Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έχει δημιουργηθεί η παρακάτω απορία . Σε περίπτωση που κάποιο κατάστημα με κανονική έδρα έχει κάποιο eshop μπορεί να το κάνει hosting στο εξωτερικό ; Χωρίς να έχει ας πούμε τιμολόγιο αγοράς για αυτό; Η νομοθεσία ξέρει κανένας τι λέει γιαυτό το θέμα; Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, riznik είπε

Η νομοθεσία ξέρει κανένας τι λέει γιαυτό το θέμα;

Παρόλο που δεν είμαι δικηγόρος, δεν νομίζω να είναι νομικό το θέμα, όυτε ότι η νομοθεσία υποχρεούται με κάποιο τρόπο να προβλέψει τέτοιες περιπτώσεις (εκτός, ίσως, από κάποιοες τεχνικές/φορολογικές λεπτομέρειες).

Αγοράζεις μια υπηρεσία, και απλά τυγχάνει να την αγοράζεις από το εξωτερικό. Με ποιο δικαίωμα κάποιος νόμος θα σε περιόριζε να επιλέξεις μόνο Ελληνικές εταιρείες hosting; Αν πχ αγόραζες μια κάρτα γραφικών από EBay, θα υπήρχε πρόβλημα;

1 ώρα πριν, riznik είπε

Χωρίς να έχει ας πούμε τιμολόγιο αγοράς για αυτό;

Αυτό πάλι είναι άλλο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι προτιμητέο να έχεις τιμολόγιο... Αλλά γιατί το αναφέρεις; Μόνο οι Ελληνικές εταιρείες κόβουν παραστατικά; 🤔

Ελπίζω να κατάλαβα τι ρωτάς ακριβώς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι η αποθήκευση+επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διαχειρίζεται ή διαβιβάζει το eshop σε τρίτους (πάροχος hosting, payment processor/gateway κ.ά.) γίνονται σύμφωνα με τη νομοθεσία GDPR.

https://www.edpb.europa.eu/sme-data-protection-guide/international-data-transfers_el

Επεξ/σία από parsifal
Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το ποιόν πάροχο θα επιλέξεις. Και οι ξένες εταιρείες κόβουν κανονικά Invoices (πχ. https://support.hostinger.com/en/articles/4933340-how-to-set-up-or-change-your-tax-code όπου λόγω ενδοκοινοτικής συναλλαγής αφαιρείται και ο ΦΠΑ).

Εάν ωστόσο σε ενδιαφέρει η τεχνική υποστήριξη, εγώ δεν θα σου πρότεινα κάποια εταιρεία εξωτερικού για πολλούς λόγους..

Δημοσ.
10 minutes ago, MacTech said:

Εάν ωστόσο σε ενδιαφέρει η τεχνική υποστήριξη, εγώ δεν θα σου πρότεινα κάποια εταιρεία εξωτερικού για πολλούς λόγους..

Εγώ αντίθετα, θα του πρότεινα αποκλειστικά εταιρίες του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί ποτέ με εγχώρια εταιρεία;; Η μία χειρότερη από την άλλη. Και όχι απλά έχουν συνέχεια προβλήματα, σου λένε και ένα σωρό μ@λακιες στο support τους. Κάθε φορά που πέφτουν, το πρώτο που ακούω είναι "φταίει η Google", λες και έχει η google τους σέρβερ της σε raspberry pi..!!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, filip123go είπε

Εγώ αντίθετα, θα του πρότεινα αποκλειστικά εταιρίες του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί ποτέ με εγχώρια εταιρεία;; Η μία χειρότερη από την άλλη. Και όχι απλά έχουν συνέχεια προβλήματα, σου λένε και ένα σωρό μ@λακιες στο support τους. Κάθε φορά που πέφτουν, το πρώτο που ακούω είναι "φταίει η Google", λες και έχει η google τους σέρβερ της σε raspberry pi..!!

Ε ιδανικά πηγαίνεις σε εταιρεία που δεν πέφτουν οι servers τους 🤣🤣

Με ποιά συνεργάστηκες και σου άφησε τέτοια εντύπωση;

Δημοσ.

Καλησπέρα

Μπορείς να φιλοξενήσεις την ιστοσελίδα σου στο εξωτερικό. Ευρώπη λόγω GDPR όμως. Όχι Αμερική η Αγγλία.

Όσον αφορά το τιμολόγιο πρέπει να δέχεσαι ενδοκοινοτικές συναλλαγές υπηρεσιών. Μιλάς με λογιστή να στο φτιάξει.

Αγοράζεις χωρίς ΦΠΑ εφόσον είναι από Ευρώπη.

Αν σε ενδιαφέρει λύση τέτοια στείλε pm.

Δημοσ.
Στις 24/11/2024 στις 5:16 ΜΜ, Giannis77i είπε

Μπορείς να φιλοξενήσεις την ιστοσελίδα σου στο εξωτερικό. Ευρώπη λόγω GDPR όμως. Όχι Αμερική η Αγγλία.

Μπορεί να ειναι και αμερικάνικος hoster αρκεί να ειναι DBF compliant https://www.dataprivacyframework.gov/ 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το θέμα του GDPR είναι ξεχωριστό, δεν έχει καμία σχέση με την φορολογία. Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να έχει οποιοδήποτε προμηθευτή (ακόμη και για server) από οποιαδήποτε χώρα, αρκεί ένα πράγμα. Να πληρώνει τους φόρους της.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...