somt Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Φεύγουν τα δεδομένα μου πχ ένα βιβλίο που γράφω ή ένα απόρρητο excel? Όχι; Ευχαριστώ Δεν ξέρω γιατί κανείς τον ηρακλη πουμαρο με τις προθέσεις μου, εγώ απλά φέρνω τον αντίλογο στο "η ms μας βλέπει από τις κάμερες όταν κατουραμε" που φοριέται πολύ τελευταία όπως μπορείς να παρατηρήσεις και σε αυτό εδώ το νήμα Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από somt
manolis940 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 2 ώρες πριν, somt είπε Φεύγουν τα δεδομένα μου πχ ένα βιβλίο που γράφω ή ένα απόρρητο excel? Όχι; Ευχαριστώ Δεν ξέρω γιατί κανείς τον ηρακλη πουμαρο, εγώ απλά φέρνω τον αντίλογο στο "η ms μας βλέπει από τις κάμερες όταν κατουραμε" που φοριέται πολύ τελευταία όπως μπορείς να παρατηρήσεις και σε αυτό εδώ το νήμα Ήρθες να ακούσεις τι λέμε ή να μας καπελώσεις ότι διαβάζεις στις μανούλες του facebook; Εδώ μιλάμε αν μπορείς συγκεντρώσου. Δεν σου λέμε εξωγήινα πράγματα ότι πχ κάποιος στην microsoft κάθεται και βλέπει την κάμερα σου αλλά ότι πολλά δεδομένα, απ' το τι πληκτρολογείς, απ' τις συνήθειες σου, σου εξηγούμε πόσο επικύνδινο είναι όλο αυτό και εσύ έρχεσαι να μας τσουβαλιάσεις με τις μανούλες;
somt Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) εδώ τα διαβαζω, στο insomnia.gr, σε καθε Νέο με κάτι καινούργιο που παρουσιάζουν τα Windows (recall ας πούμε) οπότε θεώρησα σωστό να πω την άποψη μου εδώ και όχι σε κάποιο άλλο site που φαντάζεσαι τωρα αν τα λες κι εσύ προσωπικά ή όχι, δεν κρατάω λογαριασμό, ούτε με ενδιαφερει Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από somt
manolis940 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 22 λεπτά πριν, somt είπε εδώ τα διαβαζω, στο insomnia.gr, σε καθε Νέο με κάτι καινούργιο που παρουσιάζουν τα Windows (recall ας πούμε) οπότε θεώρησα σωστό να πω την άποψη μου εδώ και όχι σε κάποιο άλλο site που φαντάζεσαι τωρα αν τα λες κι εσύ προσωπικά ή όχι, δεν κρατάω λογαριασμό, ούτε με ενδιαφερει Οκ. Τώρα όλα βγάζουν νόημα.
MikeKata Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 4 hours ago, somt said: Φεύγουν τα δεδομένα μου πχ ένα βιβλίο που γράφω ή ένα απόρρητο excel? Όχι; Ευχαριστώ Δεν ξέρω γιατί κανείς τον ηρακλη πουμαρο με τις προθέσεις μου, εγώ απλά φέρνω τον αντίλογο στο "η ms μας βλέπει από τις κάμερες όταν κατουραμε" που φοριέται πολύ τελευταία όπως μπορείς να παρατηρήσεις και σε αυτό εδώ το νήμα Λάθος. Δε φέρνεις αυτό τον αντίλογο. Ζήτησες "μελέτες", ειρωνευόμενος το "FUD", σου ποσταρουν μελέτες και συνεχίζεις να απαντάς με γελοίες φράσεις "φεύγουν τα δεδομένα μου", "ο άλλος λέει ότι του κουνάει το ποντίκι από τα κεντρικά" κλπ γιατί είναι τα μόνα "επιχειρήματα" που έχεις να αντιτάξεις προσπαθώντας να υπερασπιστείς μια εταιρεία που σου επιβάλλει ανούσιο data collection. Δεν κατανοείς ότι, ως χρήστης, τα συμφέροντα σου στο συγκεκριμένο ζήτημα έρχονται σε αντίθεση με την εταιρία. Είναι θεμιτό να μη γνωρίζεις πέντε πράγματα, αλλά το να προσπαθείς να γελοιοποιήσεις το data collection χωρίς να γνωρίζεις τι insights μπορούν να βγουν από συνδυασμό usage patterns και "αθώων" δεδομένων τηλεμετρίας, είναι τουλάχιστον αστείο. Εσένα μπορεί να μη σε ενδιαφέρει και να σου αρέσει να έχεις μέχρι και την τηλεμετρία στο wireless λαμπάκι της τουαλέτας ανοιχτή. Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι έτσι. 2 hours ago, somt said: εδώ τα διαβαζω, στο insomnia.gr, σε καθε Νέο με κάτι καινούργιο που παρουσιάζουν τα Windows (recall ας πούμε) Έχεις δίκιο. Δεν είχαμε δίκιο όλοι (στο Insomnia και παντού) που την κράξαμε και αναγκάστηκε να υποχωρήσει θέτοντας κρυπτογράφηση στο Recall και άλλες δικλείδες, δεν είχαν δίκιο όλοι οι cyber security analysts που φώναζαν ότι είναι τεράστια τρύπα. Όλοι είμαστε τεχνοφοβικοί και ζούμε σε σπηλιές. https://www.theregister.com/2024/06/04/microsoft_analysts_recall/ Γελοίο να λέγονται αυτά σε τεχνολογικο forum. Υπάρχει διαφορά στο "ξέρω να χρησιμοποιώ την τεχνολογία" με το "με χρησιμοποιεί η τεχνολογία". 2
somt Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες το FUD είναι δυσανάλογο με την τρεχουσα κατάσταση του telemetry στα Windows. To recall που ορθά εγινε τόσος ντόρος ήταν half-baked δίνοντας την αίσθηση ότι ήθελαν να προλάβουν να το παρουσιάσουν μαζί με τους snapdragon και το copilot PC, λες και θα ξεφευγαν με τις τρύπες που είχε και το πως λειτουργούσε. η γενική πεποιθηση είναι ότι κλέβουν τα αρχεία μας και μας βλέπουν απ'τις κάμερες, σε αυτό αντιτίθεμαι. Τώρα αν καποιοι νομίζετε ότι απευθύνομαι σε εσάς προσωπικα δεν ειναι δικό μου πρόβλημα Το privacy statement της MS εφόσον δεχτούμε οτι ειναι αληθες, είναι το παρακάτω https://www.microsoft.com/en-gb/privacy/privacystatement https://support.microsoft.com/en-us/windows/diagnostics-feedback-and-privacy-in-windows-28808a2b-a31b-dd73-dcd3-4559a5199319 https://learn.microsoft.com/en-us/windows/privacy/diagnostic-data-viewer-overview
MikeKata Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 7 hours ago, somt said: η γενική πεποιθηση είναι ότι κλέβουν τα αρχεία μας και μας βλέπουν απ'τις κάμερες, σε αυτό αντιτίθεμαι. Όχι, δεν είναι αυτή η γενική πεποίθηση. Αυτό κατάλαβες. Έχει διαφορά. Τόσοι και τόσοι εδώ σου εξηγούμε το πώς το "αθώο telemetry" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς μέσω συνδυασμό όλων των δεδομένων. Απαντάς σε εμάς, ζητώντας μελέτες (τις οποίες απορρίπτεις με το επιχείρημα "δε με νοιάζει"), όχι μόνο στον τύπο που λέει για πλάκα ότι μας κουνάνε το ποντίκι από τα κεντρικά. Εσύ ο ίδιος χρησιμοποίησες ως παράδειγμα FUD το Recall 10 hours ago, somt said: εδώ τα διαβαζω, στο insomnia.gr, σε καθε Νέο με κάτι καινούργιο που παρουσιάζουν τα Windows (recall ας πούμε) Που ήταν, όχι απλά half baked, αλλά ένα ξεκάθαρο ξέφραγο αμπέλι με ένα φάκελο στο λειτουργικό σου χωρίς κρυπτογράφηση (όχι ότι τώρα είναι πολύ καλύτερο αλλά είναι άλλη κουβέντα αυτή) και μόλις σου το αναφέραμε, το άλλαξες στο "ήταν half baked" (κάπως πρέπει να συμβιβαστούμε). 7 hours ago, somt said: Το privacy statement της MS εφόσον δεχτούμε οτι ειναι αληθες, είναι το παρακάτω https://www.microsoft.com/en-gb/privacy/privacystatement https://support.microsoft.com/en-us/windows/diagnostics-feedback-and-privacy-in-windows-28808a2b-a31b-dd73-dcd3-4559a5199319 https://learn.microsoft.com/en-us/windows/privacy/diagnostic-data-viewer-overview Πάμε πάλι, για χιλιοστή φορά, τώρα πιο συμπυκνωμένα: 1. Πλήρωσες για ένα προϊόν για να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα χρήσης σου για διαφημίσεις μέσα σε αυτό (σου το λέει μέσα στα link που έστειλες). Δεν είναι ούτε subscription model, ούτε δωρεάν για να το αποδεχεσαι. Το πλήρωσες άμεσα ή έμμεσα. Αυτό εγώ και τεράστια βάση του usee base, δεν το αποδεχόμαστε. 2. Τα δεδομένα σου από το "αθώο telemetry" μπορούν να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν σε διάφορου τύπου επιθέσεις ή κατανόηση των usage pattern σου. Abusing Windows Telemetry for Persistence Κούρασε να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Και δε χρειάζεται να είμαστε τίποτα κυβερνητικοί αξιωματουχοι για να ενδιαφερόμαστε για τα δεδομένα μας. Φαντάζομαι στο σπίτι σου έχεις κουρτίνες, αν και δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Αυτή η άκρατη διακίνηση δεδομένων που έχει κανονικοποιηθεί στις μέρες μας με την πρόφαση ότι είναι απαραίτητα για να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες, είναι γελοία. Μια χαρά μπορείς να είσαι στην αιχμή των εξελίξεων χωρίς να διακινούνται τα δεδομένα σου από δω κι από κει. 1
somt Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Διαφωνούμε στο ποια εικόνα εκφράζεται σε κάθε θέμα windows, ό,τι παρατηρεί ο καθένας Οι πεποιθήσεις που μου χρεώνεις περί ιδιωτικότητας είναι δικές σου υποθέσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα