alefther Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 6 λεπτά πριν, MikeJ είπε Ο ρελές δεν παρέχει 100% ασφάλεια. Εξάλλου μπορεί και ίδιος να χαλάσει και να μη λειτουργήσει όταν τον χρειαστείς, γι αυτό τον ελέγχουμε συχνά. Κανένας ηλεκτρολόγος δεν μου έχει πει ποτέ να κάνω μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα γιατί υπάρχει ρελές, ειδικά αν υπάρχει θέμα με τη γείωση (που σε πάρα πολλά σπίτια είναι ανύπαρκτη). αν το ρελε λειτουργει και ελεγχεται (κουμπακι τεστ) συχνα δεν θα εχεις θεμα η μιση Αμερικη εχει τον αντιστοιχο θερμοσιφωνα μονιμα αναμενο (η αλλη μιση δεν εχει ηλεκτρικο θερμοσιφωνα) 1
MikeJ Δημοσ. πριν από 15 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 15 ώρες 1 hour ago, alefther said: αν το ρελε λειτουργει και ελεγχεται (κουμπακι τεστ) συχνα δεν θα εχεις θεμα η μιση Αμερικη εχει τον αντιστοιχο θερμοσιφωνα μονιμα αναμενο (η αλλη μιση δεν εχει ηλεκτρικο θερμοσιφωνα) Όλα σχετικά είναι. Σπίτι μου (ενοίκιο) έχω ρελέ και με το τεστ πέφτει αλλά είχα φέρει ηλεκτρολόγο που στο πλαίσιο δοκιμής έκανε κάτι σε μια μπρίζα και μου έλεγε έπρεπε να πέσει ο ρελές με αυτό που κάνω (ενώ δεν έπεφτε). Η γείωση ανύπαρκτη. Μου λέει πιστοποιητικό εγώ δε θα σου έβγαζα στη παρούσα φάση. Οπτικά ο πίνακας φαίνεται άψογος με ξεχωριστό διακόπτη για όλα.
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 11 ώρες πριν, nickol-us είπε Κανείς δε γίνεται ψητός με το ρολόι της ΔΕΗ, δεν έχεις καμία επαφή με τα ηλεκτρικά μέρη... Έμμεσα λοιπόν καλύπτονται, εξηγείς και τον τρόπο... Σε πολλά παλιά σπίτια είναι έτσι. Το ρολόι έμπαινε εντός της οικίας. Δεν μπορεί ο ηλεκτρολόγος να μην έχει δικαίωμα ένστασης. Υπάρχουν περιπτώσεις που όντως έχει πειραχτεί η εγκατάσταση μεταγενεστερα από άλλον μάστορα και έχουν κάνει ότι να ναι οι ιδιοκτήτες. Πχ γνωρίζω περιπτωση που ιδιοκτήτης αφαίρεσε εντελώς το ρελε από την εγκατάσταση επειδή αυτό έπεφτε συνέχεια και δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία. Αυτός τώρα άμα πεθάνει από ηλεκτροπληξια θα τρέχουν τον ηλεκτρολόγο της τελευταίας ΥΔΕ αν αυτή δεν έληξε. Απλά σε τέτοιες περιπτωσεις που δεν θα υπάρξει τραυματίας, πυρκαγιά η νεκρός, δεν ακολουθειται προανακριτικη διαδικασία όπου εκεί θα φανερωθούν όλα. Από κάτι τέτοια πήγαν τις ΥΔΕ όλες στην 10ετια, και προβλέπω να γίνει 5ετια κάποια στιγμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα