Luciddream Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ελπίζω να είναι το κατάλληλο μέρος για ποστ. Ξεκινάνε αύριο οι προσφορές και θέλω να πάρω μερικές ταινίες για το σύστημα που έστησα την προηγούμενη βδομάδα (5.1 προς το παρόν με σχέδιο για 5.1.2) Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Blu-ray ταινίες και νιώθω χαμένος τελείως. Βλέπω σαν επιλογές αγορά από Amazon (Γερμανίας / Ιταλίας / Ισπανίας) και το Rarewave. Έχω βρει και άλλα καταστήματα π.χ Σουηδία Γαλλία Ολλανδία αλλά δεν ξέρω αν στέλνουν Ελλάδα και σε τι γλώσσα. Με ενδιαφέρει κυρίως Original ήχος / Αγγλικούς υπότιτλους. Θα προτιμούσα 4K Blu-ray (Κυρίως για Dolby Vision κτλ) αλλά δεν βλέπω να βγαίνει οικονομικά το άθλημα, βέβαια εδώ και καμια βδομάδα ψάχνω κάθε μέρα τις προσφορές οπότε μπορεί να το συνεχίσω. Ο λόγος που ανοίγω το τοπικ είναι για να δω πως και από που αγοράζετε εσείς που έχετε καιρό Home Cinema και τι προβλήματα προκύπτουν. π.χ Αν αγοράσω απο Amazon Γερμανίας έχω διαβάσει ότι μπορεί να έχει hard-coded γερμανικούς υπότιτλους και επίσης από ότι κατάλαβα θα έχει και γερμανικό cover. Αν αγοράσω απο Αμερική ακόμα και 4K τότε θα έχει Blu-ray (το απλό) region locked σε Αμερική. Έχω πετύχει και κάποια Blu-ray που γράφουν [UK Import], μήπως είναι αυτά που πρέπει να κυνηγάω κυρίως? Blu-ray player έχω προς το παρόν 1) PS5 - 2) LG Writer στο PC που μπορώ να του πειράξω firmware κτλπ, αλλά σκοπεύω να πάρω και 4K Dedicated player για το σαλόνι (ελπίζω για Black Friday προσφορά). Εν το μεταξύ από μικρός είχα ένα κόλλημα και δεν έβλεπα ταινίες πριν από το '80 λόγω ποιότητας οπότε νομίζω είναι ευκαιρία τώρα να ξεκινήσω με κάποια 4K restorations που φαίνονται ενδιαφέρον και με πολύ καλή ποιότητα. Με λίγο ψάξιμο ακόμα και εδω πέρα και στο bestprice βλέπω και κανα δυο Ελληνικά καταστήματα που φαίνονται ΟΚ ... π.χ Videorama και e-katastima.com Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2024 από Luciddream
sleepychris Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) https://www.instagram.com/cinemalibre.filmstore/ στο κεντρο της αθηνας. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2024 από sleepychris
Luciddream Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, sleepychris said: https://www.instagram.com/cinemalibre.filmstore/ στο κεντρο της αθηνας. Εντάξει καλό για το μέλλον αλλά τώρα δεν με καλύπτει ήθελα κάτι online. Τελικά πήρα 6 ταινίες 4K από Amazon Αμερικής (region free γράφει) στα 18.50 ευρώ η ταινία με μεταφορικά και φόρους, ελπίζω να μην έχει και κανα τελωνείο και πάει παραπάνω. Δυστυχώς είναι ακριβό άθλημα όπως είπα και παραπάνω αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Θα ενημερώσω και για το σε τι κατάσταση θα φτάσουν μήπως ενδιαφέρει και άλλους. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2024 από Luciddream
Luciddream Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 58 minutes ago, sleepychris said: Αμερικη φυσικα και θα εχει τελωνειο. Από ότι διάβασα έχει προυπολογίσει το τελωνείο το Amazon και με χρέωσε ένα ποσο (22 ευρώ) και αν βγει παραπάνω λέει το πληρώνει το Amazon. Για να δούμε
Neo4 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2024 Το γερμανικό Amazon είναι μια καλή πηγή αρκεί να έχεις υπομονή να ψάξεις. Έχει μεγάλη ποικιλία σε τίτλους, τις περισσότερες φορές παραπάνω από μια εκδόσεις για τον ίδιο τίτλο. Εκεί είναι που θέλει το ξεψάχνισμα για να βρεις αυτό που ψάχνεις. Αυτό με τους hard-coded γερμανικούς υπότιτλους δεν μου έχει τύχει, γερμανικό cover ναι, αλλά αυτό το βλέπεις πριν αγοράσεις από την φωτό του εξωφύλλου. 1
Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) On 23/11/2024 at 19:23, Neo4 said: Το γερμανικό Amazon είναι μια καλή πηγή αρκεί να έχεις υπομονή να ψάξεις. Πήρα άλλα 6 από Γερμανικό Amazon (Στα 15 ευρώ μέσος όρος η καθεμία). Τέλος για φέτος, και πολλά έδωσα 🤕 Εν το μεταξύ έχω αρχίσει και γράφω κιόλας δισκάκια οπότε αν δω και με καλύπτουν αυτά που γράφω θα βάζω πολύ συγκεκριμένες ταινίες στο μάτι για αγορά. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2024 από Luciddream 1
SergioX Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Ozon.gr Εχω ψωνισει αρκετες φορες χωρις κανένα πρόβλημα 1 1
Luciddream Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 4 hours ago, SergioX said: Ozon.gr Εχω ψωνισει αρκετες φορες χωρις κανένα πρόβλημα Πολύ καλές τιμές, στα περισσότερα είναι κάτω από skroutz / bestprice
tonypapadovic Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 @Luciddream όλα τα αμαζον γενικά είναι μια χαρά να αγοράσεις, στο ιταλικό θα βρεις και με ελληνικούς υπότιτλους σε κάμποσες (σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει). Γενικά στην Ελλάδα ψιλοπεθαίνει η αγορά (σιγά σιγά σταματούν να κυκλοφορούν), παρ' όλα αυτά δες τι έχει εδώ (λόγω ημερών έχει και προσφορά στις 4k) https://www.blu-rayshop.gr/prosfores-w-14.html?productsorder=price_desc&cat=14 1
Ntinaras Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 20/11/2024 στις 10:10 ΜΜ, Luciddream είπε Ελπίζω να είναι το κατάλληλο μέρος για ποστ. Ξεκινάνε αύριο οι προσφορές και θέλω να πάρω μερικές ταινίες για το σύστημα που έστησα την προηγούμενη βδομάδα (5.1 προς το παρόν με σχέδιο για 5.1.2) Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Blu-ray ταινίες και νιώθω χαμένος τελείως. Βλέπω σαν επιλογές αγορά από Amazon (Γερμανίας / Ιταλίας / Ισπανίας) και το Rarewave. Έχω βρει και άλλα καταστήματα π.χ Σουηδία Γαλλία Ολλανδία αλλά δεν ξέρω αν στέλνουν Ελλάδα και σε τι γλώσσα. Με ενδιαφέρει κυρίως Original ήχος / Αγγλικούς υπότιτλους. Θα προτιμούσα 4K Blu-ray (Κυρίως για Dolby Vision κτλ) αλλά δεν βλέπω να βγαίνει οικονομικά το άθλημα, βέβαια εδώ και καμια βδομάδα ψάχνω κάθε μέρα τις προσφορές οπότε μπορεί να το συνεχίσω. Ο λόγος που ανοίγω το τοπικ είναι για να δω πως και από που αγοράζετε εσείς που έχετε καιρό Home Cinema και τι προβλήματα προκύπτουν. π.χ Αν αγοράσω απο Amazon Γερμανίας έχω διαβάσει ότι μπορεί να έχει hard-coded γερμανικούς υπότιτλους και επίσης από ότι κατάλαβα θα έχει και γερμανικό cover. Αν αγοράσω απο Αμερική ακόμα και 4K τότε θα έχει Blu-ray (το απλό) region locked σε Αμερική. Έχω πετύχει και κάποια Blu-ray που γράφουν [UK Import], μήπως είναι αυτά που πρέπει να κυνηγάω κυρίως? Blu-ray player έχω προς το παρόν 1) PS5 - 2) LG Writer στο PC που μπορώ να του πειράξω firmware κτλπ, αλλά σκοπεύω να πάρω και 4K Dedicated player για το σαλόνι (ελπίζω για Black Friday προσφορά). Εν το μεταξύ από μικρός είχα ένα κόλλημα και δεν έβλεπα ταινίες πριν από το '80 λόγω ποιότητας οπότε νομίζω είναι ευκαιρία τώρα να ξεκινήσω με κάποια 4K restorations που φαίνονται ενδιαφέρον και με πολύ καλή ποιότητα. Με λίγο ψάξιμο ακόμα και εδω πέρα και στο bestprice βλέπω και κανα δυο Ελληνικά καταστήματα που φαίνονται ΟΚ ... π.χ Videorama και e-katastima.com Hard coded υποτιτλους εχω να δω απο vhs. Θεωρω πως απο οποιοδηποτε αμαζον κι αν παρεις , τα bluray θα ειναι με τουλαχιστον αγγλικους υποτιτλους μεσα. Συνηθως γραφουν στη περιγραφη.
Luciddream Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 24 minutes ago, tonypapadovic said: @Luciddream όλα τα αμαζον γενικά είναι μια χαρά να αγοράσεις, στο ιταλικό θα βρεις και με ελληνικούς υπότιτλους σε κάμποσες (σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει). Γενικά στην Ελλάδα ψιλοπεθαίνει η αγορά (σιγά σιγά σταματούν να κυκλοφορούν), παρ' όλα αυτά δες τι έχει εδώ (λόγω ημερών έχει και προσφορά στις 4k) https://www.blu-rayshop.gr/prosfores-w-14.html?productsorder=price_desc&cat=14 Καλές τιμούλες αλλά άργησαν λίγο.. τώρα έχω ήδη δώσει πολλά Την επόμενη φορά. Το θέμα είναι ότι δεν έπεσε ούτε λίγο σε τιμή κανα καλό Blu-ray player οπότε προς το παρόν θα τις δω είτε στο PC είτε στο PS5.. με όλα τα αρνητικά τους. 1 minute ago, Ntinaras said: Hard coded υποτιτλους εχω να δω απο vhs. Θεωρω πως απο οποιοδηποτε αμαζον κι αν παρεις , τα bluray θα ειναι με τουλαχιστον αγγλικους υποτιτλους μεσα. Συνηθως γραφουν στη περιγραφη. Μακάρι να είχαν όλα αλλά θέλει ψάξιμο το καθένα ξεχωριστά.. ας πούμε ήθελα το Black Sails και έχει αγγλικούς υπότιτλους μόνο στο Αμερικάνικο που είναι Region locked. Και η ευρωπαική έκδοση έχει και χειρότερη ποιότητα.
Luciddream Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Έφτασαν τα πρώτα από Amazon αμερικής σήμερα.. τα περισσότερα μου φαίνονται σε ΟΚ κατάσταση εκτός από ένα. Είναι χαραγμένο από κάτω και έχει και λίγο σπασμένο κουτί. Θα πρέπει να τα δοκιμάσω να δω πως παίζουν κιόλας. Μια παρατήρηση σχεδόν όλα σαν παραγωγή εκτύπωση φαίνονται λες και είναι CD από εφημερίδα εκτός από το ready player one που έχει ποιοτικό και ανάγλυφο δισκάκι. Spoiler Spoiler
dpolal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 40 λεπτά πριν, Luciddream είπε Έφτασαν τα πρώτα από Amazon αμερικής σήμερα.. τα περισσότερα μου φαίνονται σε ΟΚ κατάσταση εκτός από ένα. Είναι χαραγμένο από κάτω και έχει και λίγο σπασμένο κουτί. Θα πρέπει να τα δοκιμάσω να δω πως παίζουν κιόλας. Μια παρατήρηση σχεδόν όλα σαν παραγωγή εκτύπωση φαίνονται λες και είναι CD από εφημερίδα εκτός από το ready player one που έχει ποιοτικό και ανάγλυφο δισκάκι. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ωραίο αν και ακριβό σαν άθλημα μεν αλλά, χωρίς παρεξήγηση, έχεις αργήσει καμμιά 15ετία να το ξεκινήσεις. Θα σου πρότεινα να σκεφτείς την λύση ενώς HTPC δίπλα στην τηλεόραση που θα το συνδέσεις επάνω στον ενισχυτή για να πέρνάει ο ήχος στο 5.1 και από εκεί να παίζεις τις ταινίες σου είτε από υπηρεσίες streaming, είτε όταν είναι αποθηκευμένες τοπικά. Έτσι το έχω κάνει εδώ και χρόνια και πλέον οι ταινίες που έχω, αν και όχι πολλές καθώς δεν είμαι φανατικός, είναι σε ένα τοπικό NAS. 1
Luciddream Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, dpolal said: Ωραίο αν και ακριβό σαν άθλημα μεν αλλά, χωρίς παρεξήγηση, έχεις αργήσει καμμιά 15ετία να το ξεκινήσεις. Θα σου πρότεινα να σκεφτείς την λύση ενώς HTPC δίπλα στην τηλεόραση που θα το συνδέσεις επάνω στον ενισχυτή για να πέρνάει ο ήχος στο 5.1 και από εκεί να παίζεις τις ταινίες σου είτε από υπηρεσίες streaming, είτε όταν είναι αποθηκευμένες τοπικά. Έτσι το έχω κάνει εδώ και χρόνια και πλέον οι ταινίες που έχω, αν και όχι πολλές καθώς δεν είμαι φανατικός, είναι σε ένα τοπικό NAS. Έχω τον Home Server με 8TB(+4TB Parity) σε raid, αν και θέλει λίγο φροντίδα πάλι. Δεν χρειάζεται να είναι κοντά στην τηλεόραση γιατί η TV τα παίζει με Kodi και κάνει passthrough στον ενισχυτή. Απλά ήθελα ένα καλό μέτρο σύγκρισης με 4K Blu-ray και δεν θέλω και να γεμίσω όλον τον media server με 4K. Γιαυτό πήρα μια 12άδα τώρα να κάνω δοκιμές. Νομίζω (και εφόσον είναι τεχνικά εφικτό) θα καταλήξω στο να γράφω τα δικά μου δισκάκια με συμπιεσμένο 4K + Atmos γιατί όσες έχω δει σε τέτοια μορφή (γύρω στα 25GB η ταινία) με έχουν καλύψει ποιοτικά. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2024 από Luciddream 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα