Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 minutes ago, KenJiNx said:

Τελικά το gigabit voucher έκανε τρομερή ζημιά και άνοδο των τιμών, ειδικά για αυτός που δε το δικαιούνται. 

Μάλιστα τόσο καιρό τα 300/500/1gbps ήταν με απεριόριστα σταθερά και κινητά, ενώ τώρα έχει μόνο 60' σε σταθερά, χωρίς καθόλου λεπτά σε κινητά.

Αυτό για ένα μαγαζί είναι σκότωμα. 

αυτό συμβαίνει με όλα τα "κουπόνια" είτε είναι για σουπερμάρκετ, πτήσεις, αγορά σπιτιού, αγορά ερ κοντίσιον, κουφώματα, βενζίνης είτε ίντερνετ και πάει λέγοντας. Τα περισσότερα τα παίρνουν ελάχιστοι (με μαύρα εισοδήματα) ενώ το αποτέλεσμα στην αγορά είναι να ανέβουν οι τιμές. Φυσικά διαφημίζεται από κανάλια/ media για να φανεί ως κοινωνική παροχή. Καλύτερα θα ήταν επιτέλους να κοπούν όλα τα κουπονάκια και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να πάνε ως αντίστοιχη μείωση στο ΦΠΑ, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την αγορά.

Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις με κονδύλια της Ε.Ε. τα οποία πρέπει να πάνε απαραίτητα μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς και δεν μπορεί το κράτος να τα διαθέσει με διαφορετικό τρόπο. Ας μην ξεφύγουμε φυσικά από το θέμα, οπότε ας κάνω και μια σχετική ερώτηση.

Υπάρχει κάποιος να μίλησε με Cosmote; Πως του είπαν ότι μοιράζονται αυτά τα 200€; Πάει κάποιο ποσό στην ενεργοποίηση και τα υπόλοιπα τα διαιρεί /24 (μήνες); Αν κάποιος κάλεσε ας μας ενημερώσει.

• Like 5
  • Απαντ. 284
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, salmp7 said:

Καλύτερα θα ήταν επιτέλους να κοπούν όλα τα κουπονάκια και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να πάνε ως αντίστοιχη μείωση στο ΦΠΑ, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την αγορά.

Προσωπικά γκρινιάζω εδώ και καιρό για τη μείωση του ΦΠΑ στις FTTH στο 13%, ΑΛΛΑ με εξαίρεση περιπτώσεις όπως πχ των παρόχων internet που έχουν αναρτημένες τιμές που ελέγχονται πανεύκολα κι οι οποίες παραδοσιακά πέφτουν στην αναλογία Euro ανά Mbps και δεν ανεβοκατεβαίνουν από την μία μέρα στην άλλη "χρηματιστηριακά", το να μειώσεις το ΦΠΑ σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις θα έχει το αποτέλεσμα είτε μικρότερης μείωσης από αυτή που θα έπρεπε να γίνει, είτε μηδενικής μείωσης της τελικής τιμής στον καταναλωτή.

Γιατί κλασικά θα ακούσεις το "απορρόφησα αυξήσεις τόσα χρόνια, δεν μπορώ να μειώσω τώρα".

• Like 3
Δημοσ.

@Thresh δε θα συμφωνήσω γιατί τότε θα καταλήξουμε στο ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Αυτή τη στιγμή το κράτος κερδοσκοπεί στις πλάτες μας, εφόσον το ΦΠΑ είναι ποσοστό επί του τζίρου. Η αύξηση των τιμών οδήγησε σε τεράστια άνοδο στους φόρους/ΦΠΑ. Για παράδειγμα μαζί με την 40% άνοδο του κόστους στα supermarket αυξήθηκαν αναλογικά και τα έσοδα από τους φόρους, οπότε δεν μιλάω για μείωση των εσόδων του κράτους αλλά προσαρμογή ώστε να μένουν σταθερά.

Απλοποιημένο παράδειγμα: Αν κάτι έκανε 124 και από αυτά τα 24 είναι φόροι, τότε αν τώρα κάνει 150 οι φόροι είναι 48.

Με μείωση του ΦΠΑ μπορείς να πάρεις και πάλι σαν έσοδα στο κράτος τα αρχικά 24€ που υπολόγιζες. Δε χρειάζεται να πάρεις πλέον 48 επειδή κρατάς το ίδιο ποσοστό στη διπλάσια τιμή.

Και να μην μιλήσουμε για περιπτώσεις όπως τα καύσιμα που εφαρμόζεται φόρος πάνω στον φόρο και γνωστός βουλευτής κάποτε ανέβαζε φωτογραφίες στο twitter ενώ πλέον το ξέχασε το θέμα.

Δε θα το αναπτύξω περαιτέρω καθώς δεν προσφέρεται το θέμα και είναι μεγάλο για να αναλυθεί εδώ.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι το κατάλληλο θέμα μάλλον για να ρωτήσω αυτό που θέλω, αλλά δεν ήθελα να ανοίξω θέμα μόνο για αυτήν την απορία.

Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή του Πόρου. Στον δρόμο που μένω, αυτήν την στιγμή, κάνουν έργα για ίντερνετ (έτσι είπαν σε μέλος της οικογένειάς μου). Έχουν κομπρεσέρ και τέτοια. Λέτε να είναι για fiber; Μπορώ να το δω κάπου; Είχα δει έναν χάρτη παλιότερα, αλλά η περιοχή μου δεν είχε fiber.

• Super Moderators
Δημοσ.
58 minutes ago, salmp7 said:

Απλοποιημένο παράδειγμα: Αν κάτι έκανε 124 και από αυτά τα 24 είναι φόροι, τότε αν τώρα κάνει 150 οι φόροι είναι 48.

Δεν διαφωνώ, αλλά τι σταμάταει τον Χ έμπορο/επιχείρηση/κτλπ που ορίζει τις τιμές του σχεδόν "όσο θέλει" από το να πάει και χωρίς φόρους στην ίδια ή περιπου ίδια τελική τιμή με φόρους?

Μετά η απώλεια εσόδων θα έχει αύξηση άμεσων φόρων στους κλασικούς φορολογούμενους που δεν μπορούν να τους αποφύγουν και θα βρεθούμε πχ εσύ/εγώ να πληρώνουμε πάλι τα ίδια πάνω κάτω για να αγοράσουμε κάτι, αλλά και παραπάνω άμεσους φόρους... 

Μην μου πεις να κόψουν και δαπάνες, θα γελάσουν κι οι πέτρες. 😛

Τέσπα, σταματάω το offtopic

55 minutes ago, Nate said:

Μένω στο Ηράκλειο Κρήτης, στην περιοχή του Πόρου. Στον δρόμο που μένω, αυτήν την στιγμή, κάνουν έργα για ίντερνετ (έτσι είπαν σε μέλος της οικογένειάς μου). Έχουν κομπρεσέρ και τέτοια. Λέτε να είναι για fiber; Μπορώ να το δω κάπου; Είχα δει έναν χάρτη παλιότερα, αλλά η περιοχή μου δεν είχε fiber.

Προς το παρόν δεν μπορείς, πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα για να εμφανιστούν στο χάρτη.

FTTH GOV

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Thresh είπε

Προς το παρόν δεν μπορείς, πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα για να εμφανιστούν στο χάρτη.

FTTH GOV

Ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν ολοκληρωθούν, θα είναι διαθέσιμη η περιοχή μου για fiber στο site της κάθε εταιρείας και απλά θα κάνω αίτηση; Ή κάτι άλλο; Συγγνώμη που σε πρήζω, απλά μέχρι τώρα μόνο vdsl έχουν αξιωθεί να μας βάλουν, για αυτό δεν ξέρω.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Nate said:

Ευχαριστώ για την απάντηση! Όταν ολοκληρωθούν, θα είναι διαθέσιμη η περιοχή μου για fiber στο site της κάθε εταιρείας και απλά θα κάνω αίτηση; Ή κάτι άλλο; Συγγνώμη που σε πρήζω, απλά μέχρι τώρα μόνο vdsl έχουν αξιωθεί να μας βάλουν, για αυτό δεν ξέρω.

Ταυτόχρονα από την 1η μέρα δεν γνωρίζω, συνήθως οι υπόλοιποι καθυστερούν.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Thresh είπε

Ταυτόχρονα από την 1η μέρα δεν γνωρίζω, συνήθως οι υπόλοιποι καθυστερούν.

Οκ, άμα είναι θα μπαίνω που και που όταν τελειώσουν τα έργα, και όταν είμαι διαθέσιμος θα βάλω.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Nate said:

Οκ, άμα είναι θα μπαίνω που και που όταν τελειώσουν τα έργα, και όταν είμαι διαθέσιμος θα βάλω.

Δύσκολα για φέτος πάντως διαθεσιμότητα, εφόσον σκάβουν ακόμα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δύσκολα για φέτος πάντως διαθεσιμότητα, εφόσον σκάβουν ακόμα.

Τουλάχιστον κάποια στιγμή θα έρθει το χιλιάρι. Από το να το έχω διαγράψει εντελώς, προτιμώ να περιμένω, αλλά να έρθει κάποια στιγμή.

• Like 1
Δημοσ.

Για όσους βγάζει να κάνουν αίτηση μόνο ως επιχείρηση, πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι σε 2-3 μέρες θα υπάρχει επιλογή να κάνεις και αίτηση ως ιδιώτης.

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xatzosd είπε

Για όσους βγάζει να κάνουν αίτηση μόνο ως επιχείρηση, πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι σε 2-3 μέρες θα υπάρχει επιλογή να κάνεις και αίτηση ως ιδιώτης.

το θεμα ειναι θα υπαρχουν κουπονια σε 2-3 μέρες?

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, vpanos1 said:

το θεμα ειναι θα υπαρχουν κουπονια σε 2-3 μέρες?

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα εξαντληθούν φέτος τα 200.000 της πρώτης φάσης, πόσο μάλλον μέσα στο Νοέμβριο.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μια απορία ρε παλικάρια.
Έχω ατομική επιχείρηση, παροχή υπηρεσιών, μπλοκάκιας κατά τα λεγόμενα.

Κάνω την αίτηση και ζητάει ένα σωρό έγγραφα περί Δικαιούχων,  πραγματικών δικαιούχων κλπ κλπ κλπ.

Είναι απαραίτητα όλα αυτά ;

• Super Moderators
Δημοσ.

Just now, dpolal said:

Μια απορία ρε παλικάρια.
Έχω ατομική επιχείρηση, παροχή υπηρεσιών, μπλοκάκιας κατά τα λεγόμενα.

Κάνω την αίτηση και ζητάει ένα σωρό έγγραφα περί Δικαιούχων,  πραγματικών δικαιούχων κλπ κλπ κλπ.

Είναι απαραίτητα όλα αυτά ;

Αν θες να κάνεις ως επιχείρηση από την στιγμή που τα ζητάνε ναι, αν προτιμάς σαν ιδιώτης, σύντομα θα υπάρξει δυνατότητα.

30 minutes ago, xatzosd said:

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...