forgotten Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Εχοντας αρκετη υπομονη σχετικα με γεγονος οτι ενω εχασαν το πακετο μου , μου ζητησαν ενα σωρο αποδεικτικα για την αποστολη του κλπ μετα απο 1,5 μηνα αναμονης ακομα περιμενω αποζημιωση. Η σοβαροτητα της εταιρειας σε email μου παντα ειναι οτι το αιτημα μου προωθειται, ξεπερνω το γεγονος οτι η μεγιστη αποζημιωση ειναι 100 ευρω και με εκπληξη μου , μου ξαναζητησαν να τους αποστειλω τα στοιχεια ξανα απο την αρχη, Τι κανω σε ετσι περιπτωση ?
Phoenix7 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Καταρχήν τι προϊόν έστειλες, τι αξίας; σε τι συσκευασία; χάθηκε σε ποιο σημείο; κατά την παραλαβή από άλλο άτομο; δεν μπήκε καν σε κουτί box; Σύμφωνα με τους όρους τους https://boxnow.gr/terms-of-use-for-shipping-services Spoiler Άρθρο 5- ΕΥΘΥΝΗ BOXNOW – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Η ευθύνη της BOXNOW για πλημμελή παροχή υπηρεσιών ταχυμεταφορών για τους μεμονωμένους χρήστες (αποστολείς η παραλήπτες ή εντολείς οι οποίοι δεν έχουν ειδικότερη σύμβαση και εξοφλούν τις υπηρεσίες ,που τους παρέχονται. τοις μετρητοίς σύμφωνα με τις βασικές τιμές του επίσημου τιμοκαταλόγου της BOXNOW άνευ εκπτώσεων) προσδιορίζεται βάσει της υπ’ αριθμόν 688/52/2013 – ΦΕΚ Β/1412/Β/10-6-2013 Απόφασης της Ε.Ε.Τ.Τ. για τον καθορισμό των περιπτώσεων που επιβάλλεται κατ’ αποκοπή αποζημίωση για πλημμελή παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών, ως ακολούθως: Καταβολή αποζημίωσης για πλημμελή παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών προς τον χρήστη: α. Για αποδεδειγμένη απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή του περιεχομένου ενός φακέλου, το οποίο φέρει μονοσήμαντα ορισμένο αριθμό αποστολής, καταβάλλεται ανώτατη αποζημίωση 50€ και επιστροφή του ταχυδρομικού τέλους για τη συγκεκριμένη αποστολή. β. Για αποδεδειγμένη απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή του περιεχομένου δέματος καταβάλλεται ανώτατη αποζημίωση 100€ και επιστροφή του καταβληθέντος ταχυδρομικού τέλους για τη συγκεκριμένη αποστολή. γ. Για αποδεδειγμένη μερική απώλεια ή μερική κλοπή ή μερική καταστροφή περιεχομένου φακέλου με μονοσήμαντα ορισμένο αριθμό αποστολής και δέματος καταβάλλεται αποζημίωση ίση με την πραγματική αξία της απώλειας ή κλοπής ή καταστροφής με την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνει το ανώτατο ποσό της αποζημίωσης για απώλεια ή ολική κλοπή ή ολική καταστροφή. δ. Εάν ένα ταχυδρομικό αντικείμενο επιστραφεί και η αιτία της μη επίδοσής του είναι άγνωστη, ο αποστολέας δικαιούται επιστροφή των ταχυδρομικών εξόδων. ε. Οι ως άνω αποζημιώσεις υπολογίζονται βάσει της πραγματικής αξίας του προς μεταφορά εμπορεύματος και κατόπιν εξακρίβωσης και διασταύρωσης αυτού με τα τιμολόγια αγοράς από τον πελάτη και σε καμία περίπτωση με βάση την εμπορική αξία αυτού. στ. Η αποζημίωση για ηθική βλάβη συμπεριλαμβάνεται στα προαναφερθέντα ποσά, ενώ η συνεπαγόμενη απώλεια κέρδους δεν αποζημιώνεται. ζ. Για αποδεδειγμένη καθυστέρηση επίδοσης ταχυδρομικών αντικειμένων ταχυμεταφορών, πέραν των ορισμένων ανά υπηρεσία χρόνων παράδοσης, καταβάλλεται αποζημίωση ίση με 6€ για κάθε μέρα καθυστέρησης και για την περίπτωση που η καθυστέρηση υπερβαίνει το πενταπλάσιο του συμφωνημένου χρόνου επίδοσης, επιπλέον επιστροφή του καταβληθέντος ταχυδρομικού τέλους για τη συγκεκριμένη αποστολή, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της αποζημίωσης δεν υπερβαίνει τα 100€. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς με συγκεκριμένη προθεσμία παράδοσης του αντικειμένου, από το ηλεκτρονικό κατάστημα, στον παραλήπτη, η παροχή της ταχυδρομικής υπηρεσίας άρχεται από την ημερομηνία κατάθεσης του αντικειμένου στην BOXNOW. Επιπλέον, ορίζονται τα εξής: α. Σε πολλαπλή αποστολή, όπου αποστέλλονται πολλά ταχυδρομικά αντικείμενα προς έναν παραλήπτη και που εμπίπτει στις ανωτέρω περιπτώσεις, κάθε ταχυδρομικό αντικείμενο τυγχάνει διαφορετικής αντιμετώπισης και αποζημιώνεται ξεχωριστά. β. Οι αποζημιώσεις των ανωτέρω περιπτώσεων καταβάλλονται στον αποστολέα ή αν αυτός παραιτηθεί των δικαιωμάτων του, στον παραλήπτη του ταχυδρομικού αντικειμένου. γ. Η αποζημίωση καταβάλλεται το αργότερο εντός περιόδου 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης καταβολής αποζημίωσης. Ο χρήστης αποδέχεται ανεπιφύλακτα τα παραπάνω οριζόμενα ποσά αποζημίωσης και δηλώνει ότι παραιτείται από κάθε επιπλέον αξίωσή του κατά της BOXNOW για κάθε θετική ή αποθετική ζημία ή διαφυγόν κέρδος από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται.
StamTheMan Δημοσ. Παρασκευή στις 03:02 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:02 πμ Υπαρχει ηδη θεμα για το ΒΟΧ. Καλα ξεμπερδεματα, μονο με καταγγελια/αγωγη βγαζεις ακρη. Αν παρεις τηλεφωνο,σου λενε στειλει mail. Στα mail ουτε φωνη ουτε ακροαση,για 2 πολυ καθυστερημενα δεματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις