Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τους τελευταίους μήνες αγόρασα μερικούς prime φακούς (για πρώτη φορά στην ζωή μου), και πλέον σκέφτομαι πώς μπορώ να τους χρησιμοποιώ. Βασικά, πρέπει να τους έχω μαζί μου, οπότε είμαι σε αναζήτηση μιας (μικρής; ) και εμφανίσιμης camera bag, που να μπορώ να βάλω 2-3 primes.

Οι φακοί που έχω είναι:

Σκέφτομαι και τους 20mm & 85mm f/1.8 S, αλλά μάλλον σε επόμενες εκπτώσεις.

Οπότε τι τσάντα θα προτείνατε για αυτούς τους 3;

Υποθέτω χρειάζομαι κάτι με 23 cm πλάτος, 8 cm βάθος, 10 cm ύψος (εσωτερικές διαστάσεις).

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, patatasc είπε

Τους τελευταίους μήνες αγόρασα μερικούς prime φακούς (για πρώτη φορά στην ζωή μου), και πλέον σκέφτομαι πώς μπορώ να τους χρησιμοποιώ. Βασικά, πρέπει να τους έχω μαζί μου, οπότε είμαι σε αναζήτηση μιας (μικρής; ) και εμφανίσιμης camera bag, που να μπορώ να βάλω 2-3 primes.

Οι φακοί που έχω είναι:

Υποθέτω χρειάζομαι κάτι με 23 cm πλάτος, 8 cm βάθος, 10 cm ύψος (εσωτερικές διαστάσεις).

Καλημέρα και καλή επιτυχία στο εγχείρημα , η Cullman έχει κάποιες αρκετά μικρές , πολύ πρακτικες , με επιπλέον αδιάβροχο κάλυμμα , αν και οι τιμές ήταν χαμηλά , ανέβηκαν αρκετά πρόσφατα , ρίξε μιά ματιά στην σειρά Stockholm , είχα τέτοια και την έχω ακόμη δλδ .

Έχω τις αντιρρήσεις μου για τέτοιο φορτίο , φυσικά εγώ είμαι πλέον 60 + , αλλά ΟΚ , εσύ ξέρεις καλύτερα .

Δημοσ.

Κακώς πετάς τα λεφτά σου σε prime φακούς. Όχι γιατί δεν αξίζουν αλλά δεν είναι καθόλου πρακτική η εναλλαγή τους εν ώρα "δράσης".

Θα δικαιολογούσα την συνειδητή αγορά ενός μόνο prime που θα έμενε μόνιμα κουμπωμένος.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, udroxoos είπε

Κακώς πετάς τα λεφτά σου σε prime φακούς. Όχι γιατί δεν αξίζουν αλλά δεν είναι καθόλου πρακτική η εναλλαγή τους εν ώρα "δράσης".

Θα δικαιολογούσα την συνειδητή αγορά ενός μόνο prime που θα έμενε μόνιμα κουμπωμένος.

Μπορεί να έχεις δίκιο. Έχω και 3 πολύ καλούς ζουμ, αλλά εκεί το χωροταξικό το έχω λύσει με ένα backpack. Απλά το βράδυ, το f/1.8 είναι λίγο καλύτερο από το 2.8. Και δεν μπορώ να κουβαλώ τρίποδο. Αν δεν πάρω το backpack, συνήθως παίρνω ένα φακό, αλλά ναι, χρειάστηκα και άλλη εστιακή απόσταση και δεν είχα.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με το παρακάτω κομμάτι του ποστ

4 ώρες πριν, udroxoos είπε

...αλλά δεν είναι καθόλου πρακτική η εναλλαγή τους εν ώρα "δράσης".

Όποτε κουβαλούσα μαζί μου 2-3-4 διαφορετικούς prime στην βόλτα, ή που δεν τους χρησιμοποίησα, ή που μετά ο αισθητήρας ήθελε καθάρισμα.

Θα πρότεινα σε ένα μικρό τσαντάκι να κουβαλάς μηχανή με ένα κουμπωμενο prime και ακόμη έναν στη τσάντα.

Με 24 και 50mm έχεις καλύψει τα πάντα. Δεν χρειάζεται σε αυτό το σετ και ο 40αρης.

Κι αν μεθαύριο πάρεις και 85αρη, κάνε άλλους συνδυασμούς.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, patatasc είπε

FF.

Δυστυχώς για FF δε νομίζω ότι υπάρχει ζουμ με σταθερό f/1.8 σαν τον Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM για APS-C DSLR κάμερες.

Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή σε ζουμ θα ήταν κάποιος σταθερός στο f/2.8 (διάλεξε εσύ το εστιακό μήκος) ή ένας prime 35mm ή 50mm.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, udroxoos είπε

Δυστυχώς για FF δε νομίζω ότι υπάρχει ζουμ με σταθερό f/1.8 σαν τον Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM για APS-C DSLR κάμερες.

Νομίζω ότι η καλύτερη επιλογή σε ζουμ θα ήταν κάποιος σταθερός στο f/2.8 (διάλεξε εσύ το εστιακό μήκος) ή ένας prime 35mm ή 50mm.

Από ζουμ, έχω αυτούς που θέλω και την τσάντα τους. Για τους σταθερούς ψάχνω τσάντα.

15 ώρες πριν, babisskg είπε

Καλημέρα και καλή επιτυχία στο εγχείρημα , η Cullman έχει κάποιες αρκετά μικρές , πολύ πρακτικες , με επιπλέον αδιάβροχο κάλυμμα , αν και οι τιμές ήταν χαμηλά , ανέβηκαν αρκετά πρόσφατα , ρίξε μιά ματιά στην σειρά Stockholm , είχα τέτοια και την έχω ακόμη δλδ .

Έχω τις αντιρρήσεις μου για τέτοιο φορτίο , φυσικά εγώ είμαι πλέον 60 + , αλλά ΟΚ , εσύ ξέρεις καλύτερα .

Ευχαριστώ για την πρόταση. Οι αντοχές είναι θέμα, και εγώ 50+ είμαι...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, patatasc είπε

Από ζουμ, έχω αυτούς που θέλω και την τσάντα τους. Για τους σταθερούς ψάχνω τσάντα.

Ευχαριστώ για την πρόταση. Οι αντοχές είναι θέμα, και εγώ 50+ είμαι...

Ναι , κάποια μέρα άρχισε να πονάει ο ώμος μου , κάτι που έκανε φανερό ότι δεν έπρεπε πλέον να κρεμάω τόσο βάρος . Η συγκεκριμένη που πρότεινα , με βόλεψε ιδιαίτερα , αν και δεν μπορούσε να χωρέσει χαρτιά μεγέθους Α4 , όμως χωρούσε άνετα μία mirrorles με τον φακό της επάνω συν έναν φακό . Στην επίσημη σελίδα της εταιρείας , θα βρείτε τα μοντέλα και τις διαστάσεις τους . Καλή επιτυχία .

Δημοσ.
18 ώρες πριν, patatasc είπε

Οι φακοί που έχω είναι:

Γνώμη μου είναι πως λειτουργεί καλύτερα ένα μαζεμένο backpack, παρά ένα shoulder ή sling bag. Δεδομένης και της συζήτησης δηλαδή με τον Μπάμπη παραπάνω. Έχω sling bag, εξαιρετικό κλπ κλπ αλλά δε θα πρότεινα μια τέτοιου τύπου τσάντα για μόνιμο βάρος στον ώμο και την πλάτη. Πιο πολύ δηλαδή την έχω για αποθήκευση της μηχανής όταν θα βρίσκομαι σε κάποιον χώρο π.χ. καφετέρια, ή για να μπορώ να έχω κάπου μαζί το πορτοφόλι, γυαλιά ηλίου παρά για παραπάνω φακούς. Επίσης βολέυει φοβερά στα ΜΜΜ σε μεγάλες πόλεις. 

Για άνεση όμως νομίζω θα πρότεινα κάτι όπως το Case Logic Era Greaty Medium. Έχω γράψει και αντίστοιχη κριτική στο skroutz. Χωράει πολλά αν όντως τα χρειάζεσαι στην ίδια εξόρμηση, παραμένει μαζεμένο, είναι οικονομικό και ελαφρύ, διαθέτει κάλυμα για βροχή και για τα δικά μου γούστα έχει τίμια εμφάνιση. Δε θεωρώ ότι θα κερδίσεις κάτι με κάποιο ελαφρώς μικρότερο τσαντάκι ώμου ενώ σίγουρα ένα backpack είναι πιο άνετο. 

Σε περίπτωση όμως που θες κάποιο τσαντάκι ώμου ντε και καλά, θα πρότεινα κάτι όπως το "manfrotto advanced iii medium" και σίγουρα όχι κάτι μεγαλύτερο. Σε κάθε περίπτωση δες το πριν το αγοράσεις, ιδανικά από κάποιο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας όπου λογικα θα σε αφήσουν ίσως να βάλεις και εξοπλισμό μέσα για να δεις την κατανομή και την άνεσή του. 

Σχετικά με το άλλο κομμάτι της συζήτησης για τους φακούς... ούτε για εμένα έχει νοήμα να βγεις για μια τυπική βόλτα με παραπάνω από 2 σταθερούς. Αν όντως δηλαδή πιστεύεις πως θα χρειαστείς 3+ σταθερούς καλύτερα να έχεις έναν ζουμ. Αναφέρομαι πάντα στο σενάριο που δε θα έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου ώστε όντως να χρειάζεσαι αποκλειστικά σταθερούς φακούς και για ερασιτεχνική χρήση πάντα. 

Εντούτοις, είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων και διαφορετικών εργαλείων για διαφορετικές δουλειές. Οι σταθεροί πάντα αλλάζουν τον τρόπο σύνθεσης της εικόνας - αν δεν πέφτει crop με το κιλό - και προσωπικά τους προτιμώ. Αυτό είναι για μένα και η κύρια διαφορά με τους ζουμ φακούς. Τα υπόλοιπα, τεχνικά, πλεονεκτήματα είναι βεβαίως καλοδεχούμενα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...