Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 20 ώρες 35 minutes ago, Choronzoon said: Εγώ θα σε έστελνα να δουλέψεις στα ορυχεία λιθίου στο Κονγκο για το ηλεκτρικό σου αμάξι για να να σώσεις το περιβάλλον. Με την αξινα και χωρίς μασκουλα .Πρέπει να κάνουμε θυσίες όλοι μας . Δε φτάνει που σου εξασφαλίζω θέσεις εργασίας δίπλα από το σπίτι σου, με ειρωνεύεσαι κι από πάνω! Τς τς τς 1
skritikos Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 43 λεπτά πριν, ZoReN είπε Άρα δεν θέλουμε αιολικά πάρκα, δεν θέλουμε φωτοβολταικά πάρκα, εννοείται δεν θέλουμε πυρηνικά εργοστάσια, δεν θέλουμε data centers. Ποιες είναι αυτές οι επενδύσεις που τελικά θέλουμε? Μετά από ενδελεχή έρευνα ετών σε συνεργασία με πανεπιστήμια κύρους του εξωτερικού: beach bars, cafe χαμηλής ποιότητας, σουβλατζίδικα, στοιχηματικά καταστήματα. Μέχρι εκεί κόβει στην μάζα του πληθυσμού για αυτό και τα πολύ δυνατά μυαλά μας έχουν χαιρετήσει χρόνια πριν. Και τα ανερχόμενα συνεχίζουν να μας χαιρετάνε καθημερινά. 4 1
Hetfield Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 25 minutes ago, loran said: Ποιά data centers στην Ελλάδα που το καλοκαίρι βράζει ο τόπος; Θα τους συνέφερε λες να ψύχουν τα μηχανήματα κάθε καλοκαίρι; Ειλικρινά δεν ξέρω και ρωτάω τη γνώμη σου και το σκεπτικό σου. Καλοδεχούμενα όλα αλλά να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και όχι να επωφεληθεί η Amazon και η κάθε Amazon. Οι επιχειρησεις εχουν οφελος. Εχουν κερδος. Αλλιως δεν θα ειχαν νοημα υπαρξης. Εσυ κι εγω δεν δουλευουμε τσαμπα. Το οτι η Amazon θα εχει data center στην Ελλαδα θα εχει θετικο αντικτυπο στην κοινωνια. Το οτι το ρευμα που θα καταναλωνει το data center θα παραγεται στην Ελλαδα απο ΑΠΕ κι οτι περισευει θα περναει στο δικτυο θα εχει κι αυτο (πολλαπλο) θετικο αντικτυπο. 2
gadgetseek Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) "Η συνολική επένδυση, που θα υπερβεί το 1 δισ. δολάρια, θα συγχρηματοδοτηθεί από την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας." 5 ώρες πριν, ZoReN είπε Τελικά θέλουμε επινδύσεις στις χώρα ή όχι? Από την μια θέλουμε να έρθουν εταιρίες και τελικά όταν έρθουν και βάλουν λεφτά εμείς βγάζουμε χολή. Επενδύσεις - "πράσινο πλυντήριο" - με τα λεφτά (κυρίως των) άλλων, όχι δεν θέλω.. Για να δούμε τώρα τι θα συμβεί μετά από 25 χρόνια - το πάρα πολύ - που θα σταματήσουν να λειτουργούν οι ανεμογεννήτριες: θα τις αφήσουν να σαπίσουν. Ατελείωτα πάρκα από μεταλλικά κουφάρια θα "στολίζουν" τις ελληνικές βουνοκορφές.. Ποιος θα δώσει τις 250 - 500.000 δολλάρια που απαιτεί η "κηδεία" (αποσυναρμολόγηση & απομάκρυνση) ΚΑΘΕ ανεμογεννήτριας (αναλόγως του μεγέθους) ;;!! Χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται η διάλυση της τεράστιας τσιμεντένιας βάσης και η ανάσυρση των θαμμένων βαθειά στο έδαφος καλωδίων! Στο Τέξας, υπάρχουν περίπου 12.000 τουρμπίνες (διαφόρων μεγεθών) σε λειτουργία. Τους έχει ήδη λούσει κρύος ιδρώτας για το κόστος των δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα απαιτήσει η πλήρης απόσυρσή τους! Κι αν το πετρελαιοπαραγωγό Τέξας δυσκολεύεται και μόνο στην ιδέα, φανταστείτε τι έχει να γίνει σε χώρες όπως η Ελλάδα.. Οπότε, όχι δεν χαίρομαι με την προοπτική αυτής της επένδυσης που δε θα κοστίσει (σχεδόν) τίποτα στην Amazon, και θα την πληρώσουν - πολλαπλάσια - οι επόμενες γενιές.. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από gadgetseek 9 3
loran Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Hetfield είπε Οι επιχειρησεις εχουν οφελος. Εχουν κερδος. Αλλιως δεν θα ειχαν νοημα υπαρξης. Εσυ κι εγω δεν δουλευουμε τσαμπα. Το οτι η Amazon θα εχει data center στην Ελλαδα θα εχει θετικο αντικτυπο στην κοινωνια. Το οτι το ρευμα που θα καταναλωνει το data center θα παραγεται στην Ελλαδα απο ΑΠΕ κι οτι περισευει θα περναει στο δικτυο θα εχει κι αυτο (πολλαπλο) θετικο αντικτυπο. Πιστευεις οτι στην Αθηνα που βραζει καθε καλοκαιρι τη συμφέρει ή το κανει για αλλους σκοπους; Γιατι να μη το κανει σε καποια πιο βορεια χωρα που μπορει να ειναι φθηνοτερη απο την Ελλαδα; Ο σκοπος της ερωτησης ειναι αν συμφερει και εμας εξισου και οχι υπερβολικα λιγοτερο απ'οσο συμφερει την εταιρεια. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από loran
Choronzoon Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 40 λεπτά πριν, billdanos είπε Δε φτάνει που σου εξασφαλίζω θέσεις εργασίας δίπλα από το σπίτι σου, με ειρωνεύεσαι κι από πάνω! Τς τς τς Μα δε σε ειρωνευομαι , αφού ενδιαφέρεσαι για το πλανήτη πρέπει να κάνεις κάτι γι'αυτό . Στο Κονγκό και στη Κίνα συνεισφέρουν οι άνθρωποι για να έχουμε εμείς καθαρές πόλεις . Πρεπει τους βοηθήσουμε και εμείς με τον ιδρώτα μας 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 19 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 19 ώρες 9 minutes ago, loran said: Γιατι να μη το κανει σε καποια πιο βορεια χωρα που μπορει να ειναι φθηνοτερη απο την Ελλαδα; Γιατί έχουν ήδη data centers που εξυπηρετούν αυτές τις περιοχές της Ευρώπης. Επίσης ένας από τους βασικούς λόγους είναι και το latency. 3 1
kostafunk Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Eλα και εσυ να γινουμε πολλες λιγες ειμαστε μπας και φτασει η κιλοβατ/ωρα στα 10 ευρω 😅
loran Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Γιατί έχουν ήδη data centers που εξυπηρετούν αυτές τις περιοχές της Ευρώπης. Βασικός λόγος είναι και το latency. Θα με βρεις αντιθετο εδω. Δεν εννοω Γερμανια, Ολλανδια, Γαλλια, Ιρλανδια κλπ. Λεω αλλες που βρισκονται πανω απο την Ελλάδα και εχουν πιο ψυχρά καλοκαίρια. Δε νομιζω να το κανει λογω latency μονο. Δινουμε μαλλον περισσοτερα απο οσα εισπραττουμε στη συγκεκριμενη εταιρεια η οποια ως γνωστον δεν ειναι και πολυ φιλικη στους εργαζομενους της και απο την ΕΕ εχει φαει καμπανα και ban (Banning Amazon lobbyists from entering the European Commission’s buildings, following the decision taken by the European Parliament). Στην Ελλαδα καποια πραγματα δεν τα προσεχουμε ψαχνοντας το κερδος και θα φαμε κι εμεις καμια καμπανα. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 19 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 19 ώρες 16 minutes ago, loran said: δεν ειναι και πολυ φιλικη στους εργαζομενους της Μην συγκρίνεις Amazon "αποθήκες" με AWS, καμμία σχέση... 15 minutes ago, loran said: Δε νομιζω να το κανει λογω latency μονο. Αν είναι να εξυπηρετεί πιο νότιες ή ανατολικές περιοχές, είναι σίγουρα πιο χαμηλό. Βάλε ότι είναι και πιο κοντά σε διεθνή κυκλώματα που περνάνε από Μεσόγειο... 16 minutes ago, loran said: Δινουμε μαλλον περισσοτερα απο οσα εισπραττουμε στη συγκεκριμενη εταιρεια Δεν γνωρίζω, ούτε καν κάτι ως φήμη, οπότε δεν μπορώ να σχολίασω...
mindreader Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 3 hours ago, MetroStar said: Θα καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει από το φυσικό περιβάλλον για να κάνει το greenwashing της η Amazon. Καλά μας κάνουν με αυτή την μπανανία-αποικία που έχουν βρει και τους πάντα πρόθυμους τοποτηρητές/φύλαρχους. Στο Ελλαντα επιμενουμε αιολικα....να μη μεινει βουνο για βουνο.... ευτυχως βγηκε Τραμπ, να παρουμε μια ανασα.... 1
darkmatinee Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 hour ago, bill987 said: Ευτυχώς βρε φίλε μας άνοιξες τα μάτια !!! Είσαι ο μεσσίας μας, ευχαριστούμε και πάλι!!! * Δυστυχώς δεν μπορώ να σε πάρω σοβαρά όταν όλη η Ευρώπη ξέρει ότι έχουμε το ακριβότερο ρεύμα και εσυ μιλάς για το τι κάνω εγώ σπίτι μου.... Ούτε εγώ σε παίρνω σοβαρά όταν δεν έχεις ιδέα για τις τιμές λιανικής. Συνέχισε να πληρώνεις το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ και να κλαις για το ακριβό ρεύμα. 1
Mhlogiatros Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Aν μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος παρακαλω . pm αν απαγορευται η θεωρ . διαφημιση
loran Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Thresh είπε Μην συγκρίνεις Amazon "αποθήκες" με AWS, καμμία σχέση... Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ο ίδιος; 2 ώρες πριν, Thresh είπε Αν είναι να εξυπηρετεί πιο νότιες ή ανατολικές περιοχές, είναι σίγουρα πιο χαμηλό. Βάλε ότι είναι και πιο κοντά σε διεθνή κυκλώματα που περνάνε από Μεσόγειο... Αυτό είναι ένα θετικό αλλά μη γνωρίζοντας τον χάρτη των backbone εκτός του oteglobe που θυμάμαι ότι είναι διαθέσιμος δεν μπορώ να ξέρω αν η Αθήνα είναι η καλύτερη επιλογή. (σσ: Δεν είμαι ειδικός δικτύων εξάλλου) reference: https://www.oteglobe.gr/network-map 2 ώρες πριν, Thresh είπε Δεν γνωρίζω, ούτε καν κάτι ως φήμη, οπότε δεν μπορώ να σχολίασω... https://www.cnbc.com/2024/02/12/jeff-bezos-move-to-miami-will-save-him-over-600-million-in-taxes.html Υπάρχουν και κινήματα που τον καταγγέλουν για διάφορα πράγματα (δεν θέλω να τα αναφέρω, βρίσκονται εύκολα πάντως). Προτιμώ 50ms με Γερμανία παρά 1ms με Ελλάδα + πράγματα μπορεί να είναι εις βάρος των πολιτών (λχ μεγάλες φοροελαφρύνσεις). Οι ανεμογεννήτριες για ένα data center που έχει πολύ υψηλή κατανάλωση δεν νομίζω να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν πάντως. 1 ώρα πριν, darkmatinee είπε Ούτε εγώ σε παίρνω σοβαρά όταν δεν έχεις ιδέα για τις τιμές λιανικής. Συνέχισε να πληρώνεις το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ και να κλαις για το ακριβό ρεύμα. Κάτσε φίλε, όταν η κυβέρνηση είχε πει πηγαίνετε όλοι στα πράσινα τιμολόγια γιατί θα βοηθήσουμε, ήταν όλα μια πλάνη; Άραγε πρέπει κάποιος να ψάχνεται συνεχώς για ένα αγαθό σε ένα χρηματιστήριο ενέργειας που άλλα κράτη δεν έχουν; Αντε εσύ μπορείς να ψαχτείς είτε από χόμπι είτε επειδή μπορείς. Ρώτησες τους μεγαλύτερους ή αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν; Αποδεδειγμένα υπάρχει καρτέλ ενέργειας και λέγονται πράγματα ότι δεν έχουμε καν συσσωρευτές ενέργειας με αποτέλεσμα να χάνεται λόγω της μη χρήσης της εκείνη την χρονική περίοδο. Όταν είναι στημένα όλα ώστε να κερδίσουν 4-5 γνωστοί-άγγνωστοι, γιατί να παίζεις το παιχνίδι και να μη ζητήσεις να φύγει το χρηματιστήριο ενέργειας; Λέω κάτι παράλογο; Με όλο τον σεβασμό. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από loran 7 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. πριν από 17 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 17 ώρες 26 minutes ago, loran said: Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ο ίδιος; Δεν εννοώ καμμία σχέση ιδιοκτησιακά η Amazon με την AWS, αλλά καμμία σχέση οι συνθήκες εργασίας, εκτός αν πιστεύεις ότι έχουν τους network engineers και τους μετράνε το χρόνο στην τουαλέτα. 26 minutes ago, loran said: Αυτό είναι ένα θετικό αλλά μη γνωρίζοντας τον χάρτη των backbone εκτός του oteglobe που θυμάμαι ότι είναι διαθέσιμος δεν μπορώ να ξέρω αν η Αθήνα είναι η καλύτερη επιλογή. (σσ: Δεν είμαι ειδικός δικτύων εξάλλου) reference: https://www.oteglobe.gr/network-map https://www.cnbc.com/2024/02/12/jeff-bezos-move-to-miami-will-save-him-over-600-million-in-taxes.html Υπάρχουν και κινήματα που τον καταγγέλουν για διάφορα πράγματα (δεν θέλω να τα αναφέρω, βρίσκονται εύκολα πάντως). Προτιμώ 50ms με Γερμανία παρά 1ms με Ελλάδα + πράγματα μπορεί να είναι εις βάρος των πολιτών. Οι ανεμογεννήτριες για ένα data center που έχει πολύ υψηλή κατανάλωση δεν νομίζω να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν πάντως. Δλδ πιστεύεις ότι MS (Azure) και AWS δεν κοιτάνε καθόλου το προϊόν τους μακροπρόθεσμα κι απλά θα τα βάλουν εκεί που τους έκαναν τα περισσότερα χατήρια... Ναι κι οι Φινλανδοι ζαπλουτοι τον τελευταίο καιρό την κάνουν από την χώρα επειδή ανέβασε τους φόρους που τους πιάνουν κι από εκεί που περίμενε το κράτος μεγαλύτερα έσοδα έχει και 600 εκατ χασούρα. Κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να κάτσει κάπου όταν μπορεί να γλυτώσει έτσι εύκολα τόση φορολογία. Τι θα είναι εις βάρος τον πολιτών? Επειδή θα καταλανώνουν αρκετό ρεύμα θα ανέβουν οι χρεώσεις των πολιτών? Περίεργο γιατί τα τελευταία χρόνια που ΕΠΕΣΕ πανελλαδικώς η κατανάλωση, διότι κάναμε οικονομία ή αλλάξαμε συσκευές, αυξήθηκαν οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις (ΑΔΜΗΕ/ΔΕΔΔΗΕ) επειδή δεν "εβγαιναν πλέον" εξαιτίας της πτώσης... Σε άλλες χώρες που έχουν Data Centers κι έτσι, έχουμε περιπτώσεις που ανέβηκαν οι χρεώσεις εξαιτίας τους?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα