dchatz Δημοσ. Τρίτη στις 12:10 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:10 μμ Μόλις τώρα, kata_tixi είπε ναι και στον firefox βλεπεις απλα τον chrome τον εχει το 60-70% στον πλανητη και το υπολοιπο 40-30% το μοιζονται καμια 10αρια εταιριες. και μαζι με τον android gmail κτλ κτλ η google γινεται ο γιγαντας στο συνολο δεδομενων/διαφημίσεων κτλ κτλ. άρα όποιος και να αγοράσει τον chrome, τα δεδομένα που συλλέγονται αφορούν τα services και όχι τον ίδιο τον browser. Άρα πάλι η google θα τα παίρνει από τη στιγμή που εγγράφεσαι στα services ανεξάρτητα ποιον browser χρησιμοποιείς.
kata_tixi Δημοσ. Τρίτη στις 12:13 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:13 μμ Μόλις τώρα, dchatz είπε άρα όποιος και να αγοράσει τον chrome, τα δεδομένα που συλλέγονται αφορούν τα services και όχι τον ίδιο τον browser. Άρα πάλι η google θα τα παίρνει από τη στιγμή που εγγράφεσαι στα services ανεξάρτητα ποιον browser χρησιμοποιείς. γιατι ο chrome δεν συλλέγει δεδομένα ανεξαρτητα απο τα υπολοιπα services; Μόλις τώρα, kata_tixi είπε γιατι ο chrome δεν συλλέγει δεδομένα ανεξαρτητα απο τα υπολοιπα services; δλδ αμα εχω chrome και ολα τα υπολοιπα απο αλλες εταιριας δεν παιρνει η google δεδομενα;
asmilon Δημοσ. Τρίτη στις 12:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:14 μμ 22 λεπτά πριν, georgiosmag είπε Εξήγησε τι εννοείς "κατάχρηση". Και αυτός που θα τον πάρει δεν θα κάνει θες να πεις? Προτιμώ την γηραιά google παρά τον κάθε τυχάσπαρτο που θα τον αγοράσει. Αλλά το κυριότερο να εξηγήσεις μιας και είχες την διάθεση να απαντήσεις έξυπνα. Τι εννοείς κατάχρηση. Από που και ως που πέφτει λόγος στους άσχετους εσένα και εμένα να κρίνουμε αν η google Κάνει κατάχρηση η όχι. Η έστω και αν κρίνουμε ως παντογνώστες που είμαστε τουλάχιστον να παραθέσουμε στοιχεία και συγκρίσεις... Οι άλλοι μεγάλοι δηλαδή δεν κάνουν κατάχρηση? Έχουν μαζευτεί ένα σκασμός εκεί στην Αμερική και όλα πάνε κατα διαόλου. Θα αναλάβει τώρα και ο μεγάλος αρχηγός τους και ΤΡΕΜΕ ΚΟΣΜΕ... θα δούμε ΜΑΥΡΕΣ μέρες και δεν εννοώ μόνο στην Αμερική... Πολυ χειροπιαστο και προσφατο παραδειγμα το Manifest V3, το οποιο πρακτικα περιοριζει τους adblockers που της χαλανε το revenue stream. Αν δεν καταλαβαινεις πως αυτο δεν ειναι καταχρηση δεσποζουσας θεσης δε μπορω να κανω κατι παραπανω για να σε βοηθησω... 4 1 1
dchatz Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ 2 λεπτά πριν, kata_tixi είπε γιατι ο chrome δεν συλλέγει δεδομένα ανεξαρτητα απο τα υπολοιπα services; δλδ αμα εχω chrome και ολα τα υπολοιπα απο αλλες εταιριας δεν παιρνει η google δεδομενα; άμα είναι αυτό το θεμα, πουλάει τον chrome, παίρνει πάλι τον κώδικα του Chromium ξαναφτιάχνει ένα νέο Browser με όνομα Chromed (π.χ.) και πάλι το ίδιο θα είναι,
stamy Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:17 μμ 15 minutes ago, kata_tixi said: εγω δεν ξερω για ποιους λειτουργουν οι κανονες ουτε μπαινω σε αυτη την κουβεντα. λετε οτι δεν καταλαβαινετε και ο ενας λεει για ζηλια ο αλλος λεει για δημιουργους (λες και ειναι ενας ο δημιουργος) ο αλλος λεει για συμφεροντα κτλ κτλ. και σας εξηγω οτι η αγορα ετσι λειτουργει και οτι παρομοιες πρακτικες εχουν γινει και στην ms και στον οτε κτλ κτλ . απο εκει και περα λετε παλι τα ιδια σαν να διαβαζετε μονο αυτα που θελετε και τα αλλα να τα κανετε skip. (λες και ειναι ενας ο δημιουργος) - Ενας βρήκε την ιδέα και το έκανε και αυτός είναι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. δεν είμαστε στο Δημοτικό.
lepa22 Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 μμ 10 λεπτά πριν, dbrillis είπε Μα δεν φοβομαστε οτι θα παθει κατι. Προσπαθουμε να καταλαβουμε την λογικη. Για να πουμε και στην Coca Cola να πουλησει την Coca Cola γιατι φανταζομαι στα αναψυκτικα τυπου κολα εχει δεσποζουσα θεση. Εκει που μπερδευεσαι ειναι οτι εσυ νομιζεις οτι οι κανονες δουλευουν για ολους. Η Αμερική έχει το σύστημα της ελεύθερης οικονομίας (δεν κρίνω). Για να λειτουργεί αυτό το σύστημα πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός. Για να υπάρχει ανταγωνισμός δεν πρέπει να υπάρχουν μονοπώλια. Όταν πάει να δημιουργηθεί μονοπώλιο το κράτος πρέπει να παρέμβει για να το σπάσει. Αυτό γίνεται εδώ. Διαφαίνεται η δημιουργία μονοπωλίου και το κράτος παρεμβαίνει για να το σπάσει και να υπάρχει ανταγωνισμός. Το αν η παραπάνω λογική μπορεί να λειτουργεί στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα. Πρακτικά στον καπιταλισμό και την ελεύθερη αγορά είναι δύσκολο να αποφευχθεί η τάση προς τη δημιουργία μονοπωλίων και η παρέμβαση του κράτους δεν είναι πάντα αποτελεσματική για διάφορους λόγους. 6
georgiosmag Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 μμ 28 λεπτά πριν, kata_tixi είπε με απλα λογια στα λεμε αδερφε. εχει παρει την πιτα της διαφημισεις και δεν λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός ποια ζηλια κτλ λες. ποιοι κοινοι θνητοι το δικαστηριο κρινει. δεν εχουν σχεση η διαφημισεις που βλεπουμε εμεις αλλα ποσες παιρνει η google σε σχεση με τον ανταγωνισμο της δεν μπορει να γινει πιο νιανια απο αυτο. γιατι εχουμε αποφασισει εδω και καποιες δεκαετίες σε καποιους αντιμονοπωλιακούς κανονες που εφαρμοζονται και σε αλλες εταιριες εδω και πολλα χρονια. δεν θα παθει κατι η google μην ανησυχείς. μόνο εσύ καταλαβαίνεις τι ακριβώς γράφεις "αδερφέ". Σόρρυ αλλά και δε διαβάζεις σεβόμενος τον συνομιλητή σου και δεν κατέχεις να περάσεις τι εννοείς με τα γραφόμενα σου. Αποχωρώ και συνέχισε να γράφεις αν πιστεύεις ότι αυτό σου κάνει καλό δεν έχω πρόβλημα 10 λεπτά πριν, asmilon είπε Πολυ χειροπιαστο και προσφατο παραδειγμα το Manifest V3, το οποιο πρακτικα περιοριζει τους adblockers που της χαλανε το revenue stream. Αν δεν καταλαβαινεις πως αυτο δεν ειναι καταχρηση δεσποζουσας θεσης δε μπορω να κανω κατι παραπανω για να σε βοηθησω... πω πω... δεν παλεύεστε ρε παιδιά... το δεν έχω καταλάβει δεν πάει στο άρθρο... στην λογική/ηθική αναφέρομαι. Μην ασχολείστε άλλο δεν έχει νόημα.
AtiX Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Μου κάνει τρομερή εντύπωση που οι ίδιοι άνθρωποι που παραπονιούνται για τακτικές τύπου YouTube με την ακύρωση των adblockers, ή με το ζόρι και έτσι θέλω profiling χρηστών από τον Chrome, τώρα παραπονιούνται για την προσπάθεια ελέγχου αυτών των φαινομένων… πραγματικά η αντικειμενικότητα πάει στράφι… βάζω στοίχημα, αν αυτό έβγαινε μετά από τρεις μήνες, οι ίδιοι θα λέγανε και μπράβο που επιτέλους κάποιος έκανε το αυτονόητο… 7
Mhlogiatros Δημοσ. Τρίτη στις 12:40 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:40 μμ Το αυτονόητο θα ηταν carpet bombing στη google να μη μεινει τιποτα καψτε το μπουρδελο που θελει να ελεγχει το παγκοσμιο μελλον του internet ..... 1 1
Grasterix1 Δημοσ. Τρίτη στις 12:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:41 μμ Σας παρακαλώ όχι το safari..........😁
kata_tixi Δημοσ. Τρίτη στις 12:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:51 μμ 22 λεπτά πριν, georgiosmag είπε μόνο εσύ καταλαβαίνεις τι ακριβώς γράφεις "αδερφέ". Σόρρυ αλλά και δε διαβάζεις σεβόμενος τον συνομιλητή σου και δεν κατέχεις να περάσεις τι εννοείς με τα γραφόμενα σου. Αποχωρώ και συνέχισε να γράφεις αν πιστεύεις ότι αυτό σου κάνει καλό δεν έχω πρόβλημα πω πω... δεν παλεύεστε ρε παιδιά... το δεν έχω καταλάβει δεν πάει στο άρθρο... στην λογική/ηθική αναφέρομαι. Μην ασχολείστε άλλο δεν έχει νόημα. εγω οπως και αλλοι σου απαντανε με επιχειρήματα. δεν σου λεμε δεν μπορουμε να καταλαβουμε τον κοσμο κτλ κτλ. η λογικη και η ηθικη λενε ακριβως αυτο οτι σε μια οικονομια λειτουργουμε με κανονες που εμεις οι ιδιοι εχουμε αποφασισει και εχουμε συμφωνησει. εγω προσωπικα δεν εχω κατι μαζι σου ουτε με νοιαζει και πολυ. ειμαστε σε ενα τεχνολογικο φορουν και γραφεις δημοσια. σου απανταμε με επιχριρηματα για ποιο λογο λειτουργει ετσι κτλ αν δεν μπορεις να συζητας ή να δεχεσαι επιχειρηματα οταν ο ιδιος δεν παρουσιαζεις κανενα μην μπαινεις στον κοπο να συζητητας και να χαλιεσαι. φιλικα. 34 λεπτά πριν, dchatz είπε άμα είναι αυτό το θεμα, πουλάει τον chrome, παίρνει πάλι τον κώδικα του Chromium ξαναφτιάχνει ένα νέο Browser με όνομα Chromed (π.χ.) και πάλι το ίδιο θα είναι, ναι θα μπορουσε να το κανει αυτο που λες μονο που θα ξεκιναγε παλι απο 0. δλδ ειναι σαν να λες οτι αν ζουσε στο σμρ ο jobs θα εφευγε απο την apple και θα πηγαινε και θα εφτιαχνε ξανα απο το 0 νεο τηλεφωνο ποσο επιτυχια θα ειχε αυτο; αλλα για να στο πω και αλλιως εστω οτι φτιαξει και παρει παλι ενα μεριδιο της αγορας εστω να πουμε 30% (εκτος και αν θεωρεις οτι νοιαζει τον απλο χρηστη ποιος εχει το chrome και οτι θα αλλαξουν να πανε πισω κτλ) παλι το μονοπώλιο θα εχει σπασει. 2
elpenor Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:11 μμ (επεξεργασμένο) Δεν έχω άποψη για το νομικό ζήτημα αλλά θέλω να προσθέσω δύο πληροφορίες. 1. Bοηθάει πολύ το Google Ads αν ο χρήστης είναι logged in στο Chrome, ιδίως τώρα με το GDPR. Ακόμα και αν ο χρήστης δεν δώσει consent για tracking cookies αλλά έχει δώσει consent στα services της Google μετά το ads μπορεί να κάνει track τα conversions (Enhanced Conversions), ακόμα και σε διαφορετικές συσκευές. 2. Τα τελευταία 15 χρόνια η open source μηχανή JS της Google (V8) έχει διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που γίνεται το software development. Επεξ/σία Τρίτη στις 04:40 μμ από elpenor 1
kabbill Δημοσ. Τρίτη στις 03:07 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:07 μμ 4 ώρες πριν, panagi0tisgr είπε εγώ εκλαψα ε την τυροπιτα του Γρηγόρη. την τρωει κανενας αυτη; Επιβεβαιώνω ότι η χωριάτικη είναι πολύ καλή 1
MaIdoror Δημοσ. Τρίτη στις 03:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:21 μμ 3 hours ago, kata_tixi said: αν εγω εχω το 60% και το αλλο 40 το εχουν αλλοι 10. ειναι μονοπώλιο. Τεχνικά όχι, δεν είναι. Ολιγοπώλιο είναι. 1
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 03:21 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:21 μμ Ναι εκαναν μια την google και καθε google τεραστιες μη πληρωνοντας φορους κτλ παραθυρακια και τωρα τρεχουν και δεν φτανουν. Αι σιχτιρ υποκριτες σε ολες τις χωρες απο ΗΠΑ μεχρι Ευρωπη μεχρι ολοι οι μεγαλοι. Το κριμα οτι παλι εμεις θα την πληρωσουμε οπως παντα. Αλλος πηδαει αλλος πληρωνει φαση. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα