Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωστή μου με θέση ΑΜΕΑ την εμποδίζουν βάζοντας μηχανάκια και αυτοκίνητα οριακά, κάποιοι την κλείνουν εντελώς βάζοντας το δικό τους στη θέση.

Έχει καλέσει αστυνομία, έγραψαν και άλλους στον ίδιο δρόμο, και πρόσφατα της την είπε γείτονας γι' αυτό το λόγο.

Ένας με φορτηγό πήγε και στάθμευσε εκεί για να (ξε)φορτώσει κάτι απ' ότι κατάλαβα, και όταν του είπε να το πάρει, της είπε να καλέσει την αστυνομία και ότι δεν το κουνάει από εκεί.

Το έχω γράψει πολλές φορές, το πρόβλημα με τη στάθμευση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για βελτίωση.

• Like 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχαμε και μεις το ίδιο θέμα με έναν που έκλεινε την έξοδο για ώρες από χώρο στάθμευσης με μπάρα (για συγκρότημα πολυκατοικιών). Τι του αφήσαμε χαρτάκια τι τον πιάσαμε και του μιλήσαμε δεν έγινε τίποτα. Μέχρι απλά που κάποιος δεν άφησε ίχνος ίδιου πάνελ στο αμάξι και απλά λύθηκε το θέμα.... 

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, listerstorm said:

Το έχω τραβήξει και εγώ αυτό το μανίκι. Παρκάρουν για να πάρουν καφέ, να πάρουν το παιδί απο το σχολείο, να αράξουν για ναργιλέ πιο πέρα ή ακόμη να πάνε επίσκεψη σε κοντινή πολυκατοικία. Όχι μόνο παρκάρουν μπροστά ακριβώς και μας κλείνουν,

κατι γινεται λαθος, απειρα thread και ενα Locked Πριν απο μια μερα που λενε οτι μπροστα απο παρκινγκ που λες δεν παει να μην εχει αδεια η τροχαια θα ερθει και θα δωσει κληση χωρις να ελενξει τιποτα.

Δημοσ.
1 hour ago, phanispal said:

Γνωστή μου με θέση ΑΜΕΑ την εμποδίζουν βάζοντας μηχανάκια και αυτοκίνητα οριακά, κάποιοι την κλείνουν εντελώς βάζοντας το δικό τους στη θέση.

Έχει καλέσει αστυνομία, έγραψαν και άλλους στον ίδιο δρόμο, και πρόσφατα της την είπε γείτονας γι' αυτό το λόγο.

Ένας με φορτηγό πήγε και στάθμευσε εκεί για να (ξε)φορτώσει κάτι απ' ότι κατάλαβα, και όταν του είπε να το πάρει, της είπε να καλέσει την αστυνομία και ότι δεν το κουνάει από εκεί.

Το έχω γράψει πολλές φορές, το πρόβλημα με τη στάθμευση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για βελτίωση.

Καλείς τροχαία, περιμένεις πόση ώρα, δεσμεύσεις όχημα με προσωπικό. Θα μπορούσαν να δέχονται (και να εξετάζουν για ειδικές περιπτώσεις όπως τις θέσεις αμεα) με βίντεο+φωτογραφίες. 

Αν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία που αποδεικνύουν την παρανομία (πχ η περίπτωση με το φορτηγό) , γιατί ντε και καλά πρέπει να το διαπιστώσει ζωντανά κάποιο όργανο; Τι καθυστερημένη καθυστέρηση είναι αυτή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

τωρα σε είδα, δεν μίλησα για κλήση, δεν είπα την τροχαία, είπα την αστυνομία και όχι για παράβαση ΚΟΚ αλλά για καταπάτηση ιδιωτικού χώρου...

To οποίο είναι αστικό και θα σε παραπέμψουν σε δικηγόρο για αγωγή. Επίσης και πάλι φάουλ είσαι, αν θέλει να φύγει και εσύ δε τον αφήνεις, καθώς μιλάμε για παράνομη κατακράτηση. Τέσπα, ψιλά γράμματα. Γενικώς η αυτοδικία δεν επικροτείται σε καμία των περιπτώσεων. 

Υ.Γ. Και η τροχαία, αστυνομία ειναι. 

4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Σε ιδιωτικό  χώρο η τροχαία δεν έχει δικαιοδοσία τον κωλο του να βαράει ο άλλος! Σου λέει να πας να κάνεις μήνυση! Καλό είναι να γνωρίζουμε πριν σχολιάσουμε!

Αν αυτός ήταν στον ιδιώτικο χώρο σταθμευσης (παρκινγκ, πυλωτη, κλπ) και ο ιδιοκτήτης ερχόταν παρκάροντας απ΄έξω και τον έκλεινε, ο ιδιοκτήτης δεν ειναι σε ιδιωτικό χώρο, αλλά σε δημόσιο και εμποδίζει τον "καταπατητή" της θέσης του, απο το να εξέλθει σε δημόσιο δρόμο. Κοινώς ένας του καταπατά τον χώρο και είναι αστικό και ο άλλος του εμποδίζει την έξοδο και είναι παράβαση ΚΟΚ. 

Τώρα αν και οι δυο ήταν εντός της πυλωτής, τότε το εξέλαβα λάθος και ναι, η τροχαία δε θα επέμβει. 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

To οποίο είναι αστικό και θα σε παραπέμψουν σε δικηγόρο για αγωγή. Επίσης και πάλι φάουλ είσαι, αν θέλει να φύγει και εσύ δε τον αφήνεις, καθώς μιλάμε για παράνομη κατακράτηση. Τέσπα, ψιλά γράμματα. Γενικώς η αυτοδικία δεν επικροτείται σε καμία των περιπτώσεων. 

Υ.Γ. Και η τροχαία, αστυνομία ειναι.

συμφωνώ και συμφωνώ και επαυξάνω. Προσωπικά δεν θέλω ούτε να κάνω την ζωή του άλλου δύσκολη αλλά να μην κάνουν και την δική μου.

Μια μέρα ένας τύπος πάρκαρε μπροστά στο πάρκιν (κανένα πρόβλημα με μένα) και άρχισε να ξεφορτώνει κάτι σωλήνες (επίσης κανένα πρόβλημα με μένα) και τις ακούμπησε πάνω στο αυτοκίνητο μου (εκεί έγινα έξαλλος). Του λέω, θέλεις να παρκάρεις λίγο μπροστά από την πυλωτή, δεν με πειράζει, θέλεις να ξεφορτώσεις ακόμα και μέσα στην πυλωτή, δεν θα σου πω τίποτα. Αλλά ακούμπησε τα στο πάτωμα, στον τοίχο, κάπου. ΟΧΙ πάνω στο αυτοκίνητο μου. Οριακά δεν πλακωθήκαμε γιατί αντί να ζητήσει συγνώμη ήρθε κατά πάνω μου επιθετικά ενώ ήταν σε όλα λάθος.

Σωστά για την τροχαία, γενικά κάλεσα το 100 για να κάνει καταγραφή συμβάντος.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω επειδή αφορά την πιλοτή μας και ίσως γίνουμε μαλλιά κουβάρια

α) Όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια με αποκλειστικές χρήσεις της πιλοτής, κάθε διαμέρισμα δικαιούται  μια θέση αν την βρει μη κατειλημμένη και ποτέ δύο πχ αν το διαμέρισμα είναι μεγάλο σε σχέση με ένα μικρό;

β) Αν σε ένα διαμέρισμα υπάρχουν πολλοί ένοικοι με αυτοκίνητο, δικαιούνται μια θέση συνολικά ακόμα και αν είναι πχ φιλοξενούμενοι όπως παιδιά και όχι ιδιοκτήτες;

γ) Κάποιος 'έξυπνος' είπε οτι εμείς ως ζευγάρι είμαστε δύο συνιδιοκτήτες σε ένα διαμέρισμα, άρα δικαιούμαστε 2 θέσεις στάθμευσης συνολικά. Ισχύει αυτό;

Προφανώς οι θέσεις στην πιλοτή δεν φτάνουν για όλα τα διαμερίσματα και θα είναι όποιος προλάβει.

Που να βρω την νομοθεσία για να μπορώ να την δείχνω σε όσους γείτονες με αμφισβητούν;

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Krusty είπε

Να ρωτήσω επειδή αφορά την πιλοτή μας και ίσως γίνουμε μαλλιά κουβάρια

α) Όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια με αποκλειστικές χρήσεις της πιλοτής, κάθε διαμέρισμα δικαιούται  μια θέση αν την βρει μη κατειλημμένη και ποτέ δύο πχ αν το διαμέρισμα είναι μεγάλο σε σχέση με ένα μικρό;

β) Αν σε ένα διαμέρισμα υπάρχουν πολλοί ένοικοι με αυτοκίνητο, δικαιούνται μια θέση συνολικά ακόμα και αν είναι πχ φιλοξενούμενοι όπως παιδιά και όχι ιδιοκτήτες;

γ) Κάποιος 'έξυπνος' είπε οτι εμείς ως ζευγάρι είμαστε δύο συνιδιοκτήτες σε ένα διαμέρισμα, άρα δικαιούμαστε 2 θέσεις στάθμευσης συνολικά. Ισχύει αυτό;

Προφανώς οι θέσεις στην πιλοτή δεν φτάνουν για όλα τα διαμερίσματα και θα είναι όποιος προλάβει.

Που να βρω την νομοθεσία για να μπορώ να την δείχνω σε όσους γείτονες με αμφισβητούν;

α) δε γινεται αυτο εκτος και ειναι παρανομα οποτε μπλεξατε

β) αν γραφει το συμβολαιο αγορας του σπιτιου 1 θεση μπορει οποιοσδηποτε απο αυτο το σπιτι να βαλει ενα αυτοκινητο 

γ) αστειο (οσα γραφει το συμβολαιο αγορας του σπιτιου)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@adi32

Αφού σε ευχαριστίσω για την απάντηση, να αναφέρω οτι είμαστε πολυκατοικία του 1991, τότε που δεν λύνανε και πολλοί το θέμα με τα συμβόλαια και αποκλειστικές χρήσεις κοινόκτητου χώρου πιλοτής. Άρα έχουμε τύπου ανοιχτή πιλοτή από μία θέση αν την προλάβει κάθε διαμέρισμα, αρκεί να είναι ένοικος και όχι αναγκαστικά ιδιοκτήτης, σύμφωνα με όσα μου επιβεβαιώνεις κι εσύ.

Ηδη ο ένας παραπονιέται οτι αν ένα διαμέρισμα έχει τρία αυτοκίνητα εγώ που να προλάβω να πάρω θέση με το ένα. Αλλός ένοικος λέει εμείς είμαστε ενα διαμέρισμα εξ αδιαιρέτου με δύο ιδιοκτήτες, αρα και τα δύο μέσα στην πιλοτή αν προλάβουμε. Κάπου βρήκα νομο και θα τον αναρτήσω, οτι στον νομό Αττικής έχουμε μία θέση απο 1 έως 100τμ καθαρής ιδιοκτησίας και μετα 2 θέσεις αν ξεπερνά το διαμέρισμα τα 100 τμ.

Επεξεργασία: Η τελευταία μου πρόταση για τον νομό Αττικής ήταν λάθος τελικά.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Krusty είπε

@adi32

Αφού σε ευχαριστίσω για την απάντηση, να αναφέρω οτι είμαστε πολυκατοικία του 1991, τότε που δεν λύνανε και πολλοί το θέμα με τα συμβόλαια και αποκλειστικές χρήσεις κοινόκτητου χώρου πιλοτής. Άρα από μία θέση αν την προλάβει κάθε διαμέρισμα, αρκεί να είναι ένοικος και όχι αναγκαστικά ιδιοκτήτης, σύμφωνα με όσα μου επιβεβαιώνεις κι εσύ.

Ηδη ο ένας παραπονιέται οτι αν ένα διαμέρισμα έχει τρία αυτοκίνητα εγώ που να προλάβω να πάρω θέση με το ένα. Αλλός ένοικος λέει εμείς είμαστε ενα διαμέρισμα εξ αδιαιρέτου με δύο ιδιοκτήτες, αρα και τα δύο μέσα στην πιλοτή αν προλάβουμε. Κάπου βρήκα νομο και θα τον αναρτήσω, οτι στον νομό Αττικής έχουμε μία θέση απο 1 έως 100τμ καθαρής ιδιοκτησίας και μετα 2 θέσεις αν ξεπερνά το διαμέρισμα τα 100 τμ.

Δεν νομίζω να κερδίσεις κάτι απλά αναρτώντας την νομοθεσία. Αυτός ο οποίος βάζει με δική του ερμηνεία 3(!!) αμάξια θα συνεχίσει να το κάνει. Και το επιβεβαιώνουν αυτό που λέω αυτά που αναφέρεις περί εξ αδιαιρέτου. Είναι παράλογο, δεν αβγατιζουν οι θέσεις όπως οι ιδιοκτήτες. Δεν θέλει πολύ σκέψη και πουλάνε τρέλα. 

Όσο είναι θολό το θέμα θα υπάρχουν αυτά. Βρεθείτε 4-5 λογικοί ιδιοκτήτες και ξεδιαλυνετε το μαζι νομικά.

Αν νοικιάζετε γκρίνια στον ιδιοκτήτη. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια τετραόροφη πολυκατοικία είμαστε. Τέσσερεις θέσεις στάθμευσης και επτά αυτοκίνητα ενοίκων. Προφανώς αν πάμε σε δικηγόρο να μας βοηθήσει ή 'δίκαια απάντηση' του δικηγόρου θα είναι εξαρτημένη από το πιανου φίλος είναι ο δικηγόρος. Εμένα ήδη με κάλυψαν οι απαντήσεις σας βέβαια.

'κάθε συνιδιοκτήτης δικαιούται έναν χώρο στάθμευσης.'

Σύμφωνα με το παρακάτω

https://polikatikia.gr/nomika/parking-se-piloti-polukatoikias-ti-ishuei-kai-ti-ohi/

Και τα τρία δεν τα βάζει μέσα ταυτόχρονα ο ένας ένοικος, αλλά λέει ο άλλος που να προλάβω την μία θέση όταν ο άλλος την παίρνει στατιστικά σχεδόν πάντα με 1 από τα τρια αμάξια του. Ίσως αν βρίσκαμε ακριβώς τον πολεοδομικό νόμο να καταλήξουμε, γιατί κι ο άλλος ιδιοκτήτης έχει απαίτηση για 1 διαμέρισμα με δύο ξεχωριστές θέσεις στάθμευσης, χωρίς να υπάρχει τίποτα στα συμβόλαια. Το τραβάνε όλοι στα άκρα ήδη.

Αυτό που έγγραφα για τα 100τμ μετρα στον νομό Αττικής είναι πατάτα. Εγώ δεν κατάλαβα καλά. Ο νόμος γράφει για ελάχιστες θέσεις στάθμευσης ανά επιφάνεια κτιρίου και εγώ το παρερμήνευσα σε ανα ιδιοκτησία. Αρα 1 διαμέρισμα -> 1 θέση στάθμευσης και ας είναι και ρετιρέ.

'Κατοικία: μια (1)  θέση στάθμευσης ανά 100 τμ επιφανείας κτιρίου. Πάντως ο αριθμός θέσεων που προκύπτει δεν μπορεί να είναι μικρότερος της μιας θέσης ανά διαμέρισμα ή ανά κατοικία.'

https://www.e-nomothesia.gr/kat-periballon/oikodomes/proedriko-diatagma-111-2004-phek-76a-5-3-2004.html

Οι μόνες σχετικές νομοθεσίες που βρήκα είναι του δικηγόρου Δημήτρη εδώ:

https://www.michanikos.gr/forums/topic/35376-θέσεις-στάθμευσης-πως-επηρεάζουν-την-αλλαγή-χρήσης/page/5/

Επεξ/σία από Krusty

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...