MikeJ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:54 μμ Έτυχε να νοικιάσω ένα airbnb για κάτι συγγενείς και καθώς έψαχνα τον πίνακα τον βρήκα μέσα σε ένα ντουλάπι κολλητά με τη χελώνα/μετρητή της ΔΕΔΔΗΕ (εντος του σαλονιου) εκεί ήταν και το ρούτερ ακουμπισμένο πάνω στον μετρητή και πιο πάνω είχε και κάτι σαν καταγραφικό/server για συναγερμό. Για να δεις τον κωδικο wifi επρεπε να κατεβασεις το ρουτερ γιατι ηταν ψηλα. Η εταιρεία που το διαχειρίζεται μάλλον το σπίτι το έχει δει μόνο σε φωτογραφία. Τους ρωτάω για το κωδικό του wifi και μου λένε βρες τον πάνω στο ρούτερ (όπως είπα πάνω στον μετρητή). Τους ρωτουσα για τον θερμοσιφωνα και δεν ηξεραν να μου πουν ποιος διακοπτης τον κλεινει (τον ειχαν αφημενο ανοιχτο χωρις σημανση ωστε να κανεις μπανιο ετσι με ανοιχτο θερμοσιφωνα). Άντε εμείς σαν Έλληνες βλέπουμε κάτι τέτοια αλλά θα έρθει κανένας βόρειοευρωπαιος και θα πάθει καμιά ζημιά. Μπορεί ο μετρητής να είναι έτσι εντός του σπιτιού; 1
ekrepali Δημοσ. Δευτέρα στις 10:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:08 μμ Ακόμα κι αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θέλουν φάπες και αυτός που έκανε την εγκατάσταση και αυτός που έβγαλε το πιστοποιητικό. Από περιέργεια κάνε μια αναζήτηση τον αριθμό παροχής, να δεις αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου. https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Στο ταμπελάκι γράφει 8 ψηφία... πχ 50123456 προσθέτεις στην αρχή το ίδιο ψηφίο, και στο τέλος 01 πχ 55012345601
MikeJ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:21 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:21 μμ 9 minutes ago, ekrepali said: Ακόμα κι αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θέλουν φάπες και αυτός που έκανε την εγκατάσταση και αυτός που έβγαλε το πιστοποιητικό. Από περιέργεια κάνε μια αναζήτηση τον αριθμό παροχής, να δεις αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου. https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Στο ταμπελάκι γράφει 8 ψηφία... πχ 50123456 προσθέτεις στην αρχή το ίδιο ψηφίο, και στο τέλος 01 πχ 55012345601 Εχω ακούσει υπάρχουν κάποιοι "επαγγελματίες' που βγάζουν πιστοποιητικό μέσω τηλεφώνου χωρίς επίσκεψη στο χώρο. 1 1
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 10:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:54 μμ (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, MikeJ είπε Εχω ακούσει υπάρχουν κάποιοι "επαγγελματίες' που βγάζουν πιστοποιητικό μέσω τηλεφώνου χωρίς επίσκεψη στο χώρο. Εφόσον τους το επιτρέπει..... το "κράτος", τι ήθελες να κάνουν οι "επαγγελματίες"; Προφανώς και δεν τους ακουμπάει κανείς, ούτε υπάρχει κανένας έλεγχος, ενώ σίγουρα καλύπτονται από κάποιο παραθυράκι για να βγάζουν πιστοποιητικά με το κιλό. Τελικά σε αυτή τη χώρα, δε βαριέσαι ποτέ! Spoiler Πέρα απο την πλάκα, ο πίνακας δεν δείχνει τραγικός... ρελέ τουλάχιστον έχει! Το καλωδιομάνι μπορεί να είναι και από "γύφτο" σπιτονοικοκύρη... έχει πετάξει μέσα μια μπαλαντέζα, ένα router πάνω στο ρολόι και τα καλώδια κοτσίδες... Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:11 μμ από nickol-us
MikeJ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:43 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:43 μμ 46 minutes ago, nickol-us said: Hide contents Πέρα απο την πλάκα, ο πίνακας δεν δείχνει τραγικός... ρελέ τουλάχιστον έχει! Το καλωδιομάνι μπορεί να είναι και από "γύφτο" σπιτονοικοκύρη... έχει πετάξει μέσα μια μπαλαντέζα, ένα router πάνω στο ρολόι και τα καλώδια κοτσίδες... Ο πίνακας οκ είναι (αν εξαιρέσεις ότι δεν έχει βάλει ένα σημαδακι στον διακόπτη του θερμοσίφωνα δεδομένου κιολας ότι το έχει ενοικιαζόμενο). Ή ύπαρξη του μετρητή κυρίως με προβληματίζει γιατί αν βάλει κάποιος το χέρι του μπορεί να γίνει ψητός. 1
@pnea1973 Δημοσ. χθες στις 12:23 πμ Δημοσ. χθες στις 12:23 πμ Μετρητή εντός διαμερίσματος δεν έχω ξαναδεί..
Sherlock_7 Δημοσ. χθες στις 12:25 πμ Δημοσ. χθες στις 12:25 πμ Κάποια πυλωτή θα ήταν και την έκαναν σπίτι. 2
mariosnik_ Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ 2 ώρες πριν, MikeJ είπε Έτυχε να νοικιάσω ένα airbnb για κάτι συγγενείς και καθώς έψαχνα τον πίνακα τον βρήκα μέσα σε ένα ντουλάπι κολλητά με τη χελώνα/μετρητή της ΔΕΔΔΗΕ (εντος του σαλονιου) εκεί ήταν και το ρούτερ ακουμπισμένο πάνω στον μετρητή και πιο πάνω είχε και κάτι σαν καταγραφικό/server για συναγερμό. Για να δεις τον κωδικο wifi επρεπε να κατεβασεις το ρουτερ γιατι ηταν ψηλα. Η εταιρεία που το διαχειρίζεται μάλλον το σπίτι το έχει δει μόνο σε φωτογραφία. Τους ρωτάω για το κωδικό του wifi και μου λένε βρες τον πάνω στο ρούτερ (όπως είπα πάνω στον μετρητή). Τους ρωτουσα για τον θερμοσιφωνα και δεν ηξεραν να μου πουν ποιος διακοπτης τον κλεινει (τον ειχαν αφημενο ανοιχτο χωρις σημανση ωστε να κανεις μπανιο ετσι με ανοιχτο θερμοσιφωνα). Άντε εμείς σαν Έλληνες βλέπουμε κάτι τέτοια αλλά θα έρθει κανένας βόρειοευρωπαιος και θα πάθει καμιά ζημιά. Μπορεί ο μετρητής να είναι έτσι εντός του σπιτιού; Άμα δεν διάβαζα το κείμενο σου, μόνο από την φωτογραφία, θα νομιζα ότι μιλάμε για κανένα παράνομο σπίτι από αυτά που κάνουν οι Ρομα με τσιμεντολιθους και απλό σοβαντισμα, μερικοί που έχουν παραπάνω φραγκα φερνουν δικούς τους και περνάνε υδραυλικα, ηλεκτρολογικα κτλ, επειδή όλα είναι παράνομα δεν τους νοιαζουν ούτε κανονισμοί ούτε τίποτα. Για τις ερωτήσεις σου, όχι μιλάμε για μια τραγική εγκατασταση στο κομμάτι του κεντρικού πίνακα. Απορώ ποιος ηλεκτρολόγος εξέδωσε την ΥΔΕ. Για να βλέπουμε τέτοια στον πίνακα δεν θέλω να ξέρω τι λάθη ή παραλείψεις έχουν γίνει αλλού. Τουλάχιστον εγκληματικό το ότι έχουν αφήσει το router εκεί μέσα σε αυτόν τον ηλεκτρικο "βόθρο" και πρέπει να βάλεις τα χέρια σου πέριξ των καλωδίων, δεν θέλει και πολλά για να γίνει ατύχημα, αν δεν δουλεύουν σωστά ρελε και γείωση..... που αμφιβάλλω. 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Εφόσον τους το επιτρέπει..... το "κράτος", τι ήθελες να κάνουν οι "επαγγελματίες"; Προφανώς και δεν τους ακουμπάει κανείς, ούτε υπάρχει κανένας έλεγχος, ενώ σίγουρα καλύπτονται από κάποιο παραθυράκι για να βγάζουν πιστοποιητικά με το κιλό. Τελικά σε αυτή τη χώρα, δε βαριέσαι ποτέ! Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Πέρα απο την πλάκα, ο πίνακας δεν δείχνει τραγικός... ρελέ τουλάχιστον έχει! Το καλωδιομάνι μπορεί να είναι και από "γύφτο" σπιτονοικοκύρη... έχει πετάξει μέσα μια μπαλαντέζα, ένα router πάνω στο ρολόι και τα καλώδια κοτσίδες... Ούτε καλύπτονται, ούτε παραθυράκι. Απλά δεν υπάρχουν έλεγχοι, γίνονται μόνο μέσω καρφωτής, σου λένε ε σιγά μην τύχει σε εμένα ο έλεγχος. Στο μεταξυ και να βρεθεί κάτι, θα πει ο ηλεκτρολόγος σε ένσταση ότι αυτός το έκανε αλλά παρενέβη άλλος, δεν υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τον ιδιοκτήτη για το τι θα πει αυτός και να τσεκάρουν άμα λέει την αλήθεια ο ηλεκτρολόγος, οπότε γλιτώνει ποινες. Πρακτικά σκληρές ποινές και πρόβλημα μόνο αν υπάρξει νεκρός η τραυματίας από ηλεκτροπληξια.
DrLo Δημοσ. χθες στις 12:42 πμ Δημοσ. χθες στις 12:42 πμ 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Ακόμα κι αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θέλουν φάπες και αυτός που έκανε την εγκατάσταση και αυτός που έβγαλε το πιστοποιητικό. Από περιέργεια κάνε μια αναζήτηση τον αριθμό παροχής, να δεις αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου. https://apps.deddie.gr/LicensedElectricianCertification/ Στο ταμπελάκι γράφει 8 ψηφία... πχ 50123456 προσθέτεις στην αρχή το ίδιο ψηφίο, και στο τέλος 01 πχ 55012345601 Δε νομίζω να είναι το ρολόι "της ΔΕΗ", Δε μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι Υποθέτω ότι είναι κάποιο εσωτερικό ρολόι για να μετρά/ρπημεριζει την κατανάλωση 1 παροχής σε 2 ή παραπάνω δωμάτια/διαμερίσματα.
alefther Δημοσ. χθες στις 12:44 πμ Δημοσ. χθες στις 12:44 πμ 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Δε νομίζω να είναι το ρολόι "της ΔΕΗ", Δε μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι Υποθέτω ότι είναι κάποιο εσωτερικό ρολόι για να μετρά/ρπημεριζει την κατανάλωση 1 παροχής σε 2 ή παραπάνω δωμάτια/διαμερίσματα. εχει σφραγιδα δεδδηε πανω
DrLo Δημοσ. χθες στις 12:46 πμ Δημοσ. χθες στις 12:46 πμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, alefther είπε εχει σφραγιδα δεδδηε πανω Χμ. Ναι τώρα το προσέχω και αυτό και τα logo της ΔΕΗ. Περίεργο. Το καλώδιο που μπαίνει στο ρολόι μου κάνει λίγο μικρό για να είναι κεντρική παροχή πάντως. Μήπως είναι "απαλλοτριωμενο"; edit τώρα πρόσεξα το σπιράλ απο πισω, κοίταγα το μικρό μαύρο καλωδιο 2 ώρες πριν, ekrepali είπε Ακόμα κι αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θέλουν φάπες και αυτός που έκανε την εγκατάσταση και αυτός που έβγαλε το πιστοποιητικό. Από περιέργεια κάνε μια αναζήτηση τον αριθμό παροχής, να δεις αν υπάρχει πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου. Ο πίνακας μόνος του φαίνεται ψιλο-οκ Δε ξέρεις πως ήτανε όταν το είδε ο ηλεκτρολόγος και πότε έγιναν τα υπόλοιπα. Επεξ/σία χθες στις 12:53 πμ από DrLo
nickol-us Δημοσ. χθες στις 06:30 πμ Δημοσ. χθες στις 06:30 πμ 6 ώρες πριν, MikeJ είπε Ο πίνακας οκ είναι (αν εξαιρέσεις ότι δεν έχει βάλει ένα σημαδακι στον διακόπτη του θερμοσίφωνα δεδομένου κιολας ότι το έχει ενοικιαζόμενο). Ή ύπαρξη του μετρητή κυρίως με προβληματίζει γιατί αν βάλει κάποιος το χέρι του μπορεί να γίνει ψητός. Κανείς δε γίνεται ψητός με το ρολόι της ΔΕΗ, δεν έχεις καμία επαφή με τα ηλεκτρικά μέρη... 5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Ούτε καλύπτονται, ούτε παραθυράκι. Απλά δεν υπάρχουν έλεγχοι, γίνονται μόνο μέσω καρφωτής, σου λένε ε σιγά μην τύχει σε εμένα ο έλεγχος. Στο μεταξυ και να βρεθεί κάτι, θα πει ο ηλεκτρολόγος σε ένσταση ότι αυτός το έκανε αλλά παρενέβη άλλος, δεν υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τον ιδιοκτήτη για το τι θα πει αυτός και να τσεκάρουν άμα λέει την αλήθεια ο ηλεκτρολόγος, οπότε γλιτώνει ποινες. Πρακτικά σκληρές ποινές και πρόβλημα μόνο αν υπάρξει νεκρός η τραυματίας από ηλεκτροπληξια. Έμμεσα λοιπόν καλύπτονται, εξηγείς και τον τρόπο... 5 ώρες πριν, DrLo είπε Δε νομίζω να είναι το ρολόι "της ΔΕΗ", Δε μπορεί να είναι μέσα στο σπίτι Σε πολλά παλιά σπίτια είναι έτσι. Το ρολόι έμπαινε εντός της οικίας. 2
MikeJ Δημοσ. πριν από 19 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 19 ώρες 4 hours ago, nickol-us said: Κανείς δε γίνεται ψητός με το ρολόι της ΔΕΗ, δεν έχεις καμία επαφή με τα ηλεκτρικά μέρη.. Είναι δηλαδή απόλυτα ασφαλές δεδομένου ότι στο σπίτι θα μένουν ξένοι που δε γνωρίζουν καν τι είναι και είναι προσβάσιμος σε όλους ακόμα και μικρά παιδιά; Γιατί εγώ έχω δει ηλεκτρολόγους να τους χειρίζονται με γάντια και ειδικά κατσαβίδια. Δε βάζουν το γυμνό χέρι τους μέσα.
fmarkos Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 19 λεπτά πριν, MikeJ είπε Είναι δηλαδή απόλυτα ασφαλές δεδομένου ότι στο σπίτι θα μένουν ξένοι που δε γνωρίζουν καν τι είναι και είναι προσβάσιμος σε όλους ακόμα και μικρά παιδιά; Γιατί εγώ έχω δει ηλεκτρολόγους να τους χειρίζονται με γάντια και ειδικά κατσαβίδια. Δε βάζουν το γυμνό χέρι τους μέσα. Γιατί τα πειράζουν παράνομα και δουλεύουν με ρεύμα. Μόνο η ΔΕΔΗΕ έχει δικαίωμα να ακουμπήσει τα ρολόγια. Εγώ πάντος από την φωτογραφία δεν βλέπω κάτι επικίνδυνο και από την στιγμή που ο πίνακας έχει ρελέ διαφυγής είναι ασφαλές να κάνεις μπάνιο με τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Σίγουρα η όλη κατάσταση δεν χτυπάει καλά στο μάτι, αλλά κάτι επικίνδυνο δεν βλέπω. 1
MikeJ Δημοσ. πριν από 17 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 17 ώρες 1 hour ago, fmarkos said: Γιατί τα πειράζουν παράνομα και δουλεύουν με ρεύμα. Μόνο η ΔΕΔΗΕ έχει δικαίωμα να ακουμπήσει τα ρολόγια. Εγώ πάντος από την φωτογραφία δεν βλέπω κάτι επικίνδυνο και από την στιγμή που ο πίνακας έχει ρελέ διαφυγής είναι ασφαλές να κάνεις μπάνιο με τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Σίγουρα η όλη κατάσταση δεν χτυπάει καλά στο μάτι, αλλά κάτι επικίνδυνο δεν βλέπω. Ο ρελές δεν παρέχει 100% ασφάλεια. Εξάλλου μπορεί και ίδιος να χαλάσει και να μη λειτουργήσει όταν τον χρειαστείς, γι αυτό τον ελέγχουμε συχνά. Κανένας ηλεκτρολόγος δεν μου έχει πει ποτέ να κάνω μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα γιατί υπάρχει ρελές, ειδικά αν υπάρχει θέμα με τη γείωση (που σε πάρα πολλά σπίτια είναι ανύπαρκτη). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα