Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έχει δημιουργηθεί η παρακάτω απορία . Σε περίπτωση που κάποιο κατάστημα με κανονική έδρα έχει κάποιο eshop μπορεί να το κάνει hosting στο εξωτερικό ; Χωρίς να έχει ας πούμε τιμολόγιο αγοράς για αυτό; Η νομοθεσία ξέρει κανένας τι λέει γιαυτό το θέμα; Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, riznik είπε

Η νομοθεσία ξέρει κανένας τι λέει γιαυτό το θέμα;

Παρόλο που δεν είμαι δικηγόρος, δεν νομίζω να είναι νομικό το θέμα, όυτε ότι η νομοθεσία υποχρεούται με κάποιο τρόπο να προβλέψει τέτοιες περιπτώσεις (εκτός, ίσως, από κάποιοες τεχνικές/φορολογικές λεπτομέρειες).

Αγοράζεις μια υπηρεσία, και απλά τυγχάνει να την αγοράζεις από το εξωτερικό. Με ποιο δικαίωμα κάποιος νόμος θα σε περιόριζε να επιλέξεις μόνο Ελληνικές εταιρείες hosting; Αν πχ αγόραζες μια κάρτα γραφικών από EBay, θα υπήρχε πρόβλημα;

1 ώρα πριν, riznik είπε

Χωρίς να έχει ας πούμε τιμολόγιο αγοράς για αυτό;

Αυτό πάλι είναι άλλο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι προτιμητέο να έχεις τιμολόγιο... Αλλά γιατί το αναφέρεις; Μόνο οι Ελληνικές εταιρείες κόβουν παραστατικά; 🤔

Ελπίζω να κατάλαβα τι ρωτάς ακριβώς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι η αποθήκευση+επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζεται ή διαβιβάζει το eshop σε τρίτους (πάροχος hosting, payment processor/gateway κ.ά.) γίνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία GDPR.

https://www.edpb.europa.eu/sme-data-protection-guide/international-data-transfers_el

Επεξ/σία από parsifal
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το ποιόν πάροχο θα επιλέξεις. Και οι ξένες εταιρείες κόβουν κανονικά Invoices (πχ. https://support.hostinger.com/en/articles/4933340-how-to-set-up-or-change-your-tax-code όπου λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής αφαιρείται και ο ΦΠΑ).

Εάν ωστόσο σε ενδιαφέρει η τεχνική υποστήριξη, εγώ δεν θα σου πρότεινα κάποια εταιρεία εξωτερικού για πολλούς λόγους..

Δημοσ.
10 minutes ago, MacTech said:

Εάν ωστόσο σε ενδιαφέρει η τεχνική υποστήριξη, εγώ δεν θα σου πρότεινα κάποια εταιρεία εξωτερικού για πολλούς λόγους..

Εγώ αντίθετα, θα του πρότεινα αποκλειστικά εταιρίες του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί ποτέ με εγχώρια εταιρεία;; Η μία χειρότερη από την άλλη. Και όχι απλά έχουν συνέχεια προβλήματα, σου λένε και ένα σωρό μ@λακιες στο support τους. Κάθε φορά που πέφτουν, το πρώτο που ακούω είναι "φταίει η Google", λες και έχει η google τους σέρβερ της σε raspberry pi..!!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filip123go είπε

Εγώ αντίθετα, θα του πρότεινα αποκλειστικά εταιρίες του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί ποτέ με εγχώρια εταιρεία;; Η μία χειρότερη από την άλλη. Και όχι απλά έχουν συνέχεια προβλήματα, σου λένε και ένα σωρό μ@λακιες στο support τους. Κάθε φορά που πέφτουν, το πρώτο που ακούω είναι "φταίει η Google", λες και έχει η google τους σέρβερ της σε raspberry pi..!!

Ε ιδανικά πηγαίνεις σε εταιρεία που δεν πέφτουν οι servers τους 🤣🤣

Με ποιά συνεργάστηκες και σου άφησε τέτοια εντύπωση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...