Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαθέτω την πολυτέλεια να έχω μια έξτρα θέση πάρκινγκ στην πυλωτη της πολυκατοικίας που μένω. Η χρήση της είναι βοηθητική, για καλεσμένους ή για ταχύτητα όταν σκοπεύω να φύγω ξανά σύντομα και δεν το βάζω στην υπόγεια που έχω. Οι θέσεις είναι ονοματισμενες ξεκάθαρα και στα καταστατικά και όσοι μενού στη πολυκατοικία τις γνωρίζουμε. 

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει κάποιος έξυπνος που βάζει το αμάξι του στη θέση αυτή. Όχι πάντα αλλά συστηματικά καμία 10 φορές το μηνα. Ακόμα και για όλη τη νύχτα. 

Έχω αφήσει σημειώματα έχω σηκώσει υαλοκαθαριστήρες αλλά εκείνος εκεί. Και επειδή δημιουργούνται τετελεσμένα σε αυτά προσπαθώ να το ξεκοψω. Δεν μπορώ να βρω ποιος ειναι μιας και θα πρέπει να χτυπάω καμία 30αρια θυροτηλεφωνα μέσα στη νύχτα. 

Μπορώ να φέρω τροχαία να το σηκώσει η κάτι τέτοιο;

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, smpt είπε

δεν θα κανει τιποτα η τροχαία. θα σου πει να κανεις μήνυση.

βαλε κατι τετοιο
https://www.skroutz.gr/s/23462327/Mpara-Stathmeysis-PARK-BLA.html

Το σκέφτηκα αλλά αυτό καταργεί την βολικοτητα δυστυχώς.

Με βλέπω να βαράω θυροτηλεφωνα.

Δημοσ.

για ποια βολικότητα μιλάς? ξεκλειδώνει σε 10 δεύτερα....

βαριέσαι να βγεις από το αμάξι αλλά θα χτυπήσεις 30 κουδούνια με αμφίβολο αποτέλεσμα γιατί προφανώς και παρατήρηση να του ςκάνεις θα σε γειώσει όπως το κάνει και τώρα.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν μπορείς να βάλεις τέτοιο πράμα γιατί:

https://www.taxheaven.gr/news/43784/oi-oeseis-staomeyshs-sthn-pylwth-sto-ypogeio-ston-akalypto-xwro-ti-isxyei-sto-e9

εδώ λέει ότι : Το ιδιόκτητο parking απαγορεύεται ρητά στην πυλωτή. Οι συνιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας, μπορούν να καθορίσουν συγκεκριμένους ανοικτούς χώρους για στάθμευση στην πιλοτή, που θα ανήκουν στην αποκλειστική τους χρήση (όχι ιδιοκτησία). Οι θέσεις στάθμευσης της περίπτωσης αυτής δεν γράφονται στο Ε9.

πιο κάτω: Με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ή με χωριστό συμβόλαιο μπορεί να καθορίζεται ποιος θα παρκάρει νόμιμα στην πιλοτή και σε ποιον ανήκουν οι θέσεις στάθμευσης ή με χωριστό συμβόλαιο. Αν δεν γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε ισχύει ο νόμος, δηλαδή, θα έχουν δικαίωμα στάθμευσης όλοι, όπου να' ναι, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις.

με άλλα λόγια έχει μπλέξει και σε βλέπω να χάνεις την θέση...εκτός και αν βρεις δεύτερο αμάξι και το κατσικώσεις εκεί....

καλό διάβασμα...

Επεξ/σία από kokos23
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Εγω πάντως μια φορά (από τις πολλες) που είχε παρκάρει η κοπέλα του γείτονα μου στο πάρκινγκ μου, (ενώ του είχα πει πολλές φορές να το παρκάρει το ρημάδι το Smart λίγο καλύτερα για να χωράμε και οι δυο στην τελική αντι απλα να τραβαει χειρόφρενο στην μεση του πάρκινγκ) και του χτυπούσα το κουδούνι και δεν κατεβαινε να το ισιώσει, την έκλεισα και την άφησα όλο το βράδυ παρόλο που μου χτυπούσε μετά από κάνα δίωρο. 

Δεν το ξαναέβαλε 😛

• Like 20
  • Thanks 1
  • Haha 4
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, kokos23 είπε

δεν μπορείς να βάλεις τέτοιο πράμα γιατί:

https://www.taxheaven.gr/news/43784/oi-oeseis-staomeyshs-sthn-pylwth-sto-ypogeio-ston-akalypto-xwro-ti-isxyei-sto-e9

εδώ λέει ότι : Το ιδιόκτητο parking απαγορεύεται ρητά στην πυλωτή. Οι συνιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας, μπορούν να καθορίσουν συγκεκριμένους ανοικτούς χώρους για στάθμευση στην πιλοτή, που θα ανήκουν στην αποκλειστική τους χρήση (όχι ιδιοκτησία). Οι θέσεις στάθμευσης της περίπτωσης αυτής δεν γράφονται στο Ε9.

πιο κάτω: Με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας ή με χωριστό συμβόλαιο μπορεί να καθορίζεται ποιος θα παρκάρει νόμιμα στην πιλοτή και σε ποιον ανήκουν οι θέσεις στάθμευσης ή με χωριστό συμβόλαιο. Αν δεν γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο, τότε ισχύει ο νόμος, δηλαδή, θα έχουν δικαίωμα στάθμευσης όλοι, όπου να' ναι, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις.

με άλλα λόγια έχει μπλέξει και σε βλέπω να χάνεις την θέση...εκτός και αν βρεις δεύτερο αμάξι και το κατσικώσεις εκεί....

καλό διάβασμα...

Αυτό ισχύει στις περιπτώσεις που στα σχέδια/κάτοψη της πολυκατοικίας δε ορίζεται ποιος χώρος προορίζεται για ποιο διαμέρισμα. Υπάρχουν πολυκατοικίες που εκ κατασκευής τους φαίνεται στην κάτοψη πχ ότι από εδώ μέχρι εδώ είναι χώρος στάθμευσης του διαμερίσματος Α1, από εδώ μέχρι εδώ του Β3 κλπ κλπ.

• Like 8
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, afentiko είπε

Αυτό ισχύει στις περιπτώσεις που στα σχέδια/κάτοψη της πολυκατοικίας δε ορίζεται ποιος χώρος προορίζεται για ποιο διαμέρισμα. Υπάρχουν πολυκατοικίες που εκ κατασκευής τους φαίνεται στην κάτοψη πχ ότι από εδώ μέχρι εδώ είναι χώρος στάθμευσης του διαμερίσματος Α1, από εδώ μέχρι εδώ του Β3 κλπ κλπ.

Αυτο ακριβώς έχουμε και εμεις.

40 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

για ποια βολικότητα μιλάς? ξεκλειδώνει σε 10 δεύτερα....

βαριέσαι να βγεις από το αμάξι αλλά θα χτυπήσεις 30 κουδούνια με αμφίβολο αποτέλεσμα γιατί προφανώς και παρατήρηση να του ςκάνεις θα σε γειώσει όπως το κάνει και τώρα.

Κατέβα, ξεκλειδωσε, οχι το κλειδι ειναι στο αλλο αμαξι, βγες ξανακλειδωσε. Καταλαβαινεις οτι ειναι ενα εξτρα βημα. Επισης σε επισκέπτη που θα του πω να παρκαρει εκει θα πρέπει να κατεβαινω να ξεκλειδωνω.

12 λεπτά πριν, stormrain είπε

Εγω πάντως μια φορά (από τις πολλες) που είχε παρκάρει η κοπέλα του γείτονα μου στο πάρκινγκ μου, (ενώ του είχα πει πολλές φορές να το παρκάρει το ρημάδι το Smart λίγο καλύτερα για να χωράμε και οι δυο στην τελική αντι απλα να τραβαει χειρόφρενο στην μεση του πάρκινγκ) και του χτυπούσα το κουδούνι και δεν κατεβαινε να το ισιώσει, την έκλεισα και την άφησα όλο το βράδυ παρόλο που μου χτυπούσε μετά από κάνα δίωρο. 

Δεν το ξαναέβαλε 😛

Μαζι σου, αλλα αν παρκάρει αυριο αυτη και σε κλεισει και δεν απαντα?  Μεταεχεις πόλεμο

Δημοσ.

Γιατί όταν παρκάρει στη θέση σου δεν πας με το αμάξι από πίσω, και καλά να θες να μπεις εσύ στη θέση, και να κάτσεις να κορνάρεις επί 5 λεπτά? Να βγουν όλοι στα μπαλκόνια και αν δεν κατέβει κανείς πάρε την αστυνομία και πες έχει μπει ένα αμάξι παράνομα στην πολυκατοικία μας και μου έχει πάρει τη θέση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εμείς στην πολυκατοικία έχουμε 2 θέσεις πυλωτής δικές μας (και άλλες 2 ο γείτονας). Τα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν έχουν καμία (γιατί είναι μπρος πίσω και δεν θα γινόταν, θα θέλαμε παρκαδόρο). Επειδή είναι κέντρο πολλές φορές έρχονται άσχετοι (όχι από την πολυκατοικία) και παρκάρουν με το έτσι θέλω για να πάνε να ψωνίσουν. Μια φορά το έβαλα μπροστά, κλείδωσα και έφυγα. Κοπανιόταν μια ώρα μέχρι να κατέβω και να τον αφήσω να φύγει. Στην αρχή φώναζε, μετά που του είπα ότι έχω καλέσει την αστυνομία για καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας με παρακαλούσε να τον αφήσω να φύγει. Ο γείτονας έχει όντως βάλει την παραπάνω μπάρα και όντως κάνει δουλειά. Το σκέφτομαι και εγώ αλλά σκέφτομαι πιο πολύ κάποια που να είναι ηλεκτρική και να ανεβοκατεβαίνει αυτόματα.

https://www.skroutz.gr/s/31255456/Mpara-Stathmeysis-LD005.html

Πάντως προσωπικά αν κάποιος γείτονας (εντός της πολυκατοικίας) θέλει να τον εξυπηρετήσω (π.χ. να σταθμεύσει για λίγο κλπ) δεν το αρνούμαι. Είμαστε 5 όλοι κι όλοι και αν δεν τα έχουμε και καλά μεταξύ μας...

Επεξ/σία από m3ltd0wn
  • Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν, το ιδιο θέμα ειχα κι εγω παλαιότερα σε διαμέρισμα που νοικιαζα.

Οι "εξυπνάκιδες" που έρχονται και παρκάρουν, έχουν συνηθως έτοιμη τη δικαιολογία τυπου "δειξε μου το συμβολαιο που αναφέρει οτι ειναι δικό σου".

Ειχαν καλέσει αστυνομία για έναν που το ειχε παρατήσει 2 μέρες σε θέση άλλου και η αστυνομία, κατέγραψε το γεγονός, πήρε πινακίδες, αλλά έμαθα οτι ζητησε να δει οτι οντως η θέση ηταν αυτου που το ισχυριζοταν.

Οποτε ναι, η λυση για να γλιτωνει κανεις απο τους πονηρους ειναι η μπάρα

Δημοσ.
2 hours ago, afentiko said:

Αυτό ισχύει στις περιπτώσεις που στα σχέδια/κάτοψη της πολυκατοικίας δεν ορίζεται ποιος χώρος προορίζεται για ποιο διαμέρισμα. Υπάρχουν πολυκατοικίες που εκ κατασκευής τους φαίνεται στην κάτοψη πχ ότι από εδώ μέχρι εδώ είναι χώρος στάθμευσης του διαμερίσματος Α1, από εδώ μέχρι εδώ του Β3 κλπ κλπ.

Όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...