Liosp Δημοσ. χθες στις 11:13 πμ Δημοσ. χθες στις 11:13 πμ (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, ekkli είπε Έχει κανείς ιδέα, πόσο στοιχίζει η εκτύπωση φωτογραφίας 10*15; Μαζί με το χαρτί. Θα είναι πιο φτηνά από το φωτογραφείο που πάει περίπου 25 λεπτά η φωτογραφία; HP advanced glossy 250gr/m² 0.16-0.20€ ανά φύλλο + το κόστος των μελανιών (που είναι αστείο). Οποιοδήποτε άλλο αξιόλογο χαρτί Canon, Epson 240-280gr/m² φτάνει ή ξεπερνάει τα 0.25€. Προσωπική άποψη, για λίγες φωτογραφίες αξίζει να πάρεις ένα πακέτο χαρτιά και να τυπώνεις. Για μαζικές εκτυπώσεις καλύτερα σε φωτογραφείο, γλυτώνεις και φθορά ή εμπλοκές του εκτυπωτή από τα χοντρά χαρτιά. Αυτό που σίγουρα συμφέρει είναι τα μεγαλύτερα μεγέθη 13x18, 15x21, 20x25, A4. Παίρνεις ένα ποιοτικό χαρτί Α4 και σου κοστίζει κάτω από 1€ το Α4 μαζί με τα μελάνια. Αν ο εκτυπωτής τυπώνει Α4 χωρίς περιθώρια είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Επεξ/σία χθες στις 11:15 πμ από Liosp 1
noble Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 22 ώρες πριν, d_gkal είπε Με τα μελάνια (κόστος ) πώς την παλεύεις;;;; Έχω το Instant ink με 15 σελίδες το μήνα και 1,5€ συνδρομή! Μια χαρά με έχει βολέψει Λογικό ποσό και έχω πάντα γνήσια μελάνια μέσα στον εκτυπωτή.
agnostos99 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 11 hours ago, dj_neo said: Τα print heads για αυτή τη σειρά είναι ευρέως διαθέσιμα για αγορά και αντικατάσταση περίπου ένα χρόνο. Τα μοντέλα είναι CH-4 και ΒΗ-4 και κοστίζουν περίπου 20 ευρώ έκαστο. Είμαι κάτοχος ενός G3400 από το 2015 και τις έχω αλλάξει και τις 2 από μία φορά. Είναι πολύ σημαντικό για τη σωστή λειτουργία (όλων των ink tank) αυτό που αναφέρθηκε και πιο πάνω, να εκτυπώνουν 3-4 φορές την εβδομάδα, ιδανικά και τα 4 χρώματα. Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που έχει αυτή η σειρά είναι τα ink absorbers (σφουγγάρια που συγκεντρώνουν το μελάνι κατά τον καθαρισμό των κεφαλών) τα οποία (ο εκτυπωτής θεωρεί ότι) γεμίζουν μετά από κάποιο διάστημα. Όταν συμβεί αυτό σταματάει να εκτυπώνει μέχρι να γίνει reset η συγκεκριμένη ένδειξη. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάει στην canon για service (αντικατάσταση absorbers & reset) ή με utilities από το διαδίκτυο και κόστος περίπου 10 ευρώ για κάθε reset. Η αντικατάσταση των absorbers είναι αρκετά δύσκολη και messy διαδικασία καθώς χρειάζονται λαβίδες για να αφαιρεθούν από τη θέση τους, ενώ θα είναι γεμάτα μελάνι. Τυχαίο video Στη νέα σειρά (πχ G2420) η canon διαθέτει τα ink absorbers σαν Cartridge για άμεση αντικατάσταση. Βρηκαν αλλο τροπο να τα παρουν παλι απο αναλωσιμα, πλεον δεν πληρωνεις το μελανι αλλα το....χυμενο μελάνι Σιγα που θα σε αφηναν να εκτυπωσεις φθηνα!!! Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από agnostos99
mikegad Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 16 λεπτά πριν, noble είπε Έχω το Instant ink με 15 σελίδες το μήνα και 1,5€ συνδρομή! Μια χαρά με έχει βολέψει Λογικό ποσό και έχω πάντα γνήσια μελάνια μέσα στον εκτυπωτή. Με τόσες λίγες σελίδες το πιο συμφέρον θα ήταν έναν φθηνός laser Πλέον η φθηνότερη συνδρομή στο Instant ink είναι 1,50€ για 10 σελίδες. Μετά πάει 5€ οι 50 σελίδες και ούτω καθεξής Δεν το λες και οικονομική επιλογή...
nemesiskp Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 19 minutes ago, agnostos99 said: Βρηκαν αλλο τροπο να τα παρουν παλι απο αναλωσιμα, πλεον δεν πληρωνεις το μελανι αλλα το....χυμενο μελάνι Σιγα που θα σε αφηναν να εκτυπωσεις φθηνα!!! Δηλαδή είναι scam που γεμίζει το waste pad και χρειάζεται αντικατάσταση, reset, πλύσιμο ή ότι άλλο; Δηλαδή service. Δεν ξέρω η canon αν το αναλαμβάνει Ελλάδα και σε τι κόστος, αλλά ο ίδιος λέει ότι έχει βρει reseter με 10 ευρώ. Δηλαδή 2 βίδες να βγάλεις όπως βλέπω το καπάκι, να το πλύνεις-αλλάξεις και 10 ευρώ για reset. Σιγά το κόστος. Στον epson που έχω εγώ τουλάχιστον, για να βγει το pad, πρέπει να λύσεις κυριολεκτικά όλο το μηχάνημα, καμία σχέση με τον canon στο βίντεο. Όταν μου έσκασε, έπλυνα το μαξιλαράκια, βρήκα reseter (τσάμπα) και είναι μια χαρά. Βέβαια η αντιπροσωπεία εδώ το κάνει reset με πολύ μικρό κόστος. Που θέλω να καταλήξω; Μην σας αποτρέψει από την αγορά ink tank το waste pad που γεμίζει. Αρχικά γεμίζει πολύ δύσκολα. Θέλει πολλούς καθαρισμούς που ξερνάει μελάνι στο pad ή πολλές boardless εκτυπώσεις. Προσωπικά μου γέμισε μετά από ~ 3000 φωτογραφίες (boardless) και σύνολο καμιά 8000 σελίδες + καθαρισμούς κατά καιρούς. Όλα αυτά στα 3+ περίπου χρόνια που τελειώσε η εγγύηση. Το κόστος που ρώτησα την αντιπροσωπεία ήταν πραγματικά μικρό( δεν θυμάμαι ακριβώς) και σίγουρα σύμφερε να τον φτιάξω σε σχέση με το κόστος που έχω γλυτώσει από μελάνια στα τόσα χρόνια από το να είχα κάποιον με απλά μελάνια. Άσχετα που το έφτιαξα μόνος μου τσάμπα.
stcp Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Στις 19/11/2024 στις 7:39 ΜΜ, kyr123 είπε Δυνατή προσφορά αλλά να έχετε υπόψιν ότι για αυτό του είδος εκτυπωτή πως εάν χαλάσει ή ξεραθεί η κεφαλή το μηχάνημα είναι για πέταμα. Οπότε σιγουρευτείτε ότι εάν το πάρετε θα εκτυπώνετε συνέχεια για να μην ξεραθεί Τον εχω κοντα 4 χρονια (αν θυμαμαι καλα, εχει σιγουρα ληξει η 3ετης). Επειδη κανω κυκλους εκτυπωσεων, μπορει να μεινει αχρησιμοποιητος για μερες. Μου εχει ξεραθει η κεφαλη πανω απο 50 φορες. Στο 99% των περιπτωσεων φτιαχνει με deep cleaning (καταναλωνει λιγο μελανι). 3-4 φορες που δεν εφτιαξε με deep cleaning (καλοκαιρι) εφτιαξε με ink flush (καταναλωνει πολυ μελανι, το 1/3 του δοχειου περιπου). Γενικα αν δεν σκοπευετε να τον χρησιμοποιειτε 1 φορα το μηνα, σε αυτα τα λεφτα ειναι σουπερ. 1
kyr123 Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, nemesiskp είπε Δηλαδή είναι scam που γεμίζει το waste pad και χρειάζεται αντικατάσταση, reset, πλύσιμο ή ότι άλλο; Δηλαδή service. Δεν ξέρω η canon αν το αναλαμβάνει Ελλάδα και σε τι κόστος, αλλά ο ίδιος λέει ότι έχει βρει reseter με 10 ευρώ. Δηλαδή 2 βίδες να βγάλεις όπως βλέπω το καπάκι, να το πλύνεις-αλλάξεις και 10 ευρώ για reset. Σιγά το κόστος. Στον epson που έχω εγώ τουλάχιστον, για να βγει το pad, πρέπει να λύσεις κυριολεκτικά όλο το μηχάνημα, καμία σχέση με τον canon στο βίντεο. Όταν μου έσκασε, έπλυνα το μαξιλαράκια, βρήκα reseter (τσάμπα) και είναι μια χαρά. Βέβαια η αντιπροσωπεία εδώ το κάνει reset με πολύ μικρό κόστος. Που θέλω να καταλήξω; Μην σας αποτρέψει από την αγορά ink tank το waste pad που γεμίζει. Αρχικά γεμίζει πολύ δύσκολα. Θέλει πολλούς καθαρισμούς που ξερνάει μελάνι στο pad ή πολλές boardless εκτυπώσεις. Προσωπικά μου γέμισε μετά από ~ 3000 φωτογραφίες (boardless) και σύνολο καμιά 8000 σελίδες + καθαρισμούς κατά καιρούς. Όλα αυτά στα 3+ περίπου χρόνια που τελειώσε η εγγύηση. Το κόστος που ρώτησα την αντιπροσωπεία ήταν πραγματικά μικρό( δεν θυμάμαι ακριβώς) και σίγουρα σύμφερε να τον φτιάξω σε σχέση με το κόστος που έχω γλυτώσει από μελάνια στα τόσα χρόνια από το να είχα κάποιον με απλά μελάνια. Άσχετα που το έφτιαξα μόνος μου τσάμπα. Ο πατέρας μου έχει το Epson L310 και από ότι κατάλαβα του κλείδωσε το μηχάνημα πρόσφατα λόγου "γεμάτου waste pad" και υποθέτω ότι είναι το νέο είδους απάτης των εταιριών για να σε κάνουν να αγοράζεις καινούργιο μηχάνημα. Εκεί που κλείδωναν τα μελάνια τώρα κλειδώνουν όλο το μηχάνημα. Ξέρεις μήπως πως μπορώ να του ξεκλειδώσω? Έχεις κάποιο resseter να μου προτείνεις και που μπορώ να το βρω ή θέλει άνοιγμα ? Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από kyr123
nemesiskp Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 23 minutes ago, kyr123 said: Ο πατέρας μου έχει το Epson L310 και από ότι κατάλαβα του κλείδωσε το μηχάνημα πρόσφατα λόγου "γεμάτου waste pad" και υποθέτω ότι είναι το νέο είδους απάτης των εταιριών για να σε κάνουν να αγοράζεις καινούργιο μηχάνημα. Εκεί που κλείδωναν τα μελάνια τώρα κλειδώνουν όλο το μηχάνημα. Ξέρεις μήπως πως μπορώ να του ξεκλειδώσω? Έχεις κάποιο resseter να μου προτείνεις και που μπορώ να το βρω ή θέλει άνοιγμα ? Δεν είναι απάτη με την καθαρή σημασία της λέξης. Όταν κλειδώνει η αλήθεια είναι ότι έχει ακόμα λίγο περιθώριο να γεμίσει το pad, αλλά σίγουρα έχει μαζέψει πράγμα. Θα σου στείλω το reset σε pm αλλά δεν θα κερδίσεις κάτι αν δεν καθαρίσεις τα σφουγγάρια γιατί κάποια στιγμή θα ξεχειλίσουν και θα σου κάνει ζημιά. Επειδή έχουμε παρεμφερή μηχάνημα και είναι δύσκολο στο άνοιγμα, προτείνω να κάνεις ένα τηλέφωνο στην epson και να ρωτήσεις κόστος 1
noble Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mikegad είπε Με τόσες λίγες σελίδες το πιο συμφέρον θα ήταν έναν φθηνός laser Πλέον η φθηνότερη συνδρομή στο Instant ink είναι 1,50€ για 10 σελίδες. Μετά πάει 5€ οι 50 σελίδες και ούτω καθεξής Δεν το λες και οικονομική επιλογή... Σε ακούω φίλε μου έχεις καμία πρόταση; Αν και άσχετο το νήμα αλλά ίσως είναι σχετικό τελικά γιατί πολύς κόσμος ψάχνει για φτηνές εκτυπώσεις...Προσωπικά πέρα απο αξιόπιστες εκτυπώσεις σε φτηνούς ασπρόμαυρους laser εκτυπωτές με ανακατασκευασμένα μελάνια δεν έχω υπόψη μου κάτι...για τους ink tank κλπ δεν ξέρω τί γίνεται και ανάλογα αν εκτυπώνεις πολύ, λίγο κλπ.... Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από noble
mikegad Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 4 ώρες πριν, noble είπε Σε ακούω φίλε μου έχεις καμία πρόταση; Πάρε τον φθηνότερο brother που θα βρεις. Καλοί οι ink tank, αλλά με τόσες εκτυπώσεις που κανείς δεν αξίζει. 4 ώρες πριν, nemesiskp είπε Θα σου στείλω το reset σε pm Αν δεν σου κάνει κόπο, στείλτο και σε μένα σε παρακαλω
anergos13 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 10 ώρες πριν, nemesiskp είπε Δεν είναι απάτη με την καθαρή σημασία της λέξης. Όταν κλειδώνει η αλήθεια είναι ότι έχει ακόμα λίγο περιθώριο να γεμίσει το pad, αλλά σίγουρα έχει μαζέψει πράγμα. Θα σου στείλω το reset σε pm αλλά δεν θα κερδίσεις κάτι αν δεν καθαρίσεις τα σφουγγάρια γιατί κάποια στιγμή θα ξεχειλίσουν και θα σου κάνει ζημιά. Επειδή έχουμε παρεμφερή μηχάνημα και είναι δύσκολο στο άνοιγμα, προτείνω να κάνεις ένα τηλέφωνο στην epson και να ρωτήσεις κόστος Αν σου ειναι ευκολο και εδω ενα pm φιλε μου , μιας και προχωρησα στην αγορα του... Ευχαριστώ προκαταβολικα!
kyr123 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 11 ώρες πριν, nemesiskp είπε Δεν είναι απάτη με την καθαρή σημασία της λέξης. Όταν κλειδώνει η αλήθεια είναι ότι έχει ακόμα λίγο περιθώριο να γεμίσει το pad, αλλά σίγουρα έχει μαζέψει πράγμα. Θα σου στείλω το reset σε pm αλλά δεν θα κερδίσεις κάτι αν δεν καθαρίσεις τα σφουγγάρια γιατί κάποια στιγμή θα ξεχειλίσουν και θα σου κάνει ζημιά. Επειδή έχουμε παρεμφερή μηχάνημα και είναι δύσκολο στο άνοιγμα, προτείνω να κάνεις ένα τηλέφωνο στην epson και να ρωτήσεις κόστος OK φίλε ευχαριστώ θα το κοιτάξω. Περιμένω το pm όποτε μπορείς.
anergos13 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Πριν λιγο παρελαβα (Επαρχια) , ανέλπιστα γρηγορα! Εντυπωσεις δυστυχως δεν θ εχω γιατι θα ειναι backup για εναν εpson inkjet που επιασε 7 ετια σε λειτουργια...και καποια στιγμη τον ..περιμενουμε😝!
leolipop Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 11 λεπτά πριν, anergos13 είπε Πριν λιγο παρελαβα (Επαρχια) , ανέλπιστα γρηγορα! Εντυπωσεις δυστυχως δεν θ εχω γιατι θα ειναι backup για εναν εpson inkjet που επιασε 7 ετια σε λειτουργια...και καποια στιγμη τον ..περιμενουμε😝! θα περιμενεις πολυ ακομα...
Nikos5000 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Στις 20/11/2024 στις 11:13 ΠΜ, Liosp είπε HP advanced glossy 250gr/m² 0.16-0.20€ ανά φύλλο + το κόστος των μελανιών (που είναι αστείο). Οποιοδήποτε άλλο αξιόλογο χαρτί Canon, Epson 240-280gr/m² φτάνει ή ξεπερνάει τα 0.25€. Προσωπική άποψη, για λίγες φωτογραφίες αξίζει να πάρεις ένα πακέτο χαρτιά και να τυπώνεις. Για μαζικές εκτυπώσεις καλύτερα σε φωτογραφείο, γλυτώνεις και φθορά ή εμπλοκές του εκτυπωτή από τα χοντρά χαρτιά. Αυτό που σίγουρα συμφέρει είναι τα μεγαλύτερα μεγέθη 13x18, 15x21, 20x25, A4. Παίρνεις ένα ποιοτικό χαρτί Α4 και σου κοστίζει κάτω από 1€ το Α4 μαζί με τα μελάνια. Αν ο εκτυπωτής τυπώνει Α4 χωρίς περιθώρια είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Σχετικά με την εκτύπωση φωτογραφιών με τον συγκεκριμένο αλλά και παρόμοιους inktank. Θέλει πάρα πολύ προσοχή τι μελάνια έχει, τα βασικά του συγκεκριμένου είναι η ποιο φτηνή σειρά dye έγχρωμων χείμα της Canon και ξεθωριάζουνε πολύ γρήγορα οι φωτογραφίες μεσα σε βδομάδες ή και λιγότερο εαν έχουν έκθεση σε ήλιο το καλό χαρτί βοηθάει όπως και η πλαστικοποίηση αλλά και πάλι μην περμένετε σε ένα χρόνο να είναι ίδια τα χρώματα. Αμα ψάξετε στο ίντερνετ θα βρείτε διάφορους που κάνουν αλχημείες και βάζουν άλλα μελάνια από αυτά που προτείνει ο εκτυπωτής για να τον βελτιώσουν(από τα ακριβώτερα μοντέλα), στον συγκεκριμένο λένε ότι δουλεύουν τα μελάνια που είναι "ChromaLife" τα Canon GI-53 (ευρωπαική έκδοση) και Canon GI-43 (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκδοση) όπου είναι ειδικά σχεδιασμένα dye μελάνια για να αντέχουν περισότερο στο χρόνο, βέβαια με το αντοίστοιχο κόστος τιμές σκρουτζ gl43 12€ το ένα έγχρωμο, gl53 16€ το ένα έγχρωμο (της μαμάς που έρχεται μαζί ο εκτυπωτής κάνουν 6€ το ένα), επίσης το Μαυρο είναι pigment απο μόνο του και δε χρειάζεται αλλαγή καθός δεν ξεθωριάζει στο χρόνο. Τώρα για την συγκεκριμένη προσφορά ίσως να αξίζει αλλά γενικά με τις αρχικές τιμές των εκτυπωτών δεν αξίζει πάντα να δώσεις 36 ή 48 έξτρα να πάρεις καλύτερα μαλάνια καθώς μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις καλύτερο εκτυπωτή που θα περιλαμβάνει τα καλά μελάνια στη συσκευασία. Εαν ενδιαφέρεσε λοιπόν για αλχημείες ψάξου στο ίντερνετ να δεις τι γίνεται και πως, κάποιο λένε να μην έχεις βάλει άλλο μελάνι πριν και να βάλεις το premium μόλις τον πάρεις, άλλοι λένε ότι απλά πρέπει να τον κάθαρίσεις πριν κάνεις την μετατροπή στα μελάνια, άλλοι σου λένε βάλτα όποτε θες δεν χρειάζεται τίποτα και θα είναι μια χαρά. Προσωπικά περιμένω να μου τελειώσουν αυτά που έχω, να τον καθαρίσω και να δοκιμάσω να βάλω καλύτερα. Επίσης όπως ανέφεραν και άλλοι γενικά για τους εκτυπωτές με χήμα μελάνι προσοχή στεγνώνουν οι κεφαλές και μετά θέλουν καθαρισμό ή και αντικατάσταση και επίσης γεμίζει το δοχείο από τους αυτοκαθαρισμούς γρήγορα εάν δεν τον χρησοιμοποιείς συχνά και μετά θέλει άδειασμα αλλαγή σπόγκου και μερικές και πρόγραμμα για να ξεμπλοκάρει το μηχάνιμα που νομίζει ότι είναι ακόμα γεμάτο.. Απλή λύση βέβαια να εκτυπώνετε σε εβδομαδιαία βάση απο όλα τα χρώματα, σε πολούς εκτυπωτές μπορείς να εκτυπώσεις εξαποστάσεως ή και με εμαιλ και μπορείς να κάνεις πατέντα με αυτοματισμό να εκτυπώνει 2-3 έγχρωμες τη βδομάδα πχ να μην χρειάζεται να το σκέφτεσαι. Επεξ/σία πριν από 47 λεπτά από Nikos5000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα