Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα 2 διαδικτυακές παραγγελίες πληρώνοντας και τις 2 με PayPal. Έχοντας ορίσει όταν πληρώνω με PayPal να τραβιούνται τα χρήματα από την χρεωστική κάρτα, είδα ότι οι πληρωμές έγιναν από τον τραπεζικό λογαριασμό (έχει σε παρένθεση τα τελευταία ψηφία του IBAN). To περίεργο είναι ότι είχα μέρες να ελέγξω την κάρτα η οποία τελικώς ήταν άδεια, είχε δηλαδή ψίχουλα σε σχέση με τις παραγγελίες. Στο balance του PayPal δεν είχα τίποτα, μιας και ποτέ δεν αφήνω εκεί ούτε cent. Το ακόμη περίεργο είναι ότι στις κινήσεις PayPal φαίνονται κανονικά οι αγορές, το κατάστημα φαίνεται να πληρώθηκε κανονικά, ενώ τα ψίχουλα που είχα στην τράπεζα έχουν μείνει ακλόνητα. Έχασα κάποιο επεισόδιο; Γίνονται πλέον αγορές επί πιστώσει; Δηλαδή μπορώ να παραγγείλω ότι θέλω μέσω PayPal ας μην έχω χρήματα και τα τραβάει ας πούμε όταν μπουν χρήματα στην τράπεζα αυτόματα;; Παλιότερα θυμάμαι αν δεν είχες το επαρκές ποσό δεν σε άφηνε να κάνεις την παραγγελία λέγοντας ότι κάτι πάει λάθος. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Επεξ/σία από Hot_Wolf
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Eχεις μονο μια καρτα ως μεθοδο πληρωμης? Μηπως εχεις κι αλλη και τραβγξε απο κει? Μπες στο web banking της καρτας που λες και δες αν οι συναλλαγες φαινονται εκει, μηπως ειχες χρηματα μεσα και δεν το θυμοσουν.

Δεν εχω ακουσει το ΡΡ να κανει τιποτα επι πιστωσει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stormrain είπε

Eχεις μονο μια καρτα ως μεθοδο πληρωμης? Μηπως εχεις κι αλλη και τραβγξε απο κει? Μπες στο web banking της καρτας που λες και δες αν οι συναλλαγες φαινονται εκει, μηπως ειχες χρηματα μεσα και δεν το θυμοσουν.

Δεν εχω ακουσει το ΡΡ να κανει τιποτα επι πιστωσει.

Γεια σας. Χτες το βράδυ είχα 30 ευρώ στο paypal. Και στην κάρτα / λογαριασμό της τράπεζας που έχω για το paypal και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ήταν όντως άδεια. Έχω άλλη τράπεζα που πληρώνομαι και απλά μεταφέρω χρήματα στην πειραιώς όταν θέλω να παραγγείλω κάτι από το ίντερνετ και μόνο. Χτες το βράδυ έκανα withdraw το ποσό. Σήμερα το πρωί είδα ότι μπήκαν κιόλας στην κάρτα, βλέποντας τα ειδοποιητήρια mails μεταφοράς εμβάσματος από το paypal στη τράπεζα. Έχοντας την κάρτα ως προτεινόμενη μέθοδο πληρωμής δεν τα τράβηξε από εκεί τα χρήματα καν στην 1η παραγγελία που έκανα το μεσημέρι. Ξαναέκανα μια παραγγελία από aliexpress με κάρτα και έγινε κανονικά η παραγγελία, φαίνεται η κίνηση στο web banking. Ξανακάνω άλλη μία παραγγελία το απόγευμα με Paypal και πάλι δεν αφαιρέθηκε το ποσό από την κάρτα που είχε απομείνει αν και η παραγγελία υπερέβαινε το ποσό που είχα μέσα, το έκανα σαν δοκιμή και η παραγγελία έγινε κανονικά. 

Το πιο πιθανό είναι να μην αντιλαμβάνεται το Paypal ότι τα λεφτά πήγαν τόσο γρήγορα στην κάρτα και ξοδεύτηκαν, αυτά που έγιναν withdraw χτες. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση!

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Hot_Wolf said:

Δηλαδή μπορώ να παραγγείλω ότι θέλω μέσω PayPal ας μην έχω χρήματα και τα τραβάει ας πούμε όταν μπουν χρήματα στην τράπεζα αυτόματα;; 

Δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο.

Έχεις αρνητικό balance στον τραπεζικό λογαριασμό σου;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο.

Έχεις αρνητικό balance στον τραπεζικό λογαριασμό σου;

Όχι. Έχει μέσα 10 ευρώ αυτή τη στιγμή. 20 ευρώ ήταν η παραγγελία από το Aliexpress (με κάρτα έγινε η παραγγελία).

• Moderators
Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι έχει πληρωθεί η παραγγελία και έχει γίνει dispatched;

Στο amazon για παράδειγμα βάζεις παραγγελία και σε χρεώνει πριν γίνει dispatched. Οπότε σου λέει αργότερα να αλλάξεις τρόπο πληρωμής αν δεν βρει χρήματα μέσα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είσαι σίγουρος ότι έχει πληρωθεί η παραγγελία και έχει γίνει dispatched;

Στο amazon για παράδειγμα βάζεις παραγγελία και σε χρεώνει πριν γίνει dispatched. Οπότε σου λέει αργότερα να αλλάξεις τρόπο πληρωμής αν δεν βρει χρήματα μέσα.

Ναι. Ήρθε και mail ότι πληρώθηκαν οι παραγγελίες και όλα εντάξει. Περίεργο. Ορίστε και τα screenshots. Μάλλον αυτό που έγραψα πιο πάνω θα είναι. 

Το paypal λέει ότι θα δείτε τα χρήματα μετά τη μεταφορά σας από το balance του paypal στη τράπεζά σας μέσα σε 1-2 εργάσιμες μέρες. Μέσα σε 12 ώρες ήταν ΄΄μέσα''. Η paypal δεν βλέπει να μπήκαν και θεωρεί ότι είναι ακόμη στο δρόμο κι έτσι έκανε τις παραγγελίες.

Επεξ/σία από Hot_Wolf
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alefther είπε

Μπηκαν 29 ευρω στο λογαριασμο σου, τραβηξαν 19 εμειναν 10 ... που ειναι το περιεργο?

Η κάτω φωτογραφία είναι από το PayPal. Πώς έγιναν οι παραγγελίες χωρίς να έχω τα επαρκή χρήματα; Η πάνω από το Aliexpress είναι με χρεωστική. 

Δημοσ.

δεν εμφανιζονται οι χρεωσεις στο λογαριασμο οποτε δε χρεωθηκαν στο λογαριασμο, η χρεωθηκαν στο υπολοιπο paypal η σε αλλη καρτα. Αν η paypal ειχε χρεωσει καρτα που συνδεεται με το συγκεκριμενο λογαριασμο θα φαινονταν οι εγκρισεις/δεσμευσεις, οπως αυτη του Aliexpress

Δημοσ.
Μόλις τώρα, alefther είπε

δεν εμφανιζονται οι χρεωσεις στο λογαριασμο οποτε δε χρεωθηκαν στο λογαριασμο, η χρεωθηκαν στο υπολοιπο paypal η σε αλλη καρτα. Αν η paypal ειχε χρεωσει καρτα που συνδεεται με το συγκεκριμενο λογαριασμο θα φαινονταν οι εγκρισεις/δεσμευσεις, οπως αυτη του Aliexpress

Άρα έχει κάποιο bug η σελίδα που έκανα τις παραγγελίες δεν εξηγείται αλλιώς.

Μόλις τώρα, Hot_Wolf είπε

Edit. Αφού λέει ότι χρεώθηκε ο λογαριασμός (όχι η χρεωστική) αν πατήσω πάνω να  βγάλει τις λεπτομέρειες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Hot_Wolf είπε

νοπ, αν υπαρχει bug υπαρχει στο paypal, ζητησε εγκριση απο την πειραιως, η πειραιως του ειπε δεν εγκρινεται και το paypal το εξελαβε ως εγκρινεται

το πιο πιθανο ειναι αυτο που σου ειπα, οτι χρεωθηκε στο υπολοιπο paypal (δες κινησεις) η σε καποια αλλη συνδεδεμενη καρτα

• Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, alefther said:

νοπ, αν υπαρχει bug υπαρχει στο paypal, ζητησε εγκριση απο την πειραιως, η πειραιως του ειπε δεν εγκρινεται και το paypal το εξελαβε ως εγκρινεται

Είναι αστρονομικά μικρή η πιθανότητα να υπάρχει τέτοιο bug στο paypal. Αν τα λεφτά είχαν φύγει από το Paypal, τότε δεν θα μπορούσε να ψωνίσει με τα χρήματα του balance, επειδή -και καλά- έφυγαν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε να το καταλάβει η πλατφόρμα.

Το πιθανότερο είναι ότι ο φίλος έχει κι άλλη συνδεδεμένη κάρτα στο Paypal του, θα πρέπει να διπλοτσεκάρει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, alefther είπε

το πιο πιθανο ειναι αυτο που σου ειπα, οτι χρεωθηκε στο υπολοιπο paypal (δες κινησεις) η σε καποια αλλη συνδεδεμενη καρτα

Μάλλον χρεώθηκε ο λογαριασμός. Πρέπει να έχει ξαναγίνει μία φορά παλιότερα, αλλά πάει καιρός και ήταν για πολύ μικρό ποσό. 

Το bug είναι στην Paypal και αφορά το ποσό αυτό (λογικά). Αν προσπαθήσω να κάνω παραγγελία πάνω από τα ρέστα που μένουν, δλδ 10 ευρώ ( εχω κάνει 18,70 έως τώρα). Λογικά θα με αφήσει να κάνω έως 9,30 ευρώ ακόμη παραγγελία. Μετά τέλος.

3 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είναι αστρονομικά μικρή η πιθανότητα να υπάρχει τέτοιο bug στο paypal. Αν τα λεφτά είχαν φύγει από το Paypal, τότε δεν θα μπορούσε να ψωνίσει με τα χρήματα του balance, επειδή -και καλά- έφυγαν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε να το καταλάβει η πλατφόρμα.

Το πιθανότερο είναι ότι ο φίλος έχει κι άλλη συνδεδεμένη κάρτα στο Paypal του, θα πρέπει να διπλοτσεκάρει.

Δεν έχω άλλη κάρτα. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να βάλω screenshot να σας δείξω την μοναδική κάρτα. 

Άλλη μία κάρτα έχω μόνον, την οποία χρησιμΟποιώ  από την πρώτη μέρα που την έφτιαξα, μόνο για αναλήψεις από ATM. Ούτε στο supermarket δεν έχω ψωνίσει το τόσο δα ποτέ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...