Moderators Malthador Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 10 minutes ago, Hot_Wolf said: Μάλλον χρεώθηκε ο λογαριασμός. Πρέπει να έχει ξαναγίνει μία φορά παλιότερα, αλλά πάει καιρός και ήταν για πολύ μικρό ποσό. Δεν υφίσταται «μάλλον» στο «χρεώθηκε ο λογαριασμός». Αν έχει χρεωθεί ο λογαριασμός, τότε θα φαίνεται στις κινήσεις του λογαριασμού. Μπες μέσα στον λογαριασμό και πες μας τι λογιστικό και τι διαθέσιμο υπόλοιπο βγάζει. Και μετά μπες στην χρεωστική σου και δες τις εγκρίσεις που έχουν δοθεί.
Hot_Wolf Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν υφίσταται «μάλλον» στο «χρεώθηκε ο λογαριασμός». Αν έχει χρεωθεί ο λογαριασμός, τότε θα φαίνεται στις κινήσεις του λογαριασμού. Μπες μέσα στον λογαριασμό και πες μας τι λογιστικό και τι διαθέσιμο υπόλοιπο βγάζει. Και μετά μπες στην χρεωστική σου και δες τις εγκρίσεις που έχουν δοθεί. Διαθέσιμο λέει τα 10 ευρώ. Λογιστικό λέει πολύ μεγάλο ποσό. Λέει τα ποσά που έγιναν οι αγορές αυτόν τον μήνα. Συνοψίζοντας, τα ενδεχόμενα είναι τα εξής: 1. Έγιναν οι αγορές επί πιστώσει, αφήνει δηλαδή το PayPal να κάνεις αγορές ακόμη κι αν δεν έχεις χρήματα πουθενά. 2. Χρεώθηκε ο λογαριασμός αυτά τα χρήματα. Θα φανεί σε 1-2 μέρες, όπως αν θυμάμαι καλά είχε ξαναγίνει παλιότερα. Θα δείχνει αρνητικό balance. Το PayPal αισθάνθηκε ότι επειδή είναι ακόμη στο δρόμο μπορούν να ξοδευτούν. Ενώ είχαν μπει πολύ πριν από το χρονικό διάστημα που είχε θέσει (1-2 μέρε), μέσα σε 9 ώρες είχαν μεταφερθεί. 3. Είχε κάποιο bug η σελίδα που έκανα τις παραγγελίες, πολύ χλωμό όμως. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από Hot_Wolf 1
StamTheMan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Malthador είπε Δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο. 4 ώρες πριν, stormrain είπε Δεν εχω ακουσει το ΡΡ να κανει τιποτα επι πιστωσει. Εχω πληρωσει efood ετσι. Δεν ειχα καταλαβει οτι ειχε γινει ετσι,νομιζα οτι ειχα υπολοιπο στο συνδεδεμενο λογαριασμο. Πληρωθηκε επι πιστωσει,δεν ειχα ιδεα οτι χρωστουσα και ετσι κλειδωθηκε ο λογαριασμος. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2024 από StamTheMan 1
Hot_Wolf Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Εχω πληρωσει efood ετσι. Δεν ειχα καταλαβει οτι ειχε γινει ετσι,νομιζα οτι ειχα υπολοιπο στο συνδεδεμενο λογαριασμο. Πληρωθηκε επι πιστωσει,δεν ειχα ιδεα οτι χρωστουσα και ετσι κλειδωθηκε ο λογαριασμος. Kι εγώ από efood πήρα! Το θέμα είναι γιατί δεν τα τράβηξε ποτέ από τον λογαριασμό τα χρήματα; Είχα 30 ευρώ στην κάρτα, έπειτα από το withdraw. Ήταν μέσα μπήκα στο web banking. Έκανα παραγγελία 10.50 και μετά πήρα απ' το aliexpress 19 ευρώ παραγγελία. Και σκεφτόμουν συνέχεια ή στο alie το χρέωσαν μισή τιμή, ή δεν πληρώθηκε το efood. Μετά από 1 ώρα εμφανίστηκε η αγορά στο webbanking η παραγγελία από το aliexpress. Kαι λέω κάτι δεν πάει καλά στα σίγουρα πλέον. Να που όμως μετά, είχα 10 ευρώ μέσα στη τράπεζα. Και παρήγγειλα ξανά 8 ευρώ παραγγελία, φτάναν τα χρήματα. Αλλά πάλι επί πιστώσει έγινε η παραγγελία. Αυτό οφείλεται στο ότι έκανα withdraw και δεν πρόλαβαν καλά καλά να μπουν τα χρήματα και έγινε μπέρδεμα στο σύστημα; Ή όντως το efood έχει συμφωνία με το paypal να παίρνεις επί πιστώσει; Πριν λίγους μήνες ένας φίλος μου έστειλε 250 ευρώ να πάρουμε κάτι από το Ebay, μου στέλνει 250 ευρώ και δεν μπορούσα να κάνω την παραγγελία με τίποτα. Ρωτούσαμε από εδώ, ρωτούσαμε από εκεί, ΤΙΠΟΤΑ. Είχαμε βγει εκτός εαυτού και οι δύο. Εν τέλει βρήκα τι έφταιγε. Ήθελε ένα μικρό πόσο επιπλέον να υπάρχει στην τράπεζα (όσο κι αν ακούγεται περίεργο), έβαλα άλλα 10 ευρώ και μετά την δέχτηκε κανονικά την παραγγελία, (έμειναν τα 10 ευρώ ακλόνητα). Τρελή βλακεία αυτό με την επί πιστώσει αγορά από το efood. Πραγματικά. Αυτό που με ανακουφίζει αρκετά είναι ότι υπάρχει και άλλος παθών. Γιατί δεν θα με πίστευε κανένας, και ναι κάποιες φορές όλα τα ακραία σε εμένα τυχαίνουν και άντε να σε πιστέψει κάποιος ότι όντως είναι αλήθεια αυτό που του περιγράφεις, όπως έγινε και με τα μέλη της σελίδα που απάντησαν παραπάνω. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ισχύει παντού αυτό πλέον; Ότι μπορείς να κάνεις αγορές επί πιστώσει αν δεν επαρκεί το υπόλοιπο; Αν είναι δυνατόν. Θα χαθεί η μπάλα τελείως με αυτόν το τρόπο. Ειδικά αν κάνει κάποιος αρκετές αγορές πρέπει να προσέχει συνέχεια τι γίνεται με τα ποσά και να μην χρωστάει, γιατί αν κλειδωθεί τρέχα γύρευε μετά. Και τώρα ξεφουρνίζεται ότι πιστώνεσαι μέσω Paypal. 🫠 Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2024 από Hot_Wolf
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Το δοκίμασα μόλις τώρα. Άφησα 1 ευρώ στο λογαριασμό της χρεωστικής μου και έβαλα 4 ευρώ παραγγελία. Επέλεξα πληρωμή μέσω Paypal, όπου είχα αφήσει μόνο την συγκεκριμένη κάρτα μέσα και όπως ήταν αναμενόμενο η παραγγελία απέτυχε. Το δοκίμασα και με απευθείας πληρωμή με την ίδια κάρτα στο efood και επίσης απέτυχε η παραγγελία. Άρα αν μπορούσε ένας άνθρωπος να ψωνίσει επί πιστώσει από το Paypal, τότε θα μπορούσαμε όλοι. Ξαναλέω, δεν γίνεται να πληρώσεις χωρίς να έχεις χρήματα μέσα στο λογαριασμό σου, το Paypal δεν δίνει επιλογή να ψωνίζεις επί πιστώσει στο κατάστημα και ζητάει έγκριση από την τράπεζα για να τραβήξει χρήματα κάθε φορά. Η τράπεζα με την σειρά της δεν δίνει έγκριση αν δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο μέσα. 6 hours ago, StamTheMan said: Εχω πληρωσει efood ετσι. Δεν ειχα καταλαβει οτι ειχε γινει ετσι,νομιζα οτι ειχα υπολοιπο στο συνδεδεμενο λογαριασμο. Πληρωθηκε επι πιστωσει,δεν ειχα ιδεα οτι χρωστουσα και ετσι κλειδωθηκε ο λογαριασμος. Γιατί κλειδώθηκε ο λογαριασμός σου; Τι αιτιολογία σου έδωσαν; Γίνε λίγο πιο αναλυτικός. 4 hours ago, Hot_Wolf said: Αυτό οφείλεται στο ότι έκανα withdraw και δεν πρόλαβαν καλά καλά να μπουν τα χρήματα και έγινε μπέρδεμα στο σύστημα; Ή όντως το efood έχει συμφωνία με το paypal να παίρνεις επί πιστώσει; Πριν λίγους μήνες ένας φίλος μου έστειλε 250 ευρώ να πάρουμε κάτι από το Ebay, μου στέλνει 250 ευρώ και δεν μπορούσα να κάνω την παραγγελία με τίποτα. Ρωτούσαμε από εδώ, ρωτούσαμε από εκεί, ΤΙΠΟΤΑ. Είχαμε βγει εκτός εαυτού και οι δύο. Εν τέλει βρήκα τι έφταιγε. Ήθελε ένα μικρό πόσο επιπλέον να υπάρχει στην τράπεζα (όσο κι αν ακούγεται περίεργο), έβαλα άλλα 10 ευρώ και μετά την δέχτηκε κανονικά την παραγγελία, (έμειναν τα 10 ευρώ ακλόνητα). Περίεργο και αυτό, δεν το έχω ξανακούσει. Εγώ ξέρω ότι όταν έχεις 250 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ψωνίσεις 250 ευρώ πράγματα. Μήπως ο φίλος σου προσπαθούσε να ψωνίσει σε άλλο νόμισμα και υπήρχαν επιπλέον χρεώσεις (π.χ. συναλλάγματος, εμβάσματος κλπ) και -άρα- δεν αρκούσαν τα 250 ευρώ; 4 hours ago, Hot_Wolf said: Ισχύει παντού αυτό πλέον; Ότι μπορείς να κάνεις αγορές επί πιστώσει αν δεν επαρκεί το υπόλοιπο; Αν είναι δυνατόν. Θα χαθεί η μπάλα τελείως με αυτόν το τρόπο. Ειδικά αν κάνει κάποιος αρκετές αγορές πρέπει να προσέχει συνέχεια τι γίνεται με τα ποσά και να μην χρωστάει, γιατί αν κλειδωθεί τρέχα γύρευε μετά. Και τώρα ξεφουρνίζεται ότι πιστώνεσαι μέσω Paypal. 🫠 Όπως είπα και πιο πάνω, αν γινόταν να ψωνίσει ένας επί πιστώσει μέσω Paypal, τότε θα μπορούσαμε όλοι, αφού δεν μπορούμε όμως, τότε δεν είναι ένα option που υφίσταται. Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το overdraft στο λογαριασμό σου; Γιατί έτσι ναι, γίνεται να τραβάει χρήματα ακόμα κι αν δεν έχεις διαθέσιμα, με επιπλέον επιτόκιο.
Charismo Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Βεβαιώσου πως χρεώθηκε ο λογαριασμός σου γιατί ειδικά στο Amazon κι εγώ έχω μπερδευτεί στο παρελθόν των παραγγελιών που μου έρχονται, ειδικά σε προπαραγγελίες. Όπως είπε ο @Malthador είναι πάγια τακτική τους να καταχωρείται η παραγγελία, να φαίνεται τρόπος πληρωμής Paypal, αλλά η κίνηση να περνάει στην τράπεζα όταν στείλουν το δέμα σου. Δεν σε χρεώνουν στην παραγγελία δηλαδή, αλλά στη διαθεσιμότητα του προϊόντος. Να έγινε με κάποιο τρόπο η αγορά με πίστωση μέσω Paypal είναι το πιο παράδοξο που έχω ακούσει. Το θεωρώ απίθανο.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Εχω πληρώσει μέσω paypal ενω η κάρτα που θα τράβαγε δεν είχε λεφτά.Δοκίμασα να τα στείλω με έμβασμα και γύρισαν πίσω.Τα τράβηξαν πάλι μετά απο μερικές μέρες απο την ίδια κάρτα.
spectaculator Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 12 hours ago, Hot_Wolf said: Όχι. Έχει μέσα 10 ευρώ αυτή τη στιγμή. 20 ευρώ ήταν η παραγγελία από το Aliexpress (με κάρτα έγινε η παραγγελία). Το Aliexpress δεν δέχεται paypal.
Narayan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Έχεις συνδέσει παλιότερα είτε δεύτερη κάρτα είτε τραπεζικό λογαριασμό συνδεδεμένο με την πρώτη κάρτα και τα λεφτά τραβήχτηκαν από εκεί.
StamTheMan Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Malthador είπε Γιατί κλειδώθηκε ο λογαριασμός σου; Τι αιτιολογία σου έδωσαν; Επειδη χρωστουσα. Τωρα θυμηθηκα οτι ειχε παει στο αρνητικο ο λογαριασμος στο paypal,απο αυτη την παραγγελια.
insoholic Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Εγω αυτο που εκανα ηταν να μην βαζω χρηματα στο PP . Ειχα μια καρτα μεσα στον λογαριασμο και καθε αγορα με PP τραβουσε απο την καρτα και εκανε την πληρωμή.
skoulas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, spectaculator είπε Το Aliexpress δεν δέχεται paypal στην Ελλάδα. Fixed
kostasbm Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 μην ξεχνάμε ότι το Paypal δεν ειναι on line με τις τραπεζες επίσης προσέχουμε μην συνδέεται λογαριασμός μισθοδοσίας που μπορεί να έχει όριο υπερανάληψης .... 8 hours ago, Hot_Wolf said: έχεις τσεκάρει τυχόν μυνηματα στο aliexpress ???? εγώ πολλές φορές δεν τα κοιτάζω αλλά μπορεί να μην εκτελεστεί κάποια παραγγελία για διάφορους λόγους και να κάνουν επιστροφή ποσού ..... τέλος τσεκάρισε να έχεις μόνο τη κάρτα σαν τροπο πληρωμής ,,....αν έχεις άλλον από παλιά διέγραψε τον
spectaculator Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 22 minutes ago, skoulas said: Fixed ξανα fixed... Quote Aliexpress accepts PayPal payments. But this payment method is currently available in certain regions including the United States, the United Kingdom, Spain, Portugal, French, Italy, Germany, Israel, Netherlands, Poland, Norway, Sweden, Saudi Arabia, and the United Arab Emirates. Ο τύπος Ελλάδα είναι.
Hot_Wolf Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 5 ώρες πριν, Malthador είπε Το δοκίμασα μόλις τώρα. Άφησα 1 ευρώ στο λογαριασμό της χρεωστικής μου και έβαλα 4 ευρώ παραγγελία. Επέλεξα πληρωμή μέσω Paypal, όπου είχα αφήσει μόνο την συγκεκριμένη κάρτα μέσα και όπως ήταν αναμενόμενο η παραγγελία απέτυχε. Το δοκίμασα και με απευθείας πληρωμή με την ίδια κάρτα στο efood και επίσης απέτυχε η παραγγελία. Άρα αν μπορούσε ένας άνθρωπος να ψωνίσει επί πιστώσει από το Paypal, τότε θα μπορούσαμε όλοι. Ξαναλέω, δεν γίνεται να πληρώσεις χωρίς να έχεις χρήματα μέσα στο λογαριασμό σου, το Paypal δεν δίνει επιλογή να ψωνίζεις επί πιστώσει στο κατάστημα και ζητάει έγκριση από την τράπεζα για να τραβήξει χρήματα κάθε φορά. Η τράπεζα με την σειρά της δεν δίνει έγκριση αν δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο μέσα. Γιατί κλειδώθηκε ο λογαριασμός σου; Τι αιτιολογία σου έδωσαν; Γίνε λίγο πιο αναλυτικός. Περίεργο και αυτό, δεν το έχω ξανακούσει. Εγώ ξέρω ότι όταν έχεις 250 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ψωνίσεις 250 ευρώ πράγματα. Μήπως ο φίλος σου προσπαθούσε να ψωνίσει σε άλλο νόμισμα και υπήρχαν επιπλέον χρεώσεις (π.χ. συναλλάγματος, εμβάσματος κλπ) και -άρα- δεν αρκούσαν τα 250 ευρώ; Όπως είπα και πιο πάνω, αν γινόταν να ψωνίσει ένας επί πιστώσει μέσω Paypal, τότε θα μπορούσαμε όλοι, αφού δεν μπορούμε όμως, τότε δεν είναι ένα option που υφίσταται. Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το overdraft στο λογαριασμό σου; Γιατί έτσι ναι, γίνεται να τραβάει χρήματα ακόμα κι αν δεν έχεις διαθέσιμα, με επιπλέον επιτόκιο. Δυστυχώς δεν καταλάβατε. Σας το ανέλυσε και το μέλος StamTheMan. Πριν λίγο έκανα παραγγελία με το 10ευρω που έμεινε μέσα στην κάρτα από τα 30, πλήρωσα με κάρτα και έγινε κανονικά η παραγγελία και κανονικά η χρέωση. Με τις παραγγελίες από το efood είναι προγραμματισμένο να γίνει η αφαίρεση του ποσού. Έγιναν επί πιστώσει οι αγορές ας το πούμε έτσι. Άλλη μια φορά που είχα παραγγείλει από το Paypal με χρέωση το IBAN και όχι την χρεωστική (εκεί που λέει προκαθορισμένος τρόπος πληρωμής) και η χρέωση έγινε 2 μέρες μετά, 2 μέρες μετά εμφανίστηκε και στις συναλλαγές. Ενώ με την χρεωστική αφαιρείται το ποσό από το διαθέσιμο άμεσα, αλλά η κίνηση φαίνεται μετά από 1 μέρα στις συνναλαγές κάποιες φορές. Η κάρτα που είχα ήταν η προηγούμενη η οποία και έληξε λόγω ημερομηνίας. Έβαλα την νέα πριν λίγους μήνες. Αυτά... Ξαναλέω τα ενδεχόμενα είναι ή να αισθάνεται ότι τα χρήματα ήταν διαθέσιμα, έγινε γρήγορα withdraw και παραγγελία ή όντως υπάρχει το overdraft που δεν το ήξερα το οποίο και θα ψάξω τώρα. Άλλη μια φορά έπρεπε να πληρώσω μια προμήθεια στο ebay και είχε το IBAN ως τρόπο πληρωμής μόνο και την πλήρωσα, ήταν 5 ευρώ και είχα πάλι αρνητικό υπόλοιπο μετά (ένα ένα τα θυμάμαι...). 4 ώρες πριν, spectaculator είπε Το Aliexpress δεν δέχεται paypal. Γεια σας. Το γράφω στο μήνυμα που κάνατε παράθεση μέσα στην παρένθεση (ΜΕ ΚΑΡΤΑ έγινε η παραγγελία). 2 ώρες πριν, insoholic είπε Εγω αυτο που εκανα ηταν να μην βαζω χρηματα στο PP . Ειχα μια καρτα μεσα στον λογαριασμο και καθε αγορα με PP τραβουσε απο την καρτα και εκανε την πληρωμή. Αυτό γνώριζα κι εγώ εδώ και 10 χρόνια. Πρωτόγνωρο αυτό που συνέβει, αλλά δεν είμαι ο μόνος. 5 ώρες πριν, Malthador είπε ω ξανακούσει. Εγώ ξέρω ότι όταν έχεις 250 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ψωνίσεις 250 ευρώ πράγματα. Μήπως ο φίλος σου προσπαθούσε να ψωνίσει σε άλλο νόμισμα και υπήρχαν επιπλέον χρεώσεις (π.χ. συναλλάγματος, εμβάσματος κλπ) και -άρα- δεν αρκούσαν τα 250 ευρώ; Ναι από Αγγλία ήταν σε λύρες. Nα μαστε. Δεν χρεώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός, αλλά το PayPal. Για ποιο λόγο επιτράπηκε αυτό; Διαβάζω και στο google, συμβαίνει και σε άλλους. https://www.quora.com/Will-PayPal-overdraw-my-bank-account (Αν απαγορεύονται Links από άλλες σελίδες παρακαλώ ειδοποιήστε με το αφαιρέσω άμεσα.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα