manolis940 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, dieksodo είπε κανεις δε σου επιβαλλει να χρησιμοποιεις γοογλε δριβε απο παντα τα ανοικτα προτυπα απετυχαν και τα κλειστα ηταν αυτα που ο κοσμος ακολουθουσε. αλλιως ολοι θα ειχαμε λινουξ εδω και δεκαετιες οχι το 5% παμε δεκαετιες πισω γιατι θελουμε ασφαλεια? τρολλαρεις φανταζομαι. αν δε σου αρεσει αυτο μπορεις να μην αγορασεις αππλ και να παρεις ενα ανοιχτο συστημα ανδροιδ (παρολο που δε σου αρεσει η γοογλ) Φαντάζομαι το TCP που έστειλες μόλις τα πακέτα σου καθώς και το HTTPS που σου εμφάνισε αυτή την σελίδα έχει αποτύχει παταγοδώς. Το RCS δεν είναι κρυπτογραφημένο σε συζήτηση με κινητά apple από επιλογή της Apple. Αν κάποιος πάει δεκαετίες πίσω μάντεψε ποιος είναι.
Dimitris_1981 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Φαντάζομαι το TCP που έστειλες μόλις τα πακέτα σου καθώς και το HTTPS που σου εμφάνισε αυτή την σελίδα έχει αποτύχει παταγοδώς. Το RCS δεν είναι κρυπτογραφημένο σε συζήτηση με κινητά apple από επιλογή της Apple. Αν κάποιος πάει δεκαετίες πίσω μάντεψε ποιος είναι. Μάλλον δεν στα είπαν καλά Τo Google Messages χρησιμοποιεί end-to-end encrypted (E2EE) όχι το RCS. Η ευθύνη για το E2EE είναι στην GSM Association. Αν το έχεις προσέξει κιόλας στα iPhone για να έχεις RCS πρέπει να το υποστηρίζει ο πάροχoς. Αυτή ήταν άλλωστε και η υποχρέωση που της επέβαλε η ΕΕ. H Google απλά έκανε υιοθέτηση του RCS στο Google messages και πρόσθεσε δικό της E2EE Layer. Και η Samsung υιοθέτησε το RCS Chats της Google. Μέχρι να ανοίξει το API η Google δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές με RCS. Με μπόλικο Lobbying σήκωσε σκόνη ώστε να πιέσει την Apple. Ο χαμένος βέβαια δεν είναι η Apple άλλα τα 3rd Party apps. Μετάφραση H Google τον έπινε διαρκώς από 3rd Party apps (Whats Up, Viber, Messanger κτλ) και βρήκε κερκόπορτα να μπει στην αγορά. Φαντάσου ότι ότι ουσιαστικά κατάφεραν να είναι οι μόνοι που out of the box έχουν επικοινωνία με iMessages. Αν πχ το Viber υποστηρίξει RCS , θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους να σε πείσει να βγάλεις το default app. Μέχρι να γίνει regulated η αγορά θα έχει μονοπώλιο σαν τον chrome. Σε μια αγορά που ήταν ανύπαρκτη με άπειρες αποτυχίες!!!! 1
manolis940 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Μάλλον δεν στα είπαν καλά Τo Google Messages χρησιμοποιεί end-to-end encrypted (E2EE) όχι το RCS. Η ευθύνη για το E2EE είναι στην GSM Association. Αν το έχεις προσέξει κιόλας στα iPhone για να έχεις RCS πρέπει να το υποστηρίζει ο πάροχoς. Αυτή ήταν άλλωστε και η υποχρέωση που της επέβαλε η ΕΕ. H Google απλά έκανε υιοθέτηση του RCS στο Google messages και πρόσθεσε δικό της E2EE Layer. Και η Samsung υιοθέτησε το RCS Chats της Google. Μέχρι να ανοίξει το API η Google δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές με RCS. Με μπόλικο Lobbying σήκωσε σκόνη ώστε να πιέσει την Apple. Ο χαμένος βέβαια δεν είναι η Apple άλλα τα 3rd Party apps. Μετάφραση H Google τον έπινε διαρκώς από 3rd Party apps (Whats Up, Viber, Messanger κτλ) και βρήκε κερκόπορτα να μπει στην αγορά. Φαντάσου ότι ότι ουσιαστικά κατάφεραν να είναι οι μόνοι που out of the box έχουν επικοινωνία με iMessages. Αν πχ το Viber υποστηρίξει RCS , θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους να σε πείσει να βγάλεις το default app. Μέχρι να γίνει regulated η αγορά θα έχει μονοπώλιο σαν τον chrome. Σε μια αγορά που ήταν ανύπαρκτη με άπειρες αποτυχίες!!!! Έχεις δίκιο αλλά απ' ότι φαίνεται ότι θα γίνει End to end θα έχει λογικά σύντομα. Χρησιμοποιεί TLS όταν Ε2Ε δεν υποστηρίζεται απ' τις εφαρμογές. Πάντως το point δεν αλλάζει ότι θέλουμε να μπορούμε να επικοινωνούμε ελεύθερα με το app που μας αρέσει.
dieksodo Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 5 hours ago, manolis940 said: Έχεις δίκιο αλλά απ' ότι φαίνεται ότι θα γίνει End to end θα έχει λογικά σύντομα. Χρησιμοποιεί TLS όταν Ε2Ε δεν υποστηρίζεται απ' τις εφαρμογές. Πάντως το point δεν αλλάζει ότι θέλουμε να μπορούμε να επικοινωνούμε ελεύθερα με το app που μας αρέσει. ποιος στο απαγορευεσε? δεν εχει viber to iphone? egw me viber δουλευω οχι ιμεσσαges
manolis940 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, dieksodo είπε ποιος στο απαγορευεσε? δεν εχει viber to iphone? egw me viber δουλευω οχι ιμεσσαges Πρέπει να μιλήσουμε για να μιλήσουμε. Δηλαδή: -dieksodo τι εφαρμογή χρησιμοπιείς Viber. -Όχι ρε δεν το έχω μου την σπάει, μήπως έχεις whatapp; -Όχι ρε είναι βλακεία μήπως Telegram; -[...κοκ....] Αυτό είναι που ένα κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας όπως το RCS μπορεί να λύσει. Φαντάσου τώρα αυτό να μεταφερθεί και στο Internet, όπου το ένα site να θέλει chrome, το άλλο Firefox
dieksodo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 On 22/11/2024 at 16:35, manolis940 said: Πρέπει να μιλήσουμε για να μιλήσουμε. Δηλαδή: -dieksodo τι εφαρμογή χρησιμοπιείς Viber. -Όχι ρε δεν το έχω μου την σπάει, μήπως έχεις whatapp; -Όχι ρε είναι βλακεία μήπως Telegram; -[...κοκ....] Αυτό είναι που ένα κοινό πρωτόκολλο επικοινωνίας όπως το RCS μπορεί να λύσει. Φαντάσου τώρα αυτό να μεταφερθεί και στο Internet, όπου το ένα site να θέλει chrome, το άλλο Firefox πολυ σωστα μονο που αυτο συμβαινει ηδη πχ υπαρχουν σιτε που δεν υποστηριζουν το Α ή το Β και browsers που φορτωνουν καλυτερα το Α η το Β πχ ο τζομπς απαγορευσε το φλασ απο το ιφον4 και μετα αυτο ουσιαστικα εκανε το μισο ιντερνετ απροσπελαστο και χρειαζοταν html5 ασε που το παραδειγμα σου ειναι λαθος εγω δεν ξερω κανεναν που να εχει το ενα και οχι το αλλο πχ εγω εχω και viber kai whatsapp kai telegram διαφορετικα προγραμματα για διαφορετικες δουλειες γιατι να ειναι τα ιδια"? και γιατι να τα εχω ολα ενοποιημενα? ναι προσωπικα προσπαθω το 90% να το εχω στο viber αλλα ειναι καλο να εχεις και backups
manolis940 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, dieksodo είπε πολυ σωστα μονο που αυτο συμβαινει ηδη πχ υπαρχουν σιτε που δεν υποστηριζουν το Α ή το Β και browsers που φορτωνουν καλυτερα το Α η το Β πχ ο τζομπς απαγορευσε το φλασ απο το ιφον4 και μετα αυτο ουσιαστικα εκανε το μισο ιντερνετ απροσπελαστο και χρειαζοταν html5 ασε που το παραδειγμα σου ειναι λαθος εγω δεν ξερω κανεναν που να εχει το ενα και οχι το αλλο πχ εγω εχω και viber kai whatsapp kai telegram διαφορετικα προγραμματα για διαφορετικες δουλειες γιατι να ειναι τα ιδια"? και γιατι να τα εχω ολα ενοποιημενα? ναι προσωπικα προσπαθω το 90% να το εχω στο viber αλλα ειναι καλο να εχεις και backups Τώρα μου περιγράφεις