Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπάθησα να βγάλω κουπόνι για Cosmote και, αφού συμπλήρωσα όλα τα στοιχεία, το Gov.gr μου βγάζει το εξής μήνυμα:

"Η αίτησή σας απορρίφθηκε, καθώς: έχετε ήδη λάβει επιδότηση μέσω της δράσης Super-FastBroadband (SFBB)"

Πράγματι έχω λάβει επιδότηση όταν έβαλα την FFTH 100 mbps τον Ιούλιο 2022 από ADSL απλή. To συμβόλαιο εκείνο έχει λήξει τον Απρίλιο 2024 και αναγκαστικά πήγα σε μή επιδοτούμενο Fiber 100 mbps. 

Τώρα θέλω να βάλω την 300 mbps (εφ όσον ισχύει η επιδότηση) αλλά πήρα το παραπάνω μήνυμα. Έτσι είναι ή έκαναν κάποιο λάθος??? Δεν δικαιούμαι επιδότηση?

• Απαντ. 574
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, MessengerOfGood said:

Προσπάθησα να βγάλω κουπόνι για Cosmote και, αφού συμπλήρωσα όλα τα στοιχεία, το Gov.gr μου βγάζει το εξής μήνυμα:

"Η αίτησή σας απορρίφθηκε, καθώς: έχετε ήδη λάβει επιδότηση μέσω της δράσης Super-FastBroadband (SFBB)"

Πράγματι έχω λάβει επιδότηση όταν έβαλα την FFTH 100 mbps τον Ιούλιο 2022 από ADSL απλή. To συμβόλαιο εκείνο έχει λήξει τον Απρίλιο 2024 και αναγκαστικά πήγα σε μή επιδοτούμενο Fiber 100 mbps. 

Τώρα θέλω να βάλω την 300 mbps (εφ όσον ισχύει η επιδότηση) αλλά πήρα το παραπάνω μήνυμα. Έτσι είναι ή έκαναν κάποιο λάθος??? Δεν δικαιούμαι επιδότηση?

Το κείμενο της πρόσκλησης λέει οτι εξαιρούνται από την πρόσκληση:

οι πολίτες και οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιδότηση στο πλαίσιο της
δράσης Super-Fast Broadband (SFBB - https://sfbb.gr/), εφόσον πρόκειται για
υφιστάμενη σύνδεση
.

Εσένα λογικά θεωρείται υφιστάμενη, εφόσον μιλάμε για το ίδιο κτίριο, ίδιο αριθμό τηλεφώνου κτλ.

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να δηλώσεις σε άλλο κτίριο (εφόσον μπορείς να κάνεις σύνδεση εκεί).Ή αν κάνεις διακοπή και μετά νέα αίτηση (άλλος αριθμός κτλ, φυσικά με το ανάλογο κόστος νέας σύνδεσης και την όποια φασαρία).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, MessengerOfGood said:

Σωστά. Αποκλείονται τα άτομα που είχαν πάρει το κουπόνι τη πρώτη φορά, το SFBB
Απ' το ΑΦΜ το επιβεβαιώνουν οπότε λογικά και κτήρια να αλλάξεις δε θα καταφέρεις κάτι. 

Επεξ/σία από KenJiNx
Δημοσ.
1 minute ago, KenJiNx said:

Σωστά. Αποκλείονται τα άτομα που είχαν πάρει το κουπόνι τη πρώτη φορά, το SFBB
Απ' το ΑΦΜ το επιβεβαιώνουν οπότε λογικά και κτήρια να αλλάξεις δε θα καταφέρεις κάτι. 

Όχι αυτό δεν ισχύει 

Μπορώ να στο επιβεβαιώσω. 

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, salmp7 said:

Όχι αυτό δεν ισχύει 

Μπορώ να στο επιβεβαιώσω. 

Έτσι αναφέρει στους όρους χρήσης του κουπονιού απ' ότι διάβασα, αλλά μακάρι.
Είχα πάρει στο ΑΦΜ μου για το σπίτι μου το 2022 το πρώτο κουπόνι, και περιμένω να δοκιμάσω για την ατομική μου , μολις καταφέρουν και το φτιάξουν..

Δημοσ.

Αντιγράφω αυτούσιο 

Το κείμενο της πρόσκλησης λέει οτι εξαιρούνται από την πρόσκληση:

οι πολίτες και οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιδότηση στο πλαίσιο της
δράσης Super-Fast Broadband (SFBB - https://sfbb.gr/), εφόσον πρόκειται για υφιστάμενη σύνδεση. 

Ψάξε όρους gigabit voucher και βρες την πρόσκληση. 

Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή εσύ. Αυτό γράφει. Εσύ αυτό που λες που το βρήκες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, salmp7 said:

Αντιγράφω αυτούσιο 

Το κείμενο της πρόσκλησης λέει οτι εξαιρούνται από την πρόσκληση:

οι πολίτες και οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιδότηση στο πλαίσιο της
δράσης Super-Fast Broadband (SFBB - https://sfbb.gr/), εφόσον πρόκειται για υφιστάμενη σύνδεση. 

Ψάξε όρους gigabit voucher και βρες την πρόσκληση. 

Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή εσύ. Αυτό γράφει. Εσύ αυτό που λες που το βρήκες; 

https://gigabit-voucher.gov.gr/go-beyond/
Κάτω κάτω αναφέρει "ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ"
και πάλι τέρμα κάτω 

Εξαιρούνται από το Πρόγραμμα:

• οι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει επιδότηση στο πλαίσιο της δράσης Super-Fast Broadband (SFBB - https://sfbb.gr/), εφόσον πρόκειται για υφιστάμενη σύνδεση,

Μακάρι με το υφιστάμενη σύνδεση να εννοούν πως δεν ισχύει για τα ΑΦΜ αλλά για το τηλεφωνικό νούμερο ; 

Επεξ/σία από KenJiNx
Δημοσ.

υποθέτω ότι ο έλεγχος γίνεται και απορρίπτονται όσοι καλύπτουν και το ένα και το άλλο. Για αυτό ανέφερα στον φίλο παραπάνω ότι ίσως δικαιούται για άλλη διεύθυνση ή στην ίδια αν κάνει διακοπή και αίτηση για νέα σύνδεση. Μεταξύ μας δε νομίζω πως θα αξίξει τον κόπο για 150€ όλη αυτή η φασαρία με όλα τα IFs για το πότε και αν θα προχωρήσει η νέα σύνδεση.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, salmp7 said:

υποθέτω ότι ο έλεγχος γίνεται και απορρίπτονται όσοι καλύπτουν και το ένα και το άλλο. Για αυτό ανέφερα στον φίλο παραπάνω ότι ίσως δικαιούται για άλλη διεύθυνση ή στην ίδια αν κάνει διακοπή και αίτηση για νέα σύνδεση. Μεταξύ μας δε νομίζω πως θα αξίξει τον κόπο για 150€ όλη αυτή η φασαρία με όλα τα IFs για το πότε και αν θα προχωρήσει η νέα σύνδεση.

Το σκεπτικό αυτό μου δίνει κ εμένα ελπίδες.  :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, το δικό μου το σπίτι είναι αυτο στο οποίο καταλήγει το μαύρο δρομάκι που έφτιαξα. Η απόσταση από τον κεντρικό δρόμο είναι δεν είναι 60-70 μέτρα.

Το κόκκινο κυκλάκι είναι καινούριου τύπου ΚΑΦΑΟ που φτιάχτηκε επί του δρόμου όταν ήρθε στην περιοχή η vdsl.

Ρώτησα και τεχνικό της ΚΟΣΜΟΤΕ που είχα πετύχει εκεί και τον εργολάβο που πέρασε πρόσφατα την οπτική ίνα και μου είπαν ότι θα αφήσουν αναμονή στο ΚΑΦΑΟ για να πάρω οπτική ίνα εναέρια μιας και δεν ήταν στο σχεδιασμό να στρίψουν στο στενάκι αυτό για ένα σπίτι.

Ο ΟΤΕ μου πέρασε την αίτηση για οπτική τηλεφωνικά αλλά δεν με αφήνει το gov να κάνω αίτηση για voucher λόγω του οτι το σπίτι μου δεν έχει κάλυχη στο χάρτη όπως βλέπετε.

Υπάρχει περίπτωση να μπει το σπίτι μου στο πρόγραμμα voucher? Και γενικά πιστεύετε ότι όντως θα μου δώσουν εναέρια ή μου λέγανε παπάτζες και οι δύο για να με ξεφορτωθούν; Αν τελικά όχι, τι μπορώ να κάνω, μπορώ να επωμιστώ κάποιο κόστος ή κάτι τέτοιο για να συνδεθώ στο δίκτυο;

Screenshot 2024-12-03 132240.png

Επεξ/σία από anthony_88
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Malthador είπε

Εμένα δεν μου έδωσε πουθενά επιλογή για να επιλέξω μεταξύ προσωπικού και επαγγελματικού ΑΦΜ, μόλις έβαλα τον ΑΦΜ, κατευθείαν με πέρασε σαν «νομικό πρόσωπο», πράγμα που δεν και επαγγελματικά δεν στέκει, μιας και έχω ατομική επιχείρηση.

Σε ότι αφορά τα έγγραφα που ζητούνται, αυτό που μου είπαν από το helpdesk είναι για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων να φτιάξω μια ΥΔ που να αναφέρω ότι δεν είμαι υπόχρεος για εγγραφή στο εν λόγω μητρώο. Γενικά τα συμπλήρωσα όλα τα έγγραφα που ζητάει και πάλι δεν μου ανοίγει η «Υποβολή», μένει γκριζαρισμένη. Το μόνο που βλέπω ότι δεν είναι σωστό είναι αυτό με τις ημερομηνίες στην περίπτωσή μου.

Μου είπαν ότι το κοιτάζουν για να το φτιάξουν, το θέμα είναι ότι μέχρι να το φτιάξουν θα έχουν εξαντληθεί τα vouchers και θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

Μου έδωσες μια ελπίδα με το μήνυμα σου, θα το προσπαθήσω κι εγώ με την υπεύθυνη δήλωση που ανέφερες και θα επανέλθω. Ούτε ΓΕΜΗ έχω, ούτε υπαρχουν πραγματικοί δικαιούχοι ούτε σχέση με τα ΜΜΕ έχω ή μετοχους, ατομική επιχείρηση είναι με μπλοκάκι μηχανικος. Είμαι στην ίδια θέση, είναι απλά τραγικοί, 2 εβδομάδες μετά και δεν το έχουν λύσει! Εμένα μου είχαν πει να μπαίνω να ελέγχω ανα τακτά χρονικά διαστήματα την πλατφόρμα, δηλαδή ότι να ναι.

• Like 1
Δημοσ.

@Malthador Στις δηλώσεις για τα ΜΜΕ, Πραγματικών Δικαιούχων, Σώρευσης, συμπλήρωσες και ανέβασες τα υποδείγματα ; Σαν ημερομηνία εγώ έβαλα την ημερομηνία σύστασης της εταιρείας που φαίνεται στο Taxis.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, fablazed90 είπε

Μου έδωσες μια ελπίδα με το μήνυμα σου, θα το προσπαθήσω κι εγώ με την υπεύθυνη δήλωση που ανέφερες και θα επανέλθω. Ούτε ΓΕΜΗ έχω, ούτε υπαρχουν πραγματικοί δικαιούχοι ούτε σχέση με τα ΜΜΕ έχω ή μετοχους, ατομική επιχείρηση είναι με μπλοκάκι μηχανικος. Είμαι στην ίδια θέση, είναι απλά τραγικοί, 2 εβδομάδες μετά και δεν το έχουν λύσει! Εμένα μου είχαν πει να μπαίνω να ελέγχω ανα τακτά χρονικά διαστήματα την πλατφόρμα, δηλαδή ότι να ναι.

Και εγώ το ίδιο θέμα έχω (μηχανικός με μπλοκάκι), αλλά λέω να κάνω λίγη υπομονή ακόμα μπας και το φτιάξουν. Και με πήραν και από τη Nova σήμερα (είμαι με 100αρα απλή στα 26Ε και λήγει το Φεβρουάριο) και μου είπαν για αναβάθμιση στα 300 με τα ίδια λεφτά με το voucher. Τους λέω έχω ήδη σκοπό να το αναβαθμίσω αν καταφέρω ποτέ να κάνω την αίτηση, είναι και εκείνοι ενήμεροι για αυτό το πρόβλημα, όπως είπε η κοπέλα. Απλά ελπίζω να μην έχουν τελειώσει τα vouchers μεχρι να το στήσουν σωστά...

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Metal_Head said:

Απλά ελπίζω να μην έχουν τελειώσει τα vouchers μεχρι να το στήσουν σωστά...

Έτσι όπως το πάνε παίζει να έχουν τελειώσει μέχρι τότε αυτά της 1ης φάσης.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, fablazed90 said:

@Malthador Στις δηλώσεις για τα ΜΜΕ, Πραγματικών Δικαιούχων, Σώρευσης, συμπλήρωσες και ανέβασες τα υποδείγματα ; Σαν ημερομηνία εγώ έβαλα την ημερομηνία σύστασης της εταιρείας που φαίνεται στο Taxis.

Κατ'αρχήν, ΜΜΕ δεν εννοεί «Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», εννοεί «Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις». Από εκεί και πέρα, αν θέλεις να κάνεις αίτηση σαν επιχειρηματίας, θα πρέπει να συμπληρώσεις όλα τα έγγραφα που ζητούνται. Η Σώρευση αφορά στον κανόνα de minimis (επειδή η δράση ανήκει στο ΕΣΠΑ, πρέπει να μην έχει πάρει κάποιος πάνω από 200.000 ευρώ επιδότηση μέσα στα τελευταία τρία χρόνια), στους Πραγματικούς Δικαιούχους έβαλα μόνο τον εαυτό μου με 100% ως ιδιοκτήτη της ατομικής μου επιχείρησης, στους ισολογισμούς έβαλα ότι προκύπτει από το Ε3 μου, ενώ σε αυτό για το Κοινωνικό Μητρώο έβαλα ότι δεν είμαι υπόχρεος τέτοιας εγγραφής.

Στην ημερομηνία δεν μου παίρνει τίποτα, ότι κι αν βάλω με πετάει εκτός.

Στο helpdesk μου είπαν να μην κάνω αίτηση σαν επιχειρηματίας, αλλά σαν φυσικό πρόσωπο. Απάντησα στην κοπέλα ότι δεν μου βγάζει κάπου επιλογή, μόλις βάζω τους κωδικούς taxis, αυτομάτως με βγάζει σαν «νομικό πρόσωπο». Δεν ήξερε να μου πει κάτι περισσότερο, μόνο να προσπαθήσω πάλι προς το τέλος της εβδομάδας.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...