Witcher1st Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Μπορει καποιος να μου εξηγησει εαν ειναι απαραιτητο να γινει αυτο στη ζωνη; Θα πρεπει να γινεται καθε φορα; Που ακριβως βοηθαει, δε καταλαβαινω. Επισης φανταζομαι ειναι λογικο που τα booster καθισματα κουνιουνται πανω-κατω , ετσι; Αφου δεν υπαρχει κατι που να τα στερεωνει στο καθισμα του αυτοκινητου.
mezger Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Τα booster χωρίς πλάτη είναι γενικά επικίνδυνα, δεν προσφέρουν πρακτικά καμία προστασία σε (έστω και λίγο) πλάγιο χτύπημα. Στην Αγγλία π.χ. επιτρέπονται μόνο για παιδιά άνω των 22kg και 125cm. Η τοποθέτηση της ζώνης στο σωστό σημείο στον ώμο βοηθάει λίγο, αλλά όχι και πολύ - για ελάχιστη βασική ασφάλεια, πάρε κάθισμα με πλάτη. Το να κουνιέται είναι φυσιολογικό (η ζώνη κάνει όλη τη δουλειά της συγκράτησης) αλλά αν παρεις με isofix το γλιτώνεις. Πρόσεξε και ότι αν το έχεις στο αμάξι χωρίς παιδί και δεν έχει isofix και δεν είναι δεμένο, κυκλοφορείς με ένα ενδεχόμενο βλήμα πίσω απο το κεφάλι σου.
Witcher1st Δημοσ. 20 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 4 hours ago, mezger said: Τα booster χωρίς πλάτη είναι γενικά επικίνδυνα, δεν προσφέρουν πρακτικά καμία προστασία σε (έστω και λίγο) πλάγιο χτύπημα. Στην Αγγλία π.χ. επιτρέπονται μόνο για παιδιά άνω των 22kg και 125cm. Η τοποθέτηση της ζώνης στο σωστό σημείο στον ώμο βοηθάει λίγο, αλλά όχι και πολύ - για ελάχιστη βασική ασφάλεια, πάρε κάθισμα με πλάτη. Το να κουνιέται είναι φυσιολογικό (η ζώνη κάνει όλη τη δουλειά της συγκράτησης) αλλά αν παρεις με isofix το γλιτώνεις. Πρόσεξε και ότι αν το έχεις στο αμάξι χωρίς παιδί και δεν έχει isofix και δεν είναι δεμένο, κυκλοφορείς με ένα ενδεχόμενο βλήμα πίσω απο το κεφάλι σου. Εχω καθισμα με πλατη, αλλα το παιδι πλεον ειναι 6 χρονων. Isofix εχει κανονικα. Αλλα δεν το δενω με τη ζωνη χωρις το παιδι.
mezger Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 11 hours ago, Witcher1st said: Εχω καθισμα με πλατη, αλλα το παιδι πλεον ειναι 6 χρονων. Isofix εχει κανονικα. Αλλα δεν το δενω με τη ζωνη χωρις το παιδι. Αφού έχεις με πλάτη γιατί ασχολείσαι? Εκτός αν εννοείς ότι έχεις κάποιο μικρότερης κατηγορίας. Τα group 3 καθίσματα με πλάτη είναι μέχρι 36 κιλά και ~140 ύψος (μετά δε θέλει τίποτα), αυτό χρειάζεσαι. Αν έχεις αγοράσει ήδη χωρίς πλάτη χάρισέ το σε κανένα παππού/γιαγιά για να έχει κάτι καλύτερο από το τίποτα, μη βάζεις τακτικά το παιδί σε τέτοιο, δε θα το συγκρατήσει.
phanispal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Ο δικός μου είναι 6+ και μεγαλόσωμος (ψηλός πιο πολύ), δε χωράει εύκολα στο κάθισμα πλέον, στενεύεται. Τον μέτρησα στο 1.22, με booster δε θα είναι εντάξει; Στο κάθισμα τον βάζω για την ώρα, αλλά σκέφτομαι το booster επειδή δε χωράει εύκολα στο κάθισμα. Και είναι το δεύτερο κάθισμα που παίρνω, επειδή στο πρώτο που είναι και εκείνο έως 36 κιλά δε χωρούσε με τίποτα στους ώμους.
Witcher1st Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 12 hours ago, mezger said: Αφού έχεις με πλάτη γιατί ασχολείσαι? Εκτός αν εννοείς ότι έχεις κάποιο μικρότερης κατηγορίας. Τα group 3 καθίσματα με πλάτη είναι μέχρι 36 κιλά και ~140 ύψος (μετά δε θέλει τίποτα), αυτό χρειάζεσαι. Αν έχεις αγοράσει ήδη χωρίς πλάτη χάρισέ το σε κανένα παππού/γιαγιά για να έχει κάτι καλύτερο από το τίποτα, μη βάζεις τακτικά το παιδί σε τέτοιο, δε θα το συγκρατήσει. Εχω ενα καθισμα, αλλα το εχω δωσει στο 4χρονο παιδι. Εξαλλου δε νομιζω πολλα παιδια να καθονται σε τετοια καθισματα μεχρι τα 36 τους κιλα.. Μιλαμε για Πεμπτη+ δημοτικου; Το booster περισσοτερο ειναι για να τον σηκωνει πιο ψηλα, να βλεπει και εξω. Σωστα; Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου από Witcher1st
panther_512 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Δημοσ. 21 Νοεμβρίου Εγώ που έχω κόρη 6 χρονών, 125cm, 26 κιλά, της αγόρασα πέρσι το Britax Romer Booster seat, το οποίο έχει πλάτη, στήριξη κεφαλής και isofix και είμαι απίστευτα ικανοποημένος. Και μπορεί και κοιμάται χωρίς το κεφάλι να πέφτει μπροστά. Υποτίθεται θα της κάνει μέχρι να γίνει 12.
mezger Δημοσ. Παρασκευή στις 04:14 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:14 μμ (επεξεργασμένο) On 21/11/2024 at 13:43, Witcher1st said: Εχω ενα καθισμα, αλλα το εχω δωσει στο 4χρονο παιδι. Εξαλλου δε νομιζω πολλα παιδια να καθονται σε τετοια καθισματα μεχρι τα 36 τους κιλα.. Μιλαμε για Πεμπτη+ δημοτικου; Το booster περισσοτερο ειναι για να τον σηκωνει πιο ψηλα, να βλεπει και εξω. Σωστα; Στο κάθισμα πρέπει να είναι μέχρι να φτάσει τα 140 cm, για να δουλεύει η ζώνη. Το κάθισμα/booster φέρνει το παιδί στο σωστό ύψος για να δουλεύει η ζώνη και όταν είναι πιο κοντό. Αν κάθεται σε booster με πλάτη και πλαινά, προστατεύεται κανονικά. Αν κάθεται σε booster χωρίς πλάτη, και συγκρουστείς πλάγια ή πλαγιομετωπικά, θα φύγει στο πλάι και θα τραυματιστεί. Αν κάθεται σε booster χωρίς πλάτη και δεν έχεις μπει στον κόπο να κάνεις αυτό που λένε οι οδηγίες στο πρώτο post για να είναι η ζώνη στο σωστό σημείο στον ώμο, στη σύγκρουση ή θα φύγει και θα χτυπήσει ή θα τραυματιστεί σοβαρά στο λαιμό από τη ζώνη. Διάβασε τη μελέτη που λινκαρα παραπανω, δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου. Επίσης με τόσα τρακαρίσματα που γίνονται κάθε μέρα δεν έχεις νόημα να σκέφτεσαι ΑΝ θα τρακάρεις, ΘΑ τρακάρεις με μαθηματική βεβαιότητα κάποια στιγμή. Τότε θα είναι λίγο αργά. ΥΓ: η κόρη μου έφτασε αισίως τα 40 κιλά και 145 για να δεχτεί να το αποχωριστεί - τη βόλευε γιατί ακουμπούσε χέρια και κεφάλι. Κι εγώ είχα να βολέψω όχι ένα αλλά 2 ακόμα μικρότερα. Πήρα απλά άλλα 2 καθίσματα, σαν αυτό που έχει και ο @panther_512. Ειλικρινά μην κάνεις πειράματα για <100 ευρώ. Επεξ/σία Παρασκευή στις 04:16 μμ από mezger
kronos73 Δημοσ. Παρασκευή στις 05:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:04 μμ On 21/11/2024 at 13:52, panther_512 said: Εγώ που έχω κόρη 6 χρονών, 125cm, 26 κιλά, της αγόρασα πέρσι το Britax Romer Booster seat, το οποίο έχει πλάτη, στήριξη κεφαλής και isofix και είμαι απίστευτα ικανοποημένος. Και μπορεί και κοιμάται χωρίς το κεφάλι να πέφτει μπροστά. Υποτίθεται θα της κάνει μέχρι να γίνει 12. Όσο μπορείτε να τα κρατήσετε σε αυτά τα καθίσματα είναι καλό, όχι μόνο για ασφάλεια αλλά και για όταν κοιμούνται στις μεγάλες διαδρομές. Είναι πολύ πιο βολικό για τα παιδιά να ακουμπάει το κεφάλι. 1
Witcher1st Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 11:06 μμ (επεξεργασμένο) On 22/11/2024 at 16:14, mezger said: Αν κάθεται σε booster χωρίς πλάτη και δεν έχεις μπει στον κόπο να κάνεις αυτό που λένε οι οδηγίες στο πρώτο post για να είναι η ζώνη στο σωστό σημείο στον ώμο, στη σύγκρουση ή θα φύγει και θα χτυπήσει ή θα τραυματιστεί σοβαρά στο λαιμό από τη ζώνη. ΥΓ: η κόρη μου έφτασε αισίως τα 40 κιλά και 145 για να δεχτεί να το αποχωριστεί - τη βόλευε γιατί ακουμπούσε χέρια και κεφάλι. Κι εγώ είχα να βολέψω όχι ένα αλλά 2 ακόμα μικρότερα. Πήρα απλά άλλα 2 καθίσματα, σαν αυτό που έχει και ο @panther_512. Ειλικρινά μην κάνεις πειράματα για <100 ευρώ. Βασικα εμενα δεν εχει τετοιο κλιπ για την ζωνη τωρα που παρατηρω. https://www.skroutz.gr/s/9120707/Peg-Perego-Kathismataki-Aytokinitou-Booster-Viaggio-2-3-Shuttle-15-36-kg-me-Isofix-Crystal-Black.html Αν και στο βιντεο δειχνει την επιπλεον ζωνη, δεν υπαρχει σε εμενα. Δεν ειναι θεμα χρηματων, 100 σχεδον ευρω για ενα booster δε τα λες λιγα.. Εχω ηδη 2 καθισματα ακριβα 200+ ευρω εκαστος, απλα εδωσα το μεγαλο καθισμα στην μικρη ( Το μικρο δεν της κανει πλεον ) , και ο μεγαλος πηρε booster, δλδ 3ο καθισμα αγορασμενο. Ισως αντι για booster να ηθελε να αγορασω ακομα ενα μεγαλο καθισμα.. Δεν ξερω.. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:08 μμ από Witcher1st
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα