Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Χθές χωρίς να πειράξω κάπως τον υπολογιστή μου άνοιξε με την όμορφη μπλε οθόνη και ότι έχει κλειδώσει με bitlocker (Windows 10)

Δεν θυμάμαι πότε να έχω ενεργοποιήσει το bitlocker, οπότε δεν έχω πουθενά τα κλειδιά. Το λάπτοπ ήταν συνδεδεμένο όμως με λογαριασμό Microsoft. Η ίδια Microsoft λέει ότι από την σελίδα της, στην επιλογή συσκευές, μπορείς να βρεις την συσκευή σου και να πάρεις τους κωδικούς για το bitlocker. Όμως δεν υπάρχει η συσκευή στην σελίδα! Την συσκευή μου την βλέπω μόνο στην κατηγορία για το ποιες συσκευές έχουν κατεβάσει στο Microsoft store ( Έχω προσπαθήσει και σε ότι άλλο λογαριασμό είχα και δεν το βρήκα). Και έχω μείνει χωρίς λάπτοπ, χωρίς ύπνο, προσπαθώντας να το φτιάξω. Μάλλον δεν υπάρχει ελπίδα. Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Χτυπησες ενα RAT malware που σου τα εκανε ολα encrypt αυτο καταλαβα και οχι την εφαγες ....

Και εγω αυτο πιστεύω.. Ενας απο τους λόγους που πλεον δεν χρησιμοποιώ πλεον windows (εδω και 5 χρονια) είναι για μην την φαω.. και εγω..

Αναφορά σε κείμενο
2024-09-05 Splunk:

ShrinkLocker Malware: Abusing BitLocker to Lock Your Data

ShrinkLocker is a newly discovered ransomware strain that exploits BitLocker, a legitimate Windows feature, to encrypt data by locking users out of their systems. Unlike traditional ransomware, ShrinkLocker leverages BitLocker's secure boot partition to make decryption extremely challenging. The malware initiates its attack by identifying the operating system and determining whether it’s a suitable target. It modifies key system registry settings, particularly those related to Remote Desktop Protocol (RDP) and Trusted Platform Module (TPM), to suit its objectives. After disabling BitLocker key protectors, ShrinkLocker shrinks non-boot partitions by 100MB, formats these partitions, and reconfigures boot files to destabilize the system, potentially rendering it irreparable. The malware also exfiltrates data to a command-and-control server and attempts to erase traces of its activity by deleting logs, firewall rules, and scheduled tasks.

Google Chrome 2024-09-07 17.37.16.png

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Sad 2
Δημοσ.

Θυμασαι τι εκανες την προηγουμενη μερα? Ανοιξες καποιο λινκ η εγκατεστησες καποιο προγραμμα?

Δημοσ.

Και όμως όχι. Στο visual studio ήμουν και youtube. Πάντως σαν βλάβη λίγο που το έψαξα μου έβγαλε ένα αρχείο srttrail.exe δεν ξέρω εάν με βοηθάει κάπου αυτό. 

Δημοσ.

Το srttrail.exe από που το βρήκες φαίνεται ότι έχει να κάνει κάτι με το defender του λειτουργικού μάλλον είναι από αναβάθμιση που έγινε χθες και για κάποιο λόγο δεν πήγε σωστά.
Επιλογές που θα μπορούσες να ακολουθήσεις:
Επιλογές αποκατάστασης στα Windows

Δημοσ.
39 minutes ago, kirileman said:

Τα Windows Home δεν έχουν bitlocker, σωστά;

Σωστα , αλλα ολοι πανε και βαζουν Pro χωρις να ξερουν αν χρειαζονται τα επιπλεον features. Οπως καποτε βαζανε windows 7 ultimate , γιατι μπορουσαν ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...