το πρόβλημα και μου λες ότι δεν είναι πρόβλημα; Αυτό που περιγράφω παραπάνω δεν είναι κάτι στο οποίο λέω να είναι ίδια. Πχ ο Chrome και ο Firefox είναι ίδιοι; Το ζήτημα όμως είναι όμως και οι δύο έχουν πρόσβαση στο insomnia.gr και στο reddit.com για παράδειγμα. Ο καθένας έχει pros και cons και εσύ επιλέγεις ανάλογα με αυτά. Αν έπρεπε να χρησιμοποιείς firefox για insomnia και chrome για reddit θα ξεκινούσε ένα πονοκέφαλος. Πολύ σωστά βέβαια το λες ότι ο πονοκέφαλος έχει ήδη ξεκινήσει. Και ναι είναι πρόβλημα. Με το RCS ή κάποιο άλλο προτώκολλο (δεν χωράνε ομαδικά εδώ). θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο και για τις εφαρμογές μηνυμάτων σου. Θα επιλέξεις μία εφαρμογή εσύ πχ το Messages της Google εγώ το αντίστοιχο της Samsung και θα στείλεις μία εικόνα και ένα κείμενο σε εμένα, δωρεάν απ' το wifi σου και εγώ θα το λάβω στο 5G δύκτιο εκείνη την ώρα που είμαι συνδεδεμένος. Ούτε θα χρειαστεί να με πάρεις τηλέφωνο και να με ρωτήσεις αν έχω viber, telegram κτλ. Αν δεν μπορείς να δεις σε όλο αυτό ότι ένα μεγάλο πρόβλημα λύνεται, εγώ δεν μπορώ να επιμείνω άλλο.
dieksodo Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 15 hours ago, manolis940 said: Τώρα μου περιγράφεις το πρόβλημα και μου λες ότι δεν είναι πρόβλημα; Αυτό που περιγράφω παραπάνω δεν είναι κάτι στο οποίο λέω να είναι ίδια. Πχ ο Chrome και ο Firefox είναι ίδιοι; Το ζήτημα όμως είναι όμως και οι δύο έχουν πρόσβαση στο insomnia.gr και στο reddit.com για παράδειγμα. Ο καθένας έχει pros και cons και εσύ επιλέγεις ανάλογα με αυτά. Αν έπρεπε να χρησιμοποιείς firefox για insomnia και chrome για reddit θα ξεκινούσε ένα πονοκέφαλος. Πολύ σωστά βέβαια το λες ότι ο πονοκέφαλος έχει ήδη ξεκινήσει. Και ναι είναι πρόβλημα. Με το RCS ή κάποιο άλλο προτώκολλο (δεν χωράνε ομαδικά εδώ). θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο και για τις εφαρμογές μηνυμάτων σου. Θα επιλέξεις μία εφαρμογή εσύ πχ το Messages της Google εγώ το αντίστοιχο της Samsung και θα στείλεις μία εικόνα και ένα κείμενο σε εμένα, δωρεάν απ' το wifi σου και εγώ θα το λάβω στο 5G δύκτιο εκείνη την ώρα που είμαι συνδεδεμένος. Ούτε θα χρειαστεί να με πάρεις τηλέφωνο και να με ρωτήσεις αν έχω viber, telegram κτλ. Αν δεν μπορείς να δεις σε όλο αυτό ότι ένα μεγάλο πρόβλημα λύνεται, εγώ δεν μπορώ να επιμείνω άλλο. και πως θα χωρισω τις εφαρμογες? θα λεω ο Α να ανοιγει με viber o B me whatsapp o G me telegram? μου φαινεται το συστημα σου ακομα πιο μπερδεμενο
manolis940 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, dieksodo είπε και πως θα χωρισω τις εφαρμογες? θα λεω ο Α να ανοιγει με viber o B me whatsapp o G me telegram? μου φαινεται το συστημα σου ακομα πιο μπερδεμενο Αυτό είναι που κάνεις τώρα; Με αυτό που σου λέω και A και ο B και ο G θα παίζουν την εφαρμογή που θες.
dieksodo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 On 26/11/2024 at 08:00, manolis940 said: Αυτό είναι που κάνεις τώρα; Με αυτό που σου λέω και A και ο B και ο G θα παίζουν την εφαρμογή που θες. δηλαδη θα μου ερχεται ενα μνμ και 8α χτυπανε 10 notifications ωραια
manolis940 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, dieksodo είπε δηλαδη θα μου ερχεται ενα μνμ και 8α χτυπανε 10 notifications ωραια Μπορεί εγώ να μην τα λέω καλά. Συγνώμη αλλά δεν έχω άλλο κουράγιο. 1
pilot1324 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Η Amazon έχει καταστρέψει όλα τα μικρά μαγαζιά, έχει το 40% του online retail στην Αμερική, αλλά όχι, ο Chrome είναι το πρόβλημα που πρέπει να σπάσουμε
manolis940 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 4 λεπτά πριν, pilot1324 είπε Η Amazon έχει καταστρέψει όλα τα μικρά μαγαζιά, έχει το 40% του online retail στην Αμερική, αλλά όχι, ο Chrome είναι το πρόβλημα που πρέπει να σπάσουμε Αυτό με το whataboutism και το ότι δεν μπορούν τα προβλήματα να είναι παραπάνω από ένα πρέπει να το κοιτάξουμε κάποια στιγμή. 1
dieksodo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 8 hours ago, pilot1324 said: Η Amazon έχει καταστρέψει όλα τα μικρά μαγαζιά, έχει το 40% του online retail στην Αμερική, αλλά όχι, ο Chrome είναι το πρόβλημα που πρέπει να σπάσουμε και ολα αυτα τα μικρα μαγαζακια που συνεχιζουν να ζουν χαρη στην αμαζον που τους επιτρεπει να διαφημιζουν και να πουλανε τα προιοντα τους στα περατα της γης? γιατι κυρια?
pilot1324 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Στις 28/11/2024 στις 6:05 ΜΜ, manolis940 είπε Αυτό με το whataboutism και το ότι δεν μπορούν τα προβλήματα να είναι παραπάνω από ένα πρέπει να το κοιτάξουμε κάποια στιγμή. Όταν επισημαίνω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ΚΑΙ την Amazon ΚΑΙ τη Google, δεν κάνω whataboutism - απλά ζητάω συνέπεια στην εφαρμογή του νόμου. Ας αφήσουμε τα buzzwords και ας μιλήσουμε για την ουσία. Στις 29/11/2024 στις 2:37 ΠΜ, dieksodo είπε και ολα αυτα τα μικρα μαγαζακια που συνεχιζουν να ζουν χαρη στην αμαζον που τους επιτρεπει να διαφημιζουν και να πουλανε τα προιοντα τους στα περατα της γης? γιατι κυρια? Η πλατφόρμα έχει γίνει τόσο κυρίαρχη που τα μαγαζιά αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκες προμήθειες στην Amazon για να επιβιώσουν, ενώ η ίδια ανταγωνίζεται μαζί τους πουλώντας δικά της προϊόντα με χαμηλότερες τιμές. Δεν είναι "χάρη" - είναι εξαναγκασμός. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα