Vasileios26 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, POUARO είπε Δεν με αφηνει να κανω την υποβολη, κολαει στην διευθυνση... κλπ.. έχουν σκαψει, υπαρχει καθετη μεχρι το πεζοδρομιο, αλλα η NOVA δεν βλεπει τιποτε .. τι κανω??? Όταν λες κάθετη μέχρι το πεζοδρόμιο, εννοείς ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κάθετη ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ του κτηρίου σου; γιατί επειδή αναφέρεις μόνο για πεζοδρόμιο, τότε για να φανεί στο κτήριο σου διαθεσιμότητα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τόσο εσωτερικά του κτηρίου σου (box), όσο και μετά απο αυτό, να έχει περάσει ΚΑΙ κάποιο διάστημα έως και λίγων μηνών, μέχρι να προστεθεί στο σύστημα το κτήριό σου. 2 ώρες πριν, adi32 είπε Θα σε πάνε όμως από τα 26 € στα 40-50 με αυτόν τον τρόπο. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει και γι αυτούς που δεν έχουν καν σταθερό τώρα? Τώρα είναι υψηλές οι τιμές, αφενός για να αρμεξουν όσο μπορούν απο το Voucher, και αφετέρου επειδή η οπτική ίνα είναι κάτι σχετικά καινούργιο μιας και συνυπάρχει ακόμη με το χαλκό ο οποίος προς το παρόν επικρατεί στις συνδέσεις. Όμως με τη πάροδο του χρόνου το καινούργιο θα γίνει παλιό, και θα πέσουν οι τιμές, ενώ θα αυξηθούν περαιτέρω και οι ταχύτητες, επομένως τα πακέτα των χαμηλοτέρων ταχυτήτων Fiber θα πέσουν. 1
adi32 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Αν κανω την αιτηση πρεπει οπωσδήποτε να προχωρησει ή μπορει να ακυρωθει ? πχ μπορει στην πολυκατοικια να μη θελουν οι αλλοι να γινουν εργασιες
christaras1990 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Καλημέρα, έχω βάλει ήδη οπτική ίνα στα 300mbps, έχει ενεργοποιηθεί κανονικά εδώ και ένα 6μηνο. Δικαιούμαι την επιδότηση; Κάπου διάβασα οτι παίρνεις κανονικά το voucher, το δίνεις στον πάροχο και σου κάνει την αντίστοιχη έκπτωση στο μηνιαίο πάγιο. Προχωράω στην άιτηση κανονικά και στο τελευταίο βήμα έχει ένα κουτάκι που πρέπει να συμπληρώσεις υποχρεωτικά, αλλιώς δεν σε αφήνει να υποβάλλεις, που λέει οτι δεν διαθέτω ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100mbps.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 22 minutes ago, adi32 said: Αν κανω την αιτηση πρεπει οπωσδήποτε να προχωρησει ή μπορει να ακυρωθει ? πχ μπορει στην πολυκατοικια να μη θελουν οι αλλοι να γινουν εργασιες Μπορεί να ακυρωθεί. Νομικά οι υπόλοιποι δεν μπορούν να φέρουν αντίρρηση αν το θέλει ένας ιδιοκτήτης. 20 minutes ago, christaras1990 said: Δικαιούμαι την επιδότηση; Nope, μόνο αν είχες μέχρι 100 κι ας ήταν FTTH.
Choulio Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, adi32 είπε Θα σε πάνε όμως από τα 26 € στα 40-50 με αυτόν τον τρόπο. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει και γι αυτούς που δεν έχουν καν σταθερό τώρα? Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει διαθέσιμο πακέτο από την Nova για ίνα στα 100Mbps 29€. Σε 2 χρονια που θα εχει ληξει το συμβολαιο σου γυρνας σε 100αρα περιπου στα 30€ 11 ώρες πριν, Vasileios26 είπε Τώρα είναι υψηλές οι τιμές, αφενός για να αρμεξουν όσο μπορούν απο το Voucher, και αφετέρου επειδή η οπτική ίνα είναι κάτι σχετικά καινούργιο μιας και συνυπάρχει ακόμη με το χαλκό ο οποίος προς το παρόν επικρατεί στις συνδέσεις. Όμως με τη πάροδο του χρόνου το καινούργιο θα γίνει παλιό, και θα πέσουν οι τιμές, ενώ θα αυξηθούν περαιτέρω και οι ταχύτητες, επομένως τα πακέτα των χαμηλοτέρων ταχυτήτων Fiber θα πέσουν. Καλά μην παίρνεις κι όρκο ότι θα πέσουν. Πριν 2 χρόνια έβαλα 300άρα Cosmote με 38€ με ακριβώς αυτό το σκεπτικό που περιγράφεις. Είχα τότε το κουπόνι SFBB όποτε μου έβγαινε 38-13=25€ και έλεγα νταξει μέχρι να ανανεώσω θα έχουν πέσει και οι τιμές. Το συμβόλαιο μου λήγει τον άλλο μήνα και η τιμή σήμερα για το ίδιο πακέτο στην ίδια εταιρία είναι 41€. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από Choulio
Vasileios26 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, adi32 είπε Αν κανω την αιτηση πρεπει οπωσδήποτε να προχωρησει ή μπορει να ακυρωθει ? πχ μπορει στην πολυκατοικια να μη θελουν οι αλλοι να γινουν εργασιες Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση χωρίς να έχει γίνει στη πολυκατοικία η εγκατάσταση. Εννοώ ότι το σύστημα δε θα σε αφήσει να προχωρήσεις την αίτηση, εκτός κι εάν εννοείς την αίτηση για το Smartreadiness. Στη δική μου τη πολυκατοικία δεν έγινε συνέλευση για την εγκατάσταση της κάθετης απο τον ΟΤΕ. Μια ημέρα μου ανακοίνωσε ο διαχειριστής ότι έκανε ενέργειες για να έρθει ο παροχος για τις εργασίες. Δηλαδή δεν ρώτησε κανέναν, αλλά και κανείς δεν έφερε αντίρρηση στην ανακοίνωσή του, γιατί το λέω αυτό, για να σου πω ότι συζήτησέ το με το διαχειριστή (εάν δεν είσαι εσύ) για να γίνει συνέλευση, αν και οι εν λόγω εργασίες δεν έχουν κόστος είναι προς το παρόν δωρεάν απο τον παροχο, αλλά δεν έχουν και κάποιο θόρυβο στις τεχνικές εργασίες, δηλαδή αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιος ένοικος θα μπορούσε να αρνηθεί στη πολυκατοικία σου. 4 ώρες πριν, christaras1990 είπε Καλημέρα, έχω βάλει ήδη οπτική ίνα στα 300mbps, έχει ενεργοποιηθεί κανονικά εδώ και ένα 6μηνο. Δικαιούμαι την επιδότηση; Κάπου διάβασα οτι παίρνεις κανονικά το voucher, το δίνεις στον πάροχο και σου κάνει την αντίστοιχη έκπτωση στο μηνιαίο πάγιο. Προχωράω στην άιτηση κανονικά και στο τελευταίο βήμα έχει ένα κουτάκι που πρέπει να συμπληρώσεις υποχρεωτικά, αλλιώς δεν σε αφήνει να υποβάλλεις, που λέει οτι δεν διαθέτω ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100mbps. Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. Το κουτάκι που αναφέρεις, το λέει ξεκάθαρα. Ισχύει μόνο για όσους έχουν ταχύτητα ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 100Mbps. ΟΧΙ παραπάνω. Και να σου εγκρίνει το σύστημα την αίτηση, θα στην απορρίψει ο παροχος.
salmp7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 δεν ισχύει το παραπάνω. Εννοείται μπορείς να κάνεις αίτηση χωρίς να έχει γίνει εγκατάσταση στην πολυκατοικία. αρκεί να έχει φτάσει στο πεζοδρόμιο το σκάψιμο, ακόμα κι αν δεν έχει μπει εντός της πολυκατοικίας. τότε μπορείς να πάρεις το gigabit voucher χωρίς να χρειάζεσαι το smart readiness. 3
adi32 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Vasileios26 είπε Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση χωρίς να έχει γίνει στη πολυκατοικία η εγκατάσταση. Εννοώ ότι το σύστημα δε θα σε αφήσει να προχωρήσεις την αίτηση, εκτός κι εάν εννοείς την αίτηση για το Smartreadiness. Στη δική μου τη πολυκατοικία δεν έγινε συνέλευση για την εγκατάσταση της κάθετης απο τον ΟΤΕ. Μια ημέρα μου ανακοίνωσε ο διαχειριστής ότι έκανε ενέργειες για να έρθει ο παροχος για τις εργασίες. Δηλαδή δεν ρώτησε κανέναν, αλλά και κανείς δεν έφερε αντίρρηση στην ανακοίνωσή του, γιατί το λέω αυτό, για να σου πω ότι συζήτησέ το με το διαχειριστή (εάν δεν είσαι εσύ) για να γίνει συνέλευση, αν και οι εν λόγω εργασίες δεν έχουν κόστος είναι προς το παρόν δωρεάν απο τον παροχο, αλλά δεν έχουν και κάποιο θόρυβο στις τεχνικές εργασίες, δηλαδή αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάποιος ένοικος θα μπορούσε να αρνηθεί στη πολυκατοικία σου. Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. Το κουτάκι που αναφέρεις, το λέει ξεκάθαρα. Ισχύει μόνο για όσους έχουν ταχύτητα ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 100Mbps. ΟΧΙ παραπάνω. Και να σου εγκρίνει το σύστημα την αίτηση, θα στην απορρίψει ο παροχος. εμενα βγαζει αυτο Πάροχος: ΟΤΕ Τυπος Πρόσβασης: FTTH/B Ενδοκτιριακή Υποδομή: Ναι, κατασκευασμένη από τον Πάροχο Πρόσβασης Έχει συνδεθεί στο δίκτυο FTTH: Ναι Αρα ηδη υπαρχει υποδομη και απλα θα περασουν καλωδιο στο διαμερισμα ? Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από adi32
salmp7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, adi32 said: εμενα βγαζει αυτο Πάροχος: ΟΤΕ Τυπος Πρόσβασης: FTTH/B Ενδοκτιριακή Υποδομή: Ναι, κατασκευασμένη από τον Πάροχο Πρόσβασης Έχει συνδεθεί στο δίκτυο FTTH: Ναι Αρα ηδη υπαρχει υποδομη και απλα θα περασουν καλωδειο στο διαμερισμα ? εσένα λογικά έχει γίνει η κάθετη, εχουν φτιάξει boxάκια στους ορόφους της πολυκατοικίας και θα έρθουν απλά από μία αναμονή να μπουν εντός του διαμερίσματος σου, κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2024 από salmp7
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 2 hours ago, adi32 said: Αρα ηδη υπαρχει υποδομη και απλα θα περασουν καλωδιο στο διαμερισμα ? Στο 99.99% των περιπτώσεων η υποδομή είναι ορατή μιας και γίνεται με επιτοίχια κανάλια. Επίσης μπαίνουν και κουτιά, τα οποία φαίνονται ακόμα πιο εύκολα. Πως έχεις καταφέρει να μην την δεις τόσο καιρό? 😛
Risky Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 On 19/11/2024 at 13:02, Risky said: Παίδες κάλεσα Cosmote για να πάω από 100άρα VDSL σε 1Gbps και μου είπαν οτι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η "διασύνδεση των συστημάτων" ώστε να μπορώ να εξαργυρώσω το voucher μου. Επίσης ρώτησα αν μπορώ να πάω απο τώρα και να το εξαργυρώσουμε μετά όταν με το καλό ολοκληρωθεί η διασύνδεση και η απάντηση ήταν αρνητική. Από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί θα με καλέσουν αυτοί για να υπογράψω τα σχετικά (θέλει κ 1 μήνα για την ολοκλήρωση μιας και έχω κουτί-αναμονή έξω από το διαμέρισμα μου, αν δεν έχετε η αναμονή μπορεί να φτάσει τους 3 μήνες). Η έκπτωση στο μηνιαίο πάγιο μου είπαν οτι θα είναι 6,25€. Με απλή αριθμητική αυτό σημαίνει οτι παρέχουν 150€ (24 μήνες x 6.25€) στο πάγιο και τα άλλα 50€ θα είναι για το τέλος ενεργοποίησης. Εν αναμονή λοιπόν και όταν με καλέσουν θα σας ενημερώσω αντίστοιχα. Update: χτες κάλεσαν από Cosmote και ολοκλήρωσα την αίτηση για 1 Gbps. Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση με το σύστημα των voucher και εξαργύρωσα το voucher και τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση η έκπτωση των 6.25€ θα αφαιρεθεί από αρχική τιμή 50.90€ και οχι 53.90€. Αυτή την έκπτωση των 3€ την είχα και στο πρόγραμμα που είχα μέχρι τώρα (και πλήρωνα VDSL 100άρα 30.90€ έναντι 33,90€ τιμή τιμοκαταλόγου), δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο. Το 53,90€ που υπάρχει στον επίσημο τιμοκατάλογο τους δεν αναφέρθηκε σε καμμία επικοινωνία.
salmp7 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 10 minutes ago, Risky said: Update: χτες κάλεσαν από Cosmote και ολοκλήρωσα την αίτηση για 1 Gbps. Ολοκληρώθηκε η διασύνδεση με το σύστημα των voucher και εξαργύρωσα το voucher και τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση η έκπτωση των 6.25€ θα αφαιρεθεί από αρχική τιμή 50.90€ και οχι 53.90€. Αυτή την έκπτωση των 3€ την είχα και στο πρόγραμμα που είχα μέχρι τώρα (και πλήρωνα VDSL 100άρα 30.90€ έναντι 33,90€ τιμή τιμοκαταλόγου), δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο. Το 53,90€ που υπάρχει στον επίσημο τιμοκατάλογο τους δεν αναφέρθηκε σε καμμία επικοινωνία. 200/24=8.33 . τί σου είπαν; τα υπόλοιπα 50€ που πάνε;
kidstretch Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, αυτήν τη στιγμή έχω HCN 360, οπότε λογικά δεν μπαίνει το κουπόνι. Μπορώ να δηλώσω τα στοιχεία του πατρικού μου που έχει vf 100 mbps ώστε να πάρω το voucher και να το χρησιμοποιήσω στην HCN;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 1 minute ago, kidstretch said: Καλησπέρα σε όλους, αυτήν τη στιγμή έχω HCN 360, οπότε λογικά δεν μπαίνει το κουπόνι. Μπορώ να δηλώσω τα στοιχεία του πατρικού μου που έχει vf 100 mbps ώστε να πάρω το voucher και να το χρησιμοποιήσω στην HCN; Θα αντιστοιχεί για το ΑΦΜ της σύνδεσης του πατρικού καθώς και την διεύθυνσή του. Λογικά μετά κάνει έλεγχο κι ο πάροχος, δεν θα το δέχεται στην ήδη 360αρα.
kidstretch Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2024 15 λεπτά πριν, Thresh είπε Θα αντιστοιχεί για το ΑΦΜ της σύνδεσης του πατρικού καθώς και την διεύθυνσή του. Λογικά μετά κάνει έλεγχο κι ο πάροχος, δεν θα το δέχεται στην ήδη 360αρα. Όσο για το ΑΦΜ είναι στο όνομα μου (και στις 2 συνδέσεις), τώρα αν παίξει και με διεύθυνση όντως υπάρχει θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα