airtrelomike13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα. Είμαι συνδικαιούχος ( δεύτερος δικαιούχος) στο λογαριασμό μισθοδοσίας της μητέρας μου. Η μητέρα μου θέλει να μου δώσει το εν λόγω ποσό που υπάρχει μέσα από αυτό το λογαριασμό που είμαστε μαζί, δηλαδή να ανοίξω ένα νεο λογαριασμο στο ονομά μου και να είμαι μόνο εγώ δικαιούχος. Χρειάζεται να κάνουμε γονική παροχή ή από τη στιγμή που είμαι συνδικαιούχος στον εν λόγω λογαριασμό, μπορούν να μεταφερθούν τα χρήματα νόμιμα μέσω e-banking στο νέο λογαριασμό που θα δημιουργήσω? Σας ευχαριστώ
kostasbm Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 3 minutes ago, airtrelomike13 said: Καλησπέρα. Είμαι συνδικαιούχος ( δεύτερος δικαιούχος) στο λογαριασμό μισθοδοσίας της μητέρας μου. Η μητέρα μου θέλει να μου δώσει το εν λόγω ποσό που υπάρχει μέσα από αυτό το λογαριασμό που είμαστε μαζί, δηλαδή να ανοίξω ένα νεο λογαριασμο στο ονομά μου και να είμαι μόνο εγώ δικαιούχος. Χρειάζεται να κάνουμε γονική παροχή ή από τη στιγμή που είμαι συνδικαιούχος στον εν λόγω λογαριασμό, μπορούν να μεταφερθούν τα χρήματα νόμιμα μέσω e-banking στο νέο λογαριασμό που θα δημιουργήσω? Σας ευχαριστώ πρόβλημα δεν έχεις....αν τα στοιχεία σου στη τράπεζα είναι επικαιροποιημένα εγώ θα έβαζα τη μητέρα συνδικαιούχο στο νέο λογαριασμό ........... 1
famas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Σίγουρα θα έχεις πρόβλημα αν πας να χρησιμοποιήσεις αυτά τα λεφτά για αγορά από την οποία προκύπτει τεκμήριο.
kostasbm Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 28 minutes ago, famas said: Σίγουρα θα έχεις πρόβλημα αν πας να χρησιμοποιήσεις αυτά τα λεφτά για αγορά από την οποία προκύπτει τεκμήριο. γιαυτο είπα να βάλει τη μητέρα του συνδικαιούχο.......
famas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, kostasbm είπε γιαυτο είπα να βάλει τη μητέρα του συνδικαιούχο....... Αφού θέλει να είναι μόνο ο TS μέσα.
kostasbm Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 30 minutes ago, famas said: Αφού θέλει να είναι μόνο ο TS μέσα. αυτός θέλει....εγώ πρότεινα.... μετά ας ρωτήσει το λογιστή του για λεπτομέρειες
airtrelomike13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kostasbm είπε αυτός θέλει....εγώ πρότεινα.... μετά ας ρωτήσει το λογιστή του για λεπτομέρειες και αν εγώ μετά από 40 χρόνια γερή να είναι η μητέρα μου, κάνω αποποίηση κληρονομιάς για προσωπικούς λόγους και είμαι α'συνδικαιούχος και η μητέρα μου β'συνδικαιούχος στο νέο λογαριασμο που θα ανοίξω τώρα, θα χάσω τα χρήματα από τη στιγμή που θα κάνω αποποίηση κληρονομιάς?
efib Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1) οι λογαριασμοί με συνδικαιούχους δεν κληρονομούνται. Δηλαδή μπορείς να κάνεις αποποίηση και να τον κρατήσεις. 2) μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που είσαι συνδικαιούχος, όμως εάν πάρεις σπίτι ή αυτοκίνητο ή οικόπεδο, τότε χρειάζεται γονική παροχή. 99% σίγουρο αυτό αλλά Ρώτα κάποιον λογιστή που να ξέρει. 3) ας σου κάνει γονική παροχή εάν είναι μεγάλο το ποσό. Εάν μιλάμε για λίγα χρήματα πχ όσα θα έστελνε ένας γονιός στο παιδί του να σπουδάσει, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Σε αγορά όμως θα έχεις. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από efib
kostasbm Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 38 minutes ago, airtrelomike13 said: και αν εγώ μετά από 40 χρόνια γερή να είναι η μητέρα μου, κάνω αποποίηση κληρονομιάς για προσωπικούς λόγους και είμαι α'συνδικαιούχος και η μητέρα μου β'συνδικαιούχος στο νέο λογαριασμο που θα ανοίξω τώρα, θα χάσω τα χρήματα από τη στιγμή που θα κάνω αποποίηση κληρονομιάς? δεν υπάρχει αποποιηση σε κοινό λογαριασμο αλλά σε απλό........εγώ το πρότεινα από τη τραπεζική πλευρά ...ο λογιστής θα σου πει τις λεπτομρειες για τα πλεονεκτήματα να έχεις συνδικαιούχο ...
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Στις 21/11/2024 στις 1:25 ΜΜ, efib είπε 1) οι λογαριασμοί με συνδικαιούχους δεν κληρονομούνται. Δηλαδή μπορείς να κάνεις αποποίηση και να τον κρατήσεις. 2) μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που είσαι συνδικαιούχος, όμως εάν πάρεις σπίτι ή αυτοκίνητο ή οικόπεδο, τότε χρειάζεται γονική παροχή. 99% σίγουρο αυτό αλλά Ρώτα κάποιον λογιστή που να ξέρει. 3) ας σου κάνει γονική παροχή εάν είναι μεγάλο το ποσό. Εάν μιλάμε για λίγα χρήματα πχ όσα θα έστελνε ένας γονιός στο παιδί του να σπουδάσει, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Σε αγορά όμως θα έχεις. Σ ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου Αν άνοιγα τραπεζικό λογαριασμό ΜΟΝΟ στο ονομά μου και μεταφέρω τα χρήματα αυτή τη στιγμή μέσω e-banking, υπάρχει περίπτωση να συναντήσω πρόβλημα πχ με ΑΑΔΕ?
efib Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Εάν είναι μικρά ποσά και σπαστά μάλλον όχι, κοινό μυστικό είναι ότι στους περισσότερους τσονταρουν γονείς και παππούδες γιατί αλλιώς ο μήνας δεν βγαίνει. Κάνε μια γονική παροχή όμως, γιατί δεν θα μπορείς να τα δικαιολογήσεις. Ειδικά αν μιλάμε για σχετικά μεγάλο ποσό. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, efib είπε Εάν είναι μικρά ποσά και σπαστά μάλλον όχι, κοινό μυστικό είναι ότι στους περισσότερους τσονταρουν γονείς και παππούδες γιατί αλλιώς ο μήνας δεν βγαίνει. Κάνε μια γονική παροχή όμως, γιατί δεν θα μπορείς να τα δικαιολογήσεις. Ειδικά αν μιλάμε για σχετικά μεγάλο ποσό. Κατάλαβα σ ευχαριστώ. Έτσι και αλλιώς οι γονικές παροχές ακινήτων και μετρητών είναι αφορολόγητες μέχρι 800.000 ευρώ, οπότε δεν έχει κάποιο φόρο
fitsoulas2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 21/11/2024 στις 1:04 ΜΜ, airtrelomike13 είπε και αν εγώ μετά από 40 χρόνια γερή να είναι η μητέρα μου, κάνω αποποίηση κληρονομιάς για προσωπικούς λόγους και είμαι α'συνδικαιούχος και η μητέρα μου β'συνδικαιούχος στο νέο λογαριασμο που θα ανοίξω τώρα, θα χάσω τα χρήματα από τη στιγμή που θα κάνω αποποίηση κληρονομιάς? και ποιος σε εμποδιζει να τα σηκωσεις και μετα να κανεις την αποποιηση? Στις 21/11/2024 στις 8:32 ΠΜ, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα. Είμαι συνδικαιούχος ( δεύτερος δικαιούχος) στο λογαριασμό μισθοδοσίας της μητέρας μου. Η μητέρα μου θέλει να μου δώσει το εν λόγω ποσό που υπάρχει μέσα από αυτό το λογαριασμό που είμαστε μαζί, δηλαδή να ανοίξω ένα νεο λογαριασμο στο ονομά μου και να είμαι μόνο εγώ δικαιούχος. Χρειάζεται να κάνουμε γονική παροχή ή από τη στιγμή που είμαι συνδικαιούχος στον εν λόγω λογαριασμό, μπορούν να μεταφερθούν τα χρήματα νόμιμα μέσω e-banking στο νέο λογαριασμό που θα δημιουργήσω? Δευτερος ή πρωτος δε κανει καμια διαφορά. Αν θελει να εισαι μόνος δικαιουχος μπορει απλα να βγει απ' το κοινο λογ/σμο. Μπορεις να χρησιμοποιησεις το χρημα σου, αυτο δλδ που ηδη εχεις ετσι κι αλλιως ή μπορει να γινει γονικη παροχη απο αλλο χρημα που θα δωσει ο γονεας. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από fitsoulas2024
Mhdenistis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Αφού είσαι συνδικαιούχος θεωρείσαι κάτοχος οπότε η μεταφορά στον νέο λογαριασμό πάλι με το δικό σου όνομα γίνεται άνετα.
airtrelomike13 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε και ποιος σε εμποδιζει να τα σηκωσεις και μετα να κανεις την αποποιηση? Μήπως οι κληρονόμοι? 11 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Αν θελει να εισαι μόνος δικαιουχος μπορει απλα να βγει απ' το κοινο λογ/σμο. Αυτο ειναι δύσκολο, γιατί το συγκεκριμένο ΙΒΑΝ Λογαριασμού είναι δηλωμένο να μπαινει εκεί η μισθοδοσία της και η σύνταξη χηρείας της 1 ώρα πριν, Mhdenistis είπε Αφού είσαι συνδικαιούχος θεωρείσαι κάτοχος οπότε η μεταφορά στον νέο λογαριασμό πάλι με το δικό σου όνομα γίνεται άνετα. Εντάξει θα το ψάξω. Αρκεί να μην έχω θέμα με την Εφορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα