dieksodo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2024 10 hours ago, pilot1324 said: Βλέπω κάνεις επιλεκτική ανάγνωση στους οικονομολόγους! Ο Hayek λέει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται 'carefully thought-out legal framework' για να δουλέψει ο ανταγωνισμός Ποτε δεν το εμφισβητησα αυτο. Ισα ισα σου απαντησα για τα δικαστηρια και αποζημιωσεις σε προηγουμενο ποστ 10 hours ago, pilot1324 said: Ο Smith επίσης προειδοποιεί ότι οι έμποροι πάντα θα προσπαθήσουν να συνωμοτήσουν - γι' αυτό χρειάζονται κανόνες. Το εντιθετο εκριβως. Στο σημειο που μου ειπες λεει το ακριβως αντιθετο. Σου παρεθεσα και μεταφραση σεβπροηγουμενο ποστ 10 hours ago, pilot1324 said: Μιλάς για 'αβάσιμες κατηγορίες' ενώ η Amazon το ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ επίσημα ότι χρησιμοποιεί τα δεδομένα των πωλητών. Δεν ειναι παρανομο αυτο. Υπαρχει μεσα στους κανονες της πλατφορμας 10 hours ago, pilot1324 said: Και όταν σου δείχνω δικαστικές αποφάσεις, τις βαφτίζεις 'πολιτικές' - πολύ βολικό! Σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ για τις δικαστικες αποφασεις με χατζηδακη βρεφικο γαλα κτλ 10 hours ago, pilot1324 said: Θες παράδειγμα από το ποδόσφαιρο; Θυμάσαι τα πέτρινα χρόνια του Κόκκαλη, όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα πριν καν αρχίσει; Ε, αυτό κάνει και η Amazon σήμερα. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντιμονοπωλιακή νομοθεσία - για να μη γίνει το e-commerce σαν το ελληνικό πρωτάθλημα των 90s! Τι εννοεις? On 09/12/2024 at 07:54, manolis940 said: O maρινακης ειναι κουμμουνιστης συριζαιος καμια σχεση με καπιταλισμο
pilot1324 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, dieksodo είπε Ποτε δεν το εμφισβητησα αυτο. Ισα ισα σου απαντησα για τα δικαστηρια και αποζημιωσεις σε προηγουμενο ποστ Το εντιθετο εκριβως. Στο σημειο που μου ειπες λεει το ακριβως αντιθετο. Σου παρεθεσα και μεταφραση σεβπροηγουμενο ποστ Δεν ειναι παρανομο αυτο. Υπαρχει μεσα στους κανονες της πλατφορμας Σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ για τις δικαστικες αποφασεις με χατζηδακη βρεφικο γαλα κτλ Τι εννοεις? O maρινακης ειναι κουμμουνιστης συριζαιος καμια σχεση με καπιταλισμο έχεις μπερδέψει τα πράγματα άσχημα. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα: 1) Για τον Hayek λες "δεν το αμφισβήτησα". Όμως όλη την ώρα αμφισβητείς την ανάγκη για ρύθμιση της Amazon! Διάλεξε επιτέλους - θέλουμε νομικό πλαίσιο ή όχι; 2) Για τον Smith είσαι εντελώς εκτός. Σου έφερα το ΑΚΡΙΒΕΣ απόσπασμα που λέει ότι οι έμποροι θα συνωμοτήσουν, και εσύ επιμένεις "λέει το αντίθετο". Διάβασε το βιβλίο, όχι copy-paste από το Twitter. 3) "Δεν είναι παράνομο, είναι στους κανόνες της πλατφόρμας". Σοβαρά τώρα; Αν βάλω στους όρους χρήσης του μαγαζιού μου ότι μπορώ να κλέψω το πορτοφόλι του πελάτη, νομίζεις ότι είναι νόμιμο; 4) Το παράδειγμα με το βρεφικό γάλα είναι άκυρο. Η Amazon έχει ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και FTC: - 170 εκατ. πρόστιμο για χρήση δεδομένων third-party sellers - Χαρακτηρισμός ως "gatekeeper" από DMA - Αγωγή από FTC για μονοπωλιακές πρακτικές 5) Και το παράδειγμα με τον Κόκκαλη σου το εξήγησα και δεν το 'πιασες. Όπως ο Ολυμπιακός είχε στήσει σύστημα που έπαιρνε το πρωτάθλημα πριν αρχίσει, έτσι και η Amazon έχει στήσει σύστημα που πνίγει τον ανταγωνισμό. Και εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ξέρεις τι μου θυμίζεις; Αυτούς που έλεγαν τότε "μα νόμιμα τα παίρνει ο Ολυμπιακός τα πρωταθλήματα". Ίδια λογική - αν είναι στους κανόνες, όλα καλά!
dieksodo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 18 hours ago, pilot1324 said: 1) Για τον Hayek λες "δεν το αμφισβήτησα". Όμως όλη την ώρα αμφισβητείς την ανάγκη για ρύθμιση της Amazon! Διάλεξε επιτέλους - θέλουμε νομικό πλαίσιο ή όχι; ποτε δεν αμφισβητησα το να εχουμε δικαστηρια και να μπορουν οι πελατες να μηνυουν τις ς εταιριες ή οι εταιριες να μπορουν να ζητουν αποζημιωσεις για απατες. αλλο πραγμα να εχεις δικαστηρια για να μπορεις να λυνεις τις διαφορες σου και αλλο πραγμα να πηγαινει το κρατος και να κανει τη δουλεια για σενα. δεν ξερω αν καταλαβαινεις τη διαφορα . αν οχι να στο εξηγησω περεταιρω 18 hours ago, pilot1324 said: 2) Για τον Smith είσαι εντελώς εκτός. Σου έφερα το ΑΚΡΙΒΕΣ απόσπασμα που λέει ότι οι έμποροι θα συνωμοτήσουν, και εσύ επιμένεις "λέει το αντίθετο". Διάβασε το βιβλίο, όχι copy-paste από το Twitter. δεν σου ειπα πως λεει το αντιθετο οσον αφορα την συνομωσια. πραγματι θα συνομωτησουν. ομως το προβλημα οπως σου εξηγησα και σου παρεθεσα και την μεταφραση κιολας του ιδιου του σμιθ ξεκιναει γιατι ακριβως το κρατος/δημος παρεμβανει στην αγορα. και μαλιστα ο σμιθ αναφερει συγκεκριμενο παραδειγμα το οποιο και σου παρεθεσα. αρα για να το ξεκαθαρισουμε. ναι εχεις δικιο οσον αφορα την συνομωσια εχεις αδικο οσον αφορα το οτι ο σμιθ μιλαει για ρυθμιση 18 hours ago, pilot1324 said: 3) "Δεν είναι παράνομο, είναι στους κανόνες της πλατφόρμας". Σοβαρά τώρα; Αν βάλω στους όρους χρήσης του μαγαζιού μου ότι μπορώ να κλέψω το πορτοφόλι του πελάτη, νομίζεις ότι είναι νόμιμο; το εκλαικευεις εξαιρετικα επικυνδυνα αλλα θα μπορουσε να ειναι και καπως ετσι. αν σου φαινεται παλαβο σκεψου τα ψιλα γραμματα που μπορει να γραφει ενα σταδιο ή ενα λουνα παρκ τυπου "προσεχτε τα πορτοφολια σας". 18 hours ago, pilot1324 said: 4) Το παράδειγμα με το βρεφικό γάλα είναι άκυρο. Η Amazon έχει ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ από Ευρωπαϊκή Επιτροπή και FTC: - 170 εκατ. πρόστιμο για χρήση δεδομένων third-party sellers - Χαρακτηρισμός ως "gatekeeper" από DMA - Αγωγή από FTC για μονοπωλιακές πρακτικές γιατι ειναι ακυρο. απανταει ακιρβως στο ερωτημα σου. λες πως η αμαζον εχει καταδικες απο ΕΕ. και λοιπον? δεν μπορει αυτες οι καταδικες να ειναι πολιτικες και να μην εχουν καμια απολυτως βαση? στο γαλα ειχαν?και ομως ο νομος σταματησε!! τι παει να πει gatekeeper δηλαδη και γιατι ειναι παρανομο? αν στο σπιτι μου κανω επειδηηξη μοδας και καλω κοσμο και ειμαι gatekeeper που ειναι η παρανομια? 18 hours ago, pilot1324 said: 5) Και το παράδειγμα με τον Κόκκαλη σου το εξήγησα και δεν το 'πιασες. Όπως ο Ολυμπιακός είχε στήσει σύστημα που έπαιρνε το πρωτάθλημα πριν αρχίσει, έτσι και η Amazon έχει στήσει σύστημα που πνίγει τον ανταγωνισμό. Και εσύ κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ξέρεις τι μου θυμίζεις; Αυτούς που έλεγαν τότε "μα νόμιμα τα παίρνει ο Ολυμπιακός τα πρωταθλήματα". Ίδια λογική - αν είναι στους κανόνες, όλα καλά! εχεις την κακια συνηθειοα να επαναλαμβανεις τα ιδια και τα ιδια νομιζοντας πως θα αλλαξει κατι. το να λες "ειχε στησει συστημα" δεν αποτελει εξηγηση επισης το να λες στον αλλο στο εχω εξηγησει δεν αποτελει επιχειρημα. μπορει ο αλλος να μην ξερει απο ποδοσφαιρο. δεν ειχε παρει το πρωταθλημα ο παο ? πως εγινε αυτο? και σε τελικη αναλυση την ουσια του επιχειρηματος/δασος μου την καταλαβες η απλως σκαλωσες στο δεντρο/ποδοσφαιρο? τεσπα νομιζω το κουραζουμε επαναλαμβανεσαι και νομιζω βαριεσαι να συζητησεις. παρεθεσες 2 γενικα σημεια απο 2 διανοητες εψαξα τα βρηκα στα εκανα print screen στα εξηγησα. δε σου αρκει. δεν ειναι δικο μου προβλημα. αυτα
pilot1324 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, dieksodo είπε ποτε δεν αμφισβητησα το να εχουμε δικαστηρια και να μπορουν οι πελατες να μηνυουν τις ς εταιριες ή οι εταιριες να μπορουν να ζητουν αποζημιωσεις για απατες. αλλο πραγμα να εχεις δικαστηρια για να μπορεις να λυνεις τις διαφορες σου και αλλο πραγμα να πηγαινει το κρατος και να κανει τη δουλεια για σενα. δεν ξερω αν καταλαβαινεις τη διαφορα . αν οχι να στο εξηγησω περεταιρω δεν σου ειπα πως λεει το αντιθετο οσον αφορα την συνομωσια. πραγματι θα συνομωτησουν. ομως το προβλημα οπως σου εξηγησα και σου παρεθεσα και την μεταφραση κιολας του ιδιου του σμιθ ξεκιναει γιατι ακριβως το κρατος/δημος παρεμβανει στην αγορα. και μαλιστα ο σμιθ αναφερει συγκεκριμενο παραδειγμα το οποιο και σου παρεθεσα. αρα για να το ξεκαθαρισουμε. ναι εχεις δικιο οσον αφορα την συνομωσια εχεις αδικο οσον αφορα το οτι ο σμιθ μιλαει για ρυθμιση το εκλαικευεις εξαιρετικα επικυνδυνα αλλα θα μπορουσε να ειναι και καπως ετσι. αν σου φαινεται παλαβο σκεψου τα ψιλα γραμματα που μπορει να γραφει ενα σταδιο ή ενα λουνα παρκ τυπου "προσεχτε τα πορτοφολια σας". γιατι ειναι ακυρο. απανταει ακιρβως στο ερωτημα σου. λες πως η αμαζον εχει καταδικες απο ΕΕ. και λοιπον? δεν μπορει αυτες οι καταδικες να ειναι πολιτικες και να μην εχουν καμια απολυτως βαση? στο γαλα ειχαν?και ομως ο νομος σταματησε!! τι παει να πει gatekeeper δηλαδη και γιατι ειναι παρανομο? αν στο σπιτι μου κανω επειδηηξη μοδας και καλω κοσμο και ειμαι gatekeeper που ειναι η παρανομια? εχεις την κακια συνηθειοα να επαναλαμβανεις τα ιδια και τα ιδια νομιζοντας πως θα αλλαξει κατι. το να λες "ειχε στησει συστημα" δεν αποτελει εξηγηση επισης το να λες στον αλλο στο εχω εξηγησει δεν αποτελει επιχειρημα. μπορει ο αλλος να μην ξερει απο ποδοσφαιρο. δεν ειχε παρει το πρωταθλημα ο παο ? πως εγινε αυτο? και σε τελικη αναλυση την ουσια του επιχειρηματος/δασος μου την καταλαβες η απλως σκαλωσες στο δεντρο/ποδοσφαιρο? τεσπα νομιζω το κουραζουμε επαναλαμβανεσαι και νομιζω βαριεσαι να συζητησεις. παρεθεσες 2 γενικα σημεια απο 2 διανοητες εψαξα τα βρηκα στα εκανα print screen στα εξηγησα. δε σου αρκει. δεν ειναι δικο μου προβλημα. αυτα Για τα δικαστήρια κάνεις ένα τεράστιο λογικό άλμα. Η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία ΔΕΝ είναι "το κράτος κάνει τη δουλειά για σένα". Είναι το πλαίσιο που εμποδίζει τις εταιρείες να καταστρέψουν τον ανταγωνισμό. Χωρίς αυτό, οι μικροί πωλητές θα έπρεπε να μηνύουν την Amazon ένας-ένας - δηλαδή David vs Goliath. Αυτό ακριβώς θέλει η Amazon. Για τον Smith κάνεις cherry-picking. Ναι, μιλάει για κρατική παρέμβαση που δημιουργεί προβλήματα. Αλλά ΕΠΙΣΗΣ μιλάει για την ανάγκη ρύθμισης των αγορών για να αποφευχθούν οι συνωμοσίες των εμπόρων. Δεν μπορείς να διαλέγεις μόνο το κομμάτι που σε βολεύει. Η διαφορά με το λούνα παρκ είναι ότι εκεί απλά σε προειδοποιούν για κινδύνους από τρίτους. Δεν λένε "θα χρησιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι τα προσωπικά σου δεδομένα για να σε βλάψουμε οικονομικά Για τις καταδίκες της Amazon: Σοβαρά τώρα, συγκρίνεις μια υπόθεση βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα με ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ καταδίκες της Amazon σε ΗΠΑ και ΕΕ; Ο χαρακτηρισμός "gatekeeper" σημαίνει ότι η Amazon ελέγχει την πρόσβαση στην αγορά - δεν είναι "επίδειξη μόδας στο σπίτι σου" Το ότι λες "βαριέσαι να συζητήσεις" δείχνει ότι δεν έχεις επιχειρήματα. Εγώ σου φέρνω συγκεκριμένα στοιχεία, δικαστικές αποφάσεις και παραδείγματα. Εσύ απλά επαναλαμβάνεις "μα είναι στους κανόνες" και "μπορεί να είναι πολιτικό" Καλες γιορτες να εχουμε! 1
dieksodo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 20 hours ago, pilot1324 said: Για τα δικαστήρια κάνεις ένα τεράστιο λογικό άλμα. Η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία ΔΕΝ είναι "το κράτος κάνει τη δουλειά για σένα". Είναι το πλαίσιο που εμποδίζει τις εταιρείες να καταστρέψουν τον ανταγωνισμό ακριβως αυτο ειναι 20 hours ago, pilot1324 said: τις εταιρείες να καταστρέψουν τον ανταγωνισμό. οριστε το ακουσαμε και αυτο. δηλαδη η μικροσοφτ με το office κατεστρεψε τον ανταγωνισμο των βιομηχανιων γραφομηχανων η αππλ με τα εξυπνα τηλεφωνα κατεστρεψε τον ανταγωνισμο των εταιριων τυπου kodak που πτωχευσαν αει καλα φιλε. λεμε και καμια βλακεια να περναει η ωρα 20 hours ago, pilot1324 said: Χωρίς αυτό, οι μικροί πωλητές θα έπρεπε να μηνύουν την Amazon ένας-ένας - δηλαδή David vs Goliath. Αυτό ακριβώς θέλει η Amazon. αρα ας καταργησουμε τον νομικο πολιτισμο που δουλευει 200 χρονια γιατι δε σου αρεσει. ντωμεταξυ σκεψου κινητρα που εχει ενας δικηγορος με προμηθεια ε 20 hours ago, pilot1324 said: Για τον Smith κάνεις cherry-picking. Ναι, μιλάει για κρατική παρέμβαση που δημιουργεί προβλήματα. Αλλά ΕΠΙΣΗΣ μιλάει για την ανάγκη ρύθμισης των αγορών για να αποφευχθούν οι συνωμοσίες των εμπόρων. Δεν μπορείς να διαλέγεις μόνο το κομμάτι που σε βολεύει. σου παρεθεσα το σημειο που λεει το ακριβως αντιθετο 20 hours ago, pilot1324 said: Δεν λένε "θα χρησιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι τα προσωπικά σου δεδομένα για να σε βλάψουμε οικονομικά το βλαψουμε ειναι σχετικο. το οτι θα πουλαω και εσυ θα πτωχευσεις ειναι εμμεση βλαπτικη συνεπειο οχι αμεση. η αμαζον δεν επιβαλλει απο ποιον θα παρει ο πελατης το προιον 20 hours ago, pilot1324 said: Για τις καταδίκες της Amazon: Σοβαρά τώρα, συγκρίνεις μια υπόθεση βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα με ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ καταδίκες της Amazon σε ΗΠΑ και ΕΕ; ναι 20 hours ago, pilot1324 said: Ο χαρακτηρισμός "gatekeeper" σημαίνει ότι η Amazon ελέγχει την πρόσβαση στην αγορά - δεν είναι "επίδειξη μόδας στο σπίτι σου" το ιδιο πραγμα ακριβως ειναι. στο σπιτι σου εισαι gatekeeper 20 hours ago, pilot1324 said: Το ότι λες "βαριέσαι να συζητήσεις" δείχνει ότι δεν έχεις επιχειρήματα. σου απαντησα σε ολα ενα ενα με επιχειρηματα. ντωμεταξυ ακομα περιμενω τον κοκκαλη σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα