evark Δημοσ. 22 Νοεμβρίου Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 8 ώρες πριν, Feigen είπε εγω με 96ευρο πηρα τελικα εναν 6αρη wd red NAS 3,5' εσωτερικο απο το πλαισιο με 3ετη εγγυηση. Οι 2,5αρηδες δε μου φαινονται τοσο αξιοπιστοι Καλή επιλογή είτε για να μπεί μέσα στο κουτί είτε σε θήκη/dock. Τέλος και αυτός......
ilos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Στις 21/11/2024 στις 1:42 ΜΜ, historland είπε Είχε γύρω στα 100 ευρώ το πρωί. Χτύπησα μερικούς. Τώρα ανέβηκε. Και πάλι καλή τιμή είναι στα 125. Ελπίζω να μην είναι recirtified. Παρέλαβα μόλις. Δυστυχώς είναι recertified (φαίνεται καθαρά και μόνο από το label πριν το διαβάσεις). Κλασική παπάτζα, δε ξαναπαίρνω από σκρουτζομάγαζο, προτιμώ να δίνω 20-30 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πέρασε το short test, τώρα περιμένω το long test. Αν κάποιος τον θέλει μόνο για cold storage/2o-3ο backup είναι ok i guess. Αλλά για να μπει σε σύστημα ή να είναι συνέχεια online σε RAID είναι huge red flag imo. Ακόμα και ο δίσκος να είναι μια χαρά και μόνο που σε έχουν κοροϊδέψει και δεν έχεις τα τυπικά 2 χρόνια εγγύηση αλλά 90 μέρες (ή λίγο παραπάνω - όσο απομένει από την επιστροφή) είναι κοροϊδία. Ειδικά όταν το skroutz δεν αναγραφόταν ότι ήταν refurbished/recertified όπως οφείλει να γράφει και ο τελευταίος μεταπωλητής στο amazon. PS. τώρα είδα το ίδιο κατάστημα τους έχει πάει 155. Μάλλον τους τελείωσε η παρτίδα.🤣 2
Innersense Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 3 minutes ago, ilos said: Παρέλαβα μόλις. Δυστυχώς είναι recertified (φαίνεται καθαρά και μόνο από το label πριν το διαβάσεις). Κλασική παπάτζα, δε ξαναπαίρνω από σκρουτζομάγαζο, προτιμώ να δίνω 20-30 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πέρασε το short test, τώρα περιμένω το long test. Αν κάποιος τον θέλει μόνο για cold storage/2o-3ο backup είναι ok i guess. Αλλά για να μπει σε σύστημα ή να είναι συνέχεια online σε RAID είναι huge red flag imo. Ακόμα και ο δίσκος να είναι μια χαρά και μόνο που σε έχουν κοροϊδέψει και δεν έχεις τα τυπικά 2 χρόνια εγγύηση αλλά 90 μέρες (ή λίγο παραπάνω - όσο απομένει από την επιστροφή) είναι κοροϊδία. Ειδικά όταν το skroutz δεν αναγραφόταν ότι ήταν refurbished/recertified όπως οφείλει να γράφει και ο τελευταίος μεταπωλητής στο amazon. PS. τώρα είδα το ίδιο κατάστημα τους έχει πάει 155. Μάλλον τους τελείωσε η παρτίδα.🤣 Απαράδεκτοι. Και δεν αναφέρομαι στη γνωστή σειρά των 90s. 1
Errik Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 5 minutes ago, ilos said: Παρέλαβα μόλις. Δυστυχώς είναι recertified (φαίνεται καθαρά και μόνο από το label πριν το διαβάσεις). Κλασική παπάτζα, δε ξαναπαίρνω από σκρουτζομάγαζο, προτιμώ να δίνω 20-30 ευρώ παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Πέρασε το short test, τώρα περιμένω το long test. Αν κάποιος τον θέλει μόνο για cold storage/2o-3ο backup είναι ok i guess. Αλλά για να μπει σε σύστημα ή να είναι συνέχεια online σε RAID είναι huge red flag imo. Ακόμα και ο δίσκος να είναι μια χαρά και μόνο που σε έχουν κοροϊδέψει και δεν έχεις τα τυπικά 2 χρόνια εγγύηση αλλά 90 μέρες (ή λίγο παραπάνω - όσο απομένει από την επιστροφή) είναι κοροϊδία. Ειδικά όταν το skroutz δεν αναγραφόταν ότι ήταν refurbished/recertified όπως οφείλει να γράφει και ο τελευταίος μεταπωλητής στο amazon. PS. τώρα είδα το ίδιο κατάστημα τους έχει πάει 155. Μάλλον τους τελείωσε η παρτίδα.🤣 Οντως τωρα; Είναι να μου τους φέρουν σήμερα αύριο, αν είναι να μη παραλάβω. Απο ποιο κατάστημα τους πήρες; Mmplanet ;
ilos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 10 λεπτά πριν, Errik είπε Οντως τωρα; Είναι να μου τους φέρουν σήμερα αύριο, αν είναι να μη παραλάβω. Απο ποιο κατάστημα τους πήρες; Mmplanet ; Ναι. Θα τους πάρω τηλέφωνο αργότερα, αν δε μου δώσουν 2 έτη εγγύηση θα επιστραφεί.
Errik Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Σου απάντησαν τίποτα; Εμένα μόλις έφτασαν στο SkroutzBox.
ilos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Errik είπε Σου απάντησαν τίποτα; Εμένα μόλις έφτασαν στο SkroutzBox. Μια κοπέλα το σήκωσε, μου είπε ότι έχει κανονικά 2 χρόνια εγγύηση (από ποιον άραγε? - πάντως όχι από την Seagate). Δε κάθισα να μαλώσω για 1 τεμάχιο. Ας ελπίσουμε να μη τα παίξει "εντός εγγύησης". Πάντως @@ προσφορά ήταν. Οι receritfied εκεί παίζανε και φτηνότερα BF. Δεν είμαι κατά των recertified για ορισμένες χρήσεις, αλλά οι μάγκες στο marketplace του skroutz πλέον βλέπω να το κάνουν τακτική το παραπλανητικό listing για λίγο διάστημα μέχρι να ξεφορτωθούν παρτίδες. Τώρα αν τους κάνει κανένας έλεγχο και παραγγείλει με την νέα τιμη (155) είμαι σίγουρος θα του δώσουν retail. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου από ilos 2
Errik Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Εστειλα και γω mail και μου απάντησαν οτι όλα τα προιόντα τους έχουν 2 Χρόνια εγγύηση. Not great not terrible. Θα τους παραλάβω και θα δω τι θα κάνω.
historland Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Πρόκειται για μια απαράδεκτη στάση και τακτική με recertified δίσκους, χωρίς να το αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους. Πριν μερικές εβδομάδες έγινε το ίδιο με άλλο κατάστημα (buychoice.gr), όπου αφού παρήγγειλα τον ίδιο δίσκο με 91 ευρώ, μου είπαν ότι από λάθος δεν αναφέρεται στο site τους και ότι τους είπαν από Seagate ότι οι δίσκοι είναι re-certified και μου είπαν ή τους κρατάω ή τους επιστρέφω. Recertified σημαίνει ότι η ίδια η εταιρία (Seagate) ελέγχει δίσκους που της επιστρέφονται από καταναλωτές και τους δίνει ξανα πιστοποίηση καλής λειτουργίας. Υπόψη οι recertified δίσκοι Seagate έχουν 6 μήνες εγγύηση. Βλέπε εδώ https://horizontechnology.com/seagate-recertified-drives/ και όταν ζήτησα γραπτώς να μου το επιβεβαιώσουν από το κατάστημα μου είπαν 6 μήνες οι recertified και 2 χρόνια οι κανονικοί. Επομένως διαφημίζεται το προϊόν ως κανονικό και αγοράζουμε εν αγνοία μας καταφανώς υποδεέστερο προϊόν. Mας πούλησαν με 100 ευρώ δίσκους (10 ευρώ πιο ακριβά απ' ότι πριν 3 βδομάδες και εν μέσω μούφα Black Friday). Είδα την "προσφορά" αμέσως με το που βγήκε. Βλέπω ομαδικά από διάφορα site στο skroutz χαμηλή τιμή και πάλι. Κοιτάζω στο site του mmplanet και δεν αναφέρει για recertified. Παραλαμβάνω τον δίσκο και τελικα είναι re certified. Δεν σέβονται τον χρόνο μας. Δε με νοιάζει αν το κάνουν επίτηδες ή όχι. Είναι το λιγότερο αντιεπαγγελματικό αυτό που συμβαίνει. Παραγγέλνεις και ελπίζουν ότι θα τους κρατήσεις ή ότι τουλ΄άχιστον κάποιοι πελάτες θα τους κρατήσουν, γιατί που να τρέχουν με αντικατάσταση. Θέλουν όλοι αυτοί τώρα να πιστέψω εγώ ότι κανείς τους δεν το ήξερε και από λάθος δεν το έβαλαν στην ιστοσελίδα τους. Προσωπικά όποιο κατάστημα εντοπίζω να κάνει κάτι τέτοιο δεν ξαναγοράζω από αυτούς. Θα πρέπει να αρχίσουν να σέβονται τον χρόνο μας επιτέλους. Να σέβονται τους καταναλωτές επιτέλους. Πρέπει συλλογικά να μπλοκάρουμε τέτοιες τακτικές και καταστήματα. Φέρει τεράστια ευθύνη και το skroutz. Έχει αρχίσει και ξεφεύγει πολύ. Αν συνεχίσουν με τις πρακτικές που βλέπουμε τελευταία δεν θα πάει μακριά. Σε χρεώνουν για την έκδοση τιμολογίου αν κόψεις πάνω από τρια το μήνα (τιμωρία είναι να κόβεις τιμολόγιο τελικά;). Δεν έχεις δικαίωμα να επιστρέψεις την παραγγελία σε 14 μέρες αν έχεις πάρει κάτι με τιμολόγιο. Παραγγέλνεις από συγκεκριμένα μαγαζιά και αλλάζουν όποτε και όπως θέλουν την παραγγελία. Παρήγγειλα από δύο ξεχωριστά μαγαζιά για να αυξήσω τις πιθανότητες να παραλάβω τους δίσκους και βλέπω ότι τελικά και οι δυο παραγγελίες υλοποιούνται από mmplanet. Άλλη φορά παρήγγειλα από ένα κατάστημα και μου παρέδωσαν από τρια διαφορετικά και έκοψαν τρια διαφορετικά τιμολόγια. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!! Δείτε σχετικά και στο lagonika https://www.lagonika.gr/prosfores/seagate-barracuda-8tb-hdd/?page=3&comment=# Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου από historland 4
Mhlogiatros Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Δημοσ. 27 Νοεμβρίου Κριμα γιατι ηταν καλο τσιμπημα ο 8ΤΒ . Ιδιο προμηθευτη εχουν ιδια παρτιδα οποτε μουφα ..... οι recertified δίσκοι Seagate έχουν 6 μήνες εγγύηση τωρα αν λεει το καταστημα οτι θα σε καλυψει 2 χρονια αναρωτιεμαι πως .....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα