να υπάρχει μια αυτάρκεια και μη εξάρτηση για τροφή από ρεύμα και τρεχούμενο νερό για λίγες μέρες, μια εβδομαδα, πχ, είτε πρόκειται για κάποιο φυσικό φαινόμενο είτε για κάτι άλλο μέχρι να υποχωρησει ή εξομαλυνθεί η επείγουσα κατάσταση. Απο κει και περα, αν συμβεί κάτι μεγαλύτερο, ειδικά στις πόλεις, δεν νομίζω να μας σώσει το απόθεμα ενός μήνα κονσέρβας. 2
dimitrins Δημοσ. Πέμπτη στις 05:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:23 μμ (επεξεργασμένο) Σαρδέλες Αιγαίου, Ντοματοπολτός, Κυκνος ολοκληρες ντομάτες και κάτι από ψάρι φλώκος/τόνος κλπ Ανοίγω σαρδέλες, πετάω λάδι και βάζω δικό μου, στίβω και λεμόνι, μηλόξυδο, οπωσδήποτε κάθε 2 βδομάδες χειμώνα/καλοκαίρι Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:24 μμ από dimitrins
this.is.elia Δημοσ. Πέμπτη στις 05:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:25 μμ 1 hour ago, adi32 said: ειπανε για πολεμο ? Η Φινλανδική κυβέρνηση ήδη εξέδωσε ενημερωμένες οδηγίες για τις δύσκολες ώρες του πυρηνικού ολέθρου, οπότε μάλλον το τέλος είναι κοντά. Ο Βλαδίμηρος έχει ανοίξει το πλαστικό πορτάκι-κάλυμα και ο δοξασμένος του αντίχειρας ετοιμάζεται να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πάω για κονσέρβες, τα κεφτεδάκια Ζαναέ σε κόκκινη σάλτσα δείχνουν ελκυστικά. Και πιθανολογώ ότι θα προκαλέσουν ισχυρές εκρήξεις την άλλη μέρα το πρωί στην τουαλέτα, όσο βροντερές όσο μια βόμβα υδρογόνου. 2 3
Grfoxz Δημοσ. Πέμπτη στις 06:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:40 μμ Επειδή έχω διαβασει αρκετά για το θέμα προετοιμασία για καιρούς πολέμου καταστροφών κτλ, για να αποθηκεύσεις τρόφιμα θα πρέπει να λάβεις υπόψη τα εξής. 1. Ποικιλία. Μην δώσεις τα πάντα όλα σε μια μάρκα με έναν τρόπο συσκευασίας με μια ημερομηνία λήξης. Γιατί όταν έρθει η ώρα αν βγουν μουφα,χαλασμένα,επιβλαβή θα έχεις θέμα. Επίσης αν λήγουν Μάη και σκάσει πόλεμος Απρίλη, το στοκ ενός χρόνου πάει στραφη. 2.Αυτά που έχουν τεράστια διάρκεια ζωής πιθανώς να είναι τίγκα στο συντηρητικό οπότε όταν λήξουν δεν είναι και ότι καλύτερο να τα φας. Τα πετάς και περνεις αλλά. Τα τρως μόνο αν είναι ανάγκη. Κάποια από αυτα τα ration είναι σχεδιασμένα να σε κάνουν δυσκοιλιο οπότε και αυτά θέλουν μέτρο. (Τα κομάντο δεν πρέπει να τα πιάνει κόψιμο σε αποστολή). 3. Πρέπει αυτό που αποθηκεύεις να μπορείς να το φας ώστε κυλιόμενα να ανανεώνεις το στοκ σου καταναλώνοντας το. Υπάρχουν οδηγοί πως μπορείς να αποθηκεύσεις σε μεγάλα δοχεία και σακούλες αρν. πίεσης ρύζια και μακαρόνια. 4. Πρώτα θα έχεις πρόβλημα με νερό και μετά με τροφή. 1
dtk-386 Δημοσ. Πέμπτη στις 06:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:47 μμ 4 ώρες πριν, tzotzo είπε Εδώ να πω πως οι κονσέρβες μάλλον δεν χαλάνε στην ημερομηνία λήξης και έχουν πολύ ακόμα. Ο Steve τους δίνει να καταλαβουν Steve1989MREInfo https://www.youtube.com/@Steve1989MRE/videos 1
Ducatista Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:57 μμ 6 ώρες πριν, tzotzo είπε καλη σκεψη για προετοιμασια για τις δυσκολες ημερες που ερχονται. αλλα αν παρουμε το κακο σεναριο και προκυψει πολεμος δεν θα κρατησει 3 μηνες. θα χρειαστεις καμια 1000ρια κονσερβες χοντρικα για μια 5ετια. και να τις τρως με πολυ φειδω. https://oyk-shop.gr/outdoor/γεύματα-μακράς-διάρκειας/γεύματα-εκτάκτου-ανάγκης-readywise-entree-variety-pack-120-servings.html εδω θα κοιτουσα Τι βλέπω να πεθαίνω πρωτος
haris_216 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:37 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, animor είπε Καλό είναι γενικά να υπάρχει μια αυτάρκεια και μη εξάρτηση για τροφή από ρεύμα και τρεχούμενο νερό για λίγες μέρες, μια εβδομαδα, πχ, είτε πρόκειται για κάποιο φυσικό φαινόμενο είτε για κάτι άλλο μέχρι να υποχωρησει ή εξομαλυνθεί η επείγουσα κατάσταση. Απο κει και περα, αν συμβεί κάτι μεγαλύτερο, ειδικά στις πόλεις, δεν νομίζω να μας σώσει το απόθεμα ενός μήνα κονσέρβας. Άσε που αν βγει "βρώμα" ότι έχεις μεγάλο απόθεμα θα πρέπει να έχεις βρει τρόπο και να το προστατεύσεις (βλ. αμερικάνους preppers) Πάντως γενικότερα μιλώντας, οι γονείς μας (για κάποιους μεγαλύτερους) ή οι παππούδες μας (για άλλους νεότερους) μια χαρά είχαν αυτάρκεια μέσα από τις "σοδειές" που έκαναν. Και δεν μιλάω απαραίτητα για τα χωριά. Εκείνο που μας έχει "καταστρέψει" είναι το supermarket και η ευκολία του "ότι ώρα θέλω πάω και παίρνω μια συσκευασία ρύζι" Η μάνα μου (στην ΑΘήνα ζούσε) στα νιάτα της ψώνιζε από το κέντρο (πχ Αθηνάς και πέριξ) και λόγω οικονομίας και μεγάλης οικογένειας έπαιρνε κιλά ρύζι, όσπρια, κλπ. Και δεν θυμάμαι ποτέ να ξέμενε από κάτι ή να είχε αυτό που έχουν πολλοί σήμερα που για να μαγειρέψουν κάτι πάνε με τη συνταγή στο supermarket όπου χρειάζεται να αγοράσουν τα ΠΑΝΤΑ. Αφού σπίτι δεν έχουν τίποτα (ή σχεδόν τίποτα). Εκτός ίσως από...αλάτι. Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:38 μμ από haris_216 1
dtk-386 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:42 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:42 μμ Κρίνοντας από την πανδημία για τους ανθρώπους του 21ου αιώνα προτεραιότητα είχε να στοκάρει το χαρτί υγείας. 9
sdikr Δημοσ. Πέμπτη στις 08:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:00 μμ 7 hours ago, mindreader said: - Ποιες κονσερβες εχουν συνηθως πολυ μακρινη ημερομηνια ληξης; (ανω των 4 ετων) - Ποια σουπερ μαρκετ φερνουν κονσερβες με καλο value for money, πολυ ποσοτητα με αξιοπρεπη ποιοτητα; - Αναφορικα με τις τιμες, πως επιλεγεται τις κονσερβες σας; - Ποιες κονσερβες για ανθρωπινη καταναλωση, θεωρειται οτι δεν πρεπει να λειπουν απο κανενα σπιτι; Και σε τι ποσοτητα; - Πως διαχειριζεστε τις κονσερβες σας, χρονικα, καταναλωση; Τις καταναλωνεται σχετικα αμεσα, ή κοντα στη ληξη τους, ανανεωνοντας τες στον αποθηκευτικο σας χωρο με νεοτερες; Οι ημερομηνίες που έχουν είναι για best before, όχι λήξης, μπορεί άνετα να κρατήσουν πολλά χρόνια παραπάνω. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα αστοχίας, πχ να μην έχει γίνει σωστό κλείσιμο απο το εργοστάσιο ή να ανοίξει μικρή τρύπα και να χαλάσει πιο νωρίς Όταν έχει πρόσφορα θα πάρω για να έχω καβάντζα, βάζω τις πιο νέες στο τέλος και τις παλιές μπροστά ώστε αν κάνω χρήση να είναι αυτές, το ίδιο κάνω και με οσπρια και ζυμαρικά Οχι κάτι σοβαρό για να κρατήσει χρόνια, αλλά αν χρειαστεί κάποιους μήνες την βγάζουμε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα