definitio Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Τον προηγούμενο μήνα αγόρασα ένα πλυντήριο πιάτων Delonghi από τον Κωτσόβολο, με εγγύηση 2 ετών...αλλά φαίνεται πως το ίδιο το μαγαζί διαχειρίζεται τις όποιες επισκευές κτλ. https://www.kotsovolos.gr/household-appliances/washing-machines/dish-washing-machines/284855-πλυντ-πιατων-55cm-delonghi-ddw8stt23-slv Είναι μοντέλο με δύο ράγες/καλάθια κι έχει την ιδιαιτέροτητα η 2η παροχή για τη διασπορά του νερού να είναι "αγκιστρωμένη" στο πάνω ράφι και πρέπει - με τη μετακίνηση της ράγας - να κουμπώνει και να ξεκουμπώνει συνέχεια. ...δεν μου φαίνεται και ο πιο αξιόπιστος σχεδιασμός, ούτε η πιο καλοφτιαγμένη συσκευή (αν είναι ανοιχτή η πόρτα, ο βαθμός στον οποίο μπορεί να καμφθεί το πλαίσιο είναι κάπως τρομακτικός...πέρα από το γεγονός ότι ήρθε με μικρό ελάττωμα, κάπως τσαλακωμένο σωλήνα απορροής... Οπότε σκεφτόμουν να αγοράσω, καλού-κακού, επέκταση εγγύησης...αλλά στους όρους, ενώ λέει "απεριόριστες επισκευές" αυτό ισχύει για τα πρώτα 2 έτη και κατόπιν μια επισκευή και μια αντικατάσταση... ...έχει δωρεάν μεταφορικά (σημαντικό ίσως για ογκώδη συσκευή) και δωρεάν εργασία και ανταλλακτικά... Από τη μια σκέφτομαι πως είναι "συνδρομές" για το τίποτα...από την άλλη δεν ξέρω σε περίπτωση βλάβης αν είναι εύκολο να ξεπερεαστεί το κόστος της υπηρεσίας...
JakeKaufman Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Εγώ δεν παίρνω ποτέ. Μου σπάνε τα νεύρα κάθε φορά, πριν αγοράσω κάτι λένε «είναι πολύ καλά αυτά, πάρτε το δεν παθαίνουν τίποτα» και μόλις αποφασίσεις να το αγοράσεις αρχίζουν τα «πάρτε την επέκταση, συσκευές είναι και αυτές μπορεί να χαλάσουν» κλπ.
bloodraven Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Η επεκταση εγγυησης ειναι ουσιαστικά ασφαληση της συσκευής απο βλαβη. Εαν χαλασει κατι στην συσκευή που εχεις αγοράσει, σου προτείνουν παντα ελεγχο και επισκευή , εαν η επισκευή θεωριθεί ακριβή τότε θα σου προτείνουν αντικατασταση με νεα ιδια η παρομοιας αξίας συσκευη. Σε πλυντηριο παντος δεν ξερω κατα ποσο θα σου φανεί χρησημη η επεκταση της εγγύησης, μιας και τυχόν βλαβη μπορει ευκολα να θεορηθεί δική σου υπαιτηότητα λογω κακής χρησης. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2024 από bloodraven
tzotzo Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δεν νομίζω να μπορείς να την πάρεις εκ των υστέρων
definitio Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, tzotzo said: Δεν νομίζω να μπορείς να την πάρεις εκ των υστέρων Μού πρότειναν επέκταση εγγύησης Total Support Premium στα 35€ προσφορά, μέχρι 22 Νοέμβρη... 2 hours ago, bloodraven said: Η επεκταση εγγυησης ειναι ουσιαστικά ασφαληση της συσκευής απο βλαβη. Εαν χαλασει κατι στην συσκευή που εχεις αγοράσει, σου προτείνουν παντα ελεγχο και επισκευή , εαν η επισκευή θεωριθεί ακριβή τότε θα σου προτείνουν αντικατασταση με νεα ιδια η παρομοιας αξίας συσκευη. Σε πλυντηριο παντος δεν ξερω κατα ποσο θα σου φανεί χρησημη η επεκταση της εγγύησης, μιας και τυχόν βλαβη μπορει ευκολα να θεορηθεί δική σου υπαιτηότητα λογω κακής χρησης. Το ερώτημα είναι αν, σε περίπτωση βλάβης, υπάρχει χρέωση μεταφορικών κτλ ώστε το κόστος της επέκτασης να καλύπτεται στη πράξη εύκολα...αλλά μόνο μια επισκευή κι αντικατάσταση μετά τα 2 χρόνια; Από τη μια αν είναι να το χρειαστείς, άστα να πάνε...από την άλλη φαίνεται κοροϊδία...+3 χρόνια εγγύηση και καλά, αλλά όχι και να σου χρειαστεί...στα 2 χρόνια ναι, "απεριόριστα"...χαίρω πολύ. Να πω την αλήθεια δλδ κι εγώ δεν καίγομαι, αλλά στα 35€ και για μάρκα που διαχειρίζεται μόνο ο Κωτσόβολος, δλδ χωρίς υποστήριξη παραέξω/ανταλλακτικά κτλ...μπορεί ν αξίζει Είχα πάρει πέρυσι ψυγείο LG, είχα ένα περιθωριο μετά την αγορά να κάνω επέκταση και το ξέχασα & το μετάνιωσα...σ' αυτό το ψυγείο χάλασε σε δύο μήνες το ανεμιστηράκι που διοχετεύει τον ψυχρό αέρα της κατάψυξης στον θάλαμο της ψύξης, ενώ είχε πιάσει και πάγος πίσω από το κάλυμμα της πλάτης, εσωτερικά. ...θεωρώ εν τέλει πως οι συσκευες πλέον είναι τόσο ψεύτικες, που η επέκταση εγγύησης, αν δεν είναι εξωφρενικής τιμής (και κοροϊδία ως προς τους όρους), μπορεί να είναι πρακτικά χρήσιμη και συμφέρουσα. ...το προηγούμενο πλυντήριο πιάτων (siemens) τα έβγαλε πέρα 20 χρόνια...γι αυτό αμφιβάλλω... Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από definitio
bloodraven Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Για τηλεοραση που χρειαστηκα την επεκταση εγγυησης φέτος... ηρθαν, ελεγξαν και την πηραν απο το σπιτι, μεταφορικά δεν χρεωθηκαν , επισεις μου εφεραν την νεα τηλεοραση και παλι στο σπίτι χωρις καποια επιπλεον χρεωση. Παλιοτερα που ειχα χρειαστεί για αλλη συσκευή που ειχε παρουσιασει βλάβη , επειδή βρήκαν γρατζούνια στο display της συσκευής , μου προτείναν με δικα μου εξοδα να την στείλω στο service της αντιπροσωπίας , να περασει ελεγχο απο το service και να πιστοποιηθεί πως η γρατζουνια δεν εχει σχεση με την βλάβη που εχει προκληθεί ωστε να προχωρήσει ο κωτσος με την εκτελεση της επέκτασης εγγύησης, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα καλυπτωταν απο την επεκταση. Τα νεα πλυντηρια πιάτων εχω παρατηρήσει πως χαλανε σε πολυ λιγότερα χρονια απο οτι τα παλαιοτερα, μιας και πλεον σχεδόν ολα τα εξαρτήματα τους φτιαχνονται απο πλαστικό ,συνηθως την ακούνε η αντλία απορροής νερου και η αντίσταση , (75~150 € για επισκευή αναλογα την μαρκα). Ο μονος ενδειασμός για την επεκταση εγγυησης ειναι να μην κανουν τον κινεζο σε περίπτωση βλαβης και προσπαθούν να αποποιηθουν ευθυνών, οποτε εαν οπως λες δεν ειναι κανα τρελο ποσο κανε την επεκταση και αχρήαστη να ειναι. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2024 από bloodraven
lak10 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 εγω σε τηλεοραση lg oled CX που μου εκανε το public δωρο την επεκταση στα χρονια εμφανισε καμμενο πιξελ εστειλε το public κουριερ την πηρε την εστειλε το public στην lg η lg ειπε οτι ειναι ασυμφορη η επισκευη και πηρα πιστωτικο 1.500 ευρω και επειδη ετυχα την περιοδο που εκαναν δωρο το ΦΠΑ πηρα με 273 ευρω την LG G4
mariosnik_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω από συγγενή μου που του χάλασε ψυγείο από Κοτσο και είχε κάνει επέκταση εγγύησης. Το παρέλαβαν και του έφεραν καινούργιο χωρίς κανένα άλλο κόστος. Μιλάμε ότι είχε πληρώσει αυτή την πρόσθετη εγγύηση από Κοτσοβολο.
definitio Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, mariosnik_ said: Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω από συγγενή μου που του χάλασε ψυγείο από Κοτσο και είχε κάνει επέκταση εγγύησης. Το παρέλαβαν και του έφεραν καινούργιο χωρίς κανένα άλλο κόστος. Μιλάμε ότι είχε πληρώσει αυτή την πρόσθετη εγγύηση από Κοτσοβολο. H LG έχει και δικό της πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης, γίνεται από την ιστοσελίδα της...αυτό που λες ήταν μόνο του Κώτσου; ...την εργοστασιακή επέκταση μετανιώνω που δεν έκανα για ψυγείο που πήρα με το "Αλλάζω συσκευή"...είχε κάποια προθεσμία από την αγορά και το ξέχασα. Η διαφορά εδώ είναι ότι τις συσκευές Delonghi τις εκπροσωπεί ο Κώτσος, απ' ότι φαίνεται... (αυτό γράφει σε αυτοκόλλητο στη συσκευή, δλδ για σερβις) Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2024 από definitio
mariosnik_ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, definitio είπε H LG έχει και δικό της πρόγραμμα επέκτασης εγγύησης, γίνεται από την ιστοσελίδα της...αυτό που λες ήταν μόνο του Κώτσου; ...την εργοστασιακή επέκταση μετανιώνω που δεν έκανα για ψυγείο που πήρα με το "Αλλάζω συσκευή"...είχε κάποια προθεσμία από την αγορά και το ξέχασα. Η διαφορά εδώ είναι ότι τις συσκευές Delonghi τις εκπροσωπεί ο Κώτσος, απ' ότι φαίνεται... (αυτό γράφει σε αυτοκόλλητο στη συσκευή, δλδ για σερβις) Αυτη που λέω ήταν μόνο του Κωτσου. Τώρα για την εγγύηση της εταιρείας που κατασκεύασε την συσκευη, αν δηλαδή διαθέτει τέτοια επέκταση. Πρέπει να διαβασεις τους όρους και να δεις άμα σε συμφέρει. Εγώ πχ είχα πλυντήριο ρούχων whirlpool που μπορούσα να κάνω κάποια χρόνια επέκταση εγγύησης με κανένα 100αρι από ότι θυμάμαι. Ήταν όλως τόσο πολλές οι εξαιρέσεις, που τελικά δεν έκανα. Εξαιρουσε πχ την φθορά σε συνήθη εξαρτήματα, καρβουνακια κτλ. Και πολλά άλλα λέω χεστο δεν συμφέρει.
phanispal Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Στην 75άρα τηλεόραση που πήρα πέρσι έβαλα, γιατί άντε κάνε τη αμπαλάζ, κατέβασέ τη από τις σκάλες (σε ασανσέρ και να έχεις δε χωράει), χώρεσέ τη σε αυτοκίνητο (δε χωράει σε επιβατικό). Οπότε σε περίπτωση προβλήματος, αν δε γίνεται επί τόπου επιδιόρθωση από δικό τους τεχνικό, αναλαμβάνουν να την παραλάβουν και να τη φέρουν.
csontheline Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2024 Αρκετά τίμια προσθήκη σε εκθεσιακά προϊόντα. 2 φορές προτίμησα να πάρω το εκθεσιακό (εναλλακτικά θα έπρεπε να πάω σε άλλο μοντέλο) και μου βγήκε πιο φθηνά εκθ+επέκταση από άλλο του κουτιού χωρίς επέκταση (πάντα ρίχνουν λίγο ακόμα την τιμή στο εκθεσιακό και όχι στην επέκταση).
definitio Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Εξαρτάται από το είδος του προϊόντος...σε κάποια θα απέφευγα εκθεσιακό, σε άλλα μπορεί να μην με ένοιαζε, αν η τιμή ήταν κατάλληλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα