Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 268
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, vaggos88 said:

Ποτε θα μπορουμε να επιλεξουμε παροχο κλπ? Δεν θα επρεπε να ειναι ηδη ετοιμα αυτα?

Από ότι φαίνεται αρχικά μέσω τηλεφώνου "manually", τις επόμενες μέρες θα μπουν κι οι πάροχοι στην πλατφόρμα με τα διαθέσιμα πακέτα.

48 minutes ago, jodact said:

Περάστε πρώτα οπτικές σε όλη την Αθήνα που τα μισά προάστια δεν έχουν ενώ 100μετρα δίπλα έχουν από το 2021 και μετά συζητάμε και για voucher.

Η Cosmote έχει κάλυψη σε πάνω από 1.5 εκατ σπίτια κι επιχειρήσεις, η Nova σήμερα ανακοίνωσε 512.000, η Vodafone 300.000, βάλε και τις Inalan & HCN. 

Από αυτά έχει μονο 350.000 ενεργές συνδέσεις η Cosmote και δεν ξέρω πόσο πάνω από 150.000 οι υπόλοιποι.

Κοινώς κάτω από 25% απορρόφηση.

Όπως καταλαβαίνεις δίνουν ως τυράκι μπας και φύγει ο κόσμος από το χαλκό. Δεν γίνεται να περιμένουν να καλυφθούν οι "πάντες" χωρίς μέχρι τότε να υπάρχει ανταπόκριση στην επένδυση...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Thresh είπε

Η Cosmote έχει κάλυψη σε πάνω από 1.5 εκατ σπίτια κι επιχειρήσεις, η Nova σήμερα ανακοίνωσε 512.000, η Vodafone 300.000, βάλε και τις Inalan & HCN. 

Αυτά τα νούμερα πως προκύπτουν απο την ελστατ ξέρουμε ότι ειναι 4,5 εκατομμύρια τα κτίρια στην ελλάδα αυτό σημαίνει ότι ειναι το 50% χώρας με οπτικές ίνες; μήπως εννοείς και FTTC και με τα περισσότερα μόνο 50ρια? 

Μόλις τώρα, DivEorDiE είπε

Αυτό πως σας φαίνεται? Δηλαδή εγώ αν έχω πρόγραμμα 200Mbps με χαλκό όμως, δεν με πιάνει???

image.png.9684dfa74fc4b13a5ee1911f25ca9843.png

Το 200 ειναι μεγαλύτερο νούμερο απο το 100... άρα σε πιάνει... 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Dr_Pepper said:

Αυτά τα νούμερα πως προκύπτουν απο την ελστατ ξέρουμε ότι ειναι 4,5 εκατομμύρια τα κτίρια στην ελλάδα αυτό σημαίνει ότι ειναι το 50% χώρας με οπτικές ίνες; μήπως εννοείς και FTTC και με τα περισσότερα μόνο 50ρια? 

Από τις ανακοινώσεις των παρόχων, μόνο FTTH. Δεν είναι ακόμα 50% γιατί σε κάμποσες περιπτώσεις ένα σπίτι ή μια επιχείρηση καλύπτεται με πάνω από ένα πάροχο.

3 minutes ago, DivEorDiE said:

Αυτό πως σας φαίνεται? Δηλαδή εγώ αν έχω πρόγραμμα 200Mbps με χαλκό όμως, δεν με πιάνει???

image.png.9684dfa74fc4b13a5ee1911f25ca9843.png

Δεν δικαιούσαι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Το 200 ειναι μεγαλύτερο νούμερο απο το 100... άρα σε πιάνει... 

εννοούσα δεν με πιάνει το πρόγραμμα.. το ίδιο λέμε

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, DivEorDiE said:

εννοούσα δεν με πιάνει το πρόγραμμα.. το ίδιο λέμε

Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι του 2022 που έγινε η διαβούλευση. :(

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Από τις ανακοινώσεις των παρόχων, μόνο FTTH. Δεν είναι ακόμα 50% γιατί σε κάμποσες περιπτώσεις ένα σπίτι ή μια επιχείρηση καλύπτεται με πάνω από ένα πάροχο.

7 λεπτά πριν, DivEorDiE είπε

Πάλι μου ακούγεται πολύ μεγάλο νούμερο  (άσε που δεν τους εμπιστεύομαι μόνο αν έγινε κάποια έρευνα απο ανεξάρτητη αρχή )

εγώ νομίζω ειναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες όλοι μαζί 

έχεις κάποιο link? 

Δημοσ.

Εγω που ειμαι πχ στην cosmote αυτη τη στιγμη με 100αρα μπορω να χρησιμοποιησω το 200αρι για να αναβαθμιστω σε 200αρα η εστω 300αρα η υποχρεωτικα ειναι για 1000mbps;

• Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Dr_Pepper said:

Πάλι μου ακούγεται πολύ μεγάλο νούμερο  (άσε που δεν τους εμπιστεύομαι μόνο αν έγινε κάποια έρευνα απο ανεξάρτητη αρχή )

εγώ νομίζω ειναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες όλοι μαζί 

έχεις κάποιο link? 

ΟΤΕ https://www.infocom.gr/2024/11/14/omilos-ote-statheri-anaptyksi-stin-ellada-afksisi-esodon-kata-25/87159/

"Παράλληλα, οι συνδρομητές FTTH έφτασαν τους 355 χιλιάδες, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 65%, με τη διαθεσιμότητα FTTH να καλύπτει πλέον 1,49 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις και το ποσοστό διείσδυσης να φτάνει το 26%."

Nova Δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος οπτικής ίνας στην Ελλάδα η United Fiber

"Ξεπερνώντας ήδη τα 512 χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις, με τη πλειοψηφία τους έτοιμη για σύνδεση πελατών χονδρικής και λιανικής,  και με επόμενο στόχο τα 830 χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του 2025."

Vodafone https://www.infocom.gr/2024/11/14/charis-mproumidis-vodafone-efikto-afksithoun-syndeseis-ftth-toulachiston-kata-50-2025/87150/

"Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2024, θα έχουμε υλοποιήσει περισσότερες από 300.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH), ενώ μέσα στο 2025 το δίκτυο οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι θα είναι εμπορικά διαθέσιμο σε 500.000 σπίτια. Μακροπρόθεσμα, παραμένει ο στόχος εγκατάστασης 850.000 γραμμών FTTH έως το 2028."

Οι 3 αυτοί έχουν επιλέξει να μην πηγαίνουν ο ένας στις περιοχές του άλλου. Inalan, HCN και ΔΕΗ (του χρόνου) όμως έχουν και μέσα σε περιοχές που έχουν οι 3 μεγάλοι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...