Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Ioannis12567890 said:

Μου ειπε με καλωδιο ethernet και μαλιστα καλωδιο cat 8 sftp

Ίσως να δίνει ακριβώς 500Mbps η Nova κι όχι με "αέρα" πχ 10% πάνω ώστε να τερματίζει στην ονομαστική ταχύτητα το speedtest. Κοινώς, απώλειες από overheads...

• Like 1
  • Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ευχαριστω,ρωταω γιατι σκεφτομαι να βαλω και εγω και ρωταω απο δω και απο κει εαν αξιζει η αναβαθμιση,σε ευχαριστω για την πληροφορια

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Ioannis12567890 είπε

Σε ευχαριστω,ρωταω γιατι σκεφτομαι να βαλω και εγω και ρωταω απο δω και απο κει εαν αξιζει η αναβαθμιση,σε ευχαριστω για την πληροφορια

Παίζουν πολλά ρόλο για να πιαστεί η μέγιστη ταχύτητα με ethernet τόσο με οπτική ίνα, όσο και με χαλκό. Προχθές ενεργοποίησα με το Voucher Nova fiber 300, και θα σου πω τα εξής. Δεν έχω κάνει έλεγχο με ethernet. Όμως, μπορώ να σου δώσω αξιόπιστες πληροφορίες παρόλα ταύτα. Αρχικά, όλα ξεκινούν απο το bandwidth της γραμμής τόσο γενικά (δηλαδή σε ώρες ΜΗ αιχμής), όσο και ειδικότερα σε ώρες αιχμής, δηλαδή τη ταχύτητα που δίνεται πχ σε ώρες θέασης αγώνων-εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα συνήθως. Επίσης, μεγάλο ρόλο, παίζει η ποιότητα της αρχικής τοποθέτησης της οπτικής ίνας, αναφέρομαι στην εγκατάσταση της κάθετης, όπου ομολογουμένως, ο ΟΤΕ κάνει πολύ προσεκτική δουλειά εντός των κτηρίων (ελέγξαμε μαζί με τον τεχνικό της Νόβα προχθές τις απώλειες της γραμμής της κάθετης του ΟΤΕ, και είχε μηδενικές, άρα, μήπως ο γνωστός σου στη γραμμή του είχε απώλειες εξ αρχής;), αλλά και η διατομή του καλωδίου της οπτικής ίνας που χρησιμοποιείται κατά την εγκατάσταση τόσο της κάθετης παίζει σπουδαίο ρόλο, όσο και της οριζόντιας γραμμής, πχ η Νόβα βάζει "20άρι" σε διατομή καλώδιο οπτικής ίνας, για να περνά το μέγιστο της ταχύτητας. Η vodafone και ο ΟΤΕ βάζουν μικρότερης διατομής, πχ 10άρι. Επίσης η οπτική ίνα είναι υπερβολικά ευαίσθητη σαν καλώδιο, δεν πρέπει σε κανένα σημείο της εγκατάστασης μέχρι το ρουτερ να τσακίζει έστω και ελάχιστα. Όλα παίζουν ρόλο λοιπόν, για να λάβεις το μέγιστο της ταχύτητας. Και πάμε τώρα στα υπόλοιπα: Η συσκευή που κάνουμε τη δοκιμή ταχύτητας, πρέπει να έχει κάρτα δικτύου - εάν κάνουμε έλεγχο αυτής με Wi-Fi -, πρέπει να υποστηρίζει Wi-Fi 6(E) 802.11.ax, ή εάν είναι ethernet πρέπει οι θύρες να είναι 2.5g ethernet port. Επίσης το ρουτερ το huawei που μου έστειλαν κι εμένα, είναι άκρως κατώτερο απο το ZYXEL VMG8623-T50B που στέλνει επίσης η Νόβα. Προσωπικά κακώς που δε το ζήτησα, επομένως, χάνεται ταχύτητα και απο την ποιότητα του ρουτερ. Επομένως, δες ο γνωστός σου ποιο απο τα 2 ρουτερ της Νόβα έχει. Περιθώριο δίνει στη γραμμή παραπάνω η Νόβα. Με κινητό με Wi-Fi 5, ακριβώς δίπλα στο ρουτερ, μου δίνει στην 300άρα 308-310, και upload 30-32. Δηλαδή εάν είχα κινητό Wi-Fi 6, αλλά και εάν έκανα τον έλεγχο με ethernet, φαντάζομαι ότι θα έδινε παραπάνω, επομένως, η Νόβα αυτό που υπόσχεται το δίνει, αλλά δεν έχουμε συσκευές ικανές που να υποστηρίζουν τέτοιες ταχύτητες ακόμη, αλλά κακά τα ψέματα, μόνο στον ΟΤΕ έχουμε όλο το bandwidth της γραμμής άπλετο. 

Screenshot_2024-11-28-20-05-57-959_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, Vasileios26 said:

αλλά και η διατομή του καλωδίου της οπτικής ίνας που χρησιμοποιείται κατά την εγκατάσταση τόσο της κάθετης παίζει σπουδαίο ρόλο, όσο και της οριζόντιας γραμμής, πχ η Νόβα βάζει "20άρι" σε διατομή καλώδιο οπτικής ίνας, για να περνά το μέγιστο της ταχύτητας. Η vodafone και ο ΟΤΕ βάζουν μικρότερης διατομής, πχ 10άρι.

Οι οπτικές ίνες που έχουν περαστεί στους δρόμους και σπίτια μας κάνουν και για το 50G-PON (50Gbps), πόσο μάλλον για μια 500Mbps σύνδεση...

Δημοσ.
On 27/11/2024 at 21:38, stavrakas112 said:

Εντάξει παιδιά σε 24 μήνες θα παίξουμε μπαλίτσα με φορητότητα, μην μασάτε!

Εγώ έκλεισα 300αρα Cosmote στα 31,65 (μέσω banner στο app ως υφιστάμενος πελάτης), που θα γίνει 30,40€ με την κατάργηση του Τέλους Συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας 5% από 01/01/25

εχεις και κινητο κοσμοτε? εμενα με double play μου δινει τιμη 32,57 (απο 40,9 το μηνα).

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, razkal είπε

εχεις και κινητο κοσμοτε? εμενα με double play μου δινει τιμη 32,57 (απο 40,9 το μηνα).

Έχω what's up από εδώ: 

Με πρόσφατη μεταφορά τον Αύγουστο αρα με είχαν σχετικά «κλειδωμένο» για αρκετούς μήνες.

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση..

Ειμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία , πρέπει να κάνω εγώ αίτημα για έκδοση Voucher για το σύνολο της πολυκατοικίας είτε πρέπει να το κάνω μεμονωμένα ;;

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, g_kor06 said:

Καλησπέρα ,

Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση..

Ειμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία , πρέπει να κάνω εγώ αίτημα για έκδοση Voucher για το σύνολο της πολυκατοικίας είτε πρέπει να το κάνω μεμονωμένα ;;

Μόνο για σένα.

• Like 1
Δημοσ.

απο την ωρα που θα κανεις την αιτηση ηλεκτρονικα , ποσο καιρο κανει να προχωρησει και να σου δωσουν το voucher ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, toxotis70 είπε

απο την ωρα που θα κανεις την αιτηση ηλεκτρονικα , ποσο καιρο κανει να προχωρησει και να σου δωσουν το voucher ?

2 δευτερόλεπτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι εννοεις?

εγω το εκανα σημερα το απογευμα, αλλα ακομα δεν εχει ερθει κατι....δεν εχει βγαλει καποιο κουπονι κλπ

Ισως επειδη ειναι κυριακη ?

Επεξ/σία από toxotis70
Δημοσ.
Στις 30/11/2024 στις 1:52 ΜΜ, Ioannis12567890 είπε

Να ρωτήσω για οποιον ξέρει ,έχω φίλο που εβαλε 500αρα οπτικη της Νovafiber 500 μέσω του προγραμματος και τον ρωτησα πως τα βλεπεις,και μου λέει στο speedtest πιανει download 485-480-479 και ping 3-4 και upload 50-48 mbps και θέλω να ρωτήσω ειναι φυσιολογικό τετοια ταχυτητα;δεν θα επρεπε να πιανει το λιγότερο  490;

Φιλαράκο μου φύγαμε από την εποχή του χαλκου με adsl 24αρι που με τάμα έπιανε 5 και εσύ κόλλας στο αν τα 500 θα είναι 480;Το πιο πιθανό είναι αυτή τη στιγμή με το voucher με λίγα ευρώ το μήνα παραπάνω  στη χειρότερη τριπλασιάζεις τη ταχύτητα σου αν έχεις fttc 100 και πας σε 300αρα.

Δημοσ.
12 hours ago, toxotis70 said:

τι εννοεις?

εγω το εκανα σημερα το απογευμα, αλλα ακομα δεν εχει ερθει κατι....δεν εχει βγαλει καποιο κουπονι κλπ

Ισως επειδη ειναι κυριακη ?

Τί είναι τα συστήματα; δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν αργία; αμέσως βγαίνει. Μήπως δεν πάτησες submit; 

4 minutes ago, Vagman1111 said:

Φιλαράκο μου φύγαμε από την εποχή του χαλκου με adsl 24αρι που με τάμα έπιανε 5 και εσύ κόλλας στο αν τα 500 θα είναι 480;Το πιο πιθανό είναι αυτή τη στιγμή με το voucher με λίγα ευρώ το μήνα παραπάνω  στη χειρότερη τριπλασιάζεις τη ταχύτητα σου αν έχεις fttc 100 και πας σε 300αρα.

Φυσικά επειδή φύγαμε από την εποχή του χαλκού δεν κάνουμε τάμα να πιάσουμε την ονομαστική ταχύτητα. Πλέον ότι ταχύτητα είναι το πακέτο τόσο φτάνει στο ρουτερ από το ONT. Από εκεί και πέρα αν παίζεις ασύρματα, δεν υποστηρίζει η κάρτα δικτύου σου την ταχύτητα κτλ είναι άλλο θέμα. Αλλά η ταχύτητα είναι σταθερή και χωρίς σκαμπανεβάσματα

Δημοσ.

τι να πω... επικοινωνησα και μ αυτους και δεν ξερουν γιατι δε προχωραει.

Εχω συμπληρωσει τα παντα, βγαινει πρασινο το ΥΠΟΒΟΛΗ , το παταω και δεν κανει κατι.

Εχω επιβεβαιωσει τηλεφωνο και email, ειναι συμπληρωμενα τα παντα, αλλα δεν προχωραει... τεσπα , καλη συνεχεια σε οσους το καταφεραν.

Δημοσ.
11 minutes ago, toxotis70 said:

τι να πω... επικοινωνησα και μ αυτους και δεν ξερουν γιατι δε προχωραει.

Εχω συμπληρωσει τα παντα, βγαινει πρασινο το ΥΠΟΒΟΛΗ , το παταω και δεν κανει κατι.

Εχω επιβεβαιωσει τηλεφωνο και email, ειναι συμπληρωμενα τα παντα, αλλα δεν προχωραει... τεσπα , καλη συνεχεια σε οσους το καταφεραν.

στο τηλέφωνο και email πάτησες επιβεβαίωση, σου ήρθε το OTP και το έβαλες σε κάθε ένα ξεχωριστά ; και μετά submit; τί να πω περίεργο. Και αφού επικοινώνησες μαζί τους τί σου είπαν ότι φταίει; θα το φτιάξουν κάπως ή σου είπαν κάτι άλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...