Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρα,

Εχω ενα καινουριο bild που εφτασα στο σημειο να του περασω windows και να τα κανω και updates. Ολα καλα μεχρι εκει, μεχρι που εχθες μπηκα μια στο bios  για να του κατεβασω ταχυτητα στους ανεμιστηρες, μονο που ειχα την φαεινή ιδεα να πατησω κατι στα profiles για την μνημη (περιμενα να παει σε επομενη οθονη ή κατι τετοιο). Δυστυχως κατι εχει αλλάξει και εχω τα leds (κοκκινο, πορτοκαλι) για την μνημη και το cpu fail αναναμενα και μαυρη οθονη.

Εχω κανει ολα τα κολπα που ξερω μεχρι και βερσιον στο bios άλλαξα  χωρις αποτελεσμα. Εχει καποιος να μου προτείνει κατι που μπορω να κανω?

Να πω εδω για να βοηθησω οτι:

Οι μνημες μου ειναι συμβατες με το μπορντ

Εχω δοκιμασει και με 1 στικ μνημης

Εχω κανει clear τις τυχων ρυθμισεις του μπορντ απο pins οπως και εχω δομιμασει τα 2 τελευταια bios απο την MSI με το flash bios button που εχει απο πισω.

Εβγαλα τα παντα εκτος απο cpu αν αυτο εχει καποια σημασια

Επεξ/σία από pok0
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιό είναι το σωστό μοντέλο του mb; Νομίζω δεν υπάρχει MSI b650 gaming X. Ο επεξεργαστής ποιός είναι, έχει ενσωματωμένα γραφικά;

Θα έλεγα φλάσαρε το πιό καινούριο bios χωρίς τη ram και την κάρτα γραφικών. Εάν ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένα γραφικά τοποθέτησε το ένα στικ της ram χωρίς την κάρτα γραφικών. Εάν δεν δουλέψει δοκίμασε το ίδιο στικ σε όλες τις θέσεις. Εάν δεν δουλέψει και πάλι δοκίμασε το άλλο στικ σε όλες τις θέσεις.

Εάν ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά τότε κάνεις τη διαδικασία μετά το φλασάρισμα με την κάρτα γραφικών τοποθετημένη.

Επεξ/σία από reddie.k
Δημοσ.
On 18/11/2024 at 17:49, pok0 said:

Γεια χαρα,

Εχω ενα καινουριο bild που εφτασα στο σημειο να του περασω windows και να τα κανω και updates. Ολα καλα μεχρι εκει, μεχρι που εχθες μπηκα μια στο bios  για να του κατεβασω ταχυτητα στους ανεμιστηρες, μονο που ειχα την φαεινή ιδεα να πατησω κατι στα profiles για την μνημη (περιμενα να παει σε επομενη οθονη ή κατι τετοιο). Δυστυχως κατι εχει αλλάξει και εχω τα leds (κοκκινο, πορτοκαλι) για την μνημη και το cpu fail αναναμενα και μαυρη οθονη.

Εχω κανει ολα τα κολπα που ξερω μεχρι και βερσιον στο bios άλλαξα  χωρις αποτελεσμα. Εχει καποιος να μου προτείνει κατι που μπορω να κανω?

Να πω εδω για να βοηθησω οτι:

Οι μνημες μου ειναι συμβατες με το μπορντ

Εχω δοκιμασει και με 1 στικ μνημης

Εχω κανει clear τις τυχων ρυθμισεις του μπορντ απο pins οπως και εχω δομιμασει τα 2 τελευταια bios απο την MSI με το flash bios button που εχει απο πισω.

Εβγαλα τα παντα εκτος απο cpu αν αυτο εχει καποια σημασια

Φιλε με αυτον τον τιτλο εχει motherboard η Gigabyte. Μηπως μπερδευτηκες?

Δημοσ.
8 hours ago, benign said:

Φιλε με αυτον τον τιτλο εχει motherboard η Gigabyte. Μηπως μπερδευτηκες?

On 19/11/2024 at 19:01, reddie.k said:

Ποιό είναι το σωστό μοντέλο του mb; Νομίζω δεν υπάρχει MSI b650 gaming X. Ο επεξεργαστής ποιός είναι, έχει ενσωματωμένα γραφικά;

Θα έλεγα φλάσαρε το πιό καινούριο bios χωρίς τη ram και την κάρτα γραφικών. Εάν ο επεξεργαστής έχει ενσωματωμένα γραφικά τοποθέτησε το ένα στικ της ram χωρίς την κάρτα γραφικών. Εάν δεν δουλέψει δοκίμασε το ίδιο στικ σε όλες τις θέσεις. Εάν δεν δουλέψει και πάλι δοκίμασε το άλλο στικ σε όλες τις θέσεις.

Εάν ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά τότε κάνεις τη διαδικασία μετά το φλασάρισμα με την κάρτα γραφικών τοποθετημένη.

ναι δίκιο έχετε, gaming plus wifi ειναι το μοντελο με 7600 cpu. Θα προσπαθησω οτι λεει ο φιλος ο reddie.k πανω.

Παντως μεσα στις αλαγες bios (δεν θυμαμε ακριβως πια) και με ενα στικ ραμ εκανε ποστ. Εκανα τη βλακεια ομως και εκανα restart βαζοντας και το δευτερο και απο τοτε δεν εχει ξαναποσταρει.

Ευχαριστω ολους για την βοηθεια!!!

12 hours ago, dsi44 said:

επισης πρεπει να βγαλεις βαλεις επεξεργαστη για πληρες reset .

Eννοείς οταν κανω flash το bios?

• Like 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Den ποσταρει με τιποτα. MSI b650 gaming plus wifi
Δημοσ.
1 hour ago, pok0 said:

Παντως μεσα στις αλαγες bios (δεν θυμαμε ακριβως πια) και με ενα στικ ραμ εκανε ποστ. Εκανα τη βλακεια ομως και εκανα restart βαζοντας και το δευτερο και απο τοτε δεν εχει ξαναποσταρει.

Αυτο δεν ειναι κατι κακο που κανατε.

Ειστε σιγουρος οτι κατεβασατε update απο την MSI και για το συγκεκριμενο ακριβως motherboard? Γιατι σας βλεπω καπως ταραγμενο.Μην στεναχωριεστε, θα βρεθει ακρη. Παντως δεν επρεπε να βιαστειτε να κανετε update το bios ειδικα αφου υπηρχε θεματακι boot.

Σιγουρα εχει jumper για reset bios? Γιατι στην φωτο δεν το βλεπω.

Δημοσ.

απο οτι καταλαβαινω απο τις απαντησεις εισαι τελειως αρχαριος στο σπορ.

το πιο πιθανο να εχεις κανει ζημια στο bios οταν φλασαρες.

βρες και δοκιμασε αλλη μητρικη.

βγαζεις και βαζεις επεξεργαστη οταν το συστημα ειναι εντελως εκτος ρευματος.Ετσι γινεται και ρεσετ στον μεμορι κοντρολερ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...