Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

ναι αυτό βγάζει νόημα αλλά και πάλι μεγάλος μου φαίνεται σαν αριθμός πως τον μετράνε πχ γιατί αν μετράνε το πόσα fiber distribution boxes βάλανε (ή όπως αλλιώς λέγεται το κουτάκι με τις οπτικές που καταλήγει πχ στην πολυκατοικία ) 

ADSLgr.com Community Forum

H μετράνε πόσες ινες θα μπουν στην κάθε πολυκατοικία ;  αλλά αυτό δεν το ξέρουν εκ των υστέρων δηλαδή αν παραγγείλει ο πελάτης ή παίρνουν το σχέδιο της πολυκατοικίας και αναλόγως προσθέτουν πρασινα τσιβάκια (όπως στην απο πάνω φωτογραφία) ;

Μετράνε ποσά σπίτια έχουν πρόσβαση. Δλδ αν σε μια πολυκατοικία έχουν βάλει box και μόνο ένας ένοικος έχει βάλει οπτική στο σπίτι του αλλά η πολυκατοικία έχει 30 διαμερίσματα μετράνε 30. Άλλωστε το λένε ξεκάθαρα ότι αναφέρονται σε όσους έχουν πρόσβαση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Dr_Pepper said:

ναι αυτό βγάζει νόημα αλλά και πάλι μεγάλος μου φαίνεται σαν αριθμός πως τον μετράνε πχ γιατί αν μετράνε το πόσα fiber distribution boxes βάλανε (ή όπως αλλιώς λέγεται το κουτάκι με τις οπτικές που καταλήγει πχ στην πολυκατοικία ) 

ADSLgr.com Community Forum

H μετράνε πόσες ινες θα μπουν στην κάθε πολυκατοικία ;  αλλά αυτό δεν το ξέρουν εκ των υστέρων δηλαδή αν παραγγείλει ο πελάτης ή παίρνουν το σχέδιο της πολυκατοικίας και αναλόγως προσθέτουν πρασινα τσιβάκια (όπως στην απο πάνω φωτογραφία) ;

Λογικα μετρανε διαμερισματα/κατοικιες.

Σε εμενα οταν στο χαρτη (τον χυμα εξω οχι αφου μπεις μεσα) επιλεξω την πολυκατοικια εμφανιζει τον αριθμο ολων των κατοικιων γιατι η κΟΤΕ εχει βαλει floor box σε καθε οροφο και BEP στην εισοδο.

Αλλα συνδεδεμενος ειναι μονο ενας απο το Γεναρη με 100αρι οπτικη.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Choulio είπε

Φτάνει με τις υποθέσεις και τις θεωρίες ρε παιδιά. Ήμαρτον. Τόσα είναι όντως τα σπίτια με δυνατότητα για FTTH. Γιατί δλδ πρέπει να υπάρχει πάντα μια άλλη εναλλακτικη πραγματικότητα από αυτή που αποδέχονται οι εκάστοτε φορείς δημόσιοι και ιδιωτικοί; 

Γιατί έχω μείνει σε 6 πόλεις στην ελλάδα και ξέρω άτομα απο τουλάχιστον 12 χωριά και δεν ειναι ούτε κοντά 1 στους 3 με πρόσβαση σε ftth και ούτε βλέπω κάτι τέτοιο σε ποστ και forum πχ στο adslgr.com το υποforum ftth έχει 30Κ post ενώ για VDSL τα τριπλάσια ή ADSL δεκαπλάσια και εννοείται πως δεν έχουν πρόσβαση όλοι όσοι ποστάρουν στο ftth . 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Γιατί έχω μείνει σε 6 πόλεις στην ελλάδα και ξέρω άτομα απο τουλάχιστον 12 χωριά και δεν ειναι ούτε κοντά 1 στους 3 με πρόσβαση σε ftth και ούτε βλέπω κάτι τέτοιο σε ποστ και forum πχ στο adslgr.com το υποforum ftth έχει 30Κ post ενώ για VDSL τα τριπλάσια ή ADSL δεκαπλάσια και εννοείται πως δεν έχουν πρόσβαση όλοι όσοι ποστάρουν στο ftth . 

Οι δείκτες της αυτοσχέδιας στατιστικής μελέτης σου είναι προφανώς προβληματικοί. Εγώ ας πούμε που έψαχνα για σπίτι αρκετό καιρό Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκa διαφορά σπίτια σε διάφορες περιοχές σχεδόν παντού είχε οπτική ίνα στην πολυκατοικία. Πρέπει να υποθέσω ότι το 90% της χώρας έχει πρόσβαση σε οπτική;

Επεξ/σία από Choulio
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Sebu είπε

To κανει απο τις 18:30.

Και τωρα που γυρισα δεν εχει φτιαξει το πατας και μενει γκρι

Έχεις κάνει επιβεβαίωση τηλεφώνου και μαιλ? 

Δημοσ.

lol τελικά αυτό εννούν 30% 

r/europe - EU Fiber (To The Home) coverage map (September 2023)

ναι καλά αν και συνεχίζουμε έστω με 31% να είμαστε οι τελευταίοι σε κάλυψη εγώ δεν το πιστεύω μαγειρεμένα νούμερα του οτε ειναι για να πιάσει το μίνιμουμ για τίποτα ευρωπαϊκές επιδοτισούλες :P 

• Sad 1
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Thresh είπε

Υπάρχει νόμος Νόμος 4463/2017 (Κωδικοποιημένος) - ΦΕΚ Α 42/30.03.2017 . Ουσιαστικά είναι σαν το φυσικό αέριο, αν θέλει ένας ιδιοκτήτης δεν μπορούν (νομικά) να φέρουν αντίρρηση οι υπόλοιποι.

Από εκεί και πέρα αν πέσεις σε περίεργους, μπορεί να κάνουν μέχρι και βανδαλισμούς στην εγκατάσταση.

Θα,ενημερώσω τον διαχειριστή ελπίζω να μην έχω θέμα 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, BadIronTree είπε

Τραγικοί  απλά... θα σκάσουμε  πάνω  από  1000+€ σε 24 μήνες  και θα μας δώσουν  τα "μισά"  200€....

Κι αν μετακομίσεις σε 1 χρόνο θα πρέπει να ξαναπληρώσεις...

Δημοσ.
45 minutes ago, ChrisN.S. said:

Ποια εταιρία; ιδιόκτητο δίκτυο της Nova;

Nαι.

Όλα κομπλέ μέχρι στιγμής.

Θα δούμε τι θα παίξει και με το 3Gbps.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pepis13 είπε

Όταν έβγαλα αφμ, είχα μια μικρή επιχείρηση, όμως εδώ και 32 χρόνια, είμαι υπάλληλος. Το σύστημα με βλέπει, σαν εταιρία, μου ζητάει γεμη κλπ. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; 

To ίδιο με το αφμ του πατέρα μου που έκλεισε την επιχείρηση του πριν 30 χρόνια και πλέον είναι και συνταξιούχος

Δημοσ.

Δηλαδή στην ουσία το voucher το δικαιούνται μόνο όσοι βάλουν ταχύτητες άνω των 250mb/sec?

Δηλαδή αν θέλω να βάλω απλά μια 200αρα δεν δικαιούμαι το voucher?

Και οκ πες ότι για τα 2 πρώτα χρόνια δέχομαι να βάλω πάνω των 250mb/sec μετά τα 2 χρόνια που δεν θα υπάρχει πλέον voucher μπορώ να αλλάξω ταχύτητα σε ποιο χαμηλή π.χ. 200αρα?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Devil_7 είπε

Εμενα παντως στο ΕΜΕπ δηλωμενα τα εχει και παλι δεν προχωραει για νεα αιτηση.

Εννοεις καπου αλλου επιβεβαιωση?

• Super Moderators
Δημοσ.
25 minutes ago, Dr_Pepper said:

ναι καλά αν και συνεχίζουμε έστω με 31% να είμαστε οι τελευταίοι σε κάλυψη εγώ δεν το πιστεύω μαγειρεμένα νούμερα του οτε ειναι για να πιάσει το μίνιμουμ για τίποτα ευρωπαϊκές επιδοτισούλες :P 

Αυτά είναι ένα 14 μήνες πριν.

Του χρόνου σε βλέπω τέτοια εποχή να βάζεις φετινά διαγράμματα/νούμερα από Ευρώπη, που θα δείχνουν αυτό που αρνείσαι τώρα και να έχουμε deja vu για τα νούμερα του 2025 που θα συζητάμε και δεν θα πιστεύεις πάλι...

Κατά τα άλλα επιδοτήσεις για αστικές περιοχές δεν παίζουν και τα λεφτά που παίρνουν από το ταμείο ανάκαμψης είναι δάνεια.

Το μόνο επιδοτούμενο είναι το UFBB και παλιότερα το RURAL για μη εμπορικά συμφέρουσες περιοχές, το οποιο είναι ΣΔΙΤ.

9 minutes ago, Paragontas-x said:

Δηλαδή στην ουσία το voucher το δικαιούνται μόνο όσοι βάλουν ταχύτητες άνω των 250mb/sec?

Δηλαδή αν θέλω να βάλω απλά μια 200αρα δεν δικαιούμαι το voucher?

Και οκ πες ότι για τα 2 πρώτα χρόνια δέχομαι να βάλω πάνω των 250mb/sec μετά τα 2 χρόνια που δεν θα υπάρχει πλέον voucher μπορώ να αλλάξω ταχύτητα σε ποιο χαμηλή π.χ. 200αρα?

Ναι άνω των 250Mbps, για την ακρίβεια 300 κι άνω, μιας και δεν υπάρχουν 250αρια.

Όχι δεν μπορείς να βάλεις 200αρα.

Μετά τα 2 χρόνια θα μπορείς να κατέβεις σε 200αρα, αν υπάρχει μέχρι τότε κι αν δεν σου κακοφαίνεται η διαφορά τιμής με τα μεγαλύτερα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, Devil_7 said:

Που να κανω επιβεβαιωση? Αν εννοεις στο Εθνικο Μητρωο Επικοινωνιας ναι.

Κανοντας login στην εφαρμογη του gigabit voucher με τα credentials του Taxis δεν εχει πολλες επιλογες.

Μπαινω με κωδικους Taxis και εχει μια αδεια οθονη γιατι δεν εχουν υποβληθει ποτέ αιτησεις και πανω δεξια εχει το κουμπι Δημιουργια Αιτησης και διπλα το εικονιδιο του προφιλ.

Πατωντας το Δημιουργιας Αιτησης γκριζαρει και δεν κανει κατι.

Το εικονιδιο προφιλ εχει μονο επιλογη αποσυνδεσης.

Δεν υπαρχει κατι αλλο να επιλεξεις/κλικαρεις

Επεξ/σία από Sebu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...