mindreader Δημοσ. Πέμπτη στις 12:26 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:26 μμ Ανοιγω αυτο το νημα, για να γινει εδω συζητηση σχετικα με κονσερβες, για ανθρωπινη τροφη. Υπαρχουν απειρα σχετικα ζητηματα που μπορουν να συζητηθουν και παντα θεωρω τις προσωπικες εμπειριες, οτι καλυτερο μπορει να υπαρξει, για να υπαρχει σφαιρικη γνωση επι του θεματος. Βαζω αρχικες διερευνητικες γραμμες, ανθρωποι που εχουν εντρυφησει στο θεμα, μπορουν να συνεισφερουν με τις γνωσεις τους. --- - Ποιες κονσερβες εχουν συνηθως πολυ μακρινη ημερομηνια ληξης; (ανω των 4 ετων) - Ποια σουπερ μαρκετ φερνουν κονσερβες με καλο value for money, πολυ ποσοτητα με αξιοπρεπη ποιοτητα; - Αναφορικα με τις τιμες, πως επιλεγεται τις κονσερβες σας; - Ποιες κονσερβες για ανθρωπινη καταναλωση, θεωρειται οτι δεν πρεπει να λειπουν απο κανενα σπιτι; Και σε τι ποσοτητα; - Πως διαχειριζεστε τις κονσερβες σας, χρονικα, καταναλωση; Τις καταναλωνεται σχετικα αμεσα, ή κοντα στη ληξη τους, ανανεωνοντας τες στον αποθηκευτικο σας χωρο με νεοτερες; - Εχετε παρατηρησει συγκεκριμενες περιοδους ή σουπερ μαρκετ, που φερνουν κατι ιδιαιτερο σε κονσερβες (οχι τα τετριμενα) και που θεωρειται οτι ειναι καλο να αγοραστει για να υπαρχει στο σπιτι; - Ποιες κονσερβες εσεις προσωπικα, θεωρειται χορταστικες; - Ψωνιζεται μηπως ειδικου τυπου κονσερβες, εκτος σουπερ μαρκετ; Πχ με ληξη σε δεκαετια; - Ειναι γενικα θετική ή αρνητικη η εμπειρία σας απο κονσερβες και για ποιους λογους; 1
zio10 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:29 μμ Πάντα θα έχω κάτι σε ψάρι και κάποιο ντολμαδάκια ή φασόλι. 4
tzotzo Δημοσ. Πέμπτη στις 12:37 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:37 μμ καλη σκεψη για προετοιμασια για τις δυσκολες ημερες που ερχονται. αλλα αν παρουμε το κακο σεναριο και προκυψει πολεμος δεν θα κρατησει 3 μηνες. θα χρειαστεις καμια 1000ρια κονσερβες χοντρικα για μια 5ετια. και να τις τρως με πολυ φειδω. https://oyk-shop.gr/outdoor/γεύματα-μακράς-διάρκειας/γεύματα-εκτάκτου-ανάγκης-readywise-entree-variety-pack-120-servings.html εδω θα κοιτουσα 3
rallistas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:13 μμ 33 minutes ago, tzotzo said: καλη σκεψη για προετοιμασια για τις δυσκολες ημερες που ερχονται. αλλα αν παρουμε το κακο σεναριο και προκυψει πολεμος δεν θα κρατησει 3 μηνες. θα χρειαστεις καμια 1000ρια κονσερβες χοντρικα για μια 5ετια. και να τις τρως με πολυ φειδω. https://oyk-shop.gr/outdoor/γεύματα-μακράς-διάρκειας/γεύματα-εκτάκτου-ανάγκης-readywise-entree-variety-pack-120-servings.html εδω θα κοιτουσα Πολυ εντυπωσιακο! Εγω παντα θα εχω παντως κατι σε φασολι-ντολμαδακι κτλ σε κονσερβα γιατι περαν των "ακραιων" σεναριων, ειναι πολυ πρακτικη λυση αν εχεις ξεμεινει με αδειο ψυγειο ή απλα βαριεσαι πχ. 1
Petros Electron Δημοσ. Πέμπτη στις 01:30 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:30 μμ (επεξεργασμένο) Ζαναε και σαρδέλες/τόνο/σκουμπρί σε κονσέρβα και θα την βγάλουμε. Επίσης και τα στιγμιαία noodles ειναι μια καλη επιλογή γιατι μπορούν να κρατήσουν καιρό σε καλές συνθήκες αποθήκευσης. Επισης και στα πλοια εχουν κατι κρακερς μεσα στις βαρκες συσκευασμένα και εχουν και πολλες θερμίδες το καθένα και κρατάνε μια 5ετια Πολοι άνθρωποι εχουν κανει τις ετοιμασίες τους για μια τέτοια στιγμή. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:36 μμ από Petros Electron 1
panther_512 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:47 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:47 μμ Ενδιαφέρον θέμα. Προσωπικά έχω να ανοίξω κονσέρβα τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια.... 5
animor Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:01 μμ Πάντα έχω φασόλια, ντολμαδάκια, κεφτεδάκια, σαρδέλες για όταν βαριέμαι να φτιάξω κάτι ή αν θέλω να συνθέσω ουζομεζέδες. Και τόνο για σαλάτα. Και zwan για κρυφή ενοχή απόλαυση. Βέβαια αυτά είναι για ευχαρίστηση και για prepping δεν είναι αρκετό. Δεν ξέρω αν εδώ έχουμε κονσέρβες με μαγειρεμένο κρέας, μαγειρεμένα λαχανικά κλπ, σε άλλες χώρες έχω δει να υπάρχουν κανονικά τέτοια γεύματα και πολύ φθηνά. Θα ήταν πιο χρήσιμες. Οποίος θέλει να ασχοληθεί βέβαια, μπορεί να τα κάνει και μόνος του. Στη μεγάλη ανάγκη νομίζω θα ήταν χρήσιμη και μια πρωτεΐνη τύπου whey, αν έχει κι αλλά μέσα ακόμα καλύτερα, μια δόση σε ένα ποτήρι νερό, βγαίνει περίπου ένα ευρώ, κι ένα δίκιλο θα βγάλει 60 δόσεις. 2
rallistas Δημοσ. Πέμπτη στις 02:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:11 μμ 45 minutes ago, dpolal said: ΖΑΝΑΕ for the win. 😋 Α δεν ηξερα οτι εχει τοσο μεγαλη ποικιλια. Ακομα και σε μεγαλα σουπερ, δεν εχω δει ουτε το 1/4 απ'ολα αυτα.
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 02:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:25 μμ Σαρδέλες κονσέρβα πάντα παίζουν κυρίως για να συνοδεύσουν τα όσπρια. Αλλά και με σαλάτα μια χαρά γεύμα είναι και ιδιαίτερα θρεπτικό.
tzotzo Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Εδώ να πω πως οι κονσέρβες μάλλον δεν χαλάνε στην ημερομηνία λήξης και έχουν πολύ ακόμα. Ο Steve τους δίνει να καταλαβουν 4
gorge18 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:41 μμ Αν θελετε απλα να υπαρχουν σε περιπτωση "αναγκης". Γιατι δεν πατε σε καποιο MRE? Κρατανε περιπου στα 10 χρονια καποια και ειναι πληρες μενου. Προσωπικα, αν βρω παιρνω τετοια https://www.mrestar.com/
animor Δημοσ. Πέμπτη στις 03:17 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:17 μμ Οι κονσέρβες που κυκλοφορούν εδώ ευρέως δεν είναι συνήθως ούτε πλήρη γεύματα ούτε value for money. είναι για μεζεδάκια και συνοδευτικά. Ωραία και θρεπτική η σαρδέλα και νόστιμη αυτή η trata με ντομάτα που έχω μπροστά μου τώρα, αλλά πόσες πρέπει να φας για να κρατηθείς μια μέρα; Μια συσκευασία θα δώσει 150 θερμίδες στην καλύτερη και κοστίζει 2 ευρώ. Δεν κάνει για επιβίωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